ВЕИ таксата - финансовият "Делян Пеевски" за властта


Изненадващ, както кандидатурата на Делян Пеевски, един друг ход на управляващите разбуни силно духовете - 20% такса върху приходите на производителите на енергия от слънце и вятър, дошла също от небитието на политическото задкулисие.  

Този път срещу наглостта и корупцията на властта протестират не българските избиратели, а инвестиционната, включително международна и дипломатическата общост. Активността по темата "ВЕИ такса" през последните дни е феноменално висока, защото готвеното...

Бъсеску ще върне за преразглеждане румънския бюджет


Румънският парламент одобри днес закона за бюджета за 2014 г., който обаче президентът Траян Бъсеску заяви, че няма да подпише в тази му форма, съобщи информационният сайт Зиаре, цитиран от БТА.

Депутатите гласуваха с 346 гласа "за" и 47 гласа "против" проектобюджета, като представителите на опозиционната Демократично-либерална партия гласуваха против, след като нито едно от предложенията им за изменения не беше прието.

Проектобюджетът за следващата година предвижда...

Цветанов: С новия законопроект за МВР се отнемат права на президента

София /КРОСС/ С новия законопроект за МВР се отнемат права на президента. Това заяви пред журналисти в парламента зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. „Отнемат функции на президента на страната. А знаете, че през последните 20 години това даваше един истински баланс и възможност за диалог между институциите, а не задълбочаване на това противопоставяне. Назначаването на главния секретар да става по предложение на министъра на вътрешните работи и приемането от Министерски съвет е връщане към време, което смятам, че беше забравено", заяви Цветанов. „Другото, което също е изключително важно, е, че се прави отстъпление в кариерното развитие на служителите. Лишава се от възможността на конкурсното начало. Има дирекции, които не намират място в Закона за МВР. Така че в тази посока, ние вървим в модела, по който бяха направени предложенията за промените в закона за ДАНС, където знаете, че бяха отнети правомощията на президента на страната, което даде възможност над 160 дни да протестират български граждани", заяви Цветанов. „Винаги, когато се правят подобни предложения, винаги има предварително съгласуване между институциите и това всъщност беше силната страната това, което беше постигнато преди 20 години от българския законодател, за да направим това разделение на властите и да можем действително да създадем този диалог, който да бъде полезен за бъдещото развитие на страната", каза още бившият вътрешен министър.

Откраднаха камион с опасни радиоактивни материали в Мексико

Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) съобщи, че камион с извънредно опасен радиоактивен материал е бил откраднат в Мексико, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс. Мексиканските власти са уведомили МААЕ, че камионът, превозвал радиоактивен изотоп кобалт-60 от болница в северния град Тихуана към обект за съхраняване на радиоактивни отпадъци, бил откраднат в понеделник близо до столицата Мексико. Изотопът се използва при лечение на рак с лъчетерапия, посочва БТА. Той има п...

Клисарова: Децата могат да решават задачи, но не могат да ги прилагат в живота

Децата могат да решават задачи, справят се с формулите, но не могат да ги прилагат в живота. Това заяви образователният министър Анелия Клисарова по повод слабите резултати от изследването на грамотността на 15 г. ученици след участието си в кръгла маса в ТУ по теми на висшето образование, връзката му с бизнеса и иновациите в IT технологиите, Децата могат да решават задачи, справят се с формулите, но не могат да ги прилагат в живота. Това заяви образователният министър Анелия Клисарова по повод слабите резултати от изследването на грамотността на 15 г. ученици след участието си в кръгла маса в ТУ по теми на висшето образование, връзката му с бизнеса и иновациите в IT технологиите,

Кабинетът даде 92 500 лв. за водопровод в Неделино

Правителството даде 92 500 лв. на община Неделино за водопровод, съобщи пресслужбата на кабинета.   Със средствата ще се финансират неразплатените разходи за довършителни строително-монтажни работи по изграждането на водохващане и водопроводна връзка в общината.   Така ще се осигури питейна вода за населението от района и захранване от водоемите на водоснабдителната система на град Неделино.   Средствата се осигуряват чрез преструктуриране на разходите по централния бюджет.

Още един район остава без вода във Варна

От ВиК-Варна съобщиха за Moreto.net, че поради възникнала авария без вода ще останат абонатите в района на ул."Кап.Райчо" №89. Водоподаването ще бъде възстановено до 22 часа, уточняват от водоснабдителното дружество. Без вода до 17 часа остава и районът, заключен между булевардите "Сливница", "8-и приморски полк", "Цар Освободител" и "Приморски".

Расте броят на лекарите у нас, обслужват все по-малко хора

Все по-малко българи се обслужват от един лекар - това показва докладът за състоянието на здравето на гражданите през 2012-та година. Според данните на един лекар у нас се падат 254 души, а на един зъболекар - 1086 души. Докладът показва още запазване на ниската раждаемост и на високата преждевременна смъртност - всеки четвърти починал човек е бил на възраст под 65 години. Въпреки намаления брой на абортите, този брой представлява половината от ражданията през годината. През миналата година в страната са работили 28 643 лекари, което означава, ...

Полусляп фен "носи" любимия отбор в окото си

35-годишен полусляп фен на 35-годишен полусляп фен на "Нюкасъл" от няколко дни носи емблемата на любимия си клуб в стъкленото си око, пише "Дейли мейл". Андрю Канаван губи окото си на 15-годишна възраст и от 20 години живее със стъклено. „Винаги съм бил фен на Нюкасъл. Идвам от град, в който любовта към местния клуб е над всичко. Баща ми е фен на Нюкасъл, дядо ми също.

Луиза Григорова и Иво Аръков - водещи на коледен купон

Луиза Григорова и Иво Аръков ще водят коледния купон на “Ивет фешън” довечера. Агенцията е на Ивет Григорова, майката на младата актриса. Тя ги покани, след като ги гледа в постановката “Лодка в гората” на Мариус Куркински. “И двамата са модели на агенцията, освен това много си пасват на сцената”, каза Ивет Григорова. Луиза Григорова и Иво Аръков ще водят коледния купон на “Ивет фешън” довечера. Агенцията е на Ивет Григорова, майката на младата актриса. Тя ги покани, след като ги гледа в постановката “Лодка в гората” на Мариус Куркински. “И двамата са модели на агенцията, освен това много си пасват на сцената”, каза Ивет Григорова.

Ниското доверие в кабинета било шанс за непопулярни реформи, смята Менда Стоянова

Ниското доверие в това правителство е шанс за кабинета да извърши непопулярни мерки в сферите, които се нуждаят от реформи. Тезата е на депутата от ГЕРБ Менда Стоянова, която в миналото, 41-во НС оглавяваше бюджетната парламентарна комисия. В интервю за Дарик Стоянова призна надеждата си премиерът Орешарски да се възползва от този шанс за реформи, но според нея натискът на „тройната коалиция" на всяка цена да останат на власт, не би допуснал подобни непопулярни мерки. Сред мерките, които чертаели предизборен характер на бюджета за догодина Менд...

ЕК наложи рекордна глоба на редица водещи европейски и американски банки

Европейската комисия (ЕК) обяви, че е взела решение да глоби с 1,7 млрд. евро поредната група от водещи европейски и американски банки, заради...

Пенчев даде „Софийска вода” на КЗК и НАП

/КРОСС/ Националният омбудсман изпрати писмо до председателя на Комисията за защита на конкуренцията с настояване да бъде извършена проверка, при която да се установи дали е спазена забраната за злоупотреба с господстващо или монополно положение от страна на „Софийска вода" АД. Константин Пенчев констатира, че правото на клиентите на дружеството на защита на икономическите им интереси е нарушено по отношение на вмененото на потребителите задължение да заплащат лихви върху прогнозно определени количества потребена вода, без отчет на средство за търговско измерване. В рамките на извършената от омбудсмана проверка по въпроса, в защита на своите действия от „Софийска вода" АД се позовават на нормата на чл. 40, ал. 1 от Наредба № 4 от 14.09.2004 г. за условията и реда за присъединяване на потребителите и за ползване на водоснабдителните и канализационните системи, според която „при неспазване на сроковете за плащане на изразходваното количество вода, определени в общите условия и договорите, се заплаща законна лихва по реда на чл. 86, ал. 2 от Закона за задълженията и договорите", както и на чл. 42 от общите условия на дружеството, който гласи, че „при неизпълнение в срок на задължението си за заплащане на ползваните услуги, потребителят дължи на ВиК оператора обезщетение в размер на законната лихва"

Работниците от "Ремотекс" с подписка за ефективни стачни действия


Протестиращите работници от от машиностроителното предприятие "Ремотекс" АД в град Раднево започват подписка за ефективни стачни действия заради неизплатени от десет месеца заплати.

Те опитаха да блокират международния път Русе - Свиленград тази сутрин, след като за пореден път бяха излъгани от собственика на фирмата Сабин Спахиев, че до 17 часа вчера ще получат заплатите си за август, септември и октомври, съобщи БНР. Трийсетина полицаи и началникът на Районното полицейско...

Силви Вартан представя новия си албум в София на 24 април 2014


Световноизвестната френска певица от български произход Силви Вартан ще изнесе концерт в София на 24 април 2014 г. в зала 1 на НДК, съобщиха организаторите от BG Sound Stage и Keen Acts.   

С третия си концерт в България след изявите й от 1990 и 2009 г., изпълнителката ще представи най-новия си албум oт 2013 г., озаглавен Sylvie in Nashville.

Освен с новия си репертоар Вартан ще зарадва почитателите си и с любими стари песни от 60-те и 70-те години.

Тя ще...

101-годишна баба с изследвания като на млада булка

101-годишна баба от монтанското село Медковец учуди медицински специалисти с изследванията си, които са като на млад човек, съобщи Novanews. Бабата, която се казва Врачанка Атанасова постъпила в болница тъй като си счупила крака. На третия ден след операцията вече се раздвижва. Мечтае да оздравее до 30 януари, за да може да води хорото за 102-рия си рожден ден. Баба Врачанка смята, че най-голямата болест е мързела, а рецептата за дълъг живот – работата. Според дъщеря й най-вероятно непокорството и дълголетието си Врачанка е наследила от извест...

Либийският парламент гласува Шериата да стане основа на законодателството

Либийският парламент гласува ислямският закон Шериат да стане основа на законодателството и да важи за всички държавни институции, което ще се отрази на банковото дело, наказателното и финансовото законодателство, предадоха Ройтерс и ИТАР-ТАСС, цитирани от БТА. "Ислямският закон е източникът на законодателството в Либия. Всички държавни институции трябва да се съобразяват с това", се казва в изявление на парламента след гласуването. Специална комисия ще преразгледа всички съществуващи закони, за да осигури съответствието им с Шериата. Решението на парламента дойде малко преди да се гласува учредяването на 60-членна комисия, която ще изготви новата конституция. За разлика от кодифицираните западни закони, шериатът е съставен от по-общо формулирани морални и законови наставления...

TRUE LEADERS награждава 71 български компании

ICAP Bulgaria, част от ICAP Group - най-голямата група за бизнес информационни услуги в Югоизточна Европа, лансира инициативата за отличаване на водещите компании в България чрез наградите “TRUE LEADERS”. Събитието се състоя на 2ри декември 2013 в зала Rainbow Plaza в София с участието на повече от 180 висши мениджъри от българския бизнес, както и председатели на търговски камари и държавни организации. Водещи на церемонията бяха Мирослава Иванова и Христо Калоферов, като наградите бяха връчени от Петко Димитров - зам.-председател на КРИБ,  Стефан Дюлае - председател на Френско-българската търговска камара, Стаматис Теодоропулос - председател на  Hellenic Business Council в България, Атанасиос Кутсопулос - Главен изпълнителен директор на Пиреус Банк и...

Официално: Брюксел ни спря парите по ОП “Околна среда”

Европейската комисия (ЕК) преустанови плащането на искания за междинни плащания по Оперативна програма „Околна среда”. Това е съобщи представителят на България в ЕС посланик Димитър Цанчев, който е изпратил официално писмо, подписано от Валтер Дефа, генерален директор на Генерална дирекция „Регионална политика и урбанистично развитие”.
В съобщението се съобщава, че разплащанията по искания за междинни плащания по програмата ще са спрени, докато Европейската комисия не получи увереност, че българските институции са предприели описаните в писмото корективни мерки.
Решението и последвалото писмо са в резултат на констатациите на одит, който дефинира недостатъци на системата за управление и контрол на програмата. Констатира се, че Управляващият орган не е идентифицирал нито един от пропуските и нередностите, установени по време на одита.
Българските власти са поканени да вземат корективни мерки в няколко направления: подобряване на системите за управление и контрол на оперативната програма, пълен или на извадка преглед на проектите от 2010-2013 г., който да доведе до налагане на финансови корекции за ясно дефинирани нарушения в обществените поръчки, преглед на проведени одити за 2011 и 2012 г.
Всички мерки трябва да бъдат проведени в тясно сътрудничество между Управляващия орган на Оперативна програма „Околна среда” и националния Одитиращ орган.
Министерство на околната среда и водите, Министерство на финансите и вицепремиерът по еврофондовете работят по съгласуването на обща програма за действие, която да гарантира най-бързо изпълнение на изискванията, ефективно подобрение на работата и успешно завършване на проектите, подкрепени от ОП „Околна среда”.

Предимно слънчево

Прогноза за времето за 5 декември, четвъртък През деня времето ще бъде предимно слънчево. От север ще се появи разкъсана висока облачност, съобщиха от НИМХ. Още сутринта ще задуха запад-северозападен вятър, ще бъде предимно умерен, в отделни райони на Дунавската равнина и временно до силен. Минималните температури ще бъдат малко по-високи, но отново отрицателни - предимно между минус 6° и минус 1°, в София - минус 4°. През деня ще се затопли и максималните температури ще са между 5° и 10°, на места в Южна България до 12°-13°, в София около 6°. ...

Обирджия на коли отива в затвора

Районният съд осъди на две години затвор 22-годишeн младеж.  В процедура на съкратено съдебно следствие съдът призна за виновен 22-годишния В. Муртов в извършването на кражба от два автомобила на чужди движими вещи на обща стойност  2712 лева. Престъплението е осъществено на 7 срещу 8 юни в кв.“Левски“ от два паркирани в съседство автомобила – товарен бус и лека кола. С техническо средство в тъмната част от денонощието подсъдимият разбил ключалка и катинар на две от вратите на товарния автомобил и отнел множество съхранявани в него вещи – прес...

Едноместното Colibri получи 700 поръчки

Германският модел струва 8900 евро и ще се появи на пазара през 2015 година

    


Мъж в гладна стачка, съдил 12 г. ”Топлофикация”, е в критично състояние

Чавдар Янев, който стана известен с протестите и дългогодишните си съдебни битки срещу "Топлофикация", е в критично състояние. Той е започнал безсрочна гладна стачка на 11 ноември и вече три пъти е колабирал.

Варна с орязани пари от дръжавния бюджет, кметът се надява разумът да надделее

Надявам се, че разумът ще надделее и Варна ще бъде адекватно отразена в приетия от парламента бюджет. Това коментира пред ТОП НОВИНИ ВАРНА кметът Иван Портних по повод излязлата информация, че Варна няма да получи нито лев от държавния бюджет за важни капиталови разходи.

Гимнастичките от „Аида” с благотворителни базари

Гимнастичките на клуб „Аида” организират два благотворителни коледни базара преди Коледа. Възпитаничките ще подготвят картички, украса и сувенири,а с парите ще подпомогнат Дома за медико-социални грижи, както и 7- годишно дете, нуждаещо се от операция на ръцете.

Първият благотворителен базар ще се състои в хасковска механа „От извора” в 20:30 часа на 11- ти декември.

Със събраните средства ще закупят на  малчуганите от Дома за медико-социални грижи колички и някои принадлежности.

Вторият базар ще бъде в училище „Христо Смирненски”. Инициативата е по идея на ръководството на учебното заведение, подкрепена от родители, чиито деца посещават и са част от клуба по художествена гимнастика „Аида”. Благотворителната акция ще се проведе на 16 – ти от 12:30 ч.

По повод годишнината на клуба в Хасково от ръководството са организирали тържество. То ще се проведе на 18 декември от 17: 30 часа в големия физкултурен салон на учебното заведение. Поканени са родители, приятели на клуба и представители на Община Хасково.

Гимнастичките ще изненадат гостите с оригинални съчетания, много музика и празнично настроение.

 

 

 

 

 

 

 

Репортаж гледайте в новините

 

Анжелина Янева

 

 

Прожектираха зловещи снимки от убийството на Яна

Яна Кръстева, която беше открита убита в Борисовата градина през юли 2011 година, е била зверски бита, драна и накрая удушена. Това сe видя от снимки на трупа. Те бяха показани за първи път днес в Софийски градски съд. Правени са от криминалисти на СДВР при огледа на тялото. 

Снимките бяха прожектирани в съдебната зала, където ... Яна Кръстева, която беше открита убита в Борисовата градина през юли 2011 година, е била зверски бита, драна и накрая удушена. Това сe видя от снимки на трупа. Те бяха показани за първи път днес в Софийски градски съд. Правени са от криминалисти на СДВР при огледа на тялото. Снимките бяха прожектирани в съдебната зала, където ...

Чеци не трепна пред зловещите снимки от убийството на Яна

Яна Кръстева, която беше открита убита в Борисовата градина през юли 2011 година, е била зверски бита, драна и накрая удушена. Това сe видя от снимки на трупа. Те бяха показани за първи път днес в Софийски градски съд. Правени са от криминалисти на СДВР при огледа на тялото. 

Снимките бяха прожектирани в съдебната зала, където ... Яна Кръстева, която беше открита убита в Борисовата градина през юли 2011 година, е била зверски бита, драна и накрая удушена. Това сe видя от снимки на трупа. Те бяха показани за първи път днес в Софийски градски съд. Правени са от криминалисти на СДВР при огледа на тялото. Снимките бяха прожектирани в съдебната зала, където ...

Червеното вино подобрява зрението

Забравете морковите – пиенето на червено вино може да подобри зрението ви и да предотврати заболявания на очите в по-късен етап от живота, показва ново изследване.

Ако бившият й влезе във вашата територия

Може и да се отвори шанс да го набиете, без да излезете лошият

    


Черно море взе точка от Лудогорец

Отборът на Черно море измъкна точка от Лудогорец в мач от 20-я кръг на А група. Двубоят, който се игра в Разград, завърши при 1:1. Футболистите на Георги Иванов – Гонзо прекъснаха успешната серия на разградчани от шест поредни успеха в първенството на България. Гостите от Варна разчитаха единствено на контраатаки, но въпреки това все пак успяха да вземат точка от лидера в А група. Черно море трудно минаваше центъра на терена, но за сметка на това сгъстената им отбрана затрудни максимално и състава от Разград. Наставникът на Лудогорец предпочете...

„Сова Харис”: При избори днес БСП - 21,3%, ГЕРБ - 16,3%

Ако изборите бяха днес, БСП ще получи 21,3% от гласовете и ще разполага с 96 народни представители. ГЕРБ получава подкрепата на 16,3% от избирателите и ще има 74 депутати. Това показва социологическо проучване на агенция „Сова Харис Ако изборите бяха днес, БСП ще получи 21,3% от гласовете и ще разполага с 96 народни представители. ГЕРБ получава подкрепата на 16,3% от избирателите и ще има 74 депутати. Това показва социологическо проучване на агенция „Сова Харис", публикувано във в. "Преса". То е направено през 21-27 ноември сред 1000 души.

„Сова Харис”: Ако изборите бяха днес - БСП - 21,3%, ГЕРБ - 16,3%

Ако изборите бяха днес, БСП ще получи 21,3% от гласовете и ще разполага с 96 народни представители. ГЕРБ получава подкрепата на 16,3% от избирателите и ще има 74 депутати. Това показва социологическо проучване на агенция „Сова Харис", публикувано във в. "Преса". То е направено през 21-27 ноември сред 1000 души. Ако изборите бяха днес, БСП ще получи 21,3% от гласовете и ще разполага с 96 народни представители. ГЕРБ получава подкрепата на 16,3% от избирателите и ще има 74 депутати. Това показва социологическо проучване на агенция „Сова Харис", публикувано във в. "Преса". То е направено през 21-27 ноември сред 1000 души.

Исландска компания иска да произвежда метанол от въглероден диоксид

Технологията е полезна за планетата, но битката с петролните компании ще бъде ожесточена, смятат експерти

    


Върнаха един от откраднатите грифони от паметника Левски

Бронзовата апликация е била откупена от анонимен бизнесмен за над 10 хил. лв., предал я е в НИМ

"Черно море" спря победната серия на "Лудогорец"


"Черно море" спря серията от шест поредни победи на шампиона "Лудогорец". Отборът на Георги Иванов измъкна равенство 1:1 при гостуването в Разград и отново не загуби срещу лидера във временното класиране.

Атаките, които варненци организираха, се брояха на пръстите на едната ръка, но при една от тях Бакари се измъкна зад защитата и откри резултата в 33-ата минута. С много усилия "Лудогорец" изравни чрез Козмин Моци в 73-ата минута, но отбраната на гостите удържа натиска и не допусна...

Фиксинг на БНБ за сряда, 4 декември

Валутните курсове на БНБ за 4 декември в сила от 16:00 ч. днес до 16:00 ч. утре, са:   ...

Съхранете красотата до късна есен

Видовото и сортовото разнообразие на хризантемите не може да се изброи - ниски, високи, кълбовидни форми, а цветовете включват цялата цветна гама с хиляди нюанси и структура на цвета.

Повече четете ТУК.

Виж 











































Видовото и сортовото разнообразие на хризантемите не може да се изброи - ниски, високи, кълбовидни форми, а цветовете включват цялата цветна гама с хиляди нюанси и структура на цвета. Повече четете ТУК. Виж

Ето момчетата, които ТИР уби край Пазарджик

Шофьорът на ТИР-а убиец не е бил пиян, но вероятно е заспал зад волана.

Не бяха гласувани исканите 4.5 млн. лв. за център на онкоболни деца

„За” бяха 79, „против” - 97, 6 депутати гласуваха въздържал се.

Чичо Скруч, Шрек и Рапунцел забавляват децата в Коледното градче

Светлините на новата празнична украса на Детското коледно градче и на ул. "Радецка"  ще бъдат запалени официално в 17 часа на 6 декември 2013 г., съобщават от пресцентъра на Община Габрово. Градинката на централната търговска улица, която обичайно в това време на годината се превръща в място за забавления с любими приказни и анимационни герои, ще стане и празнична сцена. Аплодисментите на малчуганите ще бъдат за музикантите от оркестър „Габрово“ с диригент Николай Венков, за децата от вокалната група към НЧ „Априлов – Палаузов 1861” с ръководит...

Левски сцепи "дините" на три

"Сините" победиха Любимец с 3:0 у дома

    


Терминатора Гонзо се опъна на доминатора Лудогорец – 1:1 в Разград

С 1:1 „Черно море С 1:1 „Черно море" взе точка като гост на "Лудогорец" и така прекъсна серията от 6 поредни победи на разградчани в първенството в междинния 20-и кръг на "А" група. В 35-ата минута при бърза контраатака на гостите Георги Илиев изведе Бакари, който изскочи зад защитата, Ешпиньо не успя да го спре, вратарят Владо Стоянов също бе преодолян. Играчът

„Черно море“ взе точка от шампионите – 1:1

С 1:1 „Черно море" взе точка като гост на "Лудогорец" и така прекъсна серията от 6 поредни победи на разградчани в първенството в междинния 20-и кръг на "А" група.

В 35-ата минута при бърза контраатака на гостите Георги Илиев изведе Бакари, който изскочи зад защитата, Ешпиньо не успя да го спре, вратарят Владо Стоянов също бе преодолян. Играчът С 1:1 „Черно море" взе точка като гост на "Лудогорец" и така прекъсна серията от 6 поредни победи на разградчани в първенството в междинния 20-и кръг на "А" група. В 35-ата минута при бърза контраатака на гостите Георги Илиев изведе Бакари, който изскочи зад защитата, Ешпиньо не успя да го спре, вратарят Владо Стоянов също бе преодолян. Играчът

10 милиона контрабандни цигари унищожи Свиленградската митница

890 000 къса цигари без акцизен бандерол бяха унищожени днес под контрола на Митница Свиленград, съобщиха оттам. Унищожените цигари са задържани от служители на митницата през 2010-а година. Разкритието на митничарите е на българо-гръцкия пункт Капитан Петко войвода, където в страната влиза камион с полска регистрация, управляван от полски гражданин. Митническите служители селектират камиона за щателна митническа проверка, при която зад тапа от мандарини откриват голямо количество цигари. Това е поредната 12-а процедура през тази година на унищ...

Николай Попов вече не е част от агенция "Митници"


Заместник-директорът на агенция "Митници" Николай Попов е бил освободен от поста, съобщи capital. bg, позовавайки се на информация от  Министерство на финансите. От ведомството са опровергали информацията от по-рано днес на "Медиапул", че Попов е станал съветник на министъра на финансите Петър Чобанов.

В средата на август, когато Попов беше назначен стана известно, че допускът му до класифицирана информация е бил отнет, заради ненадеждност.
Въпреки това нямаше никаква реакция...

Гражданите да могат да отзовават депутати, предлагат от Реформаторския блок

Реформаторският блок настоява за промяна в Конституцията, според която избирателите ще могат да отзовават депутатите, неизпълняващи предизборните си ангажименти. Това каза във Велико Търново д-р Ваньо Шарков, представител на съюз „Единство", част от Реформаторския блок. От дясното обединение смятат още, че новият изборен кодекс трябва да ограничава кандидатите за народни представители да се явяват от два различни избирателни района. Според Шарков такива изводи се налагат от случая с депутата Георги Марков, който напусна парламентарната група на...

Областна администрация и "Лумос" ще правят оценка на стратегията за социални услуги

Допълнително споразумение към Меморандума за сътрудничество подписаха Областният управител на Добрич Недко Марчев и и.д. национален представител на Фондация „Лумос" България - Бисер Спиров, съобщават от администрацията. Предмет на споразумението са конкретни действия и ангажименти по осъществяване на междинна оценка на Областната стратегия за развитие на социалните услуги в област Добрич 2011-2015 г. В допълнителното споразумение са определени етапите на оценката, която се провежда в края на третата година от изпълнението на стратегията. Според...

Няма регистрирани случаи на СПИН сред сирийските бежанци

Няма открити ХИВ-позитивни сред сирийските бежанци и емигранти, съобщиха от Регионалната здравна инспекция - Варна. Общият брой на регистрираните с положителни резултати за ХИВ в страната са 181 от началото на годината. От тях 12 % са чужденци.

Проф. Александър Чирков: Задължително гласуване ще представи интересите на всички българи

- Проф. Чирков, от години делите живота си между Германия и България. Не ви ли потиска ставащото тук, че продължавате да се връщате?
- Труден въпрос. Припомням си романа Bonjour, tristesse (“Добър ден, тъга”) на френската писателка Франсоаз Саган, за който тя получи Нобелова награда през 1954 г., както и мисълта на Хораций, че животът е много - Проф. Чирков, от години делите живота си между Германия и България. Не ви ли потиска ставащото тук, че продължавате да се връщате? - Труден въпрос. Припомням си романа Bonjour, tristesse (“Добър ден, тъга”) на френската писателка Франсоаз Саган, за който тя получи Нобелова награда през 1954 г., както и мисълта на Хораций, че животът е много

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване