Орешарски: С ЕИБ ще работим за ново споразумение за 500 млн. евро

Досега около 4 млрд. евро е общата експозиция на ЕИБ в България, в момента подготвяме финансовата перспектива за следващия програмен период.

Безизходицата във Вашингтон се отразява на европейските борси

Не очакваме разрешение на споровете за бюджета и дълговия лимит в САЩ и през тази седмица, коментира икономист

    


Влак прегази двама мъже край Батановци

Двама млади мъже са открити прегазени от влак край Батановци. Инцидентът е станал в неделя вечерта в близост до пречиствателната станция.
Машинистът, който карал вечерния влак за Благоевград разбрал, че е блъснал човек и спрял композицията. При пристигането на екипа на Транспортна полиция, станало ясно, че труповете са два, съобщава Дарик.

Самоличността на загиналите не е установена, при огледа на мястото и в дрехите им не са открити документи.

Според...

Продължава

Кауфланд мамят с касови бележки невидимки

 Верига магазини „Кауфланд” мамят своите редовни клиенти от една година насам. Те използват касови бележки невидимки, пишат от novini10.com.
Говорим за хартия, която е гланцирана. За период от около 3 седмици мастилото по нея вече го няма. Фактически след по-малко от месец при направена покупка клиентът не може да докаже какво всъщност е пазарувал от хипермаркета.

Излиза, че гаранцията, която дават от магазините не е валидна. Според политиката на...

Продължава

(49,1%) от българите са застрашени от бедност

 

България е страната с най-висок процент граждани, застрашени от бедност, в ЕС, а Великобритания е държавата с най-голямо неравенство в богатството на регионите, сочат данни на европейската статистическа служба Евростат за периода 2008-2011 г.

Близо половината от българите (49,1%) са застрашени от бедност или социално изключване. В подобно положение са също така 40,3% от румънците и 36,6% от латвийците. Рискът от бедност е най-нисък в Чехия, само 15,4% от населението, следвана от Холандия с 15,7% и Швеция с 16,1%.

121 милиона души в ЕС или 24% от населението са изправени пред икономически трудности, което означава, че са застрашени от бедност, изпитват сериозни материални лишения или живеят в домакинства с много нисък работен интензитет.

Най-богатият регион в ЕС е вътрешен Лондон, където БВП на глава от населението е 328% от средното за съюза. Следват Люксембург и белгийската столица Брюксел. Заетостта е намаляла в почти три четвърти от 272-те области в 28-те държави членки на ЕС в периода 2008-2011 г., като най-голям спад е отчетен в Южен централен регион на България (-9,7%). Спад от около 9% е регистриран и в области на Испания, Латвия и Ирландия.

Най-големи вариации в заетостта са отчетени в областите в Италия с разлика от 17,9% между регионите с най-висока и най-ниска заетост. В три области в Испания начело с Андалусия, следвани от три северни области в Гърция, е регистрирана най-високата безработица при младежите, а в три региона в Южна Германия тя е най-ниска (4-5%).

БВП на глава от населението е най-равно разпределен в Словения, където най-богатата област е 1,4 пъти по-заможна от най-бедната. Най-голяма разлика е отчетена във Великобритания. БВП на глава от населението във вътрешен Лондон е близо пет пъти по-голям от този в най-бедната област. Като цяло столиците са най-богатите области във всяка държава членка, само в Германия, Италия и Холандия столиците не са най-състоятелните градове.

Населението в 19 държави членки се е увеличило през 2011 г., като най-голямо увеличение в абсолютни цифри е регистрирано във Великобритания (растеж с 474 000 души), следвана от Франция (333 000) и Италия (194 000). Най-голям спад на населението е регистриран в Румъния – 58 000 души, а Латвия и Литва са страните с най-голям процент емигранти (съответно 16,0 и 14,8 на хиляда жители).

През 2011 г. населението на София се е увеличило с 3,7%, а на Варна е намаляло с 0,9%. В същото време населението на Видин и Монтана се е стопило съответно със 17,1% и 15,5%, сочат данните на Евростат. /БГНЕС

 


"Правда": Ромите се стягат за Украйна

Докато останалите държави не знаят какво да правят с ромите и как да решат „ромския въпрос”, се намери страна, която е готова да „подслони” всички останали без дом роми в ЕС - Украйна, пише вестникът

Предупреждението за вреда ще е 65% от цигарената кутия

Европарламентът препоръча 65% от опаковката на тютюневите продукти да бъдат покрити с предупреждения за въздействието им върху здравето. Отхвърлено бе предложението електронните цигари да се продават само в аптеките, както и да се забранят тънките цигари.

Снимка от сутрешната катастрофа в кв. Изток

 Читател ни изпрати снимка от сутрешната катастрофа в квартал Изток, за която zaPernik.com писа тази сутрин.

Още една проверка за бебето със счупени крака

В края на миналия месец родителите на Георги Кръстанов, който е на една годинка, обвиниха рехабилитаторка, че е счупила крачетата на детето по време на процедури

Пеевски: Връщам се в парламента. Аз съм на 33 години и съм успял

Делян Пеевски в Народното събрание. Снимка: Сергей Антонов

Приемам Решението на Конституционния съд заради десетките хиляди избиратели, които ме удостояват с доверието си вече два последователни мандата. На тях им благодаря по мъжки и точно заради доверието им и в тяхно име ще изпълнявам отговорностите си на народен представител.

Това се посочва в позиция на Делян Пеевски, изпратена до Агенция “Фокус”, по повод решението на Конституционния съд от 8 октомври 2013 година.

Пълният текст на позицията на Делян Пеевски гласи:

Във връзка с Решението на Конституционния съд съм длъжен като гражданин на страна – членка на Европейския съюз, да заявя отговорно и с доблест, че името ми е подложено необосновано на публичен линч, а личността ми се сатанизира по сценарий на заемащи позиции във високите равнища на властта в държавата. Възмущавам се, че правото ми да бъда избиран – основно гражданско право в демокрацията, бе подложено на съмнение и се превърна в бумеранг, за рикошета на който аз плащам неясна и непосилна цена.

Въпросът „Кой предложи Пеевски за председател на ДАНС?“ отдавна няма смисъл. Защото отговорът бе даден многократно – премиерът Пламен Орешарски предложи кандидатурата ми на Народното събрание, съгласувано с двете политически сили, които подкрепят Кабинета. Рутинна технология при всеки избор.

Въпросът, на който и аз имам право, е кой (кои) и защо не позволиха да стана Председател на ДАНС.

Мое е правото преди всички да дам ясния и неудобен отговор на този въпрос.

Това е „здравият“ и инкриминиран съюз между контрабандата, корупцията и властта на политици, които, вместо да се борят срещу криминалните схеми в икономиката, решиха да ги подчинят на себе си и партийния си интерес. Т.е. да се сраснат с престъпността и корупцията органически и навеки. (За съжаление, имаше пробойна – печатницата в Костинброд засече и започна обратно броене, за чиято цена определиха главата на Делян Пеевски.)

И вендетата с мен започна. Логиката ми е необорима и проверима.

Първо. Президентът без каквото и да е колебание за авторитета на институцията, която представя, и с афекта на притиснат неизвестно до каква стена инициира бламиране на Решение на Парламента на Република България. В случая – за избирането ми за председател на ДАНС. В колаборация с разбитите през Костинбродската печатница лидери на заради това неслучили на власт политически сили Президентът – длъжник им за позицията си, официализира политическия цинизъм.

Второ. Аз не упражних правото си на избран и отказах да бъда назначен за Председател на ДАНС. Само че и до днес Президентът и политическата му компания с минало на корпоративните си контакти все името Пеевски изрича.

Защо Президентството на държавата акумулира неистово риторика с клише името на един гражданин?

Кой и кога ме обвини в нещо? Кой и кога обоснова несъгласието си с моето избиране с факт, а не с афекта на инкриминирания си партийно-властови ужас от политическото си и корпоративно-сиво (до тъмно) минало от близкия и по-далечния преход?

В какво ме обвинява Президентът на демократичната ни държава с независима съдебна власт? Законите в България прилагат ли се, или се дописват със симпатичното мастило на все по-оредяващите всякак платени и внушени емоции от, през и чрез улицата, наета от задкулисието, чиято властова „борса“ се срина в Костинброд?

Олигархията е в политически стрес и антидепресантът им е отнетото ми гражданско право и обругаваното ми име.

Коя е моята вина?

Аз съм на 33 години и съм успял. Това престъпление ли е? В тези мои 33 години аз съм два мандата депутат – единият по времето на управление на сега загубилите властта, само че, и това е важно да се подчертае дебело, в опозиция. Може би вината ми е, че съм депутат от ДПС – гражданска квота?!

Кой и как в демокрацията дискриминира либерална партия с международен паспорт и авторитет?

Как съм бил депутат от опозицията и съм бил задкулисие?

Кой ще ми отговори конкретно на този политически и принципен нонсенс в емоцията на Президента с речитатив Пеевски?

Къде е моето задкулисие? Кои са неговите измерения? Настоявам за уточнение с конкретика. Нали задкулисието е порокът на властта?

Кои бяха мъжете на и във властта довчера, защото няма как задкулисието да се е пръкнало ведно с предложението да бъда избран за председател на ДАНС?

И ако съм задкулисие, с кого сме били в компания? Няма задкулисие Пеевски. Задкулисието е друго, а Пеевски е неговият признат във и с институционалната и персоналната истерия от ужас враг.

Ако фактът, че съм бил на скромни по младост години, буди недоверие и подозрителност, защо никой и никога не се притесни по аналогия от невръстността за политиката на един депутат от ГЕРБ – сега също втори мандат?

Той задкулисие ли е, или е индулгенция на и за задкулисието, гаранция за което е родителят му, който „се бори със задкулисието в мое лице“, т.е. с мен?

Чакам отговора на държавата и обществото за двойния стандарт спрямо мен и спрямо младия депутат – също втори мандат (като мен), от ГЕРБ, чийто отец бе флагменът в КС спрямо моята персона. Настоявам върху този факт и ще настоявам докрай в името на битката със задкулисието наистина, а не театрално водевилски, но по същество – инкриминирана защита на задкулисието.

Може би имам и втора вина – че съм успял човек. Фактът, че моралните съдници на престъпността и олигархията са заели институционалните си трибуни срещу мен и нямат доблест да ме обвинят пряко, а ме визират иносказателно и все за процедурата ги боли, е категорично доказателство, че са автори на сценария да ме превърнат в своеобразен параван с надпис Задкулисие, зад който се крие истинското задкулисие, съставено от тях самите и техните капитали и затова се прикриват един другиго и ведно. Не ме обвиняват пряко, защото нямат и не биха могли да имат аргументи. И освен това, смея да твърдя, ме познават достатъчно добре, в смисъл – познаваме се достатъчно добре.

Силно се надявам, че българското общество, включително и най-яростно протестиращите ще проумеят простата истина, че престъпността, корупцията и олигархията в България не е възможно да се персонифицират с мен и моето име, каквито и качества и недостатъци да притежава моята личност, защото тази престъпност и корупция са от системен характер и имат история, която е отвъд пълнолетието ми. Апропо, да припомня календарно, че в годините на най-мащабната приватизация аз съм бил непълнолетен, т.е. без социални валенции. Не би могло да се каже същото за днешни управници до най-високото ниво на държавната власт, които през същите тези години са били наети консултанти на същинската олигархия, а родителите им – съратници верни и доверени на бащите на олигархията при осигуряването на първоначалния капитал за верни партийни другари – секретари на окръжни комитети или домакини на ловни станции из Делиормана за първи мъже в ЦК и Политбюро на все една партия и шофьори на топ шеф на Държавна сигурност преди 1989 година.

Тези ли горди синове на дваж по-горди бащи, уважаеми господа в България и от Европа, са доблестните и безукорни и неукорими блюстители на демокрацията и гражданското общество в България? Това ли е фетишът на протеста срещу Кабинета под егидата на Президент и опозиция?

Аз спирам и оставам в очакване политиката в България да е в името на демокрацията, а не демокрацията да се бламира институционално в името на олигархията. Демокрацията е в опасност точно заради крясъците на сивата политика, която е в стрес от осветляването си от Кабинета Орешарски и от риска да участвам в този процес.

Приемам Решението на КС заради десетките хиляди избиратели, които ме удостояват с доверието си вече два последователни мандата. На тях им благодаря по мъжки и точно заради доверието им и в тяхно име ще изпълнявам отговорностите си на народен представител.

Статията "Пеевски: Връщам се в парламента. Аз съм на 33 години и съм успял" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

МВФ понижи прогнозите си за световната икономика

МВФ понижи прогнозите си за растеж на световната икономика заради "несполуките" на бурно развиващите се страни и бюджетната и валутна несигурност в САЩ.

Енигма: Двама прегазени от влак или хвърлени на релсите край Батановци

Една от версиите, които се тиражират е, че телата били хвърлени на релсите, за да се прикрие престъпление. Самоличността на загиналите не е установена.

Параклис, вместо велоалея правят при смъртоносния Шел

 На това място се случиха редица транспортни произшествия, завършили със смърт. Там през април бе убита 17-годишна велосипедитска, на пътя край бензиностанцията през 2007 загинаха и трима младежи от Перник, прегазени от пияна шофьорка дни след абитуриентския им бал. Параклисът ще бъде наречен „Св. Петка“, каза за Телевизия Кракра Магдалена Милтенова, инициатор на събитието.

Параклисът е преносим, той вече е изграден, остават само довършителни работи. Стойността по...

Продължава

Заместник на Цветанов влиза в борда на метрото

 Градският парламент в София се очаква на сесията си в четвъртък да назначи изпаднали от държавната власт кадри на ГЕРБ в директорски бордове на общински фирми. Така бившият зам.-министър на вътрешните работи в правителството на ГЕРБ Димитър Георгиев ще влезе в управата на „Метрополитен“. Той ще смени шефа на софийската организация на партията Цветомир Паунов, който подаде оставка.

Промени ще има и в ръководството на общинската охранителна фирма „Егида“, където ще бъдат сменени двама от тричленния директорски борд. Пресните попълнения са Калин Стануков, който беше главен административен секретар на АЕЦ „Белене“, и Иван Йонов, доскорошен шеф на държавната фирма „Студентски столове и общежития“.

Предстои и избор на софийски омбудсман, след като досегашният Ангел Стефанов изкара два пълни мандата. Стефанов беше номинация  на партията на Стефан Софиянски - ССД. Очаква се СОС да вземе решение за откриване на процедура. 



http://pressadaily.bg

Освирканият Орешарски блокиран на “Гурко” (снимки + видео)

Блокираният джип с премиера Орешарски. Снимка: Константин Павлов Снимка: Константин Павлов Снимка: Константин Павлов Снимка: Константин Павлов

Протестиращи блокираха премиера Пламен Орешарски на столичната улица “Гурко”, секунди след като го освиркаха на излизане от Софийската художествена галерия.

След като правителствената пресслужба обяви, че премиерът ще присъства на откриване на изложба в галерията в 18.30, малка група протестиращи – около 20 души, застана пред входа й в уречения час и започнаха да скандират “оставка”. Един от полицаите в кордона, обградил входа на галерията се опита да разбута демонстрантите, безуспешно. 

Минути по-късно групата набъбна до около 100 души. Пред сградата пристигна лидерът на Атака Волен Сидеров, който бе шумно освиркан на влизане. Малко по-късно премиерът излезе, посрещнат от освиркване и викове “оставка” и “мафия”.

Част от протестиращите се хвърлиха по колите на охраната му, но бяха отстранени от гардовете. С джипа на премиера начело колоната зави по ул. “Гурко”. Протестиращите направиха спонтанна блокада на конвоя, няколко души налягаха по платното, но полицаите издърпаха демонстрантите, за да освободят пътя.

Няколко контейнера за боклук бяха обърнати на улицата, за да спрат колите, но веднага бяха вдигнати от охраната и полицаите.

Малко по-надолу полицията се опита да мине с мотори през демонстрантите, събрали се на ъгъла на “Раковски” и “Гурко” при НАТФИЗ. Журналистите бяха блокирани на ъгъла на “Славянска” и “Раковски”. При градинката на кръстовището край НАТФИЗ джипът с премиера успя да премине блокадата и отпътува.

 

 

 


Статията "Освирканият Орешарски блокиран на “Гурко” (снимки + видео)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Възстановено е движението по автомагистрала (АМ) "Люлин", в посока Перник

 Възстановено е движението по автомагистрала (АМ) "Люлин", в посока Перник. Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". По-рано движението се осъществяваше в аварийната лента, заради катастрофа между два ТИР-а.

Бойко се похвали с обект!

 Експремиерът Бойко Борисов се похвали в социалната мрежа Фейсбук с новопостроения Дунав мост 2, като сравни настоящето и миналото на обекта. Веднага след това започна форум, в който привържениците на Борисов го възхваляват за делата, а противниците му ги омаловажават. 

Ето и част от реакциите на някои от "френдовете" на лидера на ГЕРБ: 

Браво! Жалко, че никой не оцени трудът ти...освен част от народа...но и те бързо забравят хубавото и помнят само лошото...
 

eh boiko ti si nqi velikiq no prostiq narod kato ne te iska ne se mu4i znaem 4e si velik i az li4no se gordeq s takuv bulgarin

За този мост се говори от поне 14 години, и само се говореше. Добре, че дойде Бойко за да се построи, както и много други неща. Пловдив е различен след тези 4 години - по-подреден, изчистен и с по лъчисти хора.

Господ здpаве да ви дава за всяко едно камъче положено по пътищата на Бългаpия! Всеки път минавайки по магистpалите ви споменавам с наистина добpи чуства и думи. Бъдете здpав!!!

Хей, боклук селски, банкянски. Толкова си ограничен и елементарен. Скрий се някъде и не се показвай повече. Май още не ти е станало ясно, че повече власт няма да помиришеш.

 Браво, Борисов! На бялото, не можеш да кажеш черно, браво!... 
и още мн. др.

Експремиерът е особено активен в социалните мрежи и всеки ден има поне по няколко постинга, които веднага започват да се коментират.


http://frognews.bg/

Валутни курсове на БНБ за 9 октомври 2013 година

Валутни курсове на БНБ за 9 октомври 2013 година.

Гърция с нова стратегия в спора за скулптурите на Партенона

Гръцката страна е поискала посредничеството на ЮНЕСКО за решаването на диспута около връщането на мраморните скулптури.

прочети повече

Съветникът Пл. Борисов счупи двигателя на Пежо-то си, след протест пред Съда в София

Пернишкият зам.председател на Общинския съвет Пламен Борисов повреди двигателя на автобомила си Пежо, след участието си на протест в София за равни права на бащите над децата си, научи zaPernik.com. Ремонтът на двигателя ще излезе над 500 лева.

 Десетки бащи и майки се събраха на протест пред Съдебната палата в София Причина за това стана решението на ВКС да отнеме 6-годишната Жасмина от нейният баща Севделин Чандъров и да я повери на грижите на майка й, която е румънка. Детето е отгледано от баща си и има силна емоционална връзка с него- факт , който не е взет под внимание от магистратите. Освен това адаптирането на малката Жасмина ще е трудно, тъй като тя почти не познава майка си и не знае румънски. Протестът се...

Продължава

Грозна сцена в „Левски“: фенове съблякоха треньора, Сираков напусна

Фенове с качулки съблякоха треньора на "Левски" и го изгониха от пресконференцията

Опитът на Футболен клуб “Левски” да представи днес новия си старши треньор Ивайло Петев се провали, след като фенове взеха на абордаж пресконференцията, грубо съблякоха фланелката на отбора от гърба на треньора и го изгониха.

Секунди, след като Петев се снима с фланелката и шалче с надпис “Левски” завинаги”, те поискаха да свали фланелката. В началото бившият наставник на „Лудогорец“ се смути от случващото се, но фенове с качулчки го съблякоха гол до кръста и го изгониха.

С арогантно поведение запалянковците заплашиха със саморазправа треньора и спортния директор на „Левски“ Наско Сираков. “Сваляй фланелката, бе, ей!”, повтаряха запалянковците.

Феновете наобиколиха Сираков и поискаха обяснение защо е освободен старши треньорът Славиша Йоканович и защо е назначен “чорбар преди мача с чорбата” (предстоящият мач с ЦСКА). Повод за “обвинението” е признанието на Петев в интервю неотдавна, че от малък е фен на ЦСКА. Те заплашиха, че ако Петев остане на поста, ще провалят мача – „спомнете си “Сиони”, каза един от феновете, намеквайки за среща от квалификациите на Шампионската лига преди години срещу “Сиони”, когато заради множеството бомбички от трибуните на “Левски”, отборът бе заплашен с изхвърляне от евротурнирите.

Сираков обяви, че решението за смяната на Славиша Йоканович е взето еднолично от него. Той се мотивира с лошата игра на отбора: “Харесва ли ви играта на “Левски”? Харесва ли ви?!”, запита Сираков. Феновете отвърнаха, че е нормално да не им харесва представянето на отбора, но според тях вината не е в сръбския треньор и “не е нормално да сменяме треньорите след всеки мач”.

Малко по-късно на стадион „Герена“ се появи президентът на клуба Тодор Батков. Пред журналисти той обяви, че Сираков и шефът на управителния съвет на „Левски“ Иво Тонев са подали оставки.

„Треньорът на Левски се казва Ивайло Петев и ние няма да отстъпим от това. Наско Сираков и Иво Тонев подадоха оставки. Следващият, който ще подаде оставка, се казва Тодор Батков и тогава ще видим какво ще стане“, каза той.

Статията "Грозна сцена в „Левски“: фенове съблякоха треньора, Сираков напусна" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

На 11 октомври ще се проведе финала за купата на Кмета на Изток

 На 11 октомври /петък/ 2013г. от 14.00ч. на спортната площадка на ул.”Лом” в квартал „Изток”, ще стартират финалните срещи от традиционния футболен турнир „За купата на Кмета на Кметство „Изток”, посветен на Деня на гр. Перник. Спортната надпревара се провежда за 5 поредна година, тя е за деца от 8 до 10 годишна възраст и в нея ще участват отбори от основните училища на Кметство „Изток”.

За първи път ще се включат и 4...

Продължава

Вицепремиерът Цветлин Йовчев: В тази тежка ситуация България има нужда от повече солидарност и помощ

Европейската комисия оценява сложността на проблема с бежанците от Сирия и е предвидила пакет от спешни мерки, включително - финансови

Конституционният съд: Делян Пеевски остава депутат

Конституционният съд реши: ОТХВЪРЛЯ искането на 96 народни представители от 42-то Народно събрание за предсрочно прекратяване пълномощията на народния представител Делян Славчев Пеевски, избран с листата на Движението за права и свободи в 13-ти многомандатен избирателен район, на основание несъвместимост на положението му на народен представител с изпълнявана друга държавна служба – председател на Държавна агенция „Национална сигурност”.Решението е окончателно и влиза в сила от днес – 8 октомври 2013 г.

Бойко се похвали с обект!

 Експремиерът Бойко Борисов се похвали в социалната мрежа Фейсбук с новопостроения Дунав мост 2, като сравни настоящето и миналото на обекта. Веднага след това започна форум, в който привържениците на Борисов го възхваляват за делата, а противниците му ги омаловажават. 

Ето и част от реакциите на някои от "френдовете" на лидера на ГЕРБ: 

Браво! Жалко, че никой не оцени трудът ти...освен част от народа...но и те бързо забравят хубавото и помнят само лошото...
 

eh boiko ti si nqi velikiq no prostiq narod kato ne te iska ne se mu4i znaem 4e si velik i az li4no se gordeq s takuv bulgarin

За този мост се говори от поне 14 години, и само се говореше. Добре, че дойде Бойко за да се построи, както и много други неща. Пловдив е различен след тези 4 години - по-подреден, изчистен и с по лъчисти хора.

Господ здpаве да ви дава за всяко едно камъче положено по пътищата на Бългаpия! Всеки път минавайки по магистpалите ви споменавам с наистина добpи чуства и думи. Бъдете здpав!!!

Хей, боклук селски, банкянски. Толкова си ограничен и елементарен. Скрий се някъде и не се показвай повече. Май още не ти е станало ясно, че повече власт няма да помиришеш.

 Браво, Борисов! На бялото, не можеш да кажеш черно, браво!... 
и още мн. др.

Експремиерът е особено активен в социалните мрежи и всеки ден има поне по няколко постинга, които веднага започват да се коментират.



http://frognews.bg/

Белият дом опустя

По-малко от 450 души от персонала на американското президентство, възлизащ на близо 1700 души, са на работа днес, предаде ИТАР-ТАСС. Това са...

Валутни курсове на БНБ за вторник, 8 октомври

Валутните курсове на БНБ за 8 октомври в сила от 16:00 ч. днес до 16:00 ч. утре, са:   ...

SOFIX отчете понижение от 0,9%

Съотношението печеливши/губещи акции на борсата бе 21/17, а при 5 позиции нямаше промяна

    


10 000 служители на Alcatel-Lucent остават без работа

Френската компания за телекомуникационно оборудване Alcatel-Lucent планира да съкрати 10 000 работни места, в опит да намали оперативните си разходи,...

Фенове нахлуха и съблякоха новия треньор на Левски. Батков: Тонев и Сираков подадоха оставки, Петев остава треньор

Скандал беляза посрещането на новия треньор на Левски Ивайло Петев на Герена. По време на пресконференцията по представянето му част от най-крайните привърженици на клуба нахлуха в залата с журналисти, след което наобиколиха треньора и го заставиха да съблече синята фланелка, предаде КРОСС.

 ”Не те искаме тук! Ти не си искал позволение от нас да я носиш!”, гласяха заповедите на феновете.

Петев бе съблечен гол до кръста и се прибра в съблекалнята доста разстроен. Наско Сираков тръгна да го последва, но запалянковците го върнаха в стаята с въпросите: “Защо изгонихте Йоканович и защо не ни питахте? Докога ще се гаврите с нас, ние сме “Левски!”, крещяха запалянковците.

“На мен ми е най-тежко, защото днес се разделям с приятел, с когото се познавам от 20 години. Но за треньорите говорят най-вече резултатите. От 6 мача на Герена имаме само една победа. Виждате, че няма и никакви подобрения в играта ни”, обоснова се Сираков.

Феновете обаче не приеха тази позиция на клуба и продължиха да му търсят сметка за всичко. “Простихме ви след Иртиш, но просто така не може! Защо само плачете за пари, а в същото време гоните играчи и плащате неустойки”, нареждаха запалянковците и след около 15 минути напуснаха залата за пресконференции.

Собственикът на Левски Тодор Батков обяви, че спортно-техническият директор на клуба Наско Сираков и председателят на надзорния съвет Иво Тонев са подали оставки след случилото се по-рано днес на Герена. Припомняме, че ултраси на „сините“ осуетиха по безпрецедентен начин представянето на Ивайло Петев за нов старши треньор на клуба, като се нахвърлиха върху специалиста, а някои от тях дори свалиха фланелките на Левски, с които Петев бе облечен.

Същевременно босът на „сините“ разкри, че Ивайло Петев остава треньор на клуба, допълвайки, че той е дал предложението бившият наставник на Лудогорец да поеме тима от „Георги Аспарухов“.

„Сираков и Тонев подадоха оставки. Следващите дни ще преценявамдали да ги приема. Следващият, който ще подаде оставка се казва Тодор Батков. Тогава ще видим какво ще стане“, заяви ядосано Батков.

Ден 117: Да не позволим на Пеевски да се върне в парламента (хронология)

Сблъсъците пред Министерски съвет. Снимка: Сергей Антонов

Връщането на Делян Пеевски като депутат събуди отново енергията на протеста срещу правителството, а тази вечер премиерът Орешарски бе принуден да се барикадира в сградата на Министерски съвет, което предизвика сблъсъци – първо там, а след това и пред парламента.

Около 19 ч. стана ясно, че Делян Пеевски остава в парламента. Конституционният съд отхвърли искането на депутатите от ГЕРБ за предсрочно прекратяване на пълномощията му като народен представител заради несъвместимост. В подкрепа на искането са гласували 5-ма съдии, 6-ма са били против, а един е преценил, че такъв казус няма.

Тази новина се очакваше от протестиращите, които половин час по-рано бяха заели позиции около Градската галерия, защото там премиерът трябваше да открие изложба на Жул Паскин. Докато го чакат протестиращите усяха да освиркат лидера на „Атака“ Волен Сидеров, който също дойде в галерията. Оказа се, че Орешарски е подранил с петнайсетина минути и вече е в сградата. Излизането му обаче се оказа повече от проблематично. Стотина души наобиколиха пазения от полицаи и служители на НСО кортеж и го съпроводиха с освирквания и скандирания „Оставка“ по улиците „Гурко“ и „Раковска“, чак до градинката на „Кристал“.

Само намесата на група моторизирани полицаи и пристигналите с две камионетки подкрепления позволиха на премиерската лимузина и джипа, който я придружаваше, да напуснат блокираната улица.

Малко по-късно всички протестиращи се събраха на пл. „Независимост“. Там бързо се разнесе слухът, че премиерът се е прибрал в сградата на Министерски съвет и демоснстрантите опитаха да стигнат до служебния вход. Пътят им бе преграден на ъгъла на ул. „Сердика“ и бул. „Дондуков“ от сериозни полицейски сили. Стигна се до сблъсъци и размяна на удари, а след това и до няколко ареста. 

Около 21.00 ч. протестиращите се насочиха към Народното събрание, където също не мина без инциденти. Група футболни хулигани и неколцина протестиращи опитаха да издърпат част от загражденията до БАН. Полицаите успяха да ги издърпат обратно. След това имаше нова провокация – от задните редици полетяха към полицаите полетяха няколко пиратки и бомбички. 

Сили на полицията и жандармерията настъпиха на площада и на няколко пъти се стигна до спречквания с най-агресивните протестиращи и момчетата от футболните агитки. Повечето от хората очакваха някаква провокация, която да предизивка полицията за силово разчистване на площада. Последната точка на напрежение бе клонът на ПИБ, но там всичко завърши с викове “Горчиво” и целувка на влюбена двойка. Около 22.00 часа повечето протестиращи се разотидоха, а половин час по-късно бяха оттеглени и основните полицейски сили.  

 

 

 

Хронология на блокадата:

18.57 ч. – ЖИВА ВЕРИГА ОТ ДЕМОНСТРАНТИ НЕ ПУСКА ПРЕМИЕРА ОРЕШАРСКИ ДА СЕ ПРИБЕРЕ В КОЛАТА СИ. ПОЛИЦАИТЕ СЪЩО ПРАВЯТ ЖИВА ВЕРИГА, ЗА ДА СПРАТ ДЕМОНСТРАНТИТЕ

19.00 ч. – Демонстранти затварят платното на “Гурко”, за да не мине колата на Орешарски. Полицаите измъкват на ръце протестиращите от платното.

19:03 ч. - ПОЛИЦИЯТА СЕ ОПИТВА ДА МИНЕ С МОТОРИ ПРЕЗ ДЕМОНСТРАНТИТЕ НА ЪГЪЛА НА РАКОВСКИ И ГУРКО. ОРЕШАРСКИ  СЕ ИЗМЪКНА С КОЛАТА СИ ПРЕЗ ГРАДИНКАТА КРАЙ КРЪСТОВИЩЕТО НА НАТФИЗ. ЖУРНАЛИСТИТЕ СА БЛОКИРАНИ НА ЪГЪЛА НА СЛАВЯНСКА И РАКОВСКА.

19.25 ч. - Над 1000 демонстранти са пред Министерски съвет

19.40 ч. - Премиерът Пламен Орешарски се скри в сградата на Министерски съвет, след като конвоят му успя да излезе от блокадата на протестиращите на ул. “Гурко”. Това съобщиха от Антиправителствената информационна служба NOresharski.

19.50 ч. - Част от демонстрантите завардиха входа на паркинга на Министерски съвет, останалите са откъм “Дондуков”

20.00 ч. – НАЙ-МАЛКО ЧЕТИРИМА СА АРЕСТУВАНИ. ПОЛИЦАИ СЕ ОПИТВАТ ДА РАЗБИЯТ КОРДОНА ОТКЪМ ДОНДУКОВ

20.03 ч. – ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ПРИ ВХОДА НА ПАРКИНГА НА МС СА ОТЦЕПЕНИ ОТ ПОЛИЦИЯТА. ИДВАТ ДЕСЕТКИ ПОЛИЦАИ

20.05 ч. – ПРОТЕСТИРАЩИТЕ СА В КАПАН – И ОТ ДВЕТЕ ИМ СТРАНИ ИМА КОРДОНИ С ПОЛИЦАИ

20.07 ч. – ПОЛИЦИЯТА БЛЪСКА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ, ЗА ДА ОСВОБОДИ ВХОДА НА ПАРКИНГА НА МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ

20.21 ч. – ПОЛИЦИЯТА СЕ СТРУПВА ПРИ ИЗХОДА НА ГАРАЖА НА МС И ПРИ НАЙ-ГОЛЯМАТА ОТ ТРИТЕ ГРУПИ ОТ ДЕМОНСТРАНТИ НА УЛ. СЕРДИКА – ОТКЪМ ДОНДУКОВ

20.42 ч. - Колона от полицейски коли и мотори се изнася по “Дондуков”

20.50 ч. – Полицейски коли се струпват край отцепения район зад Народното събрание

20.15 ч. - Към този час шестима са задържани за нарушения на обществения ред, съобщават от МВР

21.00 ч. – Демонстрантите са пред сградата на Народното събрание

21.03 ч. - ПРОТЕСТИРАЩИТЕ РАЗБИХА ЗАГРАЖДЕНИЯТА ПРЕД НС. ОСТАНА САМО КОРДОНЪТ ОТ ПОЛИЦАИ

21. 08 ч. – КЪМ ПОЛИЦАИТЕ ЛЕТЯТ ПИРАТКИ.

21.10 ч. – ПАРЛАМЕНТЪТ Е ОБГРАДЕН ОТ ПОЛИЦЕЙСКИ КОРДОН. АРЕСТУВАНИ СА НЯКОЛКО ДУШИ. В МОМЕНТА ДЕМОНСТРАНТИТЕ СА НАД 1000 ДУШИ.

 21.30 ч. – Част от протестиращите се преместиха до страничния вход на Народното събрание

21.34 ч. – Жандармерия пред централния вход на парламента. 

21.47 ч. – Протестиращите се върнаха пред централния вход на парламента. Две редици жандармерия са обградили централния вход на НС. 

21.55 ч.НА ПЛОЩАДА СЕ КОМЕНТИРА, ЧЕ СЛЕД 22 ч. ОСВЕТЛЕНИЕТО ЩЕ БЪДЕ ИЗКЛЮЧЕНО И ПОЛИЦАИТЕ ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА ИЗБЛЪСКВАТ ДЕМОНСТРАНТИТЕ

22.00 ч. – група протестиращи са насядали пред офиса на ПИБ на площада. Пред тях има кордон от полицаи. Момче и момиче се целуваха под възгласи “Горчиво” и “МВР и НСБОП”. На площада продължава да има доста момчета от футболни агитки, а между протестиращите са разположени полицейски части. 

22.25 ч. – по-голямата част от протестиращите се разотива. Част от полицаите също се оттеглят от площада.

22.40 ч. – протестът завърши без повече инциденти. 

Статията "Ден 117: Да не позволим на Пеевски да се върне в парламента (хронология)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Павилион за дюнери и цех за пакетиране на подправки с предписание за лоша хигиена

При рутините си проверки инспекторите на Областна дирекция по безопасност на храните са издали предписания заради лоша хигиена в помещенията на павилион за дюнери, цех за пакетиране на подправки и мелнично отделение към него в Димитровград. Помещение за съхранение на мляко в Хасково е също с предупреждение да подобри санитарните условия.

При проверка в училищен стол в областния град инспекторите издали предписание, служителите да водят по-подробно програмите за контрол. Мелницата и сладкарски цех в Хасково са също с предписание за подобряване на материалната база.

Ако предписанията не бъдат изпълнени в срок, собствените на тези обекти ще бъдат глобени. Санкцията по закон е между 1000 и 2000 лева. През последната седмица са извършени 97 проверки, не е издаден нито един акт, информират от дирекцията.

Гледайте в новините на телевизия “Рекординг”.

Димитър Димитров

КС не можа да вземе решение, Пеевски остава депутат

Станишеевски честити поста на Пеевски.

След няколко часа заседание Конституционният съд (КС) не взе решение за статута на Делян Пеевски.

С изравняване на силите „за“ и „против“ да бъде ли върнат Пеевски в Парламента на практика съдът не реши казуса. Подобен изход се коментираше още вчера.

Все още обаче официално съдиите не са обявили мотивите си. Неофициално се твърди, че шестима от тях са били против връщането на Пеевски в Парламента, петима от тях са били на противното мнение, а един съдия се е въздържал.

Според някои юристи това автоматично го праща отново зад депутатската банка.

Бившите конституционни съдии Димитър Гочев и Георги Марков са категорични, че изходът от случая е връщането на Пеевски като депутат. Пред OFFNews Марков коментира, че решение на съда има, но казусът е „елементарен“.

„Един народен представител е избран от Парламента на висока държавна служба и става шеф на ДАНС. Часове след това пред очите на цяла България той отива при главния прокурор да бистри борбата с престъпността. Българската Конституция не позволява несъвместимост, и ако той не се оттегли сам от Парламента, топката отива в Конституционния съд“, каза Марков.

Той обясни, че след като съдът оказва да се произнесе и Пеевски сам не е декларирал оттеглянето си, за да бъде избегната несъвместимост, то той автоматично остава депутат. С невзимането на решение съдът е показал, че е зависим, смята още Марков.

„От днес може да се счита че българската Конституция почина. Конституционният съд отказа да я прилага и нищо добро не чака българския народ“, каза бившият съдия и обясни, че настоящият КС трябва да се разпусне и да има пряк избор на съдии. Марков обясни, че БСП има „голямо лоби в КС“, а ГЕРБ се показали „политическа наивност“ като са пратили свои хора там. „Този съд е негоден да взема решения и мандатът на всички съдии трябва да бъде прекратен предсрочно“, категоричен е Марков.

На друго мнение обаче е проф. Георги Близнашки. Той е категоричен, че Пеевски не може да се върне, защото е избран от Народното събрание за председател на ДАНС и е положил клетва. На практика Пеевски не е депутат с избора му за шеф на ДАНС, защото действа принципът за несъвместимост, коментира Близнашки. Според него силите в съда са изравнени „за“ и „против“, но това не означава, че трябва да се правят тълкувания за външни влияния върху решението му. Проф. Близнашки е категоричен, че връщането на Пеевски в Парламента крие опасности, защото това делегитимира Народното събрание. Той припомни, че самият Пеевски е заявил, че ще се върне като депутат, само, ако има решение на съда, каквото де факто няма.

Същото е мнението и на Неделчо Беронов. Според него с полагането на клетва пред парламента, Делян Пеевски автоматично напуска депутатското място и то не му се пази повече.

Статията "КС не можа да вземе решение, Пеевски остава депутат" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

В ”Коста Конкордия” откриха тленните останки на човек

Във вътрешността на лайнера "Коста Конкордия," който потъна в началото на 2012 г. край Италия, бяха открити останките на още един от загиналите - стюарда Раселе Ребело, индиец по произход.

Wall Street продължава да губи почва, макар и с по-бавно темпо*

Инвеститорите следят ситуацията с липсата на бюджет за правителството и повишаването на дълговия лимит

    


Орешарски ще работи за кредитна линия от 500 милиона евро

Ще работим за ново рамково споразумение за кредитна линия в размер на 500 милиона евро за следващия програмен период – пари за рефинансиране и съфинансиране на проекти по Кохезионния фонд.

БСП разтревожена от засиления бежански поток

БСП се тревожи от засиления бежански поток към България и от нежеланието на президента да свика Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС).

Яйца и бомбички срещу парламента, блокада за кортежа на Орешарски

Драматична бе вечерта в центъра на София във вторник, след като продължаващите вече четвърти месец граждански протести #ДАНСwithme, които бяха започнали да позатихват с настъпването на есента, намериха нов импулс след решението на Конституционния съд да остави Пеевски като депутат. Яйца, бомбички и бутилки с вода полетяха срещу сградата на парламента около 21 часа, когато младежи с качулки се включиха се включиха в шествието от Министерския съвет, където по-рано вечерта демонстрантите пробваха да устроят капан на премиера Пламен Орешарски след опит за блокада на кортежа му на излизане от изложба в центъра на София. Агиткаджиите успяха частично да свалят металните заграждения около Народното събрание и опитаха да минат зад полицейския кордон, но служителите на реда образуваха кордон със щитове и успяха да овладеят ситуацията. Суматохата започна от идея на част от протестиращите да удрят по загражденията. От МВР пратиха подкрепления, които бяха разположени от северната страна на парламента, за да подсилят защитата му откъм Художествената академия, а допълнително жандармеристи поеха контрола над намиращите се протестиращи пред паметника на Цар Освободител. Част от демонстриращите срещу кабинета се преместиха до Художествената академия, но след 20-тина минути се върнаха пред Народното събрание. Там пък започна "игра на нерви", според демонстрантите. Униформени с тежка екипировка застанаха до протестиращите, пред загражденията на парламента. До тях подреени в редица застанаха представители на протеста. Това внесе смут сред органите на реда, които от своя страна заградиха демонстрантите. При създалата се ситуация група от други протестиращи обградиха полицаите. В този момент сред множеството тръгна мълвата, че след 22.00 часа те ще бъдат разпръснати от МВР с пароструйка. Въпреки провокациите обаче не се стигна до сблъсъци с полицията, но ситуацията пред парламента остава нажежена. Часове преди това стотина недоволни срещу кабинета "Орешарски" препречиха пътя на колата на премиера, давайки старт на протестите на необичайно място - пред Софийската градска художествена галерия, където бе открита изложба, на която присъстваха новият френски посланик Ксавие Лапер дьо Кабан, различни политици, сред които и министър-председателят Пламен Орешарски. След откриването премиерът излезе от галерията, но бе посрещнат от множеството, искащо оставката му. Той успя да се вмъкне в автомобила си, докато полицаи и служители на НСО избутваха хората. Част от недоволните започнаха да влачат кофи за боклук и да изтръгват колчета от тротоарите, с които да препречат пътя на кортежа, но не успяха. Все пак имаше сблъсък с униформените, които с телата си ескортираха автомобила с Орешарски. След десетина минути кортежът успя да се измъкне от блокадата и пое по улица "Раковски", в посока към храм паметника "Св. Александър Невски", но се натъкна на протестиращи, насядали по земята на ъгъла на улиците "Гурко" и "Раковски". Полицаите направиха място по паралелната пряка и така кортежът успя да се освободи. Събралите се граждани съпроводиха колата на премиера, скандирайки "Оставка”, "Боклук” и "Мафия” от сградата на Софийска градска художествена галерия до кръстовището. За разтърват министър-председателя, в акцията се включиха и полицаи на мотори, а кортежът на премиера премина почти по тротоара и продължи по пътя си. Блокиралите кортежа на премиера по-късно се присъединиха към протеста пред Министерския съвет, където се бяха събрали около две хиляди човека и имаше засилено полицейско присъствие. Множеството се опита да направи жива верига около сградата на Министерския съвет, но полицията им препречи подхода откъм бул. "Дондуков". Последваха скандирания за оставка на кабинета и хвърлени димки в уличката неясно дали от протестиращи или от полиция. Малко по-късно демонстранти, които са били преди полицейската блокада на подстъпите към служебния вход на Министерския съвет, информираха останалите, че Орешарски е успял да си тръгне и хората започнаха да се подготвят за шествието си към парламента, където също ще изразят исканията си за оставка на кабинета. Това е вторият път в рамките на месец, когато премиерът Пламен Орешарски е блокиран от протестиращи. Миналия месец той бе "арестуван" в сградата на БНТ на ул. "Сан Стефано", докато участваше в "Панорама". Тъй като недоволните бяха препречили и главния вход, и служебния, НСО го измъкнаха безопасно от входа, през който се изкарва боклукът. Оттогава МС отказва да информира предварително за програмата на министър-председателя, нерядко негови обявени участия в публични мероприятия се отменят, което се тълкува като тактика на НСО да пази Орешарски от протестиращите. На 8 октомври, още преди КС да е съобщил официално предизвестеното си решение за Пеевски, организаторите на протеста #ДАНСwithme, който във вторник навърши 117 дни, излязоха с декларация, в която коментираха решението на КС като "капитулация пред мафията". Те призоваха "свободните граждани да излязат и да се защитят от произвола". "Над 100 дни сме на улицата, защото искаме скъсване с модела "Пеевски".Модел, поставил в тежък захват политическата система, медиите, правосъдието, националната сигурност, икономиката, банковия сектор от високо организирани мрежи за преразпределение на публичен ресурс и влияние. Над 100 дни отстояваме своето изконно искане за равенството пред закона и справедливост, която да изхвърли зад борда кастата на недосегаемите – на тези, които никога не падат от власт", пишат още от "Протестна мрежа", призовавайки за масов протест срещу решението на Конституционния съд. "Заставаме очи в очи с недосегаемите, които изпразват институциите от демократичен смисъл. Моделът "Пеевски“ трябва да бъде демонтиран. Разгневете се – мафията не иска да отстъпи. Излезте на площад “Независимост“ днес от 19:00 часа, да покажем гнева си и да извикаме "Мафията вън!“ и "Оставка!", призовават организаторите на ДАНСwithme. От Реформаторския блок призовават за незабавна оставка на правителството, подкрепяно от БСП, ДПС и "Атака".

ЕСО започва отделяне от НЕК

Автори: Георги Велев и Маринела Йонкова Положението в енергетиката ни е доста тревожно на този етап и правителството прави всичко...

Бойко се похвали с обект; след него потече бурен форум

Експремиерът Бойко Борисов се похвали в социалната мрежа Фейсбук с новопостроения Дунав мост 2, като сравни настоящето и миналото на обекта. Веднага след това започна форум, в който привържениците на Борисов го възхваляват за делата, а противниците му ги омаловажават.

Пускат родните ТИР-ове в Турция срещу 3000 евро

3000 евро искат турските митничари, за да пуснат българските ТИР-ове. Като причина за задържането на товарните автомобили турските митнически органи...

65 на сто от студентите у нас ходят на работа

Около една четвърт от българските студенти ползват някакъв вид кредитиране, сочат данни от проучване на банка УниКредит Булбанк, представени на...

Нов опит за продажба на Общинска банка

 Столичният общински съвет (СОС) ще направи отново опит да продаде Общинска банка. Очакванията са на сесията в четвъртък градският парламент да вземе решение за откриване на процедурата. Съветниците ще одобрят правилата за избор на консултант по приватизацията. Предложението е направено от общинския съветник от ГЕРБ Валя Чилова, която е председател на надзорния съвет на Общинската агенция за приватизация. Задачата на консултанта ще бъде да направи стратегия за приватизация и да предложи метод за продажбата на банката.

Прехвърлянето на акциите на общината, която е мажоритарен собственик с 67% от финансовата институция, беше включена в годишния план за приватизация през май т.г.. Това ще бъде поредна оценка на активите на банката. При предишния неуспешен опит, когато кметството нямаше контрол върху финансовата институция, общинският дял беше оценен на около 100 млн. лв. Общината обаче поиска двойно по-висока цена и до продажба на акциите не се стигна. След като консултантът бъде готов, СОС ще вземе решение дали да пристъпи към продажбата.  

Вилфред Мартенс временно напуска поста председател на ЕНП

Бившият белгийски премиер Вилфрид Мартенс обяви, че временно напуска поста си на председател на Европейската народна партия по здравословни причини. Мартенс делегира правомощията си на председателя на парламентарната група на ЕНП французина Жозеф Дол до второ нареждане.

Кой е Пеевски и коя е България днес?

Автор: Юрий Йорданов

Пеевски е България днес!

Отново сме там, където бяхме преди 116 дни. Ако някой ни бе казал, че почти 4 месеца ще се борим за кауза, която е събудена от един от стотиците или хиляди случай на погазване на морала в България за тези почти 24 години „преход“ – никой не би повярвал!

Преходът се оказа преход, но не към Западните, „нормалните“ стандарти на живот и морал. Преходът се оказа Поход през Пустиня! Да си тръгнеш от Ада не се случва без страдания и уроци! Болезнени уроци.

Феноменът „Пеевски“ е жив, защото Пеевски има десетки и стотици „майки“ и „бащи“. Те са живи и здрави. Те ни броят като животни за острел всяка вечер, те пишат „съвестно“ комюникетата с десет пъти по-малко протестиращи. Те си имат всичко. Освен едно – спокойствието, което имаха 23 години, прекъсвано за малко и „овладявано“ „своевременно“. Днес те си имат и феномена „Орешарски“ – драматургичен образ, непознат в световната литаратурна класика – безличен технократ с празен поглед и думи-матрици, силно обичащ работата си и „издържал“ на сцената повече от 120 представления, в които публиката крещи „не те искаме!“. Да бе театър – щеше да фалира!

Днес не е така!

Днес ние започваме отново – Протестът и стотиците хиляди хора, минали през редиците му, получиха урок! Голям урок!

Нищо не се постига даром!

Заслужете го! Чака ни труд, сълзи и пот! И много страдание – пътят от робството към Свободата е дълъг!

Ние заслужаваме друг живот и Друга България!

Бог да пази България!

 

The post Кой е Пеевски и коя е България днес? appeared first on Noresharski.com.

ОИСР отчете инфлация от 1,7% през август

Облекчаването на инфлационния натиск се дължи основно на рязкото забавяне в ръста на цените на енергоносителите

    


83-годишен варненец падна от автобус, шофьорът не го изчакал да слезе

Вчера около 06,40 ч. възрастен мъж на 83 години е получил контузии на корем, глава и крак в следствие на падане от автобус. Инцидентът станал на автобусна спирка “Лятно кино Тракия”. 51-годишният водач на автобус “Икарус” потегля, без да се е убедил, че пътникът е слязъл.

О. Минчев: Води се пропаганда за нов заем

Гласуваха си един милиард върху настоящия бюджет. Водят пропагандна кампания, че ще вземат нови 720 милиона (362 млн. евро) "много изгоден" заем от Германия. Сега този (Хасан Адемов - бел. ред.) говори за още заеми. Очевидно ще трябва да понесем последствията от поредното прилагане на управленския принцип Станишев-Доган - "след нас потоп".

От летището до гарата с метро през 2015 г.

Изпълнението на дейностите по столичното метро в "Младост" до Бизнес парка към този момент е около 25%, а до Летище София са изпълнени 37%. ...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване