02/24/13 13:52
(http://www.klassa.bg/)

Цветанов: В първите редици на протестите има хора от криминалните структури

В първите редици на протестите са забелязани лица от криминални структури, разкри вътрешният министър и вицепремиер в оставка Цветан Цветанов пред TV 7.

"Българските граждани съвсем справедливо протестираха срещу високите сметки за електроенергията. Но в момента тези протести, които наблюдаваме – тези протести са оглавени с политически цели, криминални структури са "уловени" от обективите на камерите – хора от фирми на Марчело Джотолов и Алексей Петров", заяви министърът в оставка.

Според него изсветляването на далаверите в енергетиката е искрата, подпалила протестите. Всички ние виждахме, че Трайчо Трайков е подвластен на определени кръгове, призна Цветанов.

Той коментира и "уволнението" на финансовия министър:

"Решението за отстраняването на Дянков бе взето от премиера. При един нов мандат Симеон Дянков няма да участва в следващ кабинет. Смятам, че една от грешките, които допуснахме, бе балансът на финансовата стабилност и социалната политика. Въпреки че осигурихме 600 млн. за пенсии и 200 млн. за бюджета за социални дейности", коментира вицепремиерът в оставка.

"ГЕРБ има своята обществена подкрепа и своите структури. След като подаде оставка правителството, хора, които досега не са гласували за ГЕРБ, застанаха зад партията. Защото това бе правителството, което в условия на тежка финансова криза постигна такива забележими резултати", категоричен беше Цветанов.

Според вицепремиерът оставката на правителството е мъдър ход от страна на Бойко Борисов, тъй като е предотвратил по-сериозна ескалация на напрежението.

Премиерът винаги е бил много отговорен, коментира Цветанов и допълни, че министър-председателят е бил провокиран от сценария, реализиран от 41-то Народно събрание, за да може да се възпрепятства участието на ГЕРБ в едно бъдещо управление.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване