02/14/13 14:22
(http://www.hsnovini.com/)

ХАС даде право за проверка в двора на КАТ

Административния съд в Хасково отмени забраната на областния управител Ирена Узунова, с която бе спряна заповедта на общинската администрация за проверка на строителство в двора на КАТ- Хасково.

Магистратите обявиха за нищожна заповедта на губернатора с, която бе спряна назначената от заместник кмета на Хасково Нели Станева проверка за незаконно строителство. Според съда областния управител няма право да отменя актове на кмета по отношение на Закона за устройство на територията. Според съда няма и доказателства въпросния обек подлежащ на проверка  и сградите в него да са свързани с националната сигурност.

Припомняме, че проверката бе разпоредена от заместник кмета на общината Недялка Станева през месец ноември, няколко дни по – късно със заповед областния управител забрани инспекцията на сградите. Мотивът бе, че този обект е със специален  статут.

Потърсихме за коментар председателят на общинския съвет Иван Иванов.

“Надвишаване на правата от страна на областния управител, по такива дела има вече доста солидна практика между Общината Хасково и местната Областна администрация и въобще като практика. Това са обичайни процедури или бих ги нарекъл хватки, с които се цели да се забави влизането в сила на определени заповеди на кмета от страна на областния управител и областна администрация”, заяви адвокат Иван Иванов.

Решението подлежи на обжалване в 14-дневен срок пред Върховния административен съд.

Репортаж гледайте в новините на ТВ Рекординг.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване