03/16/13 19:15
(http://www.klassa.bg/)

Папата към журналистите: Имахте много работа, нали?

"Имахте много работа, нали?", попита с усмивка папа Франциск журналистите, които прие на специална аудиенция днес, предаде АФП. Той беше посрещнат с аплодисменти от представителите на медиите на Ватикана и на папския съвет за обществените връзки.

В началото той горещо благодари на медиите за "много професионалната им работа" през напрегнатия период след оставката на предишния папа Бенедикт XVI.

Папа Франциск потвърди временно на постовете им титулярите на дикастери (ведомства) на римската курия и иска да помисли, преди да извърши нови назначения или окончателно да потвърди досегашните.

Светият отец желае ръководителите и членовете на дикастерите да продължат да изпълняват временно функциите си, се изтъква в комюнике на Ватикана. Той иска да си даде време за размисъл, молитва и диалог преди всяко ново назначение или потвърждаване на поста.

Постът държавен секретар е един от най-старите и най-важните в римската курия. Титулярът му е смятан за премиер или за номер 2 във Ватикана.















АФП


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване