03/28/13 14:07
(http://www.klassa.bg/)

Взимат от парите за магистрали за помощи за социално слабите


Служебното правителство отпуска допълнително общо почти 41 млн. лева за финансиране на програми за заетост и изплащане на обезщетения и помощи за домакинства. Решението е взето на днешното заседание на правителството с постановление за преструктуриране на нелихвените разходи по републиканския бюджет за 2013 г., с което се осигуряват допълнителни бюджетни кредити по бюджета на Министерството на труда и социалната политика (МТСП) в размер на 41 млн. лева.

Средствата ще бъдат използвани за подпомагане на най-уязвимите социални групи, както съобщи миналата седмица служебният премиер Марин Райков. Допълнителните средства са осигурени за сметка на намаление на разходите по бюджетите на Министерски съвет, на министерства и ведомства, както и за сметка на намаление с 19.9 млн. лв. на предоставените допълнителни средства по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) за ново строителство на автомагистралите „Хемус” и „Марица”.

Преструктурирането на средствата, което не засяга делегираните дейности (единни разходни стандарти за образование и културни институти, дългосрочни командировки в чужбина, издръжка на центровете за спешна медицинска помощ, текущ ремонт и зимно поддържане на републиканската пътна мрежа), ще позволи да бъде насочено финансиране към субсидирана заетост, към програми за обучение и заетост на безработни лица на социални помощи и безработни, уточняват от правителствената информационна служба.

Ще бъде разширен кръгът на лицата и семействата, които имат право на помощи за отопление и ще бъдат подпомогнати лицата и семействата, отглеждащи деца с трайни увреждания. Решение за точното разпределение на средствата предстои да се вземе след обсъждане в Националния съвет за тристранно сътрудничество.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване