07/08/13 15:49
(http://www.hsnovini.com/)

Три безплатни курса за стопански производители

Снимки: интернет

Три нови безплатни курса за стопански производители организира Националната служба за съвети в земеделието. Финансирането на обучителните дейности е осигурено от Програмата за развитие на селските райони, по мярка 111.

Първият курс е за зеленчукопроизводители. Той ще се проведе в рамките на 20-дни. В обучението могат да се включат земеделски производители от региона. То ще се проведе през месеците септември и октомври, но записването на желаещите да се включат в него вече започна, информират от  Службата за съвети в земеделие – Хасково, където се подават документите за участие.

Курсът е 150 часа и се провежда в рамките на 20 дни,  в Хасково.  Голям интерес от страна на зеленчукопроизводители към обучението, отчитат специалистите, месеци преди старта му. В края на курса земеделските производители ще получат удостоверение, което ще им даде право да кандидатстват по мярка 112. Финансовата помощ по нея е 25 000 евро. Тя се дава на два транша. Стопаните с одобрени проекти могат да кандидатстват и по мярка 121, която осигурява възможност за закупуване на техника.

Как се отглежда отглежда червен калифорнийски червей, и какви перспективи дава тази дейност е темата на другия курс, който ще проведе Службата за съвети в земеделие – Хасково. Обучението е 30 часа и изпълнява ангажименти по по мерките от програмата за селските райони. Земеделските производители могат да се включат и в еднодневен курс на тема “Основни проблеми по опазване на компонентите на околната среда в земеделския сектор”.

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”.

Димитър Димитров

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване