02/21/13 09:19
(http://www.klassa.bg/)

Еднопартийните правителства са в историята

Еднопартийните правителства вече са в историята. След този провал с подкрепата на едни парадоксални патерици българските граждани ще реабилитират коалиционно управление.

Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан в студиото на "Гореща точка" по ТВ7.

Трябва да припомня, че след три пълни управленски мандата на правителствата Костов, Сакскобургготски и Станишев, за първи път политическата криза има за резултат оставка

на правителство, което не успя да изкара пълен управленски мандат.

Това е достатъчно, за да кажем, че това управление се е провалило, категоричен е лидерът на ДПС.

Очаквам да има дебати, няма начин да не се представят генерализирани оценки за тези 3 г. и 7-8 месеца управление, но дебатите ще са съдържателни, ако не останат на плоскостта на самоцелното политическо прение, защото протестите продължават, допълни Местан.

Българските граждани вече няма да се задоволят със смяната на една власт с друга, искат дълбоки реформи и смени в политическата система, коментира лидерът на ДПС.

Местан предложи следващият МС, който ще бъде функция на парламента, със закон да уреди право на гражданска квота със съвещателен глас по важни за страната въпроси.

Лидерът на ДПС прогнозира, че президентът Росен Плевнелиев ще изпълни достойно конституционните си задължения за назначаване на служебен кабинет без в него да внедри партийци от ГЕРБ.

Президентът Плевнелиев е пред най-тежкото си изпитание.

В зависимост от това как ще реши това предизвикателство, ние ще съдим за него като национален президент или върху него ще продължат да тегнат съменнията, че е зависим от сянката на Борисов, коментира Лютви Местан.

Убеден съм, че той ще издържи това изпитание. Това е шансът му да се легитимира като национален президент и той няма да пропусне този шанс, добави Местан.

Според ДПС, освен лансираната от Движението дата 28 април, изборите могат да се проведат и седмица след Великден - 12 май, но не по-късно от тази дата.

 















ТВ7

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване