10/31/12 22:24
(http://www.klassa.bg/)

Радио БИН@Р - БНР представи мултимедийна книга, която дари на столични училища и библиотеки

Радио БИН@Р – новата интернет платформа на БНР, представи своя първи мултимедиен продукт – уеб книгата „Мидата, морето и други истории“ в Столичната библиотека. По волята на авторката Роси Кота, над 100 бройки бяха дарени на столични училища и библиотеки .
„Ние сме радио за четящи хора. Убедени сме, че интернет и мултимедийните платформи като нашата, имат мисията да връщат младите хора отново към четенето и чара на книгата, чрез средствата на новите технологии“, заяви директорът на Радио БИН@Р - Паулиана Новакова.
„Чрез книгата си и днешното събитие, бих искала да се обърна към Вас деца и да Ви кажа, че библиотекарите са едни от най-важните и добри хора в живота ни, защото те пазят знанията на всички предишни поколения, и чрез тях мъдростта и познанията достигат до нас“, развълнувано отбеляза авторката Роси Кота.
По повод създаването на книгата „Мидата, морето и други истории“ тя сподели : „Имам сетивата да виждам морето. То е живо същество, което ми разказа част от житейските си истории. То е вселена, в която живеят различни същества. Приказките са написани като поздрав за моите приятели. Поетите правят живота ни много красив. Историите трябва да стигнат до Вас и бъдат прочетени от много деца!“
Над 30 столични училища и читалищни библиотеки ще получат мултимедийният продукт на Радио БИН@Р. „Горди сме, че БНР избра дарителската инициатива да се случи при нас и с наше партньорство“, отбеляза от името на домакините Спаска Тарандова, зам.-директор на Столичната библиотека.
Актьорът Ицхак Финци прочете част от текстове на книгата, а талантите от вокална група „Радиодеца“ вдигнаха празничното настроение с изпълнение на любими детски песни.
Младите журналисти от Радио БИН@Р обещаха на присъстващите ученици, че медията ще продължи да изгражда уникална интерактивна библиотека, в която ще присъстват образци от българската и световна литература.
Партньорството на Радио БИН@Р със Столичната община ще продължи, като медията ще бъде основен комуникатор в интернет пространството на значими национални прояви, свързани с книгите и образованието.




Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване