05/13/13 16:43
(http://www.klassa.bg/)

„Сдружение Азбукари“ продължава с инициативите, посветени на интеграцията на деца с увреждания

„Сдружение Азбукари“ продължава с инициативите, посветени на интеграцията на деца с увреждания. На 11 май в Зоологическата градина екипът на сдружението  участва в организирана от Клуб Кане Корсо България  демонстрация на способностите на кучетата от  породата да играят и да помагат на деца , включително и такива със специфични потребности.  Децата успяха да поиграят с кучетата и весело се позабавляваха.

 

 

 

Кане Корсо Италиано са сред  най-атрактивните и бързо набиращи популярност породи  кучета в цял свят. Според експерти те са изключително внимателни и грижовни към децата. Кучетата от тази порода никога не биха наранили дете и  дори старателно ги закрилят и ги защитават от посегателства. Модерните  психологически изследвания категорично показват че взаимоотношенията с животните възпитават в детето правилен мироглед и  развиват чувството на отговорност. Сдружение „Кане Корсо Клуб  България“  усилено работи  в посока развиване специфичните качества на породата, включително и работа  с деца със специфични потребности. 

 

Събитието бе част от поредицата инициативи на „Сдружение Азбукари“, предхождащи началото на Детски фестивал „Вярвам в теб!“2 . Предвижда се началото му да сложи откриването на първата в България комбинираната, обществена  детска площадка за игра и обучение, адаптирана и за деца със специфични потребности. Тази година фестивалът ще се проведе на Празника на детето - 1 юни и Деня на Ботев - 2 юни в Южния парк в София. За втора поредна година ще бъде дадена възможност на децата да покажат своите артистични и спортни таланти, като входът ще бъде напълно свободен.

 


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване