Оланд: Въпреки трудностите Франция ще запази икономическата си политика

Политиката ни се основава на реформи, които вече започнаха и ще продължат, посочи френският президент

    


Софиянски: Подготвят се избори

/КРОСС/ Случаят с Христо Бисеров ще се отрази зле на имиджа на България, каквото и да се случи накрая. Това каза бившият служебен премиер и кмет на София Стефан Софиянски. "Нека видим първо от къде е постъпил сигнала в ДАНС, засега знаем много малко по казуса. За нас остава неясно точно за какво става въпрос. Ако има обвинение, нека да бъде казано ясно, както е в Европа", добави той. По думите на бившия министър в правителството на Симеон Сакскобургготски Лидия Шулева по случая могат да се задават много въпроси.Хората искат да знаят истината. Ако в тази посока се предприемат стъпки, общественото очакване ще бъде удовлетворено. В политиката трябва да има по-малко задкулисие. Двамата коментираха и политическата ситуация у нас. "Ако има изненада, тя е, че правителството все още не си е подало оставката. По думите, ако човек се вгледа в заложените параметри в проектобюджета за 2014 г., се вижда ясно, че се подготвят избори", заяви пред bTV Софиянски. Според Шулева "наследството на Дянков е много тежко" и доверието в държавата е подкопано. По думите й е трудно да се излезе от такава ситуация. Тя заяви, че първите стъпки на правителството в посока връщане на доверието са в правилна посока. "Това правителство все още няма физиономия на правителство с перспектива", подчерта Лидия Шулева.    

Софиянски: Подготвят се избори

/КРОСС/ Случаят с Христо Бисеров ще се отрази зле на имиджа на България, каквото и да се случи накрая. Това каза бившият служебен премиер и кмет на София Стефан Софиянски. "Нека видим първо от къде е постъпил сигнала в ДАНС, засега знаем много малко по казуса. За нас остава неясно точно за какво става въпрос. Ако има обвинение, нека да бъде казано ясно, както е в Европа", добави той. По думите на бившия министър в правителството на Симеон Сакскобургготски Лидия Шулева по случая могат да се задават много въпроси.Хората искат да знаят истината. Ако в тази посока се предприемат стъпки, общественото очакване ще бъде удовлетворено. В политиката трябва да има по-малко задкулисие. Двамата коментираха и политическата ситуация у нас. "Ако има изненада, тя е, че правителството все още не си е подало оставката. По думите, ако човек се вгледа в заложените параметри в проектобюджета за 2014 г., се вижда ясно, че се подготвят избори", заяви Софиянски. Според Шулева "наследството на Дянков е много тежко" и доверието в държавата е подкопано. По думите й е трудно да се излезе от такава ситуация. Тя заяви, че първите стъпки на правителството в посока връщане на доверието са в правилна посока. "Това правителство все още няма физиономия на правителство с перспектива", подчерта Лидия Шулева.    

Украйна на ръба на разрив с ЕС

Украинският парламент в петък за пореден път не успя да премахне основното препятствие пред подписването на споразумение с ЕС - законодателна промяна, която да разреши опозиционната лидерка Юлия Тимошенко да се лекува в чужбина, предаде АФП. Бившата премиерка на страната е в затвора от 2011 г. по обвинения в злоупотреба с власт в ущърб на Украйна. Украинският парламент в петък за пореден път не успя да премахне основното препятствие пред подписването на споразумение с ЕС - законодателна промяна, която да разреши опозиционната лидерка Юлия Тимошенко да се лекува в чужбина, предаде АФП. Бившата премиерка на страната е в затвора от 2011 г. по обвинения в злоупотреба с власт в ущърб на Украйна.

Роналдо забрани голи снимки на приятелката си

Кристиано Роналдо е забранил на приятелката си Ирина Шейх да се снима предизвикателно, показвайки почти всички прелести. Звездата на "Реал" (Мадрид) се ядосал от последни изяви на руския модел, твърди испанският канал "Спорт Медиясет". Според Роналдо приятелката му напоследък предпочитала да показва кожата си, а не толкова новите модни тенденции.
Кристиано Роналдо е забранил на приятелката си Ирина Шейх да се снима предизвикателно, показвайки почти всички прелести. Звездата на "Реал" (Мадрид) се ядосал от последни изяви на руския модел, твърди испанският канал "Спорт Медиясет". Според Роналдо приятелката му напоследък предпочитала да показва кожата си, а не толкова новите модни тенденции.

Крум Кацаров ще оглави ВМА на мястото на Стоян Тонев

На извънредно заседание на Съвета по отбрана бе решено да предложат полковник доцент д-р Крум Кацаров за началник на Военномедицинска академия, на мястото на генерал-майор професор доктор Стоян Тонев.

Дават 2 млн. лв. за развитие на кадастъра

2 247 945 лева ще бъдат осигурени за развитието на българския кадастър. Това стана ясно по време на конференцията за информационните системи и електронните услуги във Варна. На събитието присъстваха заместник-министърът на Министерството на инвестиционното проектиране, директорът на Агенцията по геодезия, картография и кадастър и кметът на Варна Иван Портних.

Ивелин Попов става част от музея на УЕФА

Ивелин Попов ще бъде вторият българин в музея на УЕФА, след като преди време заслужено място в него е намери и Христо Стоичков.

Пенсионират шефа на ВМА

На негово място ще бъде назначен досегашния

Плащат парите на болниците за септември

/КРОСС/ Задълженията към болниците за месец септември ще бъдат изплатени на 100%. Това заяви зам.председателя на БЛС д-р Йорданов. „Министър Андреева ни предостави решение по повод финансирането на лечебните заведения и финансовата рамка на НЗОК. Тя обеща, че до края на месеца 100% от парите за септември, заработени от болниците, ще бъдат изплатени. За следващите два месеца парите ще постъпят до 20 януари", коментира Йорданов, уточнявайки, че ще бъде настоявано да се преведат не до 80% от дължимите средства, а точно 80%.Той добави, че лекарите не са се отказали от протестните действия. Вчера депутатите от здравната комисия приеха бюджета на Здравната каса и министерството за следващата година. Според лекарите, обаче, още от сега е заложен дефицит в болничната помощ от 220 милиона лева и прогнозират недостиг на пари още през юли или август, а не както е по традиция вече в края на годината. Но проблем с парите за болниците има още от сега. Заради дупка в бюджета на Здравната каса на болниците до края на годината ще им се плаща само 80% от извършената дейност, а останалите 20% - през януари догодина.  

Майки в лагера във "Военна рампа" искат лекари за децата

Условията за приготвяне на храна не били добри

    


„Шведска маса” разкри къде е Христо Бисеров

И отпочна се първият цял седмоднев от месеца единайсети на годината първа, в която гербератор Леноторезец Първокопник от престола. Тъй чу се нечута вест нечувана затуй, че велможата Христе от рода на Бисеровите изчезнал е вдън гори тилилейски. И още чу се, че тъй внезапно зачезнал, че дори всевиждащото око соколово на болярина Доганий не видяло го где е. Тъй в почува преголяма людете влезнаха и чудеха се как тъй Христе Б...

Критики към премиер заради израза "топки от стомана"

Италианският премиер твърди, че оригиналните му думи са били променени при превода на италиански от журналиста на вестник "Айриш таймс"

Депутат наказан за гаф с император

Строго мъмрене и пълна забрана да посещава императорския дворец. Такова наказание получи японският депутат Таро Ямамото заради немислимо нарушение на абсолютно табу в страната, предаде Би Би Си. На традиционното есенно градинско парти в двореца депутатът дръзнал да връчи писмо на император Акихито. Строго мъмрене и пълна забрана да посещава императорския дворец. Такова наказание получи японският депутат Таро Ямамото заради немислимо нарушение на абсолютно табу в страната, предаде Би Би Си. На традиционното есенно градинско парти в двореца депутатът дръзнал да връчи писмо на император Акихито.

Ген. Тонев си тръгва от ВМА

Директорът на Военномедицинска академия генерал-майор професор доктор Стоян Тонев ще бъде сменен. Това реши Съвета по отбрана на извънредно заседание. Причината е, че той вече е навършил пределната възраст за заеманото звание, уточняват от Министерството на отбраната.

Нов случай на нападение на расова основа

За нов случай на нападение на расова основа алармира Нова телевизия. Нападнатият е момче, което е син на ганаец и българка. Нападението е станало посред бял ден в трамвай 22, при спирката на театър "София", в центъра на столицата. Според показанията на потърпевшия Рич трима мъже са го нападнали с юмруци. Момчето е било прието в „Пирогов”, има и съмнения за хематом в далака. Бащата на момчето Майкъл коментира, че живее в България от 20 години. Досега не е имал проблеми заради цвета на кожата, нито пък синът му. Споделя обаче, че в последно време, заради имигрантската и бежанска вълна, в българското общество се отключват ксенофобски настроения.

Данчо Лазаров: "Левски волей" прекрати дейността си като волейболен клуб


Председателят на Българската федерация по волейбол (БФВ) Данчо Лазаров заяви, че "Левски волей" е прекратил дейността си като волейболен клуб. По думите му в случая има ликвидация.

"Първо ликвидацията на едно юридическо лице не е никак проста работа. Тя отнема доста дълго време. По тази причина "Левски волей" е прекратил дейността си като волейболен клуб и прехвърля всичките си състезатели с перфектно оформени професионални договори в мъжкото направление, както и младежи, юноши и...

Пребиха цветнокожо момче от български произход

18- годишно момче е било пребито в трамвай 22, съобщиха за „Дарик" от полицията. Младежът, който е цветнокож български гражданин, е разказал, че докато се возел в трамвая около 14:30 в четвъртък е бил нападнат от три момчета. Не е ясно дали нападателите са скинари, но самоличностите им са установени. От СДВР съобщиха обаче, че те не са задържани и случаят се разследва. Нападнатото момче е в „Пирогов" с хематом на далака и е оставено за наблюдение....

Видео: Get Lucky на Daft Punk в изпълнение на Хора на руската армия


Тази година Daft Punk успешно се пребориха за върха на класациите с новия си албум Random Access Memories, но колко и очакван да беше успехът му, надали френското денс дуо си е представяло, че най-големият хит от него ще звучи дори в руските военни бази.

Хорът на руската армия записа кавър на песента им Get Lucky, разпространен от YouTube профила на информационна агенция "Риа новости". За по-малко от ден видеото има над 50 хиляди ротации, като популярността на клипа расте...

Бурни спорове в пленарната зала по случая „Христо Бисеров”

Вътрешна проверка за изтичане на информация от ДАНС по случая Христо Бисеров, обеща и министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев. Малко по-късно такава беше разпоредена официално. Вицепремиерът съобщи, че не се е виждал с Ахмед Доган и бившия заместник-председател на Народното събрние.

Скандалът "Бисеров" показва провал на цялата система за контрол върху корупцията

От известната до момента информация по казуса "Христо Бисеров” и независимо от неговия изход е ясно, че става дума за вероятно най-високопрофилния корупционен скандал в новата история на България. Това се казва в позиция на неправителствената организация Български институт за правни инициативи, разпространена в петък. Според организацията ситуацията в обществото показва, че е въпрос на националната сигурност да се приложи адекватен пакет от мерки по системните проблеми, осветени от този случай. "Истинският скандал е в това, че заместник-председателят на Народното събрание е могъл да бъде в ситуация на драматичен конфликт на интереси в продължение на години и това да не бъде регистрирано от компетентните институции. Когато този казус се свърже със скандала "Златанов” (по името на бившия шеф на комисията за установяване и предотвратяване на конфликта на интереси - бел. ред.) и въпросителните около сериозността на проверките преди даване допуск до класифицирана информация, става ясно, че имаме провал на цялата система за контрол и профилактика на корупцията", заявяват от БИПИ. Най-сериозна промяна, за която се настоява, е в конституцията. Идеята е да се въведе задължителен за всички държавни власти и институции минимален стандарт за назначенията на висши държавни длъжности. Той трябва да включва задължение на всеки избиращ или назначаващ орган да извърши пълна проверка на "всички разумни съмнения в нравствеността и независимостта на номинираните кандидати". "Нравствеността на кандидата трябва да бъде отвъд всяко разумно съмнение", заявяват от БИПИ и искат гаранции за пълна прозрачност на всички етапи от процедурите по назначаване, както и да се уреди общественото участие в тях. Неправителствената организация настоява за пълна инвентаризация и преустройство на системата за превенция и контрол на корупцията по високите етажи на властта. За тази цел БИПИ предлага промяна в Закона за предотвратяване на конфликт на интереси и избор на нов състав на комисията. Скандалът "Бисеров” ясно показва, че отсъства реален контрол върху ситуациите на конфликт на интереси и най-вече за съдържанието, пълнотата и вярността на подаваните декларации от хората, заемащи висши държавни позиции, смятат от БИПИ. Организацията напомня още за случая с тефтерчето на бившия шеф на комисията за конфликта на интереси Филип Златанов. Предлага се още ревизия на Закона за нормативните актове, който в момента масово не се спазва от депутатите при техните законодателни инициативи. "Крещяща е и нуждата за някаква уредба на лобизма", казва от БИПИ и настоява за закон за лобизма. Организацията напомня, че независимо дали Христо Бисеров е имал допуск до класифицирана информация, са се натрупали множество казуси, повдигащи съмнения в сериозността на проверките за допуск. Поради това се иска извършване на независима проверка на процедурите и реалната практика по проверка за даване на допуск до класифицирана информация.

Златка Димитрова: Къщата на "ВИП Брадър" действа като наркотик

Дни преди големия финал на ВИП Брадър 2013 носталгията обзе Съквартирантите. Звездите все по-често се сещат за живота си извън Къщата и за техните семейства.

Златка Райкова сподели на Ирина Флорин, че в момента не работела нищо, но много искала да си отвори някое козметично студио. 
Тя даде пример как в нейния квартал имало 4 фризьорски ... Дни преди големия финал на ВИП Брадър 2013 носталгията обзе Съквартирантите. Звездите все по-често се сещат за живота си извън Къщата и за техните семейства. Златка Райкова сподели на Ирина Флорин, че в момента не работела нищо, но много искала да си отвори някое козметично студио. Тя даде пример как в нейния квартал имало 4 фризьорски ...

Готвят нов шеф на ВМА

Съветът по отбрана предлага Крум Кацаров да оглави ВМА на мястото на Стоян Тонев

Ето я новата на Силвестър

Силвестър Силвестров се раздели със съпругата си Мария Силвестър заради млада сценаристка. След като миналия месец водещият на „Нищо лично“ оповести във Фейсбук, че е свободен, той най-после показа, коя е новата му изгора.

В Министерски съвет не е водена стенограма от срещата с шефа на "Газпром"


Министерски съвет (МС) не е водил стенограма на проведената на 31 октомври тази година среща между премира Пламен Орешарски и представители на "Газпром", съобщи capital.bg, като се позова на отговор  на заявлението за достъп до обществена информация, което изданието е  изпратило до министър-председателя миналата седмица.

"Исканата информация с Ваше заявление по Закона за достъп до обществена информация (вх. №3.07-132/04.11.2013 г.) не може да ви бъде предоставена, тъй като на срещата...

Бургаски надзиратели: Плащат ни по 28,50 лв., че работим с изнасилвачи и убийци!

Събрали сме се да пием по една студена вода заради дискримиционното отношение на държавата спрямо нас.
Искаме изравняване на соцалните придобивки с тези от сектор Събрали сме се да пием по една студена вода заради дискримиционното отношение на държавата спрямо нас. Искаме изравняване на соцалните придобивки с тези от сектор "Сигурност". Нашият порцион за храна е 60 лв., а на колегите от сектора - 120 лв. Получаваме едва по 28,50 лв. за специфични условия на труд - че работим с изнасилвачи, убийци и

Mercedes-Benz показа най-мощния S-Class

Новото поколение на S 65 AMG ще струва 232 050 евро

    


Британските власти са поискали от посланика ни информация за мораториума за земите


Българският посланик в Лондон Константин Димитров е бил на среща в британското министерство на външните работи, където е разговарял за решението на Народното събрание да поиска удължаване на мораториума за продажба на земеделски земи, научи "Дневник".

По време на срещата, която е засегнала различни въпроси от двустранните отношения, представители от дирекция "Европа" са поискали да научат повече подробности за предложението за удължаване на мораториума.

Те са получили...

Пациенти подкрепиха промените в Здравната каса

Пациенти подкрепиха промените в системата на управление на Здравната каса, които бяха приети късно снощи от Парламентарната здравна комисия.

Те предвиждат директорът на осигурителната институция отново да се назначава с конкурс, надзорният съвет на касата да се разшири и да се преименува в управителен, а работещите в нея да не бъдат държавни... Пациенти подкрепиха промените в системата на управление на Здравната каса, които бяха приети късно снощи от Парламентарната здравна комисия. Те предвиждат директорът на осигурителната институция отново да се назначава с конкурс, надзорният съвет на касата да се разшири и да се преименува в управителен, а работещите в нея да не бъдат държавни...

Компанията DecaWave разработва миничип за локализиране на обекти на закрито


Често се случва да забравим къде са ключовете ни или друг важен предмет. Понякога пък може да искате да знаете къде се е скрил домашният любимец.

Компанията DecaWave разработва компактен миниатюрен чип, който се прикрепя към обектите, за които искаме да знаем къде се намират. Чипът, ScenSor DW1000, използва безжичния стандарт IEEE 802.15 4a, за да предава информация за местоположението на обекта.

Микрочипът е с размер 6х6 мм и една малка батерия може да го захранва няколко...

Астор: Баба ме направи магьосник - вместо приказки, ми разказваше за фокуси

Три магически дни, неслучвали се досега на Балканите, готви Астор в края на следващата седмица. След двудневния Девети балкански фестивал на магичното изкуство във Военния клуб в София следващия уикенд, на 18 ноември в зала 1 на НДК Астор ще отбележи своя двоен юбилей с магичен спектакъл - 70-тия си рожден ден и половин век на сцената. На 18 ноември НДК може и да изчезне от събирането на толкова много магове накуп, шегуват се илюзионистите 10 дни преди шоуто на Астор, с което ще бъде отбелязан двойния му юбилей. „Майкъл Стоун сега се смята за е...

Догодина ще е готова специализираната карта на Черноморското крайбрежие

До края на ноември следващата година ще е разработена и внедрена информационна система за специализираната карта на Черноморското крайбрежие. Това стана ясно по време на междинна конференция по проекта "Надграждане на съществуващи информационни системи и развитие на е-услуги от Агенцията по геодезия, картография и кадастър за по-добро административно обслужване".

Лекарите решават следващата седмица дали ще протестират

Дейността на болниците за септември ще бъде платена изцяло, обеща Андреева

    


Турски депутат иска Св.София да е действаща джамия

Зам.-председателят на парламентарната група на ПНД и депутат от Кайсери Юсуф Халачоглу е внесъл предложението си в Меджлиса

Около 50 надзиратели пиха студена вода

  Протестът на бургаските служители започна в 16.30 пред вратите на затвора. Неговият девиз беше „Да пием по една студена вода”. Надзирателите и останалите служители бяха извадили отпред туба, на която пишеше, че водата е чешмяна, понеже минералната им излиза твърде скъпо. Те подчертаха, че техните искания са все същите, отпреди пет години – увеличаване на основната заплата, повишаване на плащането за специфични условия на труд от 28.50, поне на 50 лева и поне приравняването им с останалите им колеги-полицаи. Средната заплата на с...

Българин от смесен брак бе пребит от скинари

Пребиха чернокож българин от смесен брак в София, съобщи ’’Дневник’’.

Случката се е разиграла вчера около 15:00 часа, когато 18-годишното момче е пътувало в трамвай 22 близо до театър ’’София’’, разказва баща му Майкъл, който е от Гана. Майката на момчето е българка.

Момчето описва нападателите си като ’’скинари’’. Те били трима. 
Пребиха чернокож българин от смесен брак в София, съобщи ’’Дневник’’. Случката се е разиграла вчера около 15:00 часа, когато 18-годишното момче е пътувало в трамвай 22 близо до театър ’’София’’, разказва баща му Майкъл, който е от Гана. Майката на момчето е българка. Момчето описва нападателите си като ’’скинари’’. Те били трима.

Протестите на лекарите се отлагат


Активни протести от страна на лекарите срещу орязаните болнични бюджети в края на годината засега няма да има. Това реши Българският лекарски съюз на днешното заседание на Националния съвет с представители на всички областни колегии.  

След заседанието председателят на съсловната организация д-р Цветан Райчинов заяви, цитиран от агенция "Фокус", че лекарите са готови на "наистина радикални и ефективни протестни действия", като най-вероятно ще се работи само по спешност, в случай че...

Кой е ген. Стоян Тонев

Ген. Стоян Тонев е роден на 3 декември 1953 г. в Кърджали.
Завършва медицина във ВМИ -Пловдив през 1979 г. Работи като началник на медицинска служ6а на авиополка в Чешнигирово (1979-1981 г.).

След това е началник на кабинет по кожни болести във военна болница -Пловдив; главен асистент и началник отделение в Клиниката по кожни и венерически забо Ген. Стоян Тонев е роден на 3 декември 1953 г. в Кърджали. Завършва медицина във ВМИ -Пловдив през 1979 г. Работи като началник на медицинска служ6а на авиополка в Чешнигирово (1979-1981 г.). След това е началник на кабинет по кожни болести във военна болница -Пловдив; главен асистент и началник отделение в Клиниката по кожни и венерически забо

Кой ще стане "Автомобил на годината" в международния конкурс?

Засега претендентите са 28, а през март в Женева ще станат ясни финалистите

    


Музика по "Витошка" сваля стреса, отваря кесиите

И този петък пешеходният булевард „Витоша“ ще посрещне столичани и гостите на града с музика, която ще звучи там през целия ден.

НСИ: Наблюдава се намаление на наетите лица

По предварителни данни на Националния статистически институт (НСИ) наетите лица по трудово и служебно правоотношение към края на септември 2013 г. намаляват с 40.8 хил., или с 1.8% спрямо края на юни 2013 г., като достигат 2.26 милиона.

Освобождават директора на ВМА ген. Стоян Тонев

/КРОСС/ На извънредно заседание на Съвета по отбрана днес,  членовете на Съвета разгледаха кадрови въпроси, произтичащи от предстоящото освобождаване от длъжност и от кадрова военна служба, поради навършване на пределна възраст за заеманото звание, на началника на Националния военен университет „Васил Левски" бригаден генерал Цветан Харизанов и началника на Военномедицинска академия генерал-майор професор доктор Стоян Тонев. Членовете на Съвета се обединиха около предложени кандидатури за назначаване на двете длъжности. Те решиха да се подготви проект на решение на Министерския съвет за предложение до президента на Република България за издаване на указ за назначаване на полковник доцент д-р Крум Кацаров за началник на Военномедицинска академия. В момента той е заместник-началник на ВМА по учебно-научната дейност. Съветът по отбрана реши да бъде предложено на Министерския съвет да предложи на президента на Република България за началник на Националния военен университет „Васил Левски" да бъде назначен аташето по отбрана на Република България в САЩ бригаден генерал Стефан Янев, считано от датата на изтичане на мандата му в САЩ.  

ЕС призова Турция да се съобразява с гражданските права

ЕС насърчи турското правителство да уважава начина на живот на всеки гражданин в разгара на полемиката в обществото, предизвикана от изказване на турския премиер Реджеп Тайип Ердоган срещу смесените студентски общежития, предаде БТА. Повече демокрация в Турция означава повече уважение и признаване на разнообразието на турското общество. Това означава също повече уважение на личния избор и на начините на живот на гражданите, заяви днес еврокомисарят по разширяването Щефан Фюле в края на двудневното си посещение в Турция. Ние не сме разрешили и няма да разрешим момичета и момчета да остават заедно в държавните общежития, заяви Ердоган във вторник (5 ноември) пред депутати от Партията на справедливостта и развитието. Изходът от този дебат е много важен, изтъкна днес Фюле, който добави, че е...

Нападнатата камерунка е очаквала документи за постоянно пребиваване


32-годишната жена от Камерун, която бе нападната на автобусна спирка в понеделник в София, е подала документи за издаване на лична карта в МВР, съобщи тя пред "Дневник". Това означава, че молбата й за предоставяне на статут е била удовлетворена.

"Мислех си как ще изляза от бежанския лагер, как ще си намеря работа и жилище", казва тя. "Нападението обаче обърка плановете ми и сега ме е страх".

Камерунката, която е пристигнала в страната с виза преди 13 месеца, разкрива...

Скинари пребиха чернокож българин от смесен брак

Пребиха чернокож българин от смесен брак в София, съобщи ''Дневник''.

Случката се е разиграла вчера около 15:00 часа, когато 18-годишното момче е пътувало в трамвай 22 близо до театър ''София'', разказва баща му Майкъл, който е от Гана. Майката на момчето е българка.

Момчето описва нападателите си като ''скинари''. Те били трима. 
Пребиха чернокож българин от смесен брак в София, съобщи ''Дневник''. Случката се е разиграла вчера около 15:00 часа, когато 18-годишното момче е пътувало в трамвай 22 близо до театър ''София'', разказва баща му Майкъл, който е от Гана. Майката на момчето е българка. Момчето описва нападателите си като ''скинари''. Те били трима.

Жълта пяна пътува по Марица към Хасково

Експерти проверяват сигнал за жълто петно в река Чая, научи Дарик. Информацията е получена този следобед в пловдивската екоинспекця и Басейнова дирекция- Източно беломорски район. Експерти от двете интитуции са изпратени на място с  лабораторно оборудване. Жълта пяна е забелязана в река Чая край село Катуница. Имало е и неприятна миризима. Всичко обаче бързо се е разнесло. Очакват се резултати от предприетите проверки. От РИОСВ  учточниха, че се вземат проби и се търси източникът на замърсяване. Подробна информация от екоинспекцията ще има след...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване