05/25/13 09:42
(http://www.klassa.bg/)

Френски спецчасти се намесиха в Нигер

Френските специални сили се намесиха в Агадез, Северен Нигер, за да прекратят започналото вчера вземане на заложници след самоубийствен атентат, съобщи френският министър на отбраната Жан-Ив Льо Дриан, цитиран от АФП.

"В момента ситуацията е стабилизирана, по-специално в Агадез, където специалните ни сили се намесиха в подкрепа на нигерските сили по молба на президента Исуфу", заяви Льо Дриан.

Френското министерство на отбраната съобщи, че при операцията са убити най-малко двама терористи измежду взелите заложници нападатели.

При координирани нападения вчера срещу уранова мина, разработвана от френската компания "Арева", и срещу казарма в Агадез бяха убити най-малко 21 души, а десетки са ранени, припомня Ройтерс.

Днес говорител на правителството на Нигер заяви, че джихадистите, които нападнаха казармата в Агадез, не са вземали заложници, противно на по-ранни изявления, предаде АП.

Говорителят Мору Амаду заяви, че правителството погрешка решило, че нападателите са взели войници за заложници, защото оцелелите след самоубийствения атентат нападатели се барикадирали в спално помещение в базата.

Няколко часа по-късно нигерският министър на отбраната опроверга това изявление, като уточни в интервю за АП, че двама заложници са били освободени при операцията.

















БТА


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване