11/12/13 13:09
(http://www.hsnovini.com/)

Построиха Общностен център в Хасково за 2 485 потребители

Семейства и деца в риск ще са сред групата от потребители, които ще могат да се възползват от услугите на Общностния център в Хасково, който предстои да заработи през идната година. Той ще предоставя нови социални услуги за деца и семейства от общината. Проектът за създаването на центъра се финансира от Световната банка. Той е на стойност 1 199 450  лева. Община Хасково участва със 27 000 лева.

Общностният център се намира в непосредствена близост до училище „Св. Св. Кирил и Методий”. Той се изгражда по проектно предложение „Достъпен свят за нашите деца”. Приключиха строително-ремонтните дейности на модерната едноетажна сграда. В нея са обособени занималня, спално и санитарно отделение, кухненски блок, канцеларии и зали за обучения. Сградата е с достъпна архитектурна среда. Има изградена рампа за инвалидни колички. В двора е обособен кът за игра с детски съоръжения. Предстои центърът да бъде обзаведен.

“Това е една нова социална услуга за нашия град. Центърът ще предоставя консултиране на семейства, самотни майки,   деца с увреждания, консултиране на самотни майки, почасови услуги за деца и семейства. Ще имаме отглеждане с яслена и градинска група. Ще се предоставят комплекс от множество социални услуги, които ще бъдат изключително полезни за младите семейства и за жителите на Хасково”, сподели Стоянка Перчемлиева, началник отдел “Здравеопазване и социални дейности” към община Хасково.

Предвижда се и услугата семейно консултиране и индивидуална работа с бъдещи родители. Капацитетът на Общностния център е за 2 485 потребители.

Гледайте във видео новините на сайта.

Димитър Димитров

 

 

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване