10/29/12 08:21
(http://radiomilena.com/)

Сдружение „Европа и Ние” организира почистване на крайбрежието

IMG 1834 1024x768 Сдружение „Европа и Ние” организира почистване на крайбрежиетоОт 23 до 26 октомври 2012 г. 15 представители на публичната администрация и неправителствени организации от Бургаска област взеха участие в регионална конференция по управление на отпадъците и практическа визита на съоръжения за депониране на отпадъци в окръг Галац, Румъния, съобщиха от Сдружение „Европа и Ние”. Еколози от Бургаските общини, областна администрация и инспектората по образованието в Бургас се включиха в международния форум, на който се разискваха актуални въпроси по управление на твърдите битови отпадъци, разделното събиране на отпадъците и възможностите за повишаване на обществената информираност.

Мероприятията се проведоха в рамките на проект «Повишаване на обществената информираност за управление на твърдите отпадъци в северозападната част на Черноморския регион – По-малко отпадъци на Северозапад», финансиран с помощта на ЕС чрез съвместната оперативна програма «Черноморски басейн 2007 – 2013».

По случай Международния ден на Черно море, на 31.10.2012 г. в рамките на проекта се предвижда организирано почистване на крайбрежието, в което ще се включат ученици и учелища от черноморските общини на територията на Бургаска област. Предстои организирането и провеждането на информационни дни и семинари по училища в Бургаска област с фокус върху управлението на твърди отпадъци.

От Сдружение „Европа и Ние” канят всички граждани на Бургас и региона да се включат в почистването, с което ще допринесат за намаляване количествата на отпадъците и подобряване на околната среда в региона. За контакти и информация относно графика и местата за почистване: Станимир Петров (0895470422) или email: europeandwe@yahoo.com.

 Сдружение „Европа и Ние” организира почистване на крайбрежието

bookmark Сдружение „Европа и Ние” организира почистване на крайбрежиетоsvejo Сдружение „Европа и Ние” организира почистване на крайбрежиетоgoogle Сдружение „Европа и Ние” организира почистване на крайбрежиетоdelicious Сдружение „Европа и Ние” организира почистване на крайбрежиетоstumbleupon Сдружение „Европа и Ние” организира почистване на крайбрежиетоfacebook Сдружение „Европа и Ние” организира почистване на крайбрежиетоСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване