12/07/12 06:43
(http://www.klassa.bg/)

Казват цялата схема на атентата след разкриване на камикадзето

Извършителите са влизали у нас с истинската си самоличност

Цялата схема за атентата в Бургас ще бъде разкрита едва след като стане ясна самоличността на камикадзето.

Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов в Царево, където откри новата сграда на историческия музей за над 1,2 млн. лева. Борисов коментира разследването по случая. По думите му властите знаят кои са хората, свързани с атентатора, и кога са пристигнали в България.



„Знаем кои хора къде са пребивавали, знаем с кого са свързани и знаем връзките им с този, който се е самоубил, да не кажа убит или по техническа грешка. За да можем да кажем нещо повече от това, трябва да се установи самоличността на взривилия се”, обясни той.

Същото нещо казал и на американския президент Барак Обама при срещата им във Вашингтон. Предупредил US президента, че има забележки към службите от атлантическата общност. Интерпол два пъти пуска за издирване снимката на атентатора, но и досега няма съвпадение в световната база с данни.

Борисов припомни, че разследващите разполагат с три следи – пръстов отпечатък, ДНК профил и главата, като все още не се знае кой е извършителят на атаката в Бургас. По думите му неслучайно президентът Барак Обама ще предприеме действия да ревизира работата на своите служби.

Атентаторът и неговите помощници са влизали в България със своята истинска самоличност, но са я променяли на наша територия с фалшива. Именно така са наемали апартаменти, хотели и коли и след това са напуснали страната отново с истинската си самоличност.

По-рано през деня Борисов откри пътя от Бургас до Малко Търново. Той определи това като важна крачка срещу намаляването на катастрофите. Същото според него важи и за пътния възел Карнобат, който също предсрочно бе пуснат за движение.

„До Коледа, както каза и Лиляна Павлова, ще рехабилитираме и пътя от Царево - каза Борисов. - Надявам се строителят да е изпълнил всичко според изискванията. Това, което правим, остава след нас. Не е чудно, че този път не е ремонтиран 40 години”, заключи премиерът. Той честити Никулден на всички българи.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване