11/21/12 16:46
(http://www.klassa.bg/)

Борислав Цеков: Иво Прокопиев е типичен пример за медийна бухалка

Корпоративните медии са новите бухалки на олигарсите, заяви шефът на Института за модерна политика Борислав Цеков на дискусията „Медии без филтър“, организирана от БГНЕС, фондация „Фридрих Науман“ и ИМП, която се състоя в книжарница „Хеликон“ в гранд-хотел „България“. Цеков поясни, че типичен пример за медийни бухалки са медиите на Иво Прокопиев, защото всеки, който на институционално, политическо или гражданско равнище се опита да повдигне завесата около екобезобразията на завода "Каолин" или разследва съмнителни приватизационни сделки или обществени поръчки, спечелени от въпросния Иво Прокопиев и свързаните с него лица, веднага бива заливан с порой от клеветнически и ругателски пасквили на страниците на неговите медии. Лепят се етикети, правят се клеветнически внушения, бълват се откровени лъжи в духа на "Работническо дело" от годините на сталинизма, каза Цеков.
Според медийния експерт д-р Иво Инджов България устойчиво се е превърнала в една дефектна медийна демокрация. Той е на мнение, че автоцензурата е страх и пресметливост. Проблемът е не само в нея, но и в структурата на собствеността. Трябват конкретни практически стъпки за преодоляването на проблемите със свободата на словото, посочи той, визирайки либералната регулация. Държавата трябва да има механизъм на контрол. Много важно е също, според Инджов, всяко периодично издание трябва да публикува собственика, реалния физически собственик на изданието.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване