05/29/13 06:18
(http://offnews.bg)

Лично Волен спаси кворума (на живо)

Волен Сидеров. Снимка БГНЕС Волен Сидеров в пленарната зала Снимка: БГНЕС Бойко Борисов ръкопляска иронично на регистрирания 121-ви народен представител, който осигури кворума. Снимка: БГНЕС ПГ на ГЕРБ напуска залата. Снимка: БГНЕС Протест пред НС. СНимка: БГНЕС Протест пред парламента. Снимка: БГНЕС Протест пред НС. Снимка БГНЕС Протест пред НС. Снимка БГНЕС

Лидерът на парламентарната група на “Атака” Волен Сидеров спаси кворума на днешното пленарно  заседание, на което трябва да бъдат гласувани съставът и структурата на Министерския съвет на Пламен Орешарски.

Близо две минути в залата липсваха необходимите за кворум 121 регистрирани народни представители, като броят им към края на втората минута стигна 118. До последния момент кворумът в залата бе под въпрос. Един от депутатите на “Коалиция за България” имаше проблем с валидността на картата си, което можеше да се окаже решаващо за пленарното заседание.

В крайна сметка гласуването на кабинета “Орешарски” бе спасено от лидера на “Атака” Волен Сидеров. В последните минути той се регистрира триумфално и осигури необходимия един глас за нужните 121 депутати за кворум.

В залата последваха бурни аплодисменти, а председателят Михаил Миков коментира, че това е една добра атмосфера за днешното заседание.

При разбивката по групи очаквано се оказа, че са се регистрирали 84 депутати на КБ, 26 на ДПС и 1 на “Атака”. ГЕРБ присъстваха в залата, но не се регистрираха, а секунди след проверката на кворума напусна пленарното заседание.

Докато в Народното събрание течаха дебатите, двайсетина граждани се събраха пред сградата с протестни плакати с лозунги “Стоп на мафията”, “Не на политическия Франкенщайн БСП, ДПС и Атака” и др.

Watch live streaming video from offnewslive at livestream.com

 

Статията "Лично Волен спаси кворума (на живо)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Публикувана на 05/29/13 06:18 http://offnews.bg/index.php/200359/volen-spasi-kvoruma
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване