04/22/13 07:52
(http://www.klassa.bg/)

Отива ли си училището след 2020 година?

"Отива ли си училището след 2020 година?" е тема на пресконференция, посветена на VIII Фестивал на българското образование, съобщиха организаторите.

Темата е провокирана от водещите трендове в развитието на образователните институции в глобален мащаб и от прогнозите на авторитетни световни институции. Организаторите ще представят и единствения по рода си Фестивал на българското образование, който ще се състои за осми път от 25 до 27 април 2013 година в околното пространство на НДК. Инициативата има за цел да подкрепи българското образование и да стимулира партньорството между различните институции – училища, университети, неправителствени организации, фирми, медии, държавни и общински институции.
Фестивалът представя различни иновативни, атрактивни и неформални образователни модели чрез десетки уъркшопове в различни области – наука и техника, изобразителни и приложни изкуства, театър, танци и музика, литература, история, география, архитектура, спорт, кулинария, кино и фотография, мода и стил, интелектуално и личностно развитие и много други. Дейностите са интерактивни и са отворени не само за деца и ученици, но и за педагози, родители и всички желаещи. По традиция Фестивалът включва и Открита сцена за изяви на ученически и неформални творчески общности.
Сред акцентите на Осмия фестивал са: презентации на електробус и електромобил, фентъзи куест на живо, здравни уъркшопове и био кулинария, рок училище, стена за спортно катерене, презентация на образователните програми на 4 исторически музея и др. За втори път се организира и безплатно участие на групи от 15 социални институции за деца от различни рискови групи.












БГНЕС


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване