05/29/13 07:36
(http://www.klassa.bg/)

Залезът на Facebook за тинейджърите?

Част от тинейджърите в САЩ започва мигрират от Facebook към други социални медии, сочи последното проучване на щатския център за анализи Pew.

Кое е това, което Facebook притежава, а Twitter, Instagram и другите социални медии не?

Родителите“, отговаря Шарън Бикъндоу, съветник в American Heritage School в Плантейшън. „И смятам, че те (тинейджърите) мислят, че е по-лесно просто да tweet-неш нещо и да натиснеш бутона за изпращане.

От проучването се разбира още, че подрастващите американци споделят повече информация в социалните сайтове, отколкото в миналото. Те обаче не били притеснени от хората, които имали достъп до данните им.

Вместо това за спада на интереса си към Facebook тинейджърите обвинявали прекалено големия брой възрастни, които нахлували в интернет пространството им. Те намирали за стресиращо, че трябва непрекъснато да се тревожат за малките детайли в управлението на профилите си, в които трябвало да се поддържа добра репутация за пред възрастните.

Twitter просто ви позволява да напишете малко съобщение.. което директно носи желаното послание“, коментира Шон Хъмфрис, 21-годишен студент от колежа по наказателно право в Санта Фе. „А споделянето на снимки (в Instagram) показват много повече от писания текст“.

Резултатите от проучването на Pew показват, че спадът в използването на Facebook може да се окаже лоша новина за бизнес, който разчита на директната комуникация между потребителите, коментират от щатския сайт Alligator.





















Георги Георгиев

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване