06/07/13 10:12
(http://offnews.bg)

Данов призна с половин уста, че е точил помощи във Франция

Иван Данов. Снимка: БГНЕС

Министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов обяви, че “има частица истина в информациите” за неправомерно получавани от него социални осигуровки във Франция в интервю за БНР. Той добави, че “това, което се представя, не е точно това, което се е случило”, визирайки разследването на сайта “Бивол”, според което за година като мним безработен е взел около 15 000 евро от солидарния фонд на френските работещи. “Не съм бил информиран за това, което се е случило, тъй като от 2005-а година не съм ходил във Франция”, каза Данов и обеща днес да даде подробности по този въпрос.

Твърдението му, че не е посещавал Франция от 2005 г. всъщност по никакъв начин не опровергава разследването - периодът, в който Данов е получавал френските социални помощи, паралелно развивайки бизнес и преподавателска дейност в България, е между лятото на 2004 и лятото на 2005 г.

Министърът обеща днес по-късно да даде подробности по въпроса.

Той бе издигнат от премиера Пламен Орешарски за поста на мястото на предишната номинация – арх. Калин Тихолов, само ден след като бе обявен проектосъставът на новото правителство. Тихолов е главно действащо лице в редица скандални проекти – като строежа върху дюните в Несебър (“Дюнигейт”), където е автор на подробния устройствен план за парцела и Общия устройствен план на Царево, който предизвика наказателна процедура срещу България.

Иван Данов и Калин Тихолов са колеги от архитектурния университет (УАСГ) в София, където са делили общ кабинет.

Статията "Данов призна с половин уста, че е точил помощи във Франция" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване