04/09/13 11:01
(http://www.hsnovini.com/)

Бадминтонистите отново с куп медали

С 6 медала се завърнаха от столицата състезателите на местния клуб по бадминтон. От шампионата хасковлии спечелиха 2 златни, сребърен и 3 бронзови отличия.

Над 130 бадминтонисти от най- добрите отбори в страната взеха участие в Държавното лично първенство за юноши и девойки до 13- годишна възраст. Хасковският тим се включиха с 15 свои възпитаници. В борбата за медалите на сингъл първи стана Дани Палабойков, който надигра на финала с 2:0 гейма трениращия в Лондон състезател на “Академик” София Юлиян Стойнов. Второто злато за хасковлии донесе Таня Петкова при двойките в тандем с Цветелина Цветкова  от Дупница. На финала те победиха с 2:1 гейма състезателки от Стара Загора. Сребърният медал на двойки при юношите отиде при Дани Палабойков в тандем с Давид Петров от Стара Загора.  Два бронзови медала хасковлии спечелиха на смесените двойки. В борбата за финал Димитър Едрев и Таня Петкова отстъпиха на противниците си. Димитър Едрев спечели бронз и на сингъл.

„Продължаваме да печелим доста медали. В София можехме да постигнем още по- голям успех и да вземем пълен комплект от отличия, но един от най- силните ни състезатели Йоан Гаргов не успя да вземе участие в турнира. Въпреки това съм доволен от състезателите”, коментира за Хасково Новини старши треньора на хасковлии Станимир Бойчинов.

Следващото изпитание на местните бадминтонисти е републиканското до 17- годишна възраст от 19- ти до 21- ви април. Веднага след него е държавното за момчета и момичета до 11- годишна възраст.

Младен Желязков

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване