12/09/12 13:49
(http://www.klassa.bg/)

Казусът с избора на конституционен съдия е позор, падащ върху ГЕРБ и премиера, допълни лидерът на ДСБ

 Следим внимателно това, което се случва. Гледаме на гражданско сдружение "Единство" като на хора, които искат да обединят десницата, а не да я разединят. Ще имаме разговори с "Единство".

Това каза пред БНР в неделя лидерът на ДСБ Иван Костов. Целта на тези разговори, ще бъде Синя коалиция. Не се интересувам от това, което става в СДС. Човек не се интересува от хора, които са се отказали от него или се стреми да се предпази от такива контакти, добави Костов.

Лидерът на ДСБ коментира и казусът с избор на нов конституционен съдия.

"Това е позор, падащ върху гърба на Борисов и ГЕРБ, но засяга всички ни. Борисов губи авторитет в Европа и ние ставаме за смях заедно с него. Сега да се каниш да повториш сигнала с Марковска. Видях и се запознах с несъстоятелните обяснения на госпожа Гугушева. Човек на 27 г. да е в състояние да създаде огромна фамилия от фирми. Фирма, от която прокурор толкова високопоставен да взема кредити и накрая да се окаже, че тази фирма е купена от майка й на 71 години на стойност над милион. Нали живеем в България, нали е ясно за какво става дума. Това, което са написали адвокатите, които атакуват Гугушева е подкрепено с много солидни аргументи, съмнението за пране на пари, за нечисти сделки, за подставени лица, е основателно съмнение. Това е достатъчно тази госпожа да не бъде избрана за конституционен съдия. Ще гласуваме против", коментира Костов

"Силно подкрепихме инициативния комитет за това да се гласува с "не" на въпроса да се развива ли нова ядрена централа. Ядрена енергетика може да се развива и по други начини, не чрез АЕЦ "Белене". Правилата са напълно ясни", посочи лидерът на ДСБ.

Той коментира и строителния сектор у нас. "Имахме изградени огромни инфраструктури. Това нещо от 4 години е в тежка криза. Около 40% от фирмите ги няма вече на пазара. Какъв Борисов, какви ленти, какви лъжи нови се размахват пред очите на хората. Целият строителен отрасъл е в изключителна криза и не е в състояние да постигне и 50% от производството, което е давал в годините преди това. За бюджета той каза, че не е съгласен с тезата на президента, който избърза да каже, че този бюджет не е предизборен. "Предизборен е, защото най-голямото увеличение на харчовете е за социално подпомагане. А това са пари, които се дават на общините за купуване на гласове", добави Костов.


 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване