12/08/12 00:20
(http://www.klassa.bg/)

Джеки Чан: „нямам намерение да се пенсионирам”

Прочутият холивудски актьор Джеки Чан посети Москва, извършвайки световно турне в подкрепа на новия си филм „Доспехите на Бога 3: мисия Зодия” (6 декември).

Популярността на Чан в Русия с годините не става по-малка. Но сега актьорът го вълнува въпроса: ще приемат ли поклонниците, в това число и руските, предстоящата смяна на амплоато, за което той се готви. Впрочем, това не се отнася до филма, Доспехите на Бога 3”, който е заснет в прочутия акробатичен боен стил, създаден от самия Джеки Чан. Актьорът е на 58 години, но след фотосесията в Москва всички с възторг констатираха: „Джеки балансира на греда! Той не се уплаши от студа, позира без куртка! Той е в отлична форма”. А пред хотела, в който се настанил кумира, стояли тълпи от поклонници, по-голяма част от които били деца. Джеки разбира: именно те са основната му аудитория в целия свят, защото според него снима филмите така, че да могат да ги гледат децата.

Между другото, той вече е създал повече от 100 филми: самият той пише сценарии, в много от тях е продуцент и режисьор, понякога дори снима вместо оператор. И разбира се, Чан изпълнява главните роли. Малко преди посещението на Джеки Чан в Москва медиите тиражирали тревожна новина: „Доспехите на Бога 3” е последният филм на актьора!” Джеки лично успокоил феновете:

- Вече се снимам 52 години. През цялото това време се бия, бия и бия. Понякога се питам – колко всичко това ще продължава? Естествено, някога ще поставя точка, но не сега. Да, казвах, че „Доспехите на Бога 3” е моят последен филм-трилър. Но това изобщо не означава, че ще се пенсионирам. Например, сега снимам нов филм, също трилър, но просто той няма да бъде толкова мащабен.

Впрочем, Джеки упорито напомня, че може да играе всякаква роля, в това число психологична, драматична. Затова той иска да смени амплоато за да докаже това на поклонниците си:

- Аз съм актьор като Клинт Иствуд или Роберт де Ниро. Последните десет години се пробвах в най-различни роли, например във филма „Карате-момче” изиграх ролята на възрастен човек, учителя. Аз не съм герой от трилър, а актьор, който освен всичко друго може да изпълнява и трикове.

И това не е всичко. Джеки е прекрасен поет! Той издал 20 албуми на китайския японски, английски езици.

Филмът „Доспехите на Бога 3: Мисията Зодия” ще се появи в руското киноразпространение през януари – той е включен в новогодишния репертоар на кината.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване