05/09/13 16:25
(http://www.hsnovini.com/)

С поредица от концерти читалище “Заря” чества 155 години

155-годишен юбилей чества хасковското читалище „Заря”. То е първото разкрито в Южна България и четвъртото по ред в страната, след тези в Свищов, Лом и Шумен. Ръководството и членовете на читалището са подготвили богата програма в рамките на седмица, с която ще отбележат годишнината. Тържествата започват от събота, със Седмия празник на младите таланти на който ще си дадат среща възпитаници на музикалните школи от Южна България, информира Александър Милушев, председател на читалището.

Празничната програма в различните дни включва концерти  на групата за стари градски песни и шлагери “Нежни думи”, на Духов оркестър – Хасково и солисти, на смесен хор “Родна песен”, съвместно с хор “Славей”, от Харманли. Пред публиката, с най-доброто от своя репертоар ще се представят също така възпитаниците на Музикалната школа “Манол Иванов”, балет “Рона” и Клуб по спортни танци “Хасково”.

Кулминацията на честванията е на 17 май. От 18 часа, в малкото фоайе ще бъде открито художествено пано „Герб и девиз на читалище „Заря”. Минути по-късно започва Тържественото събрание-концерт. По решение на настоятелството, със званието „почетен член”, ще бъде удостоен бившият председател на читалището 95-годишният  Видю Димитров.

Близо 700 самодейци са обхванати във формациите, школите и клубовете на читалището. 500 от тях са в ученическа възраст. Предстои през есента разкриване на новини форми в направленията фотография и журналистика. Преди три месеца, към читалището бе сформирано вокално-инструментално трио, което ще посреща гостите на празника.

Репортаж гледайте в новините на телевизия „Рекординг”.

Хасково Новини

 

 

 

 

 

 

 

 

Александър Милушев, председател на Образцово народно читалище “Заря”

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване