06/21/13 15:45
(http://www.hsnovini.com/)

Общината иска отново военните имоти от министерството на отбраната

Община Хасково ще направи опит за пореден път да получи безвъзмездно от Министерството на отбраната военните имоти. Теренът е необходим, за да може да се използва за развитието на инфраструктурата на областния град. Искането ще бъде разгледано на предстоящата сесия на общинския съвет следващата седмица, по предложение на председателят му Иван Иванов.

Повод за искането администрацията да получи безвъзмездно няколко военни имота е включването им в приетия вече Интегриран план за градско възстановяване и развитие и възможностите за финансиране по европейски програми. Кметът Георги Иванов очаква съдействие от министъра на отбраната за преотстъпването на имотите. Това сподели на пресконференция днес.  От общинската администрация се надяват бъдещият областен управител да помогне за прехвърлянето на военните имоти.

В списъкът с исканите имоти от общината попадат бившите казарми на ул. “Булаир”, над ул. “Дунав”, до бул. “Васил Левски” и ул. “Ком”, Щаба на дивизията на бул. “Раковски” и ул.”Дунав”, бившия КЕЧ  на ул. “Дунав”, бившата писта в село Малево и военния имот в землището на село Узунджово.

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”.

Димитър Димитров

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване