04/25/13 16:25
(http://www.hsnovini.com/)

Журито на “Южна пролет”: Всички книги в конкурса са на високо ниво

Журито на “Южна пролет”

Висока оценка на участващите творби в Националния конкурс за дебютна литература „Южна пролет” дадоха членовете конкурсното жури. В регионалната библиотека днес те се срещнаха с дебютантите.

За осма поредна година председател на журито на националния конкурс е професор Боян Биолчев. Сред членовете са кинорежисьорът Иван Павлов, литературният критик Ани Бурова, белетристът Николай Табаков и поетът-публицист Бойко Ламбовски. За първа година към екипа от журиращи се присъедини и поетесата от Хасково Мина Карагьозова. „Писателят няма нужда от духовни социални помощи, а този който има нужда не е писател, а графоман”, заяви пред младите творци професор Биолчев.

 

Проф. Боян Биолчев, председател на журито

“Тази година книгите в конкурса за дебютна литература са изключително силни. Във всички творби има талант и умение да се пише. Това прави нашата работа изключително сложна. Това обаче е много добра новина за новата българска литература”, заяви литературният критик Ани Бурова. Задоволството си от прочетеното изразиха и останалите членове от журито.

Участниците на “Южна пролет” са 35. В жанр поезия участват 16 книги, в проза – 12, киносценариите са 5. Тази година има и двама участници в жанр литературна критика. На срещата те имаха възможност да задават въпроси на журито, а за финал си пожелаха успех в конкурса.

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”.

Хасково Новини

Кинорежисьорът Иван Павлов

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване