02/28/13 05:16
(http://www.klassa.bg/)

Съдебен следовател ще решава кои документи за смъртта на Литвиненко ще се разсекретят

Съдебният следовател Робърт Оуън вчера заяви, че сам ще решава кои документи по делото за смъртта на Александър Литвиненко ще бъдат разсекретявани, пише руският вестник “Независимая газета”.
Следователят ще разглежда документите по това дело поотделно и ще решава кое е по-добре за обществото – да остави документа за публичен достъп или да го засекрети, съобщи Би Би Си. По-рано министърът на външните работи Уилям Хейг заяви, че разсекретяването на част от информацията по делото Литвиненко може да нанесе вреди на националната сигурност на Великобритания, както и на нейните международни контакти. От друга страна редица медии изпратиха искане до съда, за да докажат, че „опитът на Хейг да засекрети показания може да подкопае доверието на народа в разследването”. Според вестник „Гардиън” властите се опитват да скрият сведения за това, по какъв начин Литвиненко е сътрудничил на спецслужбите.












“Независимая газета”







Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване