03/14/13 14:27
(http://www.klassa.bg/)

Туризмът остана без ресорен зам.министър

Туризмът остава без ресорен зам.министър, след като изпълняващият тази длъжност Иво Маринов подаде оставка. Тя е по искане на новия икономически министър Асен Василев и вече е депозирана в Министерски съвет.
Според Василев не е необходимо да има заместник, който да отговаря за туризма. Той обаче коментира, че ресор „Туризъм“ задължително трябва да се запази в икономическото министерство, защото е от малкото отрасли, които се развиват възходящо.
Иво Маринов е припомнил на министъра, че освен туризъм, в този ресор влиза и външно-икономическата политика.
Според изчисленията на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) приблизително 12% от брутния вътрешен продукт (БВП) на България се формира от приходите от туризма.
От бранша веднага реагираха на съобщенията за оставката на Иво Маринов, съобщи БНР. Според председателя на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин моментът за това е „крайно неподходящ“.
„Сега започва московската борса – чакаме към 1,5 млн. туристи от двете последни борси“, заяви той, визирайки участието на България на международните туристически изложения, за което отговаряше Маринов.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване