06/11/13 16:19
(http://www.hsnovini.com/)

Магазин и дюнер в Хасково с глоба за сирене и шунка без етикет

Снимка: архив

Сирене и шунка от търговски обекти в Хасково са бракували инспекторите на Областна дирекция по безопасност на храните. При рутинната проверка не са представени документи за произход на хранителните продукти.

За продажба на сирене без етикет и маркировка от производител, собственикът на хранителен магазин в Хасково ще плати глоба от 50 до 150 лева. Шунката е открита в заведение за бързо хранене – дюнер в областния град. За това, че не са представени документи за произхода е наложена санкция от 500 до 1 000 лева.

При проверка инспекторите са съставили акт на хранителен магазин в Димитровград. Причината – лоша хигиена в търговския обект. В този случай санкцията варира от 500 до 1 000 лева.

През миналата седмица са извършени 116 проверки, издадени са и 2 предписания на цехове за производство на подправки и боза. Препоръките са за подобряване на хигиенно-санитарните условия и правилно водене на задължителната документация.

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”.

Димитър Димитров
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване