03/06/13 09:04
(http://www.klassa.bg/)

Новини за музикалния интернет поток

Уебсайтът YouTube, собственост на Гугъл /Google/, ще започне тази година да предлага абонаментна услуга - да слушате стрийминг музика без изтегляне - което ще се конкурира с предложения като Spotify, пише във вторник американското списание Форчън /Fortune/.
Платеният абонамент ще позволи достъп до допълнителни функции, включително ненатоварени с реклама, пише Форчън, позовавайки се на източници, близки до музикалната индустрия и Гугъл.
"Ние не коментираме слухове или спекулации, но има създатели на съдържание, които смятат, че биха могли да имат предимство от /да разполагат с / източник на доходи чрез абонамент, повече отколкото от реклами, и ние ще видим това" , каза говорител на YouTube.
YouTube вече се използва широко от интернет потребителите за достъп до музикални клипове /примерът е Gangnam Style на Сай, гледан над един милиард пъти/. Тези клипове са безплатни, но на сайта, придружаващата реклама дава част от приходите на звукозаписните компании.
В областта на онлайн музиката конкуренцията нараства с играчи като Spotify, Deezer или Pandora, например. Слуховете многократно сочат влизането в тази ниша на компанията Apple.


















АФП

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване