10/22/13 12:01
(http://www.hsnovini.com/)

Кухненските блокове на детските градини и училища в региона изправни

Няма санкционирано детско заведение и училище в региона заради неизправности на кухненските им блокове. Това показват резултатите от приключилите специализирани проверки в региона, които извършиха инспекторите на Областна дирекция по безопасност на храните.

Специализираните проверки стартираха от средата на септември и приключиха в края на миналата седмица. Те целяха уточняване на придружаващи документи, правилно етикетиране, качество и годност, правилно съхранение, както и спазване на сроковете на съхранение на храните. В резултат на инспекцията са издадени 4 предписания. Училищен стол е с препоръка да води редовно документацията си по програмата за самоконтрол. Детската градина в Меричлери е с предписание да извърши ремонт на излющени стени и таван в кухненското помещение и подмени неизправен дигитален термометър. В други две градини в Димитровград липсвала топла вода в подготвителния кът, информират от Областната дирекция.

При рутинните си проверки инспекторите санкционирали хранителен магазин в Узунджово. Собственикът му ще плати глоба от 500 до 1 000 лева, за неправилно съхранение на тестени закуски. В същият магазин е издадено и предписание да бъдат подобрени хигиенните условия и материалната база на обекта. С предупреждение е и заведение за бърза закуска в Димитровград. Там също хигиената не била на ниво.  През изминалата седмица са извършени общо 118 проверки.

Гледайте във видео новините на сайта.

Димитър Димитров
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване