01/20/13 13:21
(http://www.klassa.bg/)

БНТ представя историята на референдумите в България в проекта „История.BG”

Поредната пета дискусия в проекта на БНТ „История.BG” ще бъде за най-често споменаваната напоследък дума - Референдум.
Този понеделник от 21:00ч. в предаването ще се дискутира историята на проведените референдуми в България през 1922г., 1946г., 1971г. Темата в студиото заедно с водещия Георги Ангелов ще дискутират проф д-р Искра Баева, доц. д-р Даниел Вачков и доц. д-р Валери Колев. В дебата ще се включи и журналистът Петко Бочаров, който е бил на 3 годишна възраст по време на първия референдум и гласоподавател на следващите два, както и антропологът д-р Валери Личев.
Публиката в студиото отново ще има възможност да вземе участие в дебата по спорните теми и въпроси, свързани с проведените референдуми в България и подробностите около тях.
Поради изключително големия зрителски интерес към проекта на БНТ през 2013г. дискусионните студия История.BG ще се излъчват два пъти в месеца и ще коментират едни от най-значимите исторически годишнини. Предстоят дебатите по повод 1150-та годишнина от Великоморавската мисия на Светите братя Кирил и Методий и 70-тата годишнина от спасяването на българските евреи и др.


Гледайте студиото ИСТОРИЯ.BG този понеделник от 21:00ч. по БНТ1 с водещ Георги Ангелов!


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване