Тони Здравков: Уверен съм, че Батков не би изгонил играчи без съгласието на треньорите

Старши треньорът на Левски Антони Здравков сподели, че ако се стигне до решение да бъдат освобождавани футболисти на тима, то собственикът Тодор Батков със сигурност ще го съгласува със спортно-техническиятщаб. „Не вярвам, че г-н Батков ще освободи футболисти без съгласието на спортно-техническия щаб. Лесно можем да кажем, че махаме този или онзи, но ще стане ли по-добре така? Трябва ни стратегия“, коментира специалистът в предаването „Зона Спорт“ по bTV. „Определено имаме играчи с качества, които не ги показват. Моята идея и моята цел е силнит...

Цветанов:Действията на правителството - пълен популизъм

На среща с ръководствата на общинските структури на партията от София - Област,

Взривове убиха 37 души в Багдад

След взривове на коли-бомби в иракската столица Багдат загинаха 37 души.

Хасково домакин на национална купа по карате

Национална купа Хасково по карате за деца и младша възраст се провежда в хасковската зала „Дружба”. 224 са участниците, представители на 23 клуба от страната, сред които и хасковските "Аида Нет Вадо Рю", "Торнадо" и "Възход".   Турнирът бе открит от генералния секретар на Българска национална федерация по карате Георги Ривов и заместник-кмета на Хасково Минко Ангелов....

Утре откриват "Фестивал на меда" във Варна

Десето юбилейно издание на „Фестивал на меда“ ще се проведе във Варна. Това каза за Радио „Фокус” – Варна Янков Янков, председател на Областна пчеларска организация – Варна. Есенното издание на специализираното изложение ще бъде открито утре - 28 октомври ще продължи до 6 ноември.

Край! Сметките на преследвачите излязоха криви, Фетел е световен шампион за 4-и път!

Себастиан Фетел е новият стар световен шампион във Формула! С мощно "Да! Да! Да!" германецът посрещна поздравителното съобщение от бокса на Ред Бул, където инженерите го поздравиха за предсрочно спечелената 4-а поредна титла в Гран При на Индия. 26-годишният пилот спретна страхотно шоу за публиката след победния финиш, който направи оставащите три състезания до края на календара напълно протоколни. В същото време основният му преследвач Фернандо Алонсо дори не успя да завърши състезанието и не спечели нито една точка със своето Ферари. Испанецъ...

Христова: Пипайте партията с чисти ръце и НДСВ ще я бъде

"Пипайте партията само с чисти ръце и НДСВ ще я бъде". С тези думи досегашният председател на НДСВ Христина Христова се обърна към делегатите на VІІ извънреден конгрес на партията, който се провежда днес в столичния хотел "Принцес". По време на заседанието на най-висшия орган на партията тя представи Отчетен доклад за дейността на НДСВ през периода юни 2012 г. – октомври 2013 г. "Наследих председателския пост от човек, от когото всички се възхищаваме – Н.В. Симеон Втори. Работих с вас открито и честно. Може НДСВ сега да не е в силата си, но НДСВ е чиста. И вие трябва да я пазите чиста. Една организация има бъдеще, ако има чисто минало, защото НДСВ правеше политики за хората и в тяхна полза", каза още Христина Христова. "Днес може да сме малко, но упоритостта и лоялността ни к...

Новият Западноевропейски митрополит е епископ Антоний

Патриарх Неофит. Снимка: Сергей Антонов

Светият Синод избра Константийският епископ Антоний за Западно- и Средноевропейски митрополит. 

Синидът избираше между двама кандидати – епископ Антоний и Месемврийският епископ Иаков.

Константийският епископ Антоний получи 10 гласа от 10 гласували митрополити, а Месемврийският епископ Иаков – 0.

След това патриарх Неофит прогласи Константийския епископ Антоний за редовно избран Западно- и Средноевропейски митрополит.

Новият Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний е доста млад – роден на 17 януари 1978 г. в Стара Загора.

Завършва основно образование в родния си град, а през 1993 г. постъпва в Пловдивската духовна семинария, която завършва през 1998 г. с отличен успех и е приет да следва в Богословския факултет на Софийския университет “Св. Климент Охридски “.

По време на следването си пее в столичния храм “Успение Богородично” в кв. Малашевци.

Статията "Новият Западноевропейски митрополит е епископ Антоний" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Солидарни към студентите и театрите ще затворят врати

„До дни всички театри ще затворят, а актьорите ще отидат при студентите, солидарни с техния протест.“, заяви председателят на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев, цитиран от OFFnews.

Актьорът отиде при студентите в двора на Ректората на Софийския университет, за да изрази подкрепата си към тях. С него бе и Ивайло Захариев, който активно подкрепя протестите срещу кабинета „Орешарски“ още от първия им ден.

“Аз съм тук, за да им дам сигнал. До дни всички театри ще затворят. Всички актьори утре ще да тук, за да подкрепят студентите”, заяви Мутафчиев.

“Младежкият театър е с вас, Народният театър е с вас. Вие сте двигателят”, окуражи Мутафчиев събралите се в двора на Ректората младежи.

Вчера вечерта, след спектакъла „Нордост“ в Младежкия театър „Николай Бинев“ беше прочетена декларация в знак на солидарност със студентите от СУ. Ето и нейния текст, препубликуван от фейсбук страницата на театъра:

ДЕКЛАРАЦИЯ ОТ ЕКИПА НА МЛАДЕЖКИ ТЕАТЪР „НИКОЛАЙ БИНЕВ” В ПОДКРЕПА НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ СТУДЕНТИ

Посвещаваме този спектакъл на будните студенти от Софийски университет, които дръзнаха да покажат своето несъгласие и непримиримост към случващото се в държавата и категорично да заявят своята гражданска позиция.

Присъединяваме се към тях и техните искания, обявявайки се срещу беззаконието и липсата на политически морал.

Солидарни сме с формите на протест на студентите, заставаме зад будната съвест на младите, защото те са нашата публика и нашето вдъхновение. Наша мисия е да ги подкрепяме.

Театърът е създаден преди хиляди години като творческа форма за гражданско възпитание и морален коректив. Днес ние правим театър по същите причини и не можем да търпим подмяната и заличаването на ценностите, както и неправдите в обществото.

Затова нашата форма на протест и солидраност ще бъде чрез изкуството, което правим.

Благодарим ви, че бяхте наша публика тази вечер!

The post Солидарни към студентите и театрите ще затворят врати appeared first on Noresharski.com.

Фетел световен шампион!

Себастиян Фетел е световен шампион във "Формула 1"!

Германският пилот спечели шесто поредно състезание, този път в Индия. За четвърти път поред Фетел е световен шампион. Повече титли имат единствено Михаел Шумахер - 7, както и Хуан Мануел Фанджо в зората на "Формула 1" - пет пъти.

Едва на 26 години пилотът на "Ред Бул" вече е кандидат да счуп Себастиян Фетел е световен шампион във "Формула 1"! Германският пилот спечели шесто поредно състезание, този път в Индия. За четвърти път поред Фетел е световен шампион. Повече титли имат единствено Михаел Шумахер - 7, както и Хуан Мануел Фанджо в зората на "Формула 1" - пет пъти. Едва на 26 години пилотът на "Ред Бул" вече е кандидат да счуп

Неделно училище отвори врати в храма "Св. Архангел Михаил"

Неделно училище стартира днес учебната година към хасковската църква „Св. Архангел Михаил”. 20 деца на възраст от първи до седми клас, възпитаници на училищата "Климент Охридски", "Васил Левски" и "Иван Рилски" са първите ученици. Записванията продължават, а занятията се провеждат всяка неделя от 11 часа и включват общите понятия на библията и правилата за поведение в църква. С молитва започват и завършват часовете, чиято продължителност е 45 минути, а за децата е осигурена и закуска....

Преглед на печата

„Плоският данък остава”, акцентира „Труд”. БСП няма да изпълни предизборното си обещание за въвеждане на прогресивно подоходно облагане, макар че то бе гвоздеят в предизборната й кампания. Плоският данък, при който доходите на всички се облагат поравно с 10% остава. Причината БСП да се отметне от ангажимента си е, че не среща подкрепата на ДПС за отмяна на плоския данък, обяви шефката на социалната комисия в парламента Корнелия Нинова.Плащането на редица социални помощи в пари ще бъде прекратено през следващата година, пише „24 часа”. Вместо то...

Читателски дневник: Подкрепа за студентите от Чехия


 Здравейте от Чешката столица, Колеги!

Поздравявам Ви за акцията и Ви подкрепям, защото където и да сме по света няма как да останем равнодушни към случващото се у нас в България! 

Точно за достойнство и мишкуване става дума! Днес чехите отидоха до урните. ПРЕДСРОЧНО! Преди 3 месеца цялото правителство на Петер Нечас падна след като неговата сътрудничка и любовница Яна Нагиова бе уличена в корупционни схеми. И никой не я покри временно докато отмине скандала. Просто си...

Тейлър Суифт открива музикално училище за 4 млн.долара

Известната певица Тейлър Суифт откри музикално училище за 4 милиона долара към Залата на славата на кънтри музиката в град Нашвил, щата Тенеси.

"Образователен център Тейлър Суифт" е името на учебното заведение. 23-годишната звезда заяви, че ще преподава на учениците.

"Не обичам думата лекции или уроци, сподели Суифт. Часовете ми най-вероятно Известната певица Тейлър Суифт откри музикално училище за 4 милиона долара към Залата на славата на кънтри музиката в град Нашвил, щата Тенеси. "Образователен център Тейлър Суифт" е името на учебното заведение. 23-годишната звезда заяви, че ще преподава на учениците. "Не обичам думата лекции или уроци, сподели Суифт. Часовете ми най-вероятно

Фестивал на виното и храните в Хонконг

/КРОСС/ От 31 октомври до 3 ноември в Хонконг ще се проведе международен фестивал на виното и храните. Жители и гости на гастрономическия празник ще могат да се насладят на най-добрите ястия и вина от цял свят, както и да посетят редица развлекателни мероприятия и концерти. Организатор на събитието е Hong Kong Wine&Dine Festival. На територията на фестивала ще бъдат разположени над 300 шатри, в които ще бъде представена традиционната кухня на 20 страни. В изложението участие ще вземат и много от водещите хонконгски хотели и ресторанти. В главния павилион на фестивала ще има дегустации на вина и тематични вечери с концерти и спектакли.

Всички действия на правителството са популизъм, заяви Цветанов

Всички действия, които предприема правителството, са пълен популизъм и целят единствено задържането на власт на БСП, ДПС и Атака. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов на среща с ръководствата на общинските структури на партията от София - Област. По думите му целта на управляващите е да уволнят всички професионалисти на високи ръководни постове, независимо от техните професионални качества и принос за България. „За сметка на това на много места се назначава номенклатура на трите управляващи партии", допълни Цветанов. Споре...

Себастиан Фетел спечели четвърта поредна титла във Формула 1


Себастиан Фетел спечели със стил четвъртата си поредна световна титла във Формула 1 и продължава да пише модерната история на най-популярния автомобилен спорт.

Пилотът на "Ред бул" триумфира в Гран при на Индия и три кръга преди края стана най-младият носител на четири трофея, което го изравнява по брой с легендарния Ален Прост.

На едва 26-годишна възраст германецът влезе в престижния клуб на Хуан-Мануел Фанджо и Михаел Шумахер, единствени спечелили четири поредни...

Оставки заради мораториума за земите иска СДС

Категорично осъждат незачитането на конституцията

„Олимпийският” екипаж на МКС отлетя за Байконур

На 7 ноември на космонавтите ще доставят в орбита огъня на Олимпийските игри в Сочи.

Краят на политиците: Хазаин на Червенков е бъдещият папа Йоан ХХІІІ

Hа 19 септември 1944 г. Вълко Червенков е извикан от Георги Димитров във вилата му в Мещерино (селище край Москва - б.а.). Там научава, че е включен в първата група високопоставени български политемигранти в СССР, която трябва да се върне в България. В групата са Георги Дамянов (Белов), Фердинанд Козовски, Владимир Поптомов и др.
Hа 19 септември 1944 г. Вълко Червенков е извикан от Георги Димитров във вилата му в Мещерино (селище край Москва - б.а.). Там научава, че е включен в първата група високопоставени български политемигранти в СССР, която трябва да се върне в България. В групата са Георги Дамянов (Белов), Фердинанд Козовски, Владимир Поптомов и др.

Арестуваха вандал, крал от Паметника на Апостола

7 от 12-те грифона в основата на фенерите са откраднати

    


Окупаторите: Каузата ни е чиста

София /КРОСС/ Окупацията на Софийския университет е безсрочна, заявиха пред БНР протестиращите студенти Борис Рангелов, Ивайло Динов и Румен Стоев. За няколко часа не се случи, случи се за три дни. От сряда до петък, абсолютно никой от властимащите не взе отношение по факта, че е окупирана най -голямата зала на Ректората. Ние им дадохме, с тази окупация на 272, последен шанс да покажат някаква чуваемост, понеже не я показаха през последните четири месеца, казаха студентите. Ние не се притесняваме, защото защитаваме национална кауза. А това е каузата за морал в политиката, затова правим всичко. Не сме имали натиск от страна на преподаватели или други хора, които да поставят свои искания пред нас. Ние сме единни. Ние сме обединени в името на нашата кауза, която защитаваме по този начин, чрез окупация. На студентите, които са против протеста, мога да кажа само едно - лекции се отучват, материалът се взима, но тук провеждаме една много важна лекция. Тя е лекция по гражданско образование. Тук ние говорим за това как да отстояваме гражданските си права. Искаме отговори на въпроси, които витаят в българското общество вече месеци наред. Затова смятаме, че нашата кауза е чиста и можем да я обединим под общото име морал, казаха студентите и заявиха, че продължават да настояват за предсрочни парламентарни избори.   Снимка: Булфото, всички права запазени    

Плевнелиев: България може да е врата към ЕС за виетнамския износ

България може да бъде врата за виетнамския експорт към Европейския съюз и за целта страната ни е готова да предостави необходимата логистична инфраструктура - Черноморските и Дунавските пристанища, както и българските индустриални зони.

Антоний е новият Западно и Средноевропейски митрополит

Резултата от Каноническият избор за Западно- и Средноевропейски митрополит, оповести патриарх Неофит, става ясно от официалният сайт на Светия Синод. Епархийски избирателен събор се произнесе, новият Западно- и Средноевропейски митрополит е Константийският епископ Антоний с резултат 10 гласа.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени Резултата от Каноническият избор за Западно- и Средноевропейски митрополит, оповести патриарх Неофит, става ясно от официалният сайт на Светия Синод. Епархийски избирателен събор се произнесе, новият Западно- и Средноевропейски митрополит е Константийският епископ Антоний с резултат 10 гласа. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени

Адемов против помощите „на калпак"

София /КРОСС/ Министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов е предложил на Министерския съвет линията на бедност за следващата година да е 251 лева. Това е една мярка в посока, обществото да има информация какви са елементарните потребности от хранителни и нехранителни продукти на едно лице. Тази официална линия на бедност се обявява всяка година до 31 октомври. Министърът на труда и социалната политика е длъжен да внесе предложението и Министерският съвет одобрява тази линия на бедност, която за следващата година вече е 251 лева. Нашето ведомство не може да бъде единственото, което да е ангажирано с решаването на проблемите, свързани с бедността и социалното изключване. Ние следваме нещо, което е резултативна величина, т.е. икономиката, бизнеса и всичко това, което се случва като растеж на икономиката или липса на такъв, дава отражение върху социалния вектор, обясни пред БНР Хасан Адемов. Министърът заяви, че иска да спре раздаването на помощи "на калпак". Адемов обясни, че се проучва белгийският опит за раздаване на ваучери.Раздаването "на калпак", раздаването по малко повече всяка следваща година, не води до изпълнение на поставените задачи. Затова смятам, че прицелната група, която трябва да бъде подпомагана трябва да бъде идентифицарана още веднъж. Идеята е да се предоставят услуги, вместо да се раздава „на калпак". Това не означава да се спират социалните помощи

Цветан Цветанов: Всички действия на правителството са популизъм

„Всички действия, които предприема правителството, са пълен популизъм и целят единствено задържането на власт на БСП, ДПС и „Атака”. Целта им е да уволнят всички професионалисти на високи ръководни постове, независимо от техните професионални качества и принос за България”. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов на среща с ръков „Всички действия, които предприема правителството, са пълен популизъм и целят единствено задържането на власт на БСП, ДПС и „Атака”. Целта им е да уволнят всички професионалисти на високи ръководни постове, независимо от техните професионални качества и принос за България”. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов на среща с ръков

Протести в подкрепа на мораториума за земите

Протестът в Добрич.

Протести в Добрич и в София без много участници имаше днес в подкрепа на решението да се удължи мораториума върху продажбата на земя на чужденци.

В Добрич пред църквата “Св. Георги” по обяд се събраха неколцина души с плакати „Земя, напоена с кръв не се продава!”, „Нашата земя хубава не е за продан!”.

„Нашите политици може би за първи път гласуваха съобразно интереса на народа и след това всички до един се отрекоха и си посипаха главите с пепел”, коментира една от протестиращите Синтия Недялкова, цитирана от “Дарик”. 

Тя смята, че мораториумът е нужен, докато се изработят закони, които да регулират продажбата на земя, така че „тя да не може да бъде изкупена на безценица от съмнителни фирми и съмнителни физически лица”.

„Ние не говорим, че сме за напускане на ЕС или за нарушаване на международни спогодби. Ние сме за това да се изработи законодателство, което да регулира продажбата на земя.

И вместо да се отричат от думите си нашите политици трябваше да кажат, че мораториумът им трябва, за да могат да изработят това законодателство, което ще защитава нашата земя”, каза още Недялкова.

Протестиращите от Добрич обявиха, че ще събират всяка неделя пред храма “Св. Георги”, докато не изпълнят исканията им.  

Протест със същите искания беше организиран и пред сградата на Министерството на земеделието и храните (МЗХ) в София.

Шепа хора са събраха в 14 ч. и поставиха на стълбите към сградата на министерството плакати с надпис: „1 кв.м. за 0,5 литра вода, 0,50 лева – промоцията е валидна до изчерпване на количествата” и „Земя, напоена с кръв, не се продава”.

Има подредени брошури със заглавие: „Истината за българската земя и мораториума за продажбата й на чужденци”. 

По настояване на “Атака” и с подкрепата на депутатите от ГЕРБ и някои от БСП във вторник парламентът реши, че мораториумът върху продажбата на земя на чужди граждани от ЕС ще бъде удължен до 2020 г.

Много политици и експерти коментираха, че от това решение нищо не следва, защото мораториумът може да бъде удължен само с промяна договора за присъединяване към ЕС със съгласието на всички страни от евросъюза.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че са се объркали, защото били подведени от “Атака”.

Статията "Протести в подкрепа на мораториума за земите" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Преподаватели идват в СУ в подкрепа на студентите

Подписка в подкрепа на протестиращите студенти

Тази вечер преподавателите отново ще се дойдат в двора на Ректората в знак на солидарност със студентите си.

Началният час за срещата им е 16,30 ч. Така те ще откликнат и на призива на студентите, които окупираха СУ, за подкрепа след днешните провокации. През деня група младежи с бръснати глави, предвождани от депутата от БСП Борис Цветков се опитаха да нахлуят в окупираната сграда на Ректората.

Продължава да расте и броят на преподавателите, които подкрепиха студентите чрез подписка. Те вече са над 250, предаде репортер на OFFNews, който следи на място ставащото в българската Алма матер.

OFFNews ще продължава да излъчва на живо най-интересните моменти от случващото се пред Софийския университет.


Live streaming by Ustream

Статията "Преподаватели идват в СУ в подкрепа на студентите" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Обама знаел за подслушването на Меркел

По данни на германският вестник „Bild Am Sonntag” , Обама лично е бил информиран за подслушването на Меркел от Кит Алекзнадър – директор на Агенцията за национална сигурност. 
След като Обама ясно отсече, че не е знаел за секретната операция относно канцлера, достоверен източник заявил пред немското издание, че президента на САЩ „не само не спрял По данни на германският вестник „Bild Am Sonntag” , Обама лично е бил информиран за подслушването на Меркел от Кит Алекзнадър – директор на Агенцията за национална сигурност. След като Обама ясно отсече, че не е знаел за секретната операция относно канцлера, достоверен източник заявил пред немското издание, че президента на САЩ „не само не спрял

Христова: Пипайте НДСВ само с чисти ръце

София /КРОСС/ Пипайте партията само с чисти ръце и НДСВ ще я бъде". С тези думи досегашният председател на НДСВ Христина Христова се обърна към делегатите на VІІ извънреден конгрес на партията, който се провежда днес в столичния хотел „Принцес". По време на заседанието на най-висшия орган на партията тя представи Отчетен доклад за дейността на НДСВ през периода юни 2012 г. - октомври 2013 г.„Наследих председателския пост от човек, от когото всички се възхищаваме - Н.В. Симеон Втори. Работих с вас открито и честно. Може НДСВ сега да не е в силата си, но НДСВ е чиста. И вие трябва да я пазите чиста. Една организация има бъдеще, ако има чисто минало, защото НДСВ правеше политики за хората и в тяхна полза", каза още Христина Христова.„Днес може да сме малко, но упоритостта и лоялността ни към свободата, морала, почтеността и отговорността, ще ни донесат успехи. Не може да живеем в свят, който не се интересува от тези ценности. Не може хората да ни оценяват по друго освен по факта, че винаги сме се придържали към тях. А постоянството, приемствеността и чистотата ще ни направят големи", обърна се Христова към Конгреса.Според нея „никак не е лесно в такива времена да оцелее една партия, която не разчита на популизъм, на скандали, на пари, няма свои олигарси, не е във властта." Трудностите по време на своя мандат тя обобщи така: „Искрено казано, очаквах повече подкрепа, но срещнах много малко

Ваучерите за храна свършиха

Въпреки че в края на лятото квотата беше увеличена с 40 милиона лева след актуализацията на бюджета, сумата вече е изразходвана

    


Обама знаел за подслушването на Меркел

/КРОСС/ Президентът на САЩ Барак Обама не е наредил на Агенцията за национална сигурност да прекрати програмата за подслушване на мобилния телефон на германския канцлер Ангела Меркел през 2010 г., пише в неделя немскияр вестник Bild. Освен това той е поискал от агенцията пълен доклад относно дейността на канцлера, посочва изданието , позовавайки се на източници от разузнавателните служби на САЩ. През 2010 г. лично шефът на спецслужбата Кит Алекзандър е докладвал на Обама. Припомняме, че по-рано немското издание „Шпигел" направи разкрития, че подслушването на телефона на германската канцлерка Ангела Меркел е било в списъка със задачи на американската Агенция за национална сигурност от 2002 година.

Сашо Станков: Ще се борим за 3-ото място, но първата седмица е реалната ни цел

Старши треньорът на Локомотив Пловдив Александър Станков заяви, че неговият отбор ще се помъчи да задържи третото място във временното класиране на А група, макар истинската цел пред отбора да е по-скромна. Специалистът изтъкна, че е много доволен от показаното и срещу ЦСКА вчера, и като цяло през сезона, особено с оглед сътресенията в клуба през лятото. „Ние много добре знаем потенциала си. Стоим здраво стъпили на земята и не афишираме високи цели. В отбора цари отборен дух и сплотеност, има добра атмосфера в съблекалнята. В 90 процента от мач...

Тейлър Суифт открива музикално училище на нейно име

Известната певица Тейлър Суифт откри музикално училище за 4 милиона долара към Залата на славата на кънтри музиката в град Нашвил, щата Тенеси.

Известната певица Тейлър Суифт откри музикално училище за 4 милиона долара към Залата на славата на кънтри музиката в град Нашвил, щата Тенеси. "Образователен център Тейлър Суифт" е името на учебното заведение. 23-годишната звезда заяви, че ще преподава на учениците. "Не обичам думата лекции или уроци, сподели Суифт. Часовете ми най-вероятно

АБЧО обяви видео конкурс за младежи на тема: „Да опазим морето чисто от замърсявания“

През октомври 2013 г., в рамките на европейския проект „MARLISCO – Морските отпадъци в моретата на Европа: социална информираност и съвместна отговорност“стартира конкурс за изработване на кратък видео филм, насочен към младежите от 14 европейски държави (Италия, Холандия, Обединеното кралство, Франция, Словения, Ирландия, Румъния, Германия, Кипър, България, Испания, Португалия, Турция и Дания) с крайбрежни ивици.

Бойко Кръстанов призна: Плача за жени

Бойко Кръстанов призна, че му се е случвало да плаче и за жени, но никога пред тях. Обикновено в подобни състояния гледа да е сам и не обича да споделя с други.

Eпископ Антоний бе избран за митрополит

Константийският епископ Антоний бе избран от Светия синод за Западно- и Средноевропейски митрополит. Другият кандидат за високия сан - Месемврийският епископ Иаков, не е получил нито един глас при избора.

Момчето, наръгало връстника си, не е било дрогирано

/КРОСС/ 16-годишният Иван Генчев, който наръга връстника си Искрен Ангелов, не е взимал наркотици и направените изследвания на кръвта доказват това. Пострадалото момче също не било под въздействието на опиати.В случая са намесени лични отношения между двамата тийнейджъри, но засега няма потвърждение за конкретните причини, тъй като няма очевидци на касапницата.Очаква се през тази седмица прокуратурата да прецени каква мярка за неотклонение да поиска за Иван. Срещу него е повдигнато обвинение в опит за умишлено убийство. От 2 до 8 години затвор след задължителната по закон редукция на наказанието заради непълнолетието.Състоянието на Искрен остава изключително рисково. Той е на апаратна вентилация, за да не се натоварва белия дроб, който е бил прободен 2 пъти. Две са и тежките пробождания в областта на черния дроб. Има множество разкъсвания и на тънките черва. Момчето е под постоянно наблюдение в Клиниката по анестезиология, реанимация и интензивна терапия (КАИЛ) в болницата.Иван е настанен в МБАЛ "Пловдив" заради срязани сухожилията на два от пръстите му. Пред вратата в болничната стая има денонощна охрана, съобщи Дарик.

Младежът, наръгал връстника си, не е бил дрогиран

/КРОСС/ 16-годишният Иван Генчев, който наръга връстника си Искрен Ангелов, не е взимал наркотици и направените изследвания на кръвта доказват това. Пострадалото момче също не било под въздействието на опиати.В случая са намесени лични отношения между двамата тийнейджъри, но засега няма потвърждение за конкретните причини, тъй като няма очевидци на касапницата.Очаква се през тази седмица прокуратурата да прецени каква мярка за неотклонение да поиска за Иван. Срещу него е повдигнато обвинение в опит за умишлено убийство. От 2 до 8 години затвор след задължителната по закон редукция на наказанието заради непълнолетието.Състоянието на Искрен остава изключително рисково. Той е на апаратна вентилация, за да не се натоварва белия дроб, който е бил прободен 2 пъти. Две са и тежките пробождания в областта на черния дроб. Има множество разкъсвания и на тънките черва. Момчето е под постоянно наблюдение в Клиниката по анестезиология, реанимация и интензивна терапия (КАИЛ) в болницата.Иван е настанен в МБАЛ "Пловдив" заради срязани сухожилията на два от пръстите му. Пред вратата в болничната стая има денонощна охрана, съобщи Дарик.

Сирийци наемат общежития в София за бежанците

Сирийската общност у нас започва да наема общежития в София заради непосилните условия, в които са поставени бежанците в лагерите, съобщи БТВ. 

Независимо, че правителството декларира, че няма да се строят палаткови лагери, в Харманли вече са разпънати 50 палатки. В тях няма ток, а близо 400 бежанци се хранят ежедневно със суха храна. Въпреки пл Сирийската общност у нас започва да наема общежития в София заради непосилните условия, в които са поставени бежанците в лагерите, съобщи БТВ. Независимо, че правителството декларира, че няма да се строят палаткови лагери, в Харманли вече са разпънати 50 палатки. В тях няма ток, а близо 400 бежанци се хранят ежедневно със суха храна. Въпреки пл

Цветан Цветанов: Всички действия на правителството са популизъм

„Всички действия, които предприема правителството, са пълен популизъм и целят единствено задържането на власт на БСП, ДПС и „Атака”. Целта им е да уволнят всички професионалисти на високи ръководни постове, независимо от техните професионални качества и принос за България”. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов на среща с ръков „Всички действия, които предприема правителството, са пълен популизъм и целят единствено задържането на власт на БСП, ДПС и „Атака”. Целта им е да уволнят всички професионалисти на високи ръководни постове, независимо от техните професионални качества и принос за България”. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов на среща с ръков

Избраха най-младия ни митрополит

В Синодалния параклис „Св. цар Борис - Михаил Покръстител” се извърши каноническият избор за Западно- и Средноевропейски митрополит

Избран е нов Западно- и Средноевропейски митрополит

В Синодалния параклис „Св. цар Борис - Михаил Покръстител” се извърши каноническият избор за Западно- и Средноевропейски митрополит

Епископ Антоний е Западно- и Средноевропейски митрополит

В Синодалния параклис „Св. цар Борис - Михаил Покръстител” се извърши каноническият избор за Западно- и Средноевропейски митрополит

Младежи лежат година и половина в затвора без обвинения

София /КРОСС/ Четирима младежи лежат година и половина в затвора без обвинения заради взрива пред офиса на Евророма в Сандански. През юни миналата година пред офиса на партията избухна бомба и месец след това от тежките рани в болницата почина 59-годишния Малин Илиев. За взрива веднага бяха задържани четирима местни младежи-футболни фенове, като в последствие един от тях - Стоян Ставрев, е освободен под гаранция. Останалите - Николай Йовев, Васил Георгиев и Александър Ангов, вече година и пет месеца са в ареста в Бобов дол. През това време се сменят няколко работни обвинения, сред които унищожаване на сграда и умишлено убийство, а мотивът е престъпление от омраза. Обвинителен акт срещу момчетата и до момента няма, а от прокуратурата в Благоевград отказват всякаква информация по случая.

Повече от половината позиции без качествени кадри

Няма подходящи кандидати за над 50% от предлаганите позиции, предаде Нова ТВ. 

Изследване, направено сред 850 работодатели, показва че младите хора у нас масово не са достатъчно квалифицирани за позициите, които се предлагат на трудовия пазар. 

54% от българските работодатели не могат да намерят достатъчно квалифицирани кадри, а това отрежда Няма подходящи кандидати за над 50% от предлаганите позиции, предаде Нова ТВ. Изследване, направено сред 850 работодатели, показва че младите хора у нас масово не са достатъчно квалифицирани за позициите, които се предлагат на трудовия пазар. 54% от българските работодатели не могат да намерят достатъчно квалифицирани кадри, а това отрежда

Пеп: Манджукич е най-добрият нападател в света

Наставникът на Байерн Мюнхен Хосеп Гуардиола засипа с похвали своя нападател Марио Манджукич за представянето му при победата с 3:2 над Херта Берлин. Хърватският национал наниза два гола във вратата на столичани в събота и вече има 7 попадения в 10 шампионатни мача. „С неговото умение да играе с глава в наказателното поле, Манджукич е най-добрият нападател в света“, възкликна испанският специалист. Той не спести суперлативи и за Херта, като нарече гостите „най-добрият отбор, срещу който сме играли до момента“....

САЩ подслушвали Меркел от 2002 г.

Подслушването на телефона на Меркел е било в списъка със задачи на американската Агенция за национална сигурност преди повече от десет години

12 души убити при експлозия в Мосул

Най-малко 12 са жертвите в резултат на експлозия на кола бомба пред банка в Мосул, северен Ирак, пред която се били наредили иракски войници, за да изтеглят заплатите си, предаде АФП.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване