"Слънчев бряг" АД вложило над 1 млн. лв. за поддръжка на курорта

Приходите са недостатъчни, заяви изпълнителният директор на дружеството

    


НЕК развали скандалния договор с "Уорли Парсънс"

Новото ръководство на "НЕК" ЕАД е върнало получени фактури на обща стойност 5 349 363,6 евро - сума, равняваща се на минималните работни заплати на близо 34 500 българи, се посочва в съобщението на НЕК

Сноудън пазарува в супер в Москва?

Руски сайт публикува снимка, за която твърди, че е на бившия сътрудник на американското разузнаване

Добрев: "Белене" е най-корумпираният проект досега

Досега не е подаван сигнал за плащания по проекта в ресорното министерство, посочи бившият енергиен министър в правителството на ГЕРБ

    


ГЕРБ: Уволнен зам.-министър гласува в НС

От ГЕРБ разкритикуваха начина на работа на 42-то Народно събрание

Радан Кънев: Олигархия не е само кръгът "КТБ", има над 15 такива

В България може да се назоват над 15 кръга, които отговарят на определението за олигархия и мафия, каза лидерът на ДСБ Радан Кънев след заседание на Националното ръководство на партията. Коментарът му бе по повод подготвяния от управляващите проект на нов закон за обществените поръчки, който, според ДСБ, ще обслужи българската мафия.

Изхвърлиха шефа на Фонда за лечение на деца

Директорът на Фонда за лечение на деца Павел Александров е отстранен от поста си, съобщи Нова тв. Все още не са ясни причините за уволнението му. Той е на тази позиция от три години.

Уволнен е директорът на Фонда за лечение на деца

Директорът на Фонда за лечение на деца в чужбина Павел Александров е уволнен заради нарушения, открити при проверка на Инспектората на Министерство на здравеопазването.

Добрев: Никой не ми е казвал, че има плащания за "Белене"

"Намалението на цената на тока е увеличение от 10%"

    


Никой не ми е казвал, че има плащания за "Белене", заяви Добрев

"Намалението на цената на тока, е увеличение от 10%"

    


Борисов: Безскрупулност е гласуването на Иванов в парламента

Лицето Иван Иванов беше назначен за зам.-министър на вътрешните работи, на не кое да е министерство, а на МВР. Няколко часа след това той беше уволнен заради криминално минало. В същото време този уволнен заради криминално минало и несъответстващ за този пост човек е върнат да твори закони за МВР и ДАНС, което е по-висша форма. Това е написал лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в профила си във Фейсбук.

Каква е причината да забравяме често?

Сред причините са проблеми с щитовидната жлеза

    


Министър Адемов посочи вариантите за вдигане на заплатите

Все още не е ясно дали догодина ще бъдат увеличени заплатите на бюджетните служители. Министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов съобщи, че се обсъждат няколко варианта. "Едната вероятност е на този етап от началото на годината да няма нови размери на работните заплати. Другата възможност е, както предлага КНСБ, 10%, но това на този етап е трудно постижимо.

Откриха на какво се дължи геният на Айнщайн

За изключителната интелигентност на физика са допринесли връзките в мозъка му, твърдят учени

НЕК прекрати договора с „Уорли Парсънс“ за ”Белене”

НЕК развали по право договора си с архитект-инженера и консултант по строителния надзор на АЕЦ „Белене" „Уорли Парсънс Нюклиър Сървисис" ЕАД.

Принц Хари слага край на ергенлъка – жени се?

Сватбата може да се състои още 2014 година

    


Зимата кара двойките да мислят за сериозна връзка

Учените твърдят, че студеното време се отразява на мозъка и влияе на начина, по който хората се отнасят към връзките си

Граждански сигнал до НС заради средния пръст на Чуколов

Десет души изпратиха писмо до председателя на парламента Михаил Миков и до Комисията по вероизповедания и парламентарна етика срещу зам.-председателя на "Атака" Десислав Чуколов, който им показа среден пръст миналия петък.

Societe Generale се окопава в Русия

Френската банка увеличава дела си в "Росбанк" с цел засилване на позициите, но анализатори смятат, че с този ход се търси подходящия купувач

    


Кризата е голям шанс, но малко гърци го осъзнават

В резултат от нея само 0,5 на сто от бюджета се отделят за нови разработки.

прочети повече

Управленска немощ и безскрупулност съзря Борисов

"Орешарски да каже кой му е предложил Иван Иванов"

    


Управленска немощ и безскрупулност съзря във властта Борисов

"Орешарски да каже кой му е предложил Иван Иванов"

    


”Активни потребители”: С данъци токът няма да поевтинее

От Българската национална асоциация "Активни потребители" заявяват, че електроенергията няма да поевтинее с въвеждането на 30% данък на възобновяемите енергийни източници.

Валутни курсове на БНБ за 8 октомври 2013 година

Валутни курсове на БНБ за 8 октомври 2013 година.

Зимата няма да е тежка прогнозират синоптиците

Спас Александров, директор Метеорологична обсерватория – Хасково

Няма да има тежка зима. Това прогнозират местните синоптици. Предходните две години се радвахме на сравнително топла зима, с температури в порядъка на 20 – 25 процента по-високи от обичайните стойности за студените месеци. През тази година живакът на термометъра ще варира около средните за сезона температурни норми, отчитат синоптиците. През тази година температурите през зимния сезон ще бъдат около нормите, сподели директорът на хасковската метеорологична обсерватория Спас Александров.

През октомври и тази година ще се радваме на циганско лято – поне за седмица. В близките дни синоптиците не очакват рекордно ниски температури в сутришните часове. Това обаче не се отнася за края на месеца, когато рано сутрин живакът в термометъра ще бележи отрицателни стойности до – 5 градуса. През тази седмица в сутришните часове ще се наблюдава ниска слоеста облачност, намалена видимост, но още преди обед времето ще се стабилизира и ще се затопля, в края на седмицата с максимални температури до 20 градуса. В края на месеца се очакват и валежи.

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”.

Димитър Димитров

 

ГЕРБ: Дайте още 60 хил. ваучера за декодери!

Бройката скочила с новите списъци със социално слаби

    


Съдът иска още информация за уволнението на Кокинов

Върховният административен съд изиска от кадровиците на съдебната власт документацията по другото дисциплинарно дело срещу бившия градски прокурор, който обжалва уволнението си

Минаваш на червено - 1000 лева глоба

БСП готви десетократно увеличение на санкциите по пътя

    


Две жилищни сгради в Хасково ще се обновят енергийно с евро средства

12 етажни собственици от Хасково са кандидатствали по проекта „Енергийно обновяване на българските домове”. По него представители на етажната собственост от областния град ще имат възможност да обновят жилищата си значително по-евтино.

Днес и утре на площад „Свобода“ от 15 часа, а на 9-ти в малкия Бизнесцентър се провежда информационната кампания на министерството на регионалното развитие. По време на срещите управителите на етажната собственост, както и самите обитатели, ще могат да зададат въпросите си и да поставят казуси, свързани с участието на собствениците в проекта. Той е на ЕС и Европейски фонд за регионално развитие.

10 от подадените общо 12 заявления в Хасково са одобрени. В областния град има подписани договори за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за две сгради. Едната сграда е на ул. „Цар Освободител” № 28, а другата е ул. „Ком” № 2. „Те са с готови подписани договори и вече са получили графика за следващите дейности, които предстои да бъдат извършени по проекта”, сподели Иванка Богунска, координатор за Хасково на проектен мениджър Южен централен район. Голям брой от заявленията са подадени от домоуправители на блокове в централната част на Хасково, отчитат специалистите.

Проектът обхваща 36 градски центрове и е с продължителност три години. Общият размер на безвъзмездната финансова помощ възлиза на 50 млн. лв. Целта на проекта е осигуряване на по-добри условия на живот за гражданите в многофамилни жилищни сгради в градските центрове чрез повишаване на качеството на жизнената среда и изпълнение на мерки за енергийна ефективност.

За всяка одобрена сграда собствениците получат финансова помощ до 75% от стойността на бюджета за обновяване на съответната сграда. От оперативната програма ще се покрият изцяло разходите за обследване за установяване на техническите характеристики на сградата, включително изготвяне на технически паспорт и обследване за енергийна ефективност.

Иванка Богунска, координатор за Хасково

Във връзка с реализирането на проекта Фонд за жилищно обновяване подпомага процеса по обновяване чрез предоставяне на заеми/банкови гаранции. Неговата цел е да подпомогне сдруженията на собствениците или отделните собственици на самостоятелни обекти в многофамилни жилищни сгради да осигурят техния дял от 25% от бюджета за обновяване на съответната сграда/блок-секция.

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”.

Димитър Димитров

Домакинската работа е вредна за здравето на жените

Чистенето, готвенето и всекидневното пазаруване вдигат кръвното

    


Справка отложи екстрадицията на Брендо

Състав на Софийски градски съд отложи делото за екстрадацията на Евелин Банев-Брендо за Румъния за 28 октомври. Целта е да бъде изискана справка за дела срещу Банев в досъдебна и съдебна фаза.

Малобройно шествие на #ДАНСwithme 116

Протестиращите отново поискаха оставката на кабинета "Орешарски"

    


Трима задържани при зрелищна акция в Благоевград

По неофициална информация вторият задържан е благоевградският лихвар Бисер Богданов и още един негов спътник

Кола блъсна 60-годишна жена във Видин

Пострадалата е настанена в болница с опасност за живота

    


Адвокат Менков: Делото срещу Цветанов не е засекретено

Делото срещу Цветан Цветанов не е засекретено, просто беше обявено, че ще се гледа при закрити врати. Това заяви адвокатът на бившия вътрешен министър Менко Менков пред Нова телевизия. Делото тръгва в четвъртък.

Обществените болници да променят статута си от търговски в публични дружества ще настояват от БСП

Депутатът Смиляна Нитова и нейния колега от парламентарната здравна комисия доц. Красимир Мурджев

Обществените болници да променят статута си от търговски в публични дружества. За това ще настояват от БСП. Идеята е пререгистрацията да стане след промени в Търговския закон, оповестиха на пресконференция депутатът Смиляна Нитова и нейния колега от парламентарната здравна комисия доц. Красимир Мурджев. Днес народните представители се срещнаха с водещи лекари от региона и представители на сдружения, с които обсъдиха наболели проблеми и предстоящото приемане на стратегия на здравеопазването.

Съдебната медицина да бъде отделена от болничните заведения, призова хасковският съдебен лекар д-р Христо Еленски по време на откритата дискусия с депутатите в Хасково. Той предложи да се възстанови предишната практика съдебните лекари да имат пряк контакт с здравното министерство, където да докладват за фрапиращи грешки в лечебните заведения.

Според д-р Еленски държавата трябва да предприеме спешни мерки, за да осигури нормални условия за работа на съдебните лекари в страната. Ако това не се случи след 10 години в България ще има липса на тези специалисти, предвеща д-р Еленски. Да се върне статута на фелдшерите, които да преглеждат по селата и да оказват помощ, предложи доц. Петър Стефанов.

350 милиона лева са задълженията на здравните заведения в страната, обявиха депутатите. „За догодина в рамките на новия бюджет ще бъде предвидено финансиране и стабилизиране на общинското здравеопазване, както и повишаване на трансферите за общините. Такова уверение имаме от ресорното министерство. За последните няколко години 18 общински болници бяха закрити. Това са част от мерките, които могат да съживят местното здравеопазване”, сподели доц. Красимир Мурджев.

Малко под 11 милиона лева са задълженията на хасковската многопрофилна болница, стана ясно на срещата. В момента в здравното заведение текат проверки. Резултати от тях ще бъдат обявени, сред края на инспекцията, обяви Смиляна Нитова.

Гледайте в новините на телевизия “Рекординг”.

Димитър Димитров

 

 

Бюджетната криза оцвети в червено европейските борси

Компаниите за производство на луксозни стоки са сред големите губещи след опасенията за свиването на пазара в Китай

    


ГЕРБ поиска касиране на вота в Гърмен заради прозрачни бюлетини

ГЕРБ внесе жалба в Административен съд с искане за касиране на изборите в Oбщина Гърмен. Основен акцент в жалбата е, че гласуването е извършено с прозрачни бюлетини.

Повдигнаха обвинения на шефа на "Напоителни системи"

Изпълнителният директор на дружеството е обвинен за съзнателно сключване на неизгодна сделка, двама членове на борда на директорите са обвинени в помагачество

След запой – застрелян кравар в Хераково

Задържан е стрелецът, 58-годишният мъж е в ареста

    


Ин-витрото увеличава риска от рак при детето

Децата, заченати ин-витро са една трета по-склонни да разболеят от рак, показва ново проучване.

Предложение: 60 лв. данък за кола, поизведена преди 2000 г.

Столична община недоволство срещу данъчното бреме за софиянци

    


Бъкингамският дворец ще бъде домакин на футболен мач

Лично кралицата е дала разрешение за срещата

    


Жалба прекрати конкурса за шеф на хасковската дирекция по безопасност на храните

Областната дирекция по безопасност на храните в Хасково остава с временно изпълняващ длъжността директор, след като стана ясно, че конкурсът за шефското място е прекратен. Причината е подадена жалба до конкурсната комисия, информират от пресцентъра на агенцията.

На поста временно изпълняващ длъжността директор остава д-р Мариана Шумова. Тя е един от четиримата кандидати за шеф на местната дирекция. Останалите трима са бившият кмет на Любимец Янчо Кючуков, д-р Данчо Наков и д-р Владимир Хърсев.

 

Хасково Новини

 

 

ГДБОП задържа трима в Благоевград при зрелищна акция

Зрелищна акция на ГДБОП, със съдействието на полицията се провежда в момента в Благоевград, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

НЕК прекрати договора си с "Уорли Парсънс"

Директорът на компанията и на неговия подизпълнител - "Риск Инженеринг", са с повдигнати обвинения по проекта "Белене"

    


Трима бивши директори на ”Напоителни системи” получиха обвинения

Софийската районна прокуратура е повдигнала обвинения на бившия изпълнителен директор на "Напоителни системи" Стайко Ганчев и на бившите членове на борда на директорите Георги Харизанов и Радослав Чеглайски за съзнателно сключване на неизгодна сделка.

Арестуваха шефове на “Напоителни системи”

Софийска районна прокуратура (СРП) повдигна обвинения на изпълнителния директор на "Напоителни системи“ ЕАД - Стайко Ганчев, и на членовете на борда на директорите на същото дружество - Георги Харизанов и Радослав Чеглайски за извършено престъпление - съзнателно сключване на неизгодна сделка, като Ганчев е извършител, а Харизанов и Чеглайски са помагачи. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване