04/30/13 15:10
(http://www.klassa.bg/)

Откъде е по-добре да не си купувате iPhone

Имате ли представа колко голямо е търсенето на продуктите на Apple по света? Толкова, че на някои места свободно работят "неофициални" магазини на производителя, които от години носят значителни приходи на собствениците си и на съответната икономика.

В центъра на афганистанската столица Кабул един такъв нерегламентиран обект развива успешна търговия. Повече от успешна, като се има предвид, че от 2010 г. насам той е уцелван два пъти при бомбените атентати в страната, след което отново се е изправил на крака, пише сп. Forbes.

Магазинът се намира в местния комплекс City Center, който приютява най-голямия мол в Афганистан. Много от посетителите му са чужденци и имигранти.

Дневно в търговския обект се продават пет до шест iPhone-а и по два лаптопа Apple. Сделките обаче в никакъв случай не са изгодни за потребителите, като маржовете спрямо пазарните цени на оригиналните продукти варират от 10 до 50 щатски долара. Новият iPhone 5 с 16 GB памет например струва в Кабул 700 долара при цена от 649 долара в лицензиран магазин в САЩ.

Фалшивите стоки се доставят от Дубай, ОАЕ.

Това обаче далеч не е първият подобен пробив на пазара на американския технологичен лидер. Къде още има фалшиви магазини на Apple прочетете в Econ.bg.


















iNews.bg


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване