02/19/13 09:34
(http://www.klassa.bg/)

НАТО разбира как може да се разреши проблемът с ПРО, заяви Сергей Лавров

Проблемът с ЕвроПРО трябва да се реши на ниво Русия-САЩ, и НАТО добре разбира това, заяви пред журналисти министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров след приключване на преговорите с генералния секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен. Русия нееднократно е заявявала, че не разбира каква именно роля в ЕвроПРО й възлагат САЩ. За Москва е важно гаранциите за това, че ПРО не е насочена срещу Русия да бъдат фиксирани в юридически обвързващ формат. НАТО призовава Русия да повярва на думи, пише „Взгляд”.
Лавров отбеляза, че в хода на срещата с генералния секретар на НАТО е било потвърдено, че в НАТО са съгласни с това, че решение трябва да се намери в отношенията между Москва и Вашингтон.
„Имаме готовност за такива беседи, продължаваме диалога с НАТО, както с организацията, така и със САЩ, като главни автори на тази глобална американска система за противоракетна отбрана. Диалогът ще бъде продължен”, заяви руският външен министър.
„Системата на противоракетна отбрана, както тя е замислена от САЩ и одобрена от НАТО, се подлага на съмнение от още един ъгъл – не от гледна точка на Руската федерация, а от гледна точка на ефективността, както я разбират САЩ”, подчерта Лавров.






















Взгляд”

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване