Пол Уокър давал автографи, нo през април

Автентична, но стара се оказа снимката на ранения Пол Уокър, раздаващ автографи. Във вторник американец пусна фотос на актьора във фейсбук, твърдейки, че звездата от Автентична, но стара се оказа снимката на ранения Пол Уокър, раздаващ автографи. Във вторник американец пусна фотос на актьора във фейсбук, твърдейки, че звездата от "Бързи и яростни" всъщност е жив. Катастрофата, отнела живота му, пък била сцена от седмата част на филма. Проверка на "24 часа" обаче показа, че снимката е от април.

Д-р Таня Тимева: Оперираме пациентите си безкръвно по европейски модел

Д-р ТАНЯ ТИМЕВА, медицински управител
на столичния медицински
комплекс “Д-р Щерев”:


- Какви гинекологични заболявания могат да бъдат овладени с модерните безкръвни операции, д-р Тимева? И какви са предимствата на този метод на лечение?
- Най-голямото предимство на ендоскопските операции, станали популярни сред хората като безкръвни, е, че т Д-р ТАНЯ ТИМЕВА, медицински управител на столичния медицински комплекс “Д-р Щерев”: - Какви гинекологични заболявания могат да бъдат овладени с модерните безкръвни операции, д-р Тимева? И какви са предимствата на този метод на лечение? - Най-голямото предимство на ендоскопските операции, станали популярни сред хората като безкръвни, е, че т

Няма надежда държавата да се справи с корупцията

София /КРОСС/ Няма надежда държавата да се справи с корупцията. Около това мнение се обединиха пред bTV Калин Славов от „Прозрачност без граници", бившият министър на правосъдието Хараламби Анчев и проф. Георги Карасимеонов от Института за правни и политически изследвания. „Корупцията има много лица. Тя не е само това, което се прави на четири очи. Винаги обаче има материален интерес. Традиционно Комисията за противодействие на корупцията се оглавява от министъра на вътрешните работа. Ако приемем, че това е държавен проблем, то не бива да се стеснява понятието „корупция" само до „даване на подкуп", заяви Калин Славов. От своя страна бившият министър на правосъдието Хараламби Анчев заяви, че идеята да си „внесем" юристи отвън не е съвсем еретична идеята.„По-скоро, за съжаление, нашият интелектуален елит, за разлика от Чехия, Полша, Унгария, бе засегнат по-силно от Държавна сигурност. Качеството на този интелектуален елит, който трябваше да ни помогне да излезем от „дебрите" на прехода, не се оказа на съответното високо ниво".Според проф. Георги Карасимеонов при нас основната причина за корупцията е, че целият процес на реформи е започнал много късно. „Друго - роди се уродлив политико-икономически съюз. Това бе предпоставка за голяма корупция. Освен това - спадна драстично качеството на политическия елит

МВР не е спазвало Закона за обществените поръчки по времето на ГЕРБ

Общо 60 нарушения в областта на обществените поръчки, събирането на вземания и контрола в МВР откриха от Сметната палата при одит на вътрешното министерство. Данните бяха предоставени в доклад до Народното събрание и са за периода от януари 2010 година до май 2013. В този период вътрешен министър беше Цветан Цветанов от кабинета на ГЕРБ. Той обаче пренасочи въпросите за нарушенията към своя заместник Димитър Георгиев, защото на него са били делегирани правата по управлението във връзка с имотите. Георгиев реално отрече да има нарушения, като заяви, че в доклада на Сметната палата всъщност не са упоменати такива, информира Нова телевизия. „Няма финансови вреди нанесени на Министерство на вътрешните работи. Освен това, всички проверки, които са правени за периода по отчетите на м...

"Ранобудните студенти" преследваха Пламен Орешарски и на "Студент на годината"

Днес, в 18:00 часа, „Ранобудните студенти” организираха поредна акция срещу премиера Пламен Орешарски. Акцията беше планирана в градинката при „Кристал”, а в Централния военен клуб министър-председателят присъстваше на седмото издание на националния приз „Студент на годината”, заедно с военния министър Ангел Найденов. Затова в 18:30 часа кръстовището при клуба беше блокирано от студентите. Те опитаха да влязат на церемонията, но не бяха допуснати, въпреки че са студенти, предаде Агенция "Фокус". След това студентите се сляха с протеста ДАНСwithme и заедно блокираха кръстовището. Конкурсът „Студент на годината” се организира от Националното представителство на студентските съвети. Именно тази организ...

Доживотна присъда за убиеца пред дискотека "Соло"

ВКС призна за виновен Илиян Тодоров, който е на свобода

    


ВКС потвърди: доживотен затвор за двойния убиец от „Соло”

София /КРОСС/ Върховният касационен съд потвърди доживотната присъда на обвинения за двойното убийство пред столичната дискотека "Соло" Илиян Тодоров.Тодоров, който в момента е на свобода, трябва да влезе до дни в затвора. Той излезе от ареста през декември 2011г, след като градският съдия Румяна Ченалова го оправда за двете убийства. През април т. г. обаче делото претърпя обрат. Състав на САС с председател Антоанета Данова и членове Лада Паунова и Вера Цветкова призна Тодоров за виновен за убийството на Васил Александров и Кирил Въжаров, както и че е опитал да убие Кирил Димитров. Инцидентът се случи на 18 април 2009 г. пред заведението, което се намира на метри от Съдебната палата в София. Въжаров и Александров бяха наръгани смъртоносно с нож в гърба, а ранен бе приятелят им Кирил Димитров, за който по време на съдебното следствие на първа инстанция се разбра, че е предизвикал конфликт между две компании и впоследствие е пострадал.Присъдата идва близо 2 години, след като състав на Софийския градски съд (СГС) с председател съдия Румяна Ченалова оправда Тодоров на 9 декември 2011 г.

Агов: Развратът в политиката доведе до сегашния блокаж

/КРОСС/ Има опасност държавата да блокира. В основата на това е блокирането на институциите - така се получава, когато гражданите загубят доверие в тях. Ние сме в критичната фаза на доверието - то е под санитарния минимум, каза пред bTV Татяна Дончева от БСП. Спорните назначения, за които е обвинявано управлението на ГЕРБ, в момента продължават. Държавните институции се изпълват с некомпетентни хора. Политическите си партии имат такова поведение, което отвращава гражданите и ги прави силно враждебни, добави тя. По думите на бившия зам.-председател на Народното събрание Асен Агов управляващите по време на прехода не са допуснали честни хора в политиката. "На хората беше вменено, че в България се забогатява само с тарикатлък. Тарикатлъкът, контрабандата, въобще развратът в политиката доведоха до сегашния блокаж. Българинът все повече се отдалечава от мечтата си да постигне европейски начин и стандарт на живот", заяви той.

В петък става ясно за таксата върху приходите на ВЕИ централите

София /КРОСС/ В петък ще стане ясно как окончателно ще изглежда новата такса върху приходите на вятърните и слънчевите централи. Това стана ясно от изказването на председателя на енергийната комисия в парламента Рамадан Аталай. Възможно е ставката да не остане 20 на сто, каквото е предложението на „Атака".Работата по бюджет 2014 г. завърши именно с тази тема, като се очаква утре народните представители да продължат именно оттам.Вчера при гласуването на новата такса в бюджетната комисия, депутатът от Коалиция за България Георги Кадиев предложи диференцирана ставка, но тя бе отхвърлена.По-късно на заседание на енергийната комисия стана ясно, че НЕК само за десет месеца е натрупала загуба за 96 млн. лева, съобщи Венцислав Марков от компанията. Той допълни, че се налага да изкупуват възобновяема енергия, но разходите им не се възстановяват, съобщи Дарик.

Татяна Дончева критикува, че парите за пленарна зала се дават на пенсионерите

Бившата социалистка Татяна Дончева осъди идеята събраните пари за ремонта на пленарната зала на НС да се дадат на пенсионерите. Тя определи това като глупава постъпка.

„Ранобудни” се поразходиха около Кристал и Военния клуб

За кратко студентите блокираха, клякайки, кръстовището на Цар Освободител

Гърция въвежда глоби до 500 евро за пушене на обществени места

Глоби до 500 евро за пушачите и засилени проверки за откриване на нарушения в таверни, ресторанти и нощни заведения. Това са само част от мерките, които въвежда здравното министерство в Гърция, за да спре масовите нарушения на забраната за тютюнопушене на обществени места в страната.

Почина доц. Весела Табакова

Тя бе един от най-авторитетните медийни експерти у нас

    


Мъжът на Меркел изнесе лекция в София

Днес във Факултета по химия и фармация проф. Йоахим Зауер - вторият съпруг на германския канцлер Ангела Меркел, представи изследването си за структурата и свойствата на зеолита. В него участва и българката Таня Тодорова, докторантка на проф. Зауер, възпитаничка на Факултета по химия и фармация на Софийския университет, съобщи БГНЕС.

Виж тук Днес във Факултета по химия и фармация проф. Йоахим Зауер - вторият съпруг на германския канцлер Ангела Меркел, представи изследването си за структурата и свойствата на зеолита. В него участва и българката Таня Тодорова, докторантка на проф. Зауер, възпитаничка на Факултета по химия и фармация на Софийския университет, съобщи БГНЕС. Виж тук

Ранобудните спряха движението на "Цар Освободител"

Ранобудните студенти блокираха за кратко кръстовището на бул. „Цар Освободител” и ул. „Г. Раковски”, предаде. Протестиращите скандират „оставка” и пеят песни на протести.

Какви са рисковете при търговия с ценни книжа?

Търговията със CFD-та е широко популярна, включително и у нас, като дава достъп на инвеститорите до широк набор от финансови активи от най-различни сектори. При нея се допускат и грешки, както и при традиционно търгуваните високорискови активи.

Чех обра банка, за да върне заем

Гражданин на Чехия доказа, че човек може да бъде едновременно добър крадец и почтен платец, пише БГНЕС. В понеделник, 2 декември, 48-годишният мъж откраднал от банка в предградията на столицата Прага няколко десетки хиляди крони (1 евро=27,5 крони), заяви говорителят на полицията в чешката столицаТомаш Хулан. Според информацията човекът влязъл в банков клон, наредил се чинно на опашката пред гишето и когато му дошъл редът, показал на служителката лист хартия, на който пишело, че носи пистолет в куфарчето си. Десет минути по-късно позвънил на телефон 158 за аварийни обаждания, признал за деянието и обещал, че ще се предаде на полицията, което сторил на следващата вечер. Крадецът аматьор обяснил, че с парите от кражбата върнал заем на "едни любезни хора", които му оказали...

ЕК благослови сделката между Microsoft и Nokia

Придобиването на основната дейност на производителя на мобилни телефони от технологичната компания вероятно ще бъде финализирано в началото на 2014 г.

    


Ранобудните студенти блокираха за кратко столични улици

Пореден протест на ранобудните студенти се проведе в столицата. Студентите изпълниха пространството при кръстовището на „Раковски" и бул. „Цар Освободител", където проведоха поредната си акция. Протестиращите затвориха за малко кръстовището и прожектираха кратък филм, посветен на новия закон за МВР. След като студентите блокираха кръстовището, се стигна до пререкания с някои от шофьорите, които бяха блокирани от акцията на протестиращите. Близо 30 души се събраха на протеста, като студентите обясниха, че ще се опитат да влязат във Военния клуб,...

Чиновниците затрупвали Орешарски с доноси, но той не правел политическа чистка

Няма политическа чистка на служители в държавната администрация, които участват в протестите, каза премиерът Пламен Орешарски, който миналия месец обяви, че се стреми да уволнява такива чиновници. По време на парламентарния блицконтрол в сряда той обаче разкри, че непрекъснато има сигнали. "Оперативни данни получавам всеки ден в кабинета си, да го наречем с популярния израз "доноси", от други служители - кой с какво се занимава, често користни, друг път безкористни. Така че при мен има прекалено много информация, която, както подчертах и вие се съгласихте в изказването, е непотвърдена, поради което не е годно да се взимат управленски решения”, каза Орешарски пред депутатите. "Единственото ми изискване към администрацията е да не саботира работата в служебен план. За съжаление, в последните месеци има няколко такива случаи, които мога да се съмнявам в саботаж, без да коментирам умишлен или неволен. Крайните резултати, обаче, са еднакви за българския данъкоплатец”, допълни той в отговор на въпрос за уволненията на подкрепящите протестите служители. По думите му досега служител не му се е оплакал, че върху него се оказва натиск да напусне работата си. "Не казвам, че няма такива случаи, просто никой не ми се е оплакал и не съм информиран. Нито ръководител ми е казвал, че принуждава някого да напусне работа", продължи Орешарски. "Мисля, че в момента политическа чистка няма, особено ако го сравним с периода 2009-а - всички цифри, в какъвто и формат да ги вземете, на които и равнища на администрацията от експерти, началници, отдели и управления. Цифрите са впечатляващи през 2009-а г., а не сега", заключи той. В средата на миналия месец по време на среща с граждански организации Орешарски обяви, че чиновниците, които участват в антиправителствените протести, ще бъдат уволнявани. Той дори уточни, че получава оперативни данни за протестиращите, а такива данни се изготвят обикновено от МВР и спецслужбите. След незабавната бурна реакция на граждани и правозащитници премиерът се опита да се измъкне с обяснението, че ставало дума само за онези държавни служители, които протестират в работно време. Асоциацията за европейска интеграция и права на човека сезира главния прокурор за изказването на премиера, а миналата седмица Сотир Цацаров обяви, че ДАНС е започнала проверка на думите му.

Путин подкрепя амнистия на “Пуси райът” и Ходорковски

Руският президент Владимир Путин подкрепя предложение за закон за амнистия, която би освободила някогашния олигарх Михаил Ходорковски и пънкарките от групата “Пуси райът”, съобщи АФП. “Съгласен съм, че трябва да има такива акции, които да подчертават човечността на нашата държава”, обяви Путин.       Руският президент Владимир Путин подкрепя предложение за закон за амнистия, която би освободила някогашния олигарх Михаил Ходорковски и пънкарките от групата “Пуси райът”, съобщи АФП. “Съгласен съм, че трябва да има такива акции, които да подчертават човечността на нашата държава”, обяви Путин.

Попов: Бодуров наруши вътрешния правилник

Президентът на Литекс Трифон Попов заяви, че защитникът на тима Николай Бодуров е нарушил вътрешния правилник на клуба и затова е отстранен от първия състав на „оранжевите“. „Както знаете, имаме си вътрешен правилник. Бодуров го е нарушил и сега си носи последствията. Тренира с отбора, но от треньора зависи дали ще го използва. Той не е изваден. Не сме решили за какъв период ще бъде наказанието му. Ако има оферта, разбира се, че съществува вероятност да бъде продаден“, коментира Попов в ефира на News 7. "Днес има доста мениджъри на стадиона, но...

Административният съд отмени отказ на МВР да обяви кога Пеевски е ходил при министъра

Административният съд – София град отмени отказа на МВР да предостави информация за това колко пъти медийният магнат и депутат от ДПС Делян Пеевски е посещавал кабинета на вътрешния министър в периода между юли 2009 г. и юни 2013 г. Това съобщи в сряда ръководителят на правната програма на Програма "Достъп до информация" адвокат Александър Кашъмов на сайта на организацията. Запитването бе отправено от журналиста от в. "Капитал" Росен Босев след скандалния избор на Пеевски за шеф на ДАНС, а силовото ведомство отговори, че няма как да предостави въпросните данни, тъй като засегнатото лице (Пеевски) не е дал съгласието си. Според съда информацията е обществена, тъй като заявителят ще може да си състави собствено мнение, което не се оспорва от ответника. Независимо от несъгласието на третото лице, констатира съдът, информацията трябва да бъде предоставена съгласно закона в случаите на "надделяващ обществен интерес", съобщава Кашъмов. Магистратите приемат, че в случая общественият интерес е по-важен, тъй като с "предоставянето на исканата информация се цели повишаване на прозрачността и отчетността на задължения субект". Следователно исканата информация е създадена от орган на власт, не е свързана с лични данни относно народния представител, като разкриването на броя и целта на посещенията му в МВР не би довело до разкриване на лична информация. Следва да се отбележи, завършва изложението в съдебното решение, че в отказа на МВР не са изложени мотиви – с какво достъпът до информацията ще засегне интересите на третото лице. Решението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване.

Цитат на деня: Аз съм оптимист, защото след Боровец властта пада


"Аз съм оптимист, защото, като свидетел го казвам, след Боровец властта пада. Там се събира една капсулирана група, която се тупа по раменете и всички се лайкват. Ако беше тийм билдинг, трябваше да се билдват доста по-рано. Боровец заслужава по-добра съдба като курорт, но пак казвам, след събирания на Боровец властта пада".

Това обяви депутатът от СДС и след това от ДСБ, (в пет парламента между 2005 и 2013 г.) Асен Агов в предаването "На четири очи" по Би Ти Ви докато коментираше...

Държавата не провежда целенасочена политика за развитието на капиталовия пазар

Капиталовият пазар има нужда от нови емитенти, заяви Камен Колчев

    


Ученици от Добрич, Варна и румънския град Констанца участват в „Иновационен лагер” по предприемачество

В Добрич се провежда двудневен форум по предприемачество с участието на ученици от града домакин, Варна и румънския град Констанца, предаде кореспондентът на Радио „Фокус” – Варна. Форумът е организиран в рамките на Световната седмица по предприемачество от частна анлгийска езикова гимназия в Добрич и едно от висшите училища, където се преподават бизнес науки.

Над 10 км изкуствен сняг на Пампорово

/КРОСС/ Над 10 км от пистите в Пампорово вече са покрити с изкуствен сняг. Това съобщи Захари Шопов, началник на "Пътнически въжени линии" в курорта.Официалното откриване на ски сезона в Пампорово е на 7 декември. За тогава се планира да бъдат заснежени 80 процента от скизоната.В деня на откриването всички лифтове ще возят безплатно, информират от "Пампорово" АД.Общо 62 снежни оръдия произвеждат от пет дни изкуствените снежинки по пистите. След натрупването на изкуствения сняг скиорските трасета се обработват.Подготовката на скизоната в Пампорово продължава денонощно, така че на 7 декември почитателите на "белите спортове" ще имат възможност да изпробват условията по пистите от връх Снежанка, съобщи bTV.

Прокуратурата отрече да има сделка за делото на напусналия ГЕРБ депутат

Прекратяването на делото срещу вече бившия депутат от ГЕРБ Георги Марков и последвалото му решение за напускане на партията са случайно съвпадение, коментира в сряда пред БНР говорителката на Софийската градска прокуратура Зорница Таскова. Така от държавното обвинение отхвърлиха каквато и да е връзка между двете събития. Реакцията на прокуратурата е обяснима предвид твърде съмнителното решение на Марков от 3 декември да напусне парламентарната група на ГЕРБ и да стане независим депутат. Само шест дни преди това Софийската апелативната прокуратура потвърди окончателно решението за прекратяване на дело, водено близо четири години за данъчни престъпления. Една от основните фигури по това дело е Георги Марков, макар разследването да се е водело формално срещу неизвестен извършител. Прокурор Таскова обясни, че Марков никога не е бил разпитван. От изявлението й не става ясно защо дори и Софийската градска прокуратура не го е разпитала. Предисторията около делото започва от 2004 година, когато Великотърновската прокуратура е сезирана от група граждани за съмнителни сделки по препродажбата на автогарата в Свищов, в които е замесена и фирмата на "Нове-МГ" на Марков. Прокуратурата прехвърля случая на данъчните, които констатират нарушения, вписани в ревизионен акт, но този акт не е изпратен на прокуратурата. Не става ясно защо прокуратурата не си го е изискала. Прокуратурата започва проверка през 2010 година, след като отново е сезирана. За близо четири години разследване не са открити данни за извършено престъпление, но не става ясно защо след като е нямало данни, делото е продължило толкова време.

Путин даде зелена светлина за свобода за Pussy Riot

Руският президент Владимир Путин подкрепи предложението за амнистия за хиляди затворници. Сред тях може да попаднат и ексмагнатът Михаил Ходорковски и момичетата от пънк бандата Пуси Райът.

Янките скептични - САЩ губят влияние

За първи път от 40 години насам повечето американци смятат, че страната им губи влиянието си и че вече не е толкова мощна световна сила, както преди 10 години. 
Също за първи път от 50 години насам повечето американци смятат, че САЩ трябва да си “гледат своите проблеми”. Това показват резултати от проучване на института “Пю”. За първи път от 40 години насам повечето американци смятат, че страната им губи влиянието си и че вече не е толкова мощна световна сила, както преди 10 години. Също за първи път от 50 години насам повечето американци смятат, че САЩ трябва да си “гледат своите проблеми”. Това показват резултати от проучване на института “Пю”.

Властта в Украйна: Поводът за протеста е изчерпан

Изпълнителната власт работи безпроблемно, обяви вчера премиерът на Украйна Микола Азаров в първото заседание на кабинета след началото на протестите, предаде АФП.
Те избухнаха преди 15 дни, когато президентът Виктор Янукович отказа в последния момент да подпише споразумение за асоциация с ЕС. Поводът за протест е изчерпан. Изпълнителната власт работи безпроблемно, обяви вчера премиерът на Украйна Микола Азаров в първото заседание на кабинета след началото на протестите, предаде АФП. Те избухнаха преди 15 дни, когато президентът Виктор Янукович отказа в последния момент да подпише споразумение за асоциация с ЕС. Поводът за протест е изчерпан.

Убиец опитва да се измъкне, плашили го

Получих писмо, в което пишеше: Получих писмо, в което пишеше: "Спри да ровиш около Явор, за да не намерят теб и семейството ти в канавка", разказа пред Софийския апелативен съд Владимир Бошнаков. Той е подсъдим за убийствата на приятелите си Явор Иванов и Емил Даскалов, на които дължал пари. Бошнаков намерил писмото в пощата си след изчезването на Явор. Докато мислел ....

Касапинът от "Надежда" проговори. Не каза и дума за разчленения труп в дома му

Обвиненият за хладнокръвното убийство на двама свои приятели Владимир Бошнаков най-сетне проговори. Две години след злодеянието той даде обяснения за случилото се пред Софийския апелативен съд.
Мъжът е обвинен, че в рамките на една седмица през септември 2011 г. е застрелял с куршуми в главата Емил Даскалов (27 г.) и Явор Иванов (28 г.), а... Обвиненият за хладнокръвното убийство на двама свои приятели Владимир Бошнаков най-сетне проговори. Две години след злодеянието той даде обяснения за случилото се пред Софийския апелативен съд. Мъжът е обвинен, че в рамките на една седмица през септември 2011 г. е застрелял с куршуми в главата Емил Даскалов (27 г.) и Явор Иванов (28 г.), а...

Пожарникарите ще работят като Спешна помощ

Лекари предлагат мярката като решение на проблема със закъсняващите линейки.

Задържаха студенти, замеряли сградата на МВР с домати

Студентите са хвърлили няколко домата по сградата на МВР.

Двама от Ранобудните студенти са задържани от полицията след като малко след 19 ч. са хвърляли домати по сградата на МВР, съобщи dnevnik.bg.

 По информация от други участници в акцията задържаните са от УНСС и от Софийския университет. Пред OFFNews техни колеги заявиха, че е възможно в близкия един час да се отправят към Първо районно. където да протестират срещу задържането на младежите.  

Очаквайте подробности.

Статията "Задържаха студенти, замеряли сградата на МВР с домати" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Лавров скочи на НАТО заради намеса във вътрешни работи

Външният министър на Русия Сергей Лавров обвини НАТО в намеса във вътрешните работи на Украйна, като подчерта, че не разбира защо пактът смята, че има право да коментира действията на Киев спрямо антиправителствените протести, предаде АФП. 
Повод за гневните критики на Москва стана декларация на алианса. Външният министър на Русия Сергей Лавров обвини НАТО в намеса във вътрешните работи на Украйна, като подчерта, че не разбира защо пактът смята, че има право да коментира действията на Киев спрямо антиправителствените протести, предаде АФП. Повод за гневните критики на Москва стана декларация на алианса.

Красин Димитров представи в Цюрих възможностите за бизнес в БГ

Заместник-министърът на икономиката и енергетиката Красин Димитров представи в Цюрих възможностите за бизнес в България пред участниците във форума "България като индустриален партньор", съобщиха от МИЕ.

НЕК натрупа загуби от 96 млн. лв. за 2013 г.

"Финансовото състояние на НЕК е тежко. За десетте месеца на година е натрупана загуба от 96 млн. лева", заяви на заседание на енергийната комисия в парламента Венцислав Марков от Националната електрическа компания (НЕК). По думите на Марков загубата е натрупана от предходния регулаторен период, когато на компанията не е била призната голяма част от разходите.

Duster облече военна униформа

Достъпният джип получи бронировка и картечница, постъпи в румънската армия

    


Двама студенти са задържани след хвърляне на домати по сградата на МВР (обновена)


Двама от Ранобудните студенти са задържани от полицията след като малко след 19 ч. хвърляха домати по сградата на МВР. При акцията се чу звук и от счупени стъкла. По информация от други участници в акцията задържаните са от УНСС и от Софийския университет.

Няколко студенти се опитаха да влязат в Централния военен клуб. В клуба в момента се провежда церемонията по връчване на националния приз "Студент на годината - 2013", на която присъстват министър-председателят Пламен Орешарски,...

Ранобудните студенти блокираха закратко кръстовището при Военния клуб (обновена)


След 18:30 ч. Ранобудните студенти затвориха кръстовището на "Цар Освободител" и "Раковски" в София. Мястото е точно при Военния клуб, където тази вечер се провежда VII-то издание на Националния приз "Студент на годината" под патронажа на премиера Пламен Орешарски и Министерство на образованието. 

Кръстовището остана блокирано няколко минути докато полицията призоваваше студентите да го освободят с мотива, че нарушават Закона за движение по пътищата. Два кордона полицаи успяха да...

Клисарова се учуди, че външното оценяване на деветокласниците не съвпада с оценяването на PISA (видео)


Образователният министър Анелия Клисарова определи като много сериозен и тревожен проблем слабите резултати от международното изследване на PISA на грамотността на 15-годишните ученици. 

"Първо трябва да направим анализ защо имаме такива резултати. Като гледам нещата, доколкото успях да ги видя, се оказва, че децата могат да решават задачите, справят се с формулите, но не могат да ги ползват в практиката, живота, ежедневието и просто не сме ги научили достатъчно да мислят", призна...

Плашат Лондон с вълна от 44 000 българи годишно

Нов тласък на антиимигрантските настроения във Великобритания дава Институтът за демокрация, базиран едновременно във Вашингтон и Лондон. Според негов доклад кралството трябва да се готви за страховита вълна от 385 000 българи и румънци, които ще го наводнят в следващите пет години, пише лондонският в. “Телеграф”. Нов тласък на антиимигрантските настроения във Великобритания дава Институтът за демокрация, базиран едновременно във Вашингтон и Лондон. Според негов доклад кралството трябва да се готви за страховита вълна от 385 000 българи и румънци, които ще го наводнят в следващите пет години, пише лондонският в. “Телеграф”.

Върховният съд: Доживотна присъда за касапина от "Соло"

Върховният касационен съд потвърди доживотната присъда на Илиян Тодоров, обвинен за двойното убийство пред дискотека Върховният касационен съд потвърди доживотната присъда на Илиян Тодоров, обвинен за двойното убийство пред дискотека "Соло". Така се сложи край на продължилата близо три години съдебна сага. Тодоров, който в момента е на свобода, трябва да влезе до дни в затвора. Той излезе от ареста през декември 2011г, след като градският съдия Румяна ...

Основните здравни проблеми при децата остават наднорменото тегло и затлъстяването

Правителството прие Годишен доклад за състоянието на здравето на гражданите и за изпълнението на Националната здравна стратегия през 2012 г., съобщиха от правителствената информационна служба. Докладът представя оценка на демографското състояние и влиянието му върху здравето на нацията, рисковите за здравето фактори, функционирането на здравната система и влиянието на европейските и международните политики върху развитието на здравето на населението.

Монтираха предпазен парапет в Деветашката пещера

Целта е "социализиране" на пещерата, както и предотвратяване

Плевнелиев: Да инвестираме в основите на демокрацията

Политически лидери, сред които Жозе Мануел Барозо и Бил Клинтън, представители на бизнеса и на академични среди обсъждат във Виена предизвикателствата и възможните решения за бъдещето на Европа и Азия.

Маркиньос: Положението в Локо София става доста тежко

"За съжаление в пореден мач не успяхме да победим. Сега положението ни става доста тежко", заяви халфът на Локомотив София Маркиньос пред БГНЕС. Бразилецът коментира загубата с 1:2 от Локо Пловдив, като е на мнение, че теренът е оказал сериозно влияние върху играта на терена. "Теренът не позволи да се играе много добър футбол. Не, не ми се говори за съдийството. Вие коментирайте. В началото на шампионата стартирахме колебливо, но след това се получиха добри игри. Сега пак отиваме надолу. Трябва да се вдигнем и да започнем да печелим точки. Не м...

Крисчън Слейтър се ожени


Американският актьор Крисчън Слейтър се ожени за приятелката си от последните три години Британи Лопес на импровизирана церемония, предаде "Асошиейтед прес".

Говорителката на 44-годишната звезда допълни, че венчавката се е състояла в съдебната зала на Корал Гейбълс, Флорида.

За актьора, който последно нашумя с участието си в сериала "Врагът в мен", а преди това и с ролите си във филми като "Легло от рози", "Интервю с вампир", "Порой" и "Лудо сърце", това е втори брак след...

Зам.-министър представи възможностите за бизнес в България на форум в Цюрих

/КРОСС/ Заместник-министърът на икономиката и енергетиката Красин Димитров представи в Цюрих възможностите за бизнес в България пред участниците във форума „България като индустриален партньор". Събитието бе организирано от Българо-швейцарската търговска камара и Търговската камара на Швейцария за Централна и Източна Европа. Проявата се състоя със съдействието на българското посолство в Берн и SWISSMEM, браншовата организация на швейцарската машиностроителна индустрия, електроника и електротехника.Г-н Димитров очерта пред швейцарски фирми от бранша потенциала на страната ни да бъде равностоен и надежден партньор за индустриално коопериране, като поддоставчик и изпълнител. Срещите преминаха при изключителен интерес от швейцарска страна. В тях участва и Херман Хес, президент на SWISSMEM и председател на борда на директорите на фирма Reichle&de-Messari (R&M).Пред представители на над 50 швейцарски компании г-н Димитров информира за актуалната икономическа ситуация в България, приоритетите в стопанската област, мерките за насърчаване на инвестициите у нас, възможностите и услугите, които „Национална компания Индустриални зони" предлага на бизнеса. Зам.-министърът направи и кратко представяне на браншовете машиностроене, електроника и електротехника. Основното, на което наблегна той, бяха изключително добрата бизнес среда, стабилната финансова рамка и благоприятната данъчна политика

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване