02/20/13 04:00
(http://socialevo.net/)

Персонализирани туристически карти от KLM в Социална сряда

Персонализирани туристически карти от KLM

Рубриката „Социална сряда“ е гордо спонсорирана от фирма Social Me, предлагаща практични и работещи решения за фирмите, които искат да популяризират дейността си онлайн, да привлекат бързо голям брой потребители към страниците си и да спечелят вниманието на по-голяма част от аудиторията чрез една от най-големите социални мрежи в света – Facebook.

Персонализирани туристически карти от KLM в Социална сряда

Една от най-бързо усвояващите онлайн маркетинг инструментите и тенденциите компания, холандските авиолинии KLM, за пореден път демонстрираха усет за това как да синхронизират динамичния интернет поток от информация с офлайн изживяването. Дигиталната кампания на KLM, която се подвизава под името “Must See Map”, предоставя възможност на потребителите да планират своите пътувания към дадена дестинация с помощта на свои приятели. И всичко това е напълно безплатно.

Дигиталната кампания на KLM, която се подвизава под името "Must See Map", предоставя възможност на потребителите да планират своите пътувания към дадена дестинация с помощта на свои приятели.

Идеята на сайта “Must See Map” е всеки един, който иска да пътува до даден град, да попита свои приятели онлайн за места за забавление, хранене, пазаруване, култура и пр. Начинът това да стане е онлайн, а платформите са Facebook, Twitter и E-mail. Ако искате да посетите Ню Йорк, но не знаете къде да отидете, най-напред е добре да използвате ”Must See Map” и чрез него да създадете карта, базирана на мнения на свои приятели. Три седмици по-късно ще получите напълно безплатно хартиена карта в своята поща, която ще можете да използвате на място. Всичката информация, споделена от вашите приятели, ще е вътре.

http://www.youtube.com/watch?v=dosrsAy4ENY

Няколко липси обаче правят впечатление в платформата на KLM. Изненадващо е, че нямаме присъствие на социални мрежи като Flickr и YouTube. Разбира се, биха могли да включат и Foursquare и Google Maps (Google+ Loca). На този етап кампанията тече в 24 държави, което означава, че тя е в пълната си сила. Не е лоша идея да се обърне още повече внимание и на другите социални мрежи обаче. И все пак няма как да отречем, че KLM са великолепни в създаването на това полезно изживяване.

Снимка: KLM “Must See Map”

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване