03/06/13 11:45
(http://www.klassa.bg/)

Има ли някой интерес да орезили протестите

На един от основните лозунги на палатковия лагер в градинката до парламента четем: "Обединение - един проблем, един народ - за достоен живот", предаде репортер на БГНЕС.

Наоколо различаваме протестиращи Янаки Ганчев, Йоло Денев и хора, които влизат и излизат от палатките, заети с уреждане на бита и които се опитват да заговарят минувачите. Млади хора тук почти няма. В опита си да узнаем кои са те, за какво се борят и защо ги няма познатите млади лица на протеста, няколко души демонстративно отказаха да говорят с нас. По дърветата има разлепени прокламации с искания.
Защо ги няма тук Янко Петров, Ангел Славчев, питаме. Ами ще дойдат, няма начин, защото непрекъснато са тук, отговори ни една от жените. Исканията от дървото са на третата група протестиращи, които са имали кръгла маса в Ахелой, различни от групата около Андрей Слабаков и младежите, заседаващи в Сливен, обясни ни тя. Същата група сме, всъщност, ние сме единни, добави тя плахо. Оказа се, че тя не знае името на човека, който ги е събрал днес на палатковия лагер: "Стойчев май че беше, Янаки Стойчев". Не беше ли Янаки Ганчев, поправихме я.
Палатковите протестанти искат Народното събрание да не се разпуска, програмен кабинет и преминаване на ЕРД /може би, това са ЕРП-тата/ в ръцете на държавата. Преработват се тези неща, извини се жената, която накрая се представи с името си - Велика Телкиева, от град Гоце Делчев.
Някой май има интерес да орезили общонародния протест, заменяйки лицата в него с неадекватни, объркани хора, натрапвайки ги, включително и на медиите, коментира случаен минувач, който не пожела да анализира с повече думи явлението.












БГНЕС


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване