06/14/13 14:21
(http://offnews.bg)

10 000 на протест в София срещу Пеевски (на живо)

Хиляди на протеста срещу Пеевски в София. Снимка: Булфото Протест срещу назначаването на Делян Пеевски. Снимка: БГНЕС Снимка на участник в протеста. Снимка на участник в протеста. Снимка на участник в протеста. Снимка на участник в протеста. Протестът в София. Протестът в София.

OFFNews ще излъчва на живо тази вечер протеста в София и страната срещу избирането на Делян Пеевски за председател на ДАНС.

22.10 ч. – София - Протестът се премести пред Народното събрание. Към момента са останали около 2000 души.

21.40 ч. – София - дим по улиците край Орлов мост. Особено гъст е димът на “Иван Асен” и “Виктор Юго”. Репортерите на OFFNews съобщават, че демонстранти са хвърлили няколко димки.

21.00 ч. – София – част от протеста се отправи към Орлов мост.

20.43 ч. – София – протестиращите мятат тоалетна хартия към сградата на Парламента и скандират “Довиждане”. Те не допускат екипи на TV7 до протеста. 

20.39 ч. – София – шествието стигна площада пред Народното събрание. По данни на полицията в протеста са се включили близо 10 хил. души. По оценка на участници в протеста бройката е приближава 20 хил.

20.11 ч. – протестът се отправи към сградата на Парламента.

19.40 ч. – София – Сред протестиращите се появи информация за готвени провокации. Очакванията са няколко души да щурмуват полицейските ограждения. На един от балконите на сградата на президентството се появиха служители от администрацията. Протестиращите хвърлят димки. Има плакати с надписи „Те погребаха България!”, „Пеевски = Цветанов, никога вече”, „Мафията си има правителство, дали ще има народ зависи от нас” и „Дали ще има народ, избираш ти”. Има скандирания с обидни квалификации срещу премиера Пламен Орешарски, Сергей Станишев, отправят се призиви за нови избори.

19.08 ч. – София – Мъж с партийно знаме провокира протеста. Няколко души го помолиха да свали знамето, но след като той отказа, те му го издърпаха. Знамето е синьо с бял надпис. Въпреки дъжда хората не се разотидоха. На места бяха хвърлени и бомбички. По неофициални данни протестиращите са близо 10 хил. души. Хората протестират “Всички вън”.

19.00 ч. – София – Протестиращите настояват парламентът да ревизира решението си за избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Много от тях са убедени, че протестите няма да спрат, докато исканията им не бъдат чути. Сред протестиращите има плакати - ”Последен ДАНС”, “Избрахте вълка да пази овцете в кошарата”, “Оставка веднага”.

18.45 ч. – София - Множеството вече е над 4000 души. 

18.40 ч. – София – хора продължават да се стичат и след началния час на протеста. Скандират “Червени боклуци”, “И преди и сега ДПС е мафия”, “Оставка”, освиркват сградата на Министерски съвет. Протестиращите носят плакати и развяват българския национален трибагреник. 

18.30 ч. - София – Над 2000 души вече протестират пред Министерски съвет. 

За протестите в страната четете тук.

Във фейсбук групата “Не искам Пеевски за шеф на ДАНС” началото на протеста бе обявено за 18.30 часа пред сградата на Министерски съвет в столицата, където часове преди протеста бяха разположени полицейски сили. Полицаи има и в района на президентството и около БНБ.

В останалите части на страната протести има в:

Благоевград, пред х-л “Ален Мак”, 17:00; 

Бургас, сградата на общината, 18:30;

Варна, сградата на общината, 18:30;

Велико Търново, паметник “Майка България”, 18:30;

Габрово, пл. Възраждане, 18:30;

Димитровград, сградата на общината, 18:30;

Казанлък, Лъвовата чешма, 18:30;

Ловеч, сградата на общината, 18:30;

Пазарджик пред Полицията в 18:30; 

Перник, на площада, 18:30;

Плевен, площад “Възраждане”, 18:30;

Пловдив, паметник Съединение, 18:30; 

Русе, площад “Свобода”, пред общината, 18:30; 

Сандански, пред общината, 18:30;

Сливен, сградата на НТС към общината, 18:30;

Стара Загора, пред общината, 18:30;

Монтана – пред общината, 18:30;

OFFNews ще излъчва на живо протеста в София чрез стрийма на блогъра Иво Божков. Ще обновяваме и всяка минута.


Live stream by Ustream

Статията "10 000 на протест в София срещу Пеевски (на живо)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване