Тази реклама направо ще ви залепи за стената

Вярвате ли в свръхестественото? Ако майсторски направени хоръри понякога са способни да разклатят представите ни за света, който си мислим, че...

Лекари искат задължителен СПИН тест преди раждане

Лекари и пациентски организации искат изследването за СПИН преди раждане да стане задължително. Отзивите са в резултат на информации за разпространени зарази в родилните отделения у нас. Сред задължителните изследвания при постъпване в болница за раждане са сифилис и хепатит А.

Да застраховаш бой за 4 млн. долара

Двубоят между звездите на световния бокс Владимир Кличко и Александър Поветкин, състоял се в Москва на 5 октомври, е бил застрахован в Allianz, пише...

Европа гласи спасителна операция в Средиземно море

Европейската комисия обяви, че е готова да организира голяма спасителна операция в Средиземно море. Жертвите от потъването на кораба с бежанци край италианския остров Лампедуза постоянно се увеличават.

Читател: Кой плаща изтеклата вода при ВиК авария във Варна?

Читател се свърза с нас, като писа на редакционната ни поща. В писмото си той сигнализира за постоянен теч по улицата на която живее. Гражданинът се е свързвал и със служители ВиК, които са му отговорили, че проблемът е незначителен.

Синоптици прогнозират мека зима на Балканите

Дългосрочните прогнози за предстоящия зимен сезон на няколко световни метеорологични института показват, че зимата на Балканите ще е по-мека и по-влажна от обичайната.

Нобеловата награда за физика отиде за божествената частица

84-годишният британски физик-теоретик Питър Хигс и 81-годишният белгиец Франсоа Енглер си поделят Нобеловата награда за физика, защото са предвидили съществуването на т.нар. божествена частица Хигс бозон - тя обяснява защо материята има маса.

Nielsen ще мери телевизионни рейтинги чрез Twitter

Nielsen – международната агенция, занимаваща се с измервания на медийни рейтинги, вече ще следи и представя в статистически вид интереса, който...

Най-накрая! Нобеловата награда за физика отиде при откривателите на Хигс Бозона

По време на пресконференция, проведена във вторник, Шведската кралска научна академия обяви Нобелова награда за физика за 2013 г. Тази година тя...

Учени от Института по розата подадоха оставка

Учени от Института по розата подадоха оставка

Всички научни работници от Института по розата и етеричномаслените култури са подали оставка, съобщи БНР.

Причината е, че те не одобряват назначението на проф. Недко Недков за директор на Института. За трети път проф. Недков е назначен за директор на Института, но академичният състав не желае да работи с него.

“Всички сме крайно огорчени от това, което се случва през последните дни в Института по розата и етеричномаслените култури. Назначението на г-н Недков става в период, в който е факт нов конкурс за директори на институтите”, бяха думите на главния асистент от Института по розата Христо Ламбев в интервю за “Хоризонт”.

По отношение на оставките, подадени от всички научни работници, гл. ас. Ламбев заяви, че положението било нетърпимо. “Омръзна ни години наред да бъдем поставяни в едно положение, в което нашите сигнали за нарушения за проф. Недков да бъдат оставени безгласни”, каза още той.

Ламбев добви, че са били подадени сигнали до Министерството, до председателя на БАН, до синдикалните ни организации. В тях ставало въпрос за нарушение на трудово-правните отношения в Института, за груби нарушения в процедурите по съгласуване и приемане на КТД, но досега така и не са получавани конкретни отговори, с изключение на одита на Селскостопанска академия, направен през април 2012 г., когато след нов техен сигнал, дошла комисия с представители на синдикатите и успяли да разберат, че е била дадена препоръка след установените нарушения – проф. Недялков да бъде освободен от работа. “Твърди сме в позицията си. Не бива с такава лека ръка да ни връщат в миналото”, заяви гл. ас. Ламбев.

“През годините получавахме многобройни сигнали от институтите, където сме се опитали на ниво Министерство и Селскостопанска академия да решим проблемите на хората. Ние през цялото време, като че ли срещахме стена. Г-н Недков беше много защитен и едва в последната година от наша страна беше предизвикан този одит и отидохме на място. Установихме пълна непоносимост на хората към г-н Недков. Разговарял съм с научните работници и те ми казаха, че се мачкат, за да не могат да се развиват. Крайната цел е да няма конкуренция, защото, като питахме Селскостопанската академия защо ще назначат г-н Недков, ни беше казано, че той е единственото хабилитирано лице. Това е така, след като 10 години той не е позволявал на никой да се развива и едва след неговото освобождаване има светлина в тунела и има едно лице, което сега се хабилитира”, разясни Здравчо Здравчев от федерация “Техническа индустрия и наука” в КТ “Подкрепа”.

Председателят на Селскостопанската академия доц. Христо Бозуков пък заяви, че е запознат с одитния доклад и обясни назначението на проф. Недко Недков и добави, че текстът е бил изготвен от служители на Академията, които са подчинени на председателя на Селскостопанска академия, и фактът, че въз основа на този доклад проф. Недков не е бил подведен под отговорност или дисциплинарно уволнен, а е бил посъветван от бившия председател да си подаде оставката. “Самият факт, че проф. Недков не е осъждан, сочи, че много от нещата са преекспонирани на политическа основа, защото след проф. Недков беше назначена г-жа Ковачева, която не е отговаряла на изискванията за директор на Института, тъй като е била хабилитирано лице. Тя добре се справяше и аз не го отричам, но аз искам да се оправи една несправедливост, защото проф. Недков беше отстранен по политически причини”, заключи доц. Бозуков.

Статията "Учени от Института по розата подадоха оставка" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Започва проверка по случая с бебето със счупени крака след рехабилитация

Болница, Снимка: БГНЕС

Вътрешна проверка е назначена в Специализираната болница за рехабилитация в Кюстендил заради случая с бебето със счупени крака след рехабилитация. Това съобщи директорът на болницата д-р Живко Неделчев, цитиран от „Фокус“.

По думите на д-р Неделчев родителите на 15-месечното бебе не са подали жалба във връзка със случая.

Единствената информация, която имам, е от медиите, категоричен е директорът на лечебното заведение.

Детето действително е постъпило при нас на лечение по клинична пътека. След това обаче родителите са взели момченцето и са напуснали болницата по тяхно усмотрение, без да ни уведомят, обяви д-р Неделчев.

Снимките, направени на малкия Георги в болницата в Кюстендил, не са показали счупвания. После детето е водено в „Пирогов“. Хвърлят се твърдения. Както при операция, така и при рехабилитация съществува риск, заяви д-р Живко Неделчев.

До момента не съм видял документация, установяваща счупвания на краката. Лекуваме детето за втори път, а рехабилитаторката Славка Ботева е с 30-годишен стаж, работила е и с деца. Досега не е имало възражения към работата й, посочи д-р Неделчев.

Започна проверка по случая и ако се установят някакви нарушения, Ботева ще получи наказание, като може да се стигне и до уволнение.

Проверката трябва да приключи до една седмица.

За случая разказа майката на малкия Георги Илияна Кръстанова. Тя обясни, че поради съмнения за Детска церебрална парализа водят детето на рехабилитация всеки ден в София. Пътуванията обаче се оказват скъпи и родителите решават да заведат момченцето на рехабилитация в Кюстендил.

Минути след като започна да пипа детето, то изпищя, стисна ръчички и ококори очи. Нищо повече. Беше някакъв ужас. Ние не знаем какво се случва. Как го пипна тази жена, какво направи – не ми е ясно, разказва майката на Георги.

В продължение на няколко часа родителите обикалят различни кабинети, за да разберат какво се случва с детето им. Лекарите се оказват безсилни и ипращат момченцето в „Пирогов“, където става ясно, че двата крака на детето са счупени в областта на коленете.

Според родителите рехабилитаторката Славка Ботева сама е признала, че е счупила краката на детето. 

Статията "Започва проверка по случая с бебето със счупени крака след рехабилитация" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Делян Пеевски остава депутат

Делян Пеевски остава депутат, научи bTV. Това са решили конституционните съдии на заседанието си във вторник, след като казусът „виси” от няколко месеца. От Конституционния съд засега няма официално потвърждение за окончателното решение по казуса, като такова се очаква по-късно през деня.

Скандал: Русия стои зад "Уорли Парсънс" за АЕЦ "Белене"

Скандална свързаност между консултантската фирма "Уорли Парсънс", с която правителството ни има договор за АЕЦ "Белене", и "Росатом" разкриха от ДСБ. През 2010 година се учредява съвместна фирма "Интер рао - Уорли Парсънс", в която основни акционери са "Росатом", каза енергийният експерт на тъмносините Иван Иванов.

Нобелова награда за учените, предсказали съществуването на Хигс бозона (видео)

84-годишният британски физик - теоретик Питър Хигс и 81-годишният белгиец Франсоа Енглер, предсказали съществуването на загадъчния Хигс бозон - частицата, която обяснява защо материята има маса, получиха Нобеловата награда за физика, съобщи nobelprize.org.
Двамата учени си поделят наградата от 8 милиона шведски крони (1,2 милиона щатски долара или 84-годишният британски физик - теоретик Питър Хигс и 81-годишният белгиец Франсоа Енглер, предсказали съществуването на загадъчния Хигс бозон - частицата, която обяснява защо материята има маса, получиха Нобеловата награда за физика, съобщи nobelprize.org. Двамата учени си поделят наградата от 8 милиона шведски крони (1,2 милиона щатски долара или

МВФ също понижи очакванията си за растежа на развиващите се страни

Финансовата институция запази оценката си за перспективите пред развитите икономики

    


Реформаторският блок: На протест срещу връщането на Пеевски в парламента

Протест в София срещу Пеевски. Снимка: Сергей Антонов

Реформаторският блок призова за протест срещу „абсолютно неприемливото и от правна, и от политическа гледна точка” решение на Конституционния съд да остави Делян Пеевски като депутат.

С това решение се узаконява произвола на мнозинството в Народното събрание, което може да взема и да се отмята от решенията си за политически назначения без никакво съобразяване със смисъла на законите и Конституцията. С този акт става ясно, че основният тълкувател на българската държавност и защитник на гражданските права и демокрация е подвластен на политически и икономически интереси, категорични са от Реформаторския блок.

Влиянието на тези скрити интереси, които упражняват публичната власт в България и рушат правото и демокрацията, вече се е разпростряло и върху върховната институция, призвана да пази Конституцията и държавността, заявяват от обединението на демократичните формации.

Реформаторският блок настоява за незабавна оставка на “правителството, подкрепяно от БСП, ДПС и Атака”.

Статията "Реформаторският блок: На протест срещу връщането на Пеевски в парламента" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

"Напоителни системи" с дългове за 22,5 млн. лева

До десет дни ще се търсят възможности да се изплатят забавените заплати на работниците от "Напоителни системи". Това съобщи земеделският министър...

Три деца са ранени в катастрофи в Пловдив и Раковски

Три деца са в болница след катастрофи в Пловдив и региона, съобщиха от полицията.

Едното от децата бе ранено при пътен инцидент около 19,30 часа в понеделник на ул. Три деца са в болница след катастрофи в Пловдив и региона, съобщиха от полицията. Едното от децата бе ранено при пътен инцидент около 19,30 часа в понеделник на ул. "Крайна" лек автомобил „Опел". 44-годишният шофьор е карал с несъобразена скорост. Затова блъснал 3-годишно момиченце, което пресичало пътното платно. То е настанено в болница за наб

Пеевски остава депутат

Делян Пеевски остава депутат. Това са решили конституционните съдии на заседанието си във вторник, след като казусът „виси” от няколко месеца, съобщава бТВ. От Конституционния съд засега няма официално потвърждение за окончателното решение по казуса, като такова се очаква по-късно през деня.

Заловиха 66-годишен пиян шофьор във Варна

Вчера около 21:10 ч., след Аспарухов мост при полицейска проверка на водача на лек автомобил “Фолксваген” Х. Х. на 66 г., е установено, че водачът управлява след употреба на алкохол. Измерената концентрация на алкохол е 2,59 промила в издишания въздух.

Протести пред централата на БСП за забраната за пушене

Около 30 представители на гражданската инициатива „България без дим Около 30 представители на гражданската инициатива „България без дим" протестират пред централата на БСП, заради идеята на управляващите да разрешат отново пушенето на закрито. Намерението на гражданите е да останат на мирен пост пред „Позитано" 20 до вечерта, когато се очаква заседание на парламентарната група на БСП, предава БНТ. На

Министерство на отбраната отпуска 200 млн. лв. за боеспособността през 2014 г.

Ведомството ще инвестира в екипировка на войниците и нови разработки на бойни припаси и др.

    


Конституционният съд остави Пеевски в парламента

Конституционният съд взе решение, с което остави Делян Пеевски депутат. Заседанието на КС приключи още на обяд и информация за решението изтече веднага, но официално то бе качено на сайта на институцията след 18.30 ч.

Йоканович се изнесе от „Герена“, Батков намекна за раздяла и с шефове на „Левски“

Старши треньорът на „Левски Старши треньорът на „Левски" Славиша Йоканович и неговите сръбски асистенти Дражен Болич и Сале Янкович си събраха багажа от „Герена", съобщи Гонг. Тримата са минали и през офиса на сините, за да уредят взаимоотношенията си с клуба. Това на практика означава, че Йоканович вече е бивш треньор на „Левски". Очаква се неговото място да бъде ...

Андреа Бочели с концерт в София през май

Андреа Бочели ще пее на сцената на Андреа Бочели ще пее на сцената на "Арена Армеец" на 30 май, съобщиха организаторите на концерта. Първият камерен концерт на певеца беше преди 8 години и следващата година той отново ще пее пред своите български почитатели. Организаторите на концерта Symphonics, споделят, че за тях Бочели е уникален изпълнител и е голяма чест, че се е спрял

Пеевски остава депутат?

Делян Пеевски остава депутат, са решили конституционните съдии на заседанието си във вторник, информира bTV. От Конституционния съд засега...

Майка и новороденото й бебе починаха в болница

Бебе

Новородено бебе е починало в болницата в Габрово, а майка му – няколко дни след него в болница в Плевен.

30-годишната Десислава постъпва в болница „Д-р Това Венкова“ на 12 септември заради преносване. Терминът на бременната жена е на 9 септември. До 25 септември обаче тя остава в лечебното заведение, без да е предизвикано раждане.

Жената е преносила и първото си дете, затова лекарите сметнали, че раждането ще стане по естествен път, обясни директорът на болницата д-р Нели Славчева пред Дарик.

30-годишната Десислава е в добро състояние. По време на престоя й в болницата са й направени три теста, които трябва да установят състоянието на бебето.

На 25 септември обаче жената вдига температура. Състоянието й не се подобрява ди следващия ден. На 26 септември се ражда бебето. Оказва се, че то е в тежко депресивно състояние. Слагат го на поддържаща апаратура, но детето умира.

Причината за смъртта на новороденото според лекарите е „Тежък аспирационен синдром, настъпил от страданието на плода, непосредствено преди раждането“.

Майката е преместена в реанимацията в тежко общо състояние. Лекарите от Габрово се консултират с началника на Клиниката по анестезиология, интензивно лечение и реанимация в Плевен проф. Радев, след което жената е транспортирана до болницата в Плевен.

30-годишната жена умира на 4 октомври от натравяне на кръвта.

Информирани са всички служби – от Районната здравна инспекция до министъра на здравеопазването. Вече се правят изследвания в родилното отделение, за да се разбере дали заразата е оттам, обясни директорът на болницата в Габрово д-р Нели Савчева.

Информацията по случая ще бъде изнесена в пълен вид, категорична е тя.

По думите на Савчева в разговор със семейството на починалата жена тя е попитала дали лекар от лечебното заведение им е искал пари и отговорът бил отрицателен.

30-годишната Десислава вече има едно дете на 4 години. Жената е от град Попово и е с висше образование. 

Статията "Майка и новороденото й бебе починаха в болница" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Бивш министър в Гърция е осъден на 20 години за корупция

Бившият гръцки министър на отбраната Акис Цохадзопулос бе осъден на 20 години затвор за получаване на подкупи в особено големи размери и пране на пари. Цохадзопулос, който е заемал поста в периода 1996-2001г., бе признат по-рано за виновен заедно с още 16 от общо 18-те обвиняеми по процеса, който продължи пет месеца.

Цената на тока е болна тема и за британските домакинства

От 2008 година насам електричеството поскъпва с 68 на сто заради направените инвестиции в сектора

    


Ексдепутат от БСП оглави Фонда за лечение на деца в чужбина

Бившият депутат от БСП при Тройната коалиция и член на тогавашната парламентарна комисия по здравеопазване д-р Ива Станкова е новият директор на Фонда за лечение на деца в чужбина.

Германия: Българите работят здравата, но има и измамници

Германия отчита, че българите и румънците се трудят много, но сред тях има и хора, мамещи социалната система. Еврокомисията обаче е категорична, че измамниците от страни-членки на ЕС са малцина.

Какво нямат Пеевски и Василев (и някои предположения за утрешната преса)

Автор: Полина Паунова

Депутатът от ДПС и следовател в неплатен отпуск Делян Пеевски не е собственик на „Нова българска медийна група“. А председателят на Надзорния съвет на Корпоративна търговска банка Цветан Василев не притежава чрез Делян Пеевски медиите от „Нова българска медийна група“, защото както е известно парламентаристът не е техен собственик.

Вероятно по тази причина във въпросните издания не намери място изказването на германския посланик Матиас Хьопфнер от миналата седмица.

„Олигархичните кръгове имат естествения рефлекс все повече да влияят на медиите, за да защитават политическите и икономическите си придобивки, а свободата се е изродила в слободия, което създава истински вакуум в медиите. Ако концентрацията на медии е прекалено висока, а собствеността е концентрирана в олигархични структури, тогава демокрацията е застрашена, защото медиите са еликсирът на живота на модерната демокрация (…)Някои стават медийни предприемачи, някои го наричат медийни магнати, имат възможността значително да влияят на общественото мнение в България. По този начин те разполагат с голямо политическо влияние. Държавните институции трудно могат да се дистанцират от него. Така възниква опасността от “държава в държавата””, каза дипломатът.

Няма друго основание, освен горепосоченото, тези думи иначе да не присъстват в изданията, които не са на Пеевски.

Тъкмо защото медиите, за които говорим не са нито на Пеевски, нито на Василев в тях не намери място безпрецедентната пресконференция на ръководството на германската държавна медия „Дойче Веле“ , което пристигна в България, за да се разграничи от КТБ и нейния мажоритарен собственик Цветан Василев. Той, помните, заплаши ДВ със съд, защото двама български кореспонденти – Еми Барух и Иван Бедров са спрегнали името му в нечиста близост Пеевски.

Такъв инцест между едрия капитал, съдебната , законодателната и четвъртата власт, разбира се, документално няма. Защото Цветан Василев не е собственик чрез Пеевски, на медиите, които всъщност Пеевски не притежава.

И именно по тази причина във вестниците на Нова българска медийна група липсваше кратката информация, че народният представител от ДПС, чиято съдба на парламентарист трябва да реши Конституционния съд, е отказал да се яви пред пазителите на основния закон с мотива, че били предубедени.

Може би по същата логика в медиите, които Пеевски не притежава, отсъстваше и предисторията на казуса, който стигна до Конституционния съд – може ли депутатът да остане такъв, след като е шествал в ДАНС, в качеството си на избран председател на т.нар. „българско ФБР“.

Разбира се, в медиите, които Пеевски не притежава, протестите предизвикани от неговото назначение в тайната служба на държавата, бяха представяни като недоволство срещу президента, а после неохотно се споменаваше, че някакви хора искали оставката на кабинета „Орешраски“. Защо, обаче остана неясно.

И това е естествено – няма причина бунтът да е с причинител „Певски“. Той е 30-годишен, образован, следовател, който трябва да бъде деполитизиран и затова не е член на ДПС, а депутат- гражданска квота на движението. Във всичките му качества, достойни почти за юпи, той няма никаква документална връзка с едрия капитал на КТБ, а оттам и няма нищо общо с Цветан Василев.

Деполитизираният законодател, който няма внесен нито един проектозакон, няма и никакви интереси в съдебната власт. Затова и медиите, които той не притежава, не сметнаха за необходимо да споменат факта, че избраният по времето на ГЕРБ член на Висшия съдебен съвет – Васил Петров е „тъст“ на Пеевски. Тъст, разбира се – условно, той просто е дядо на детето на депутата, а и не бива да нарушаваме традицията: нищо документално.

Медиите, които Пеевски не притежава, логично, не откриха и нищо ненормално в това, че главният прокурор Сотир Цацаров и бившият вътрешен министър Цветан Цветанов си прехвърляха почти ужасени една тяхна среща, на която е присъствал депутатът Делян Пеевски. Впрочем, така и не стана ясно кой е поканил Пеевски на нея, пък и защо е толкова компрометиращо да е бил там, защото той е чист като сълза. Поне документално.

Изданията на Нова българска медийна група не откриха и нищо нередно във факта, че още преди да бъде гласуван Висшият съдебен съвет, който от своя страна избира главния прокурор, останалите медии знаеха, че обвинител номер едно ще е Сотир Цацаров.

Вестниците, които не са на Пеевски не се обезпокоиха и от факта, че вътрешният министър Цветлин Йовчев отказа да съобщи колко пъти Пеевски е посещавал МВР в предходното управление на ГЕРБ. Защото депутатът не позволил огласяването на гостуванията му при Цветан Цветанов.

Впрочем, медиите, които Цветан Василев не притежава чрез депутата, не забелязваха, че СРС-та, които Цветанов изчете в миналия парламент, бяха незаконни; не чуха и за пържолките-награда за немската овчарка, намерила трупа на момичето от Перник; и твърдяха с увереността на физкултурник-вътрешен министър, че съдия Мирослава Тодорова е магистрат „на мафията“.

„Някои стават медийни предприемачи, някои го наричат медийни магнати, и имат възможността значително да влияят на общественото мнение в България. По този начин те разполагат с голямо политическо влияние. Държавните институции трудно могат да се дистанцират от него. Така възниква опасността от “държава в държавата”, каза посланик Матиас Хьопфнер в речта си, която няма как да бъде прочетена в медиите, които Пеевски не притежава.

И пропусна да спомене, че щом има държава в държавата няма как тя да не се е създала , стъпвайки върху „действителност“ в действителността.

В този смисъл – ако се придържаме към правилото, че в театъра на абсурдизма най-добрите постановки, принадлежат на реалистите, няма как да не споменем два жизнено важни факта.

Народният представител от ДПС Делян Пеевски не е фактически собственик на нито една медия, а председателят на надзорния съвет на КТБ Цветан Василев не е свързан по никакъв документален начин с Пеевски, за който казахме, че не притежава медии.

Ето защо никога няма да чуете въпросът „Кой предложи Делян Пеевски за шеф на ДАНС“ от репортер на медиите, които Цветан Василев не притежава чрез Преевски.

А от липсата на този отговор зависи в коя от двете реалности ще живеем.

В тези медии, обаче утре – 9 октомври 2013 година ще откриете обширни заглавия, че Конституционният съд остави Делян Пеевски като депутат. Естествено, тонът ще бъде похвален. Защото живеем в “правова” държава в държавата.

Въпросите “кой” и “защо” ще останат за другите медии, които не са на Делян Пеевски, не само документално.

Текстът е препубликуван от личния блог на авторката System of Errors.

The post Какво нямат Пеевски и Василев (и някои предположения за утрешната преса) appeared first on Noresharski.com.

bTV: Делян Пеевски остава депутат (обновена)

Делян Пеевски остава депутат, съобщи bTV. Това са решили конституционните съдии на заседанието си днес, след като казусът „виси Делян Пеевски остава депутат, съобщи bTV. Това са решили конституционните съдии на заседанието си днес, след като казусът „виси" от няколко месеца. От Конституционния съд засега няма официално потвърждение за окончателното решение по казуса, като такова се очаква по-късно през деня. Делото за несъвместимост в КС се води по искането на ГЕРБ след

Инспектори от Община Бургас спасиха семейство от пожар

Двама общински инспектори от дирекция Двама общински инспектори от дирекция "Управление при кризи, обществен ред и сигурност" са успели да предотвратят голяма трагедия тази сутрин в Бургас, съобщиха от морската Община. При обход на града със служебен автомобил, около 7:30 часа, двамата инспектори забелязвали горяща тераса в жилищна сграда при пресечката на улиците "Демокрация"

Скандал на общественото обсъждане на проекта „Южен поток”

Със скандал започна общественото обсъждане на Подробния устройствен план на наземното трасе по поректа „Южен поток” във Варна. Присъстващите представители на инициативния комитет на жителите на местността „Ракитника” попитаха защо обсъждането се провежда без представители на общината и на областната администрация и е в малка зала, но не получиха отговор.

Вилфред Мартенс временно напуска поста председател на ЕНП

Бившият белгийски премиер християндемократ Вилфрид Мартенс временно напуска поста си на председател на Европейската народна партия (ЕНП) по здравословни причини.

Дават на прокурор помагало за секскултура

Две жалби са подадени до главния прокурор срещу автори на изданието “Азбука за теб и за мен”. Става дума за помагало за учителите как да водят свободно избираемите занятия по сексуално и репродуктивно здраве от 5-и до 8-и клас. Автори на жалбата са лидерката на Сдружението на футболните привърженици Елена Ваташка и адвокатът Раденко Григоров... Две жалби са подадени до главния прокурор срещу автори на изданието “Азбука за теб и за мен”. Става дума за помагало за учителите как да водят свободно избираемите занятия по сексуално и репродуктивно здраве от 5-и до 8-и клас. Автори на жалбата са лидерката на Сдружението на футболните привърженици Елена Ваташка и адвокатът Раденко Григоров...

Бивш депутат от БСП поема Фонда за лечение на деца в чужбина

Ива Станкова е новият директор на Фонда за лечение на деца в чужбина. Назначението обяви пред журналисти министърът на здравеопазването Таня Андреева, след като предишният директор Павел Александров напусна поста вчера.

Станкова е бивш депутат от БСП и бивш член на парламентарната комисия по здравеопазване, педиатър.

Министър Андреева Ива Станкова е новият директор на Фонда за лечение на деца в чужбина. Назначението обяви пред журналисти министърът на здравеопазването Таня Андреева, след като предишният директор Павел Александров напусна поста вчера. Станкова е бивш депутат от БСП и бивш член на парламентарната комисия по здравеопазване, педиатър. Министър Андреева

„Целокупна България”: Кр. Георгиева не си мръдна пръста за бежанците

Еврокомисарят Кристалина Георгиева не пое никакъв ангажимент за финансиране на България за бежанците от Сирия. Нямаме никаква гаранция за това. България не е спонсорирана по никакъв начин за приемането на бежанците.

Конституционният съд обявява решението за Пеевски на сайта си

Конституционният съд ще обяви на сайта си решението за Делян Пеевски. До производството в КС, което е за несъвместимост и прекратяване пълномощията на Пеевски като депутат, се стигна след избирането му за председател на ДАНС и последвалия му отказ от поста под натиска на протестите, които продължават повече от сто дни.
От ДПС твърдят, че той реалн Конституционният съд ще обяви на сайта си решението за Делян Пеевски. До производството в КС, което е за несъвместимост и прекратяване пълномощията на Пеевски като депутат, се стигна след избирането му за председател на ДАНС и последвалия му отказ от поста под натиска на протестите, които продължават повече от сто дни. От ДПС твърдят, че той реалн

Новият директор на фонда за лечение на деца е Ива Станкова

Бившият депутат от БСП и бивш член на Здравната комисия д-р Ива Станкова оглавява Фонда за лечение на деца. Това съобщи здравният министър д-р Таня Андреева, като увери, че новият директор е компетентен да се справи с поставените му задачи и под ръководството на д-р Станкова фондът ще бъде управляван добре.

20 години затвор за Акис Цохадзопулос

В затвора остават също неговата съпруга Вики Стамати, дъщеря му Арети и най-близките му сътрудници.

прочети повече

Шофьор заплаши друг с пистолет

Шофьор, заплашил с газов пистолет друг водач на автомобил, бе заловен вчера в Пловдив. Това съобщават от МВР в Пловдив. 

По първоначална информация инцидентът се е случил около 19 часа на кръстовището бул.”Руски” и ул.”Гладстон”. 

41-годишният управляващ лек автомобил „Пежо” засича пътя на бус, управляван от Д.К. /22 г./. Шофьорът слязъл от Шофьор, заплашил с газов пистолет друг водач на автомобил, бе заловен вчера в Пловдив. Това съобщават от МВР в Пловдив. По първоначална информация инцидентът се е случил около 19 часа на кръстовището бул.”Руски” и ул.”Гладстон”. 41-годишният управляващ лек автомобил „Пежо” засича пътя на бус, управляван от Д.К. /22 г./. Шофьорът слязъл от

Промишленото производство с ръст през август

През август 2013 г. индексът на промишленото производство нараства с 0.9% в сравнение с юли 2013 година. Това сочат предварителните сезонно изгладени...

До 10 дни осигуряват 1,6 милиона лева за заплати в "Напоителни системи"

"Напоителни системи" са задлъжнели с близо 22 милиона лева, а до 10 дни ще се осигурят 1,6 милиона лева за заплатите на служителите на предприятието. Това каза пред протестиращите от "Напоителни системи" министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков. "Отнасям се с абсолютна отговорност към дейността, която извършвате, и тя не е де

Двустранни срещи на вицепремиера Цветлин Йовчев в Люксембург

В рамките на заседанието на „Правосъдие и вътрешни работи“ министър Йовчев се срещна с министъра на правосъдието и сигурността на Нидерландия и с изпълнителния директор на Службата за подпомагане в областта на убежището /EASO/

Мамят чужди моряци на Пристанище Варна

Организирана група мами чуждестранните моряци, които посещават Пристанище Варна. Няколко мъже обикалят порталите на порта в търсене на жертви. Групата предлага обмен на пари, но това, което получават излъганите моряци са безполезни хартии.

Емил Димитров: Има ме в тефтерчето на Златанов, защото в ГЕРБ бях вътрешен опозиционер

"Никой няма да чуе лоша дума от мен за партия ГЕРБ. Ние сме били там доброволно. Но никой не може да ме спре да говоря за лошите практики, насадени от определени личности вътре." Това каза бившият депутат от ГЕРБ Емил Димитров при изслушването във Временната анкетна комисия за проучване на обстоятелствата по оповестените факти и данни за

Емил Димитров потвърди, че Цветанов го заплашвал

Никой няма да чуе лоша дума от мен за партия ГЕРБ. Ние сме били там доброволно. Но никой не може да ме спре да говоря за лошите практики, насадени от определени личности вътре.

Насилие и коктейли "Молотов" на учителските протести в Бразилия

Протести на учителите в най-големите градове в Бразилия - Рио де Жанейро и Сао Пауло, приключиха с масови безредици, сблъсъци с полицията и разграбване на банки, съобщи Еuronews.

Над 10 000 учители и възпитатели в държавни и общински училища демонстрираха в центъра на Рио да Жанейро. Преподавателите стачкуват вече 53 дни с искане за по-високи Протести на учителите в най-големите градове в Бразилия - Рио де Жанейро и Сао Пауло, приключиха с масови безредици, сблъсъци с полицията и разграбване на банки, съобщи Еuronews. Над 10 000 учители и възпитатели в държавни и общински училища демонстрираха в центъра на Рио да Жанейро. Преподавателите стачкуват вече 53 дни с искане за по-високи

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване