03/10/13 13:53
(http://www.klassa.bg/)

Росен Плевнелиев: Подкрепям протестите

Ще се радвам се, ако гражданската енергия по улиците на България, доведе до подобрение, заяви пред журналисти във Виена президентът Росен Плевнелиев. Държавният глава посочи, че подкрепя протестите. На въпрос не е ли несправедливо, че гневът на хората се насочва срещу чуждестранните инвеститори, Росен Плевнелиев коментира: „Някои от хората излизат срещу монополите и назовават EVN, аз като президент казах, че ще проверим всички по веригата, за да установим европейски правила. Във всяко село в Австрия жителите могат свободно да избират доставчиците си, а у нас това още не в възможно”. В България имаме страх да бъдем зависими само от един доставчик на газ, само от Русия. В Западна Европа обаче от тази зависимост не се плашат, каза още президентът.
По време на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) не е обсъждана идея за въвеждането на военно положение. Това твърдение абсолютно не отговаря на истината. Становището на съвета е публично, обясни държавният глава.
 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване