01/29/13 15:42
(http://www.klassa.bg/)

Десислава Атанасова обеща решение на проблема с лекарствата за онкоболни

До седмица ще бъде разрешен въпросът с доставката на лисващите лекарства за онкоболни, съобщи в Габрово министърът на здравеопазването Десислава Атанасова, цитирана от „Дарик”. Заради проблем с подмяна на технологична линия във фирмата-производител специално за България вече се изтеглят количества от други държави. Изпълнителната агенция по лекарствата е дала разрешение 1400 опаковки да влязат в у нас.
Утре това количество ще е тук и до края на седмицата опаковките ще бъдат разпределени в лечебните заведения, каза Атанасова, като уточни че става дума за медикамента „5-Флуороурацил”. Министърът на здравеопазването коментира и предложението на пациентски организации за включване на заболяването „фамилна амилоидна полиневропатия” (ФАП) по реда на наредба 38, в позитивна листа.  Атанасова увери, че заедно с управителя  на НЗОК ще направят всичко възможно, така че дадат шанс на всички тези хора за лечение. Резултатът щял да стане известен след 15 февруари.
Десислава Атанасова откри днес обновеното отделение по хирургия в габровската областна болница.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване