Замeстник -министър Йордан Грамов: С новия проектозакон за МВР се цели ясно разграничаване между професионалното и политическо ръководство

Разделянето на Националната полиция на две отделни дирекции няма да увеличи администрацията и ще създаде възможност за по-ефективно управление  и разграничаване на правомощията

Димки срещу парламента, студенти протестират срещу новия закон за МВР (на живо)


Студенти се събраха днес пред Народното събрание, за да протестират срещу новия закон за МВР. Протестиращите застанаха срещу сградата на парламента, скандирайки "Оставка" и надувайки свирки и вувузели. Първоначално - около 10.30, събралите се бяха стотина души, но в рамките на час броят им нарасна като към акцията се присъединиха и симпатизанти.



12.51 ч. Две редици полицаи, строени перпендикулярно на бул. "Цар Освободител", се опитват да оградят протеста от изток и от...

Студенти протестират пред парламента срещу новия закон за МВР


Студенти се събраха днес пред Народното събрание, за да протестират срещу новия закон за МВР. Претостеращите застанаха срещу сградата на парламента, скандирайки "Оставка" и надувайки свирки и вувузели. Първоначално - около 10.30, събралите се бяха стотина души, но в рамките на последния час броят им нарасна като към акцията се присъединиха и симпатизанти.

Според тях с новите разпоредби ще бъдат ограничени някои основни граждански права и ще се задълбочат сега съществуващите порочни...

"Зелени" индекси на БФБ с изключение на BGREIT

В ранната търговия днес (5 декември) индексите на Българската фондова борса (БФБ-София) с изключение на BGREIT, бяха с ръстове. SOFIX се повиши...

Стотина студенти протестират пред парламента срещу новия закон за МВР


Стотина студенти се събраха днес пред Народното събрание, за да протестират срещу новия закон за МВР. Претостеращите застанаха срещу сградата на парламента, скандирайки "Оставка" и надувайки свирки и вувузели. 

Според тях с новите разпоредби ще бъдат ограничени някои основни граждански права и ще се задълбочат сега съществуващите порочни практики.



Според младежите има нужда от нов закон, който да е насочен към по-голяма толерантност към оформящото се активно...

ПЕС за готвените в Лондон ограничения: Новата стена на британския премиер Камерън

/КРОСС/ "Новата стена на британския премиер Камерън" - така в групата на социалистите и демократите в Европарламента определят готвените ограничения. България трябва да защитава своите права, категорична бе евродепутатът Илияна Йотова. В интервю за БНР тя коментира готвените от Лондон ограничения за българи и румънци. Във връзка с британското предложение да се въвеждат ограничения, ако броят на европейските мигранти достигне определен праг, Илияна Йотова каза: "Камерън не можа да изведе страната от кризата, както беше обещал. Стандартът на английските граждани не беше вдигнат през последните години, безработицата се задълбочи и сега е изключително лесно да намериш един универсален виновник в лицето на евентуалните български и румънски работници, които ще залеят според него Острова".

Перничани, внимание! Опасна шахта без капак застрашава живота на пешеходци и коли

Шахта без капак в района на разклона за квартал "Тева" застрашава живота на пешеходци и автомобили, предаде репортерна ZaPernik.com.

Пътното препятствие се намира до бившата шивашка фирма "Демо", между светофарите и моста. 

По този път преминават стотици перничани, тъй като наблизо се намира ЖП гара - Разпределителна. В тъмните часове на денонощието шахтатае потенциален убиец.

Перничани, внимание! Опасна шахта без капак застрашаваживота на пешеходци и коли

Шахта без капак в района на разклона за квартал "Тева" застрашава живота на пешеходци и автомобили, предаде репортерна ZaPernik.com.

Пътното препятствие се намира до бившата шивашка фирма "Демо", между светофарите и моста. 

По този път преминават стотици перничани, тъй като наблизо се намира ЖП гара - Разпределителна. В тъмните часове на денонощието шахтатае потенциален убиец.

Цацаров: 2 години МВР е проверявало сигнал от "буден гражданин" срещу Георги Марков

МВР в продължение на две години е проверявало сигнала за независимия вече депутат Георги Марков, подаден от "буден гражданин", през 2010 година. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров преди заседанието на Висшия съдебен съвет. Главният прокурор отново посочи хронологията по случая. 2004 година на лицето е съставен данъчно - ревизионен акт за ДДС МВР в продължение на две години е проверявало сигнала за независимия вече депутат Георги Марков, подаден от "буден гражданин", през 2010 година. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров преди заседанието на Висшия съдебен съвет. Главният прокурор отново посочи хронологията по случая. 2004 година на лицето е съставен данъчно - ревизионен акт за ДДС

До 2050 г. от деменция в света ще страдат 135 млн. души

Изпълнителният директор на Международната организация за борба с Алцхаймер предупреди, че става дума за истинска епидемия с глобални мащаби и нещата ще се влошават

Започват проверки на храната, която се предлага за Коледната трапеза

Министърът на земеделието и храните Димитър Греков съобщи, че около Коледа се предвиждат обстойни проверки на хранителните стоки, предназначени за празничната трапеза. Пред журналисти проф. Греков посочи, че вече са започнали инспекциите в търговските веригите не само по отношение на вносните меса, а на всички хранителни продукти. Установените за момента нарушения са свързани единствено с незаконен улов и продажба на риба на нерегламентирани места.

„Ще засилим изключително контрола върху предлагането на елхи, за да се предотврати незаконната сеч на младите борови насаждения”, каза още министър Греков. Той призова хората да купуват повече елхи с корен, които да засадят след празниците.

 

"Византия" - роман за вярата и цинизма

Книга на Николай Табаков излиза у нас

    


Клисарова: Залагаме на равен достъп на учениците до качествено образование

Резултатите от международното изследване ПИЗА, което оценява грамотността на учениците и дали те разбират учебния материал, показва, че нашите деца не могат да прилагат на практиката наученото, коментира министърът на образованието и науката проф. Анелия Клисарова в предаването „Тази сутрин“ по БТВ.

Според анализите на ПИЗА, нашите ученици заемат едва 47-о място от 65 страни. Тези изследвания показват наличието на сериозна диференциация между децата в зависимост от техния социален статус. Това противоречи с философията за равен достъп до качествено образование, каза проф. Клисарова. Тя съобщи, че в новата стратегия за училищното образование се обсъждат начините да бъде намален броят на преждевременно отпадналите ученици до 11%. Предвижда се написването на нови учебници, в които ще се отчете мнението на учителите и психолозите. Философията на новия закон е при атестиранто на директорите да участват и родителите.

„Трябва да засилим граматиката и малко да я опростим за учениците от първи до четвърти клас. Трябва да ги научим на една базова грамотност – да пишат, четат, смятат, а след това да започнем да надграждаме“, коментира министър Клисарова. Тя съобщи, че няма единно мнение между учителите относно обема на учебния материал. Според някои, той трябва да бъде съкратен за сметка на практически упражнения, а според други – да се увеличи.

По отношение на делегираните бюджети, според които парите следват ученика, проф. Клисарова обясни, че в бюджета на Министерството на образованието и науката за 2014 г. е залегнала новата философия за финансиране на училищата. Тя предвижда една базова стойност за текущи разходи да се дава на всяко училище независимо от броя на учениците му. Въвежда се и т. нар. „принадена стойност“, с която да се мотивират с допълнителни заплащания училищата, в които има деца със специални потребности и с майчин език, различен от българския.

„В новия закон е разработена специална стратегия за развитие на педагогическите кадри. Има учители, които ходят на работа освен за заплата и от любов“, каза Анелия Клисарова. Предвижда се социален пакет за младите учители, като от тази година започнахме да им заплащаме транспорта, за да могат да се придвижват свободно до по-отдалечените места, допълни тя.

По думите на министъра на образованието и науката, очаква се новият закон за училищното образование да бъде публикуван за обществено обсъждане до края на януари.

 

Цацаров: МВР е проверявало сигнал срещу Георги Марков 2 години

МВР в продължение на две години е проверявало сигнала за независимия вече депутат Георги Марков, подаден от "буден гражданин", през 2010 година. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров преди заседанието на Висшия съдебен съвет.

80% от бежанците искат европейска виза

Договорът с Турция, който се очаква да бъде подписан средата на декември, е изключително важен за Европа и конкретно България, предвид споразумението за реадмисия, регламентиращо възможността за връщани на незаконно проникналите през „зелената" граница между двете страни - това каза председателят на Агенцията за бежанците Николай Чирпанлиев в сутрешния блок на БТВ.

Протестиращи дърпат заграждения. Полицията през мегафони: Спрете!

Няма стълкновения, но дeмонстранти мятат по НС домати, яйца, пиратки

    


Новият мениджър на "Фулъм" иска да задържи Бербатов


Новият мениджър на "Фулъм" Рен Мюленстийн има намерение да задържи българския нападател Димитър Бербатов въпреки изявлението му, че не е щастлив в клуба.

Бербатов игра силно при загубата на тима му с 1:2 от "Тотнъм" в сряда вечерта, с което серията от неприятни резултата за "котиджърс" продължи. 

"Мисля, че беше фантастичен. Той беше невероятен", заяви Мюленстийн, който замени уволнения Мартин Йол.

"Той водеше нападението фантастично и знам наистина, наистина...

Цачева към БСП: Комунисти! БКП: Ренегатка!

„Съжалявам за острия тон, но вие от вашата комунистическа партия ме предизвикахте”, викна от трибуната по време на дебатите по бюджета Цецка Цачева. "Най-мразя ренегатите, които се пратя не ренегати", отвърна й шефът на БКП Александър Паунов.

Цацаров: МВР е проверявало сигнал от "буден гражданин" срещу Георги Марков 2 години

МВР в продължение на две години е проверявало сигнала за независимия вече депутат Георги Марков, подаден от МВР в продължение на две години е проверявало сигнала за независимия вече депутат Георги Марков, подаден от "буден гражданин", през 2010 година. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров преди заседанието на Висшия съдебен съвет. Главният прокурор отново посочи хронологията по случая. 2004 година на лицето е съставен данъчно - ревизионен акт за ДДС

Брюксел представя план, за да избегне повторение на трагедията край Лампедуза


Европейската комисия представи вчера възможностите за действия, за каквито настояха лидерите от Европейския съюз, за да се избегнат повторения на трагедията край остров Лампедуза, съобщи "Франс прес", цитирана от БТА.

"Време е да се действа", заяви еврокомисарят по вътрешните работи Сесилия Малмстрьом пред вътрешните министри на страните от ЕС, които от днес ще обсъждат в Брюксел тези предложения, за да представят план за действие на европейската среща на върха на 19 и 20...

Кои цветове са модерни тази зима

Стилисти подбраха палитра цветове, която отива на всякакви видове дрехи, шапки, палта, шалове, чанти и дори грим за през зимата. Ако искате да изглеждате едновременно елегантно и изискано и в същото време сензационно, трябва да носите тоалети с цвят червена боровинка. Това ще е един от водещите цветове през новата година. Съчетайте го с бяло и няма да сбъркате. Изумруденото зелено е още един отличен избор за зимата. Той е женствен и си отива с почти всякакъв нюанс кожа или коса. Зеленото може да се комбинира с почти всички останали цветове. Снежнобялото остава вечна тенденция. То е едновременно елегантно, класическо, изтънчено и секси. Панталони, шал, чанта или часовник – само изберете какво искате в този нюанс. Златистото е вълнуващо и смело решение за изтънчените дами. Може...

Ян Магнусен ще се състезава в 24-те часа в Дубай

Новият шампион в Американската серия на Льо Ман (ALMS), Ян Магнусен,  ще пилотира за британския тим „Рам Рейсинг Ферари“, в изданието на 24-те часа на Дубай следващия месец. Пилотът на „Шевролет“, който завоюва втората си титла в ALMS за тази година заедно с Антонио Гарсия, ще пилотира GT3 Ferrari 458 Italia в Дубай на 10-ти и 11-ти януари.  Съотборници ще му бъдат Джони Моулем и Мат Грифин, както и местният бизнесмен, и ревностен почитател на „Ферари“ – Шеер Аря. Шефът на тима, Дан Шъфълботъм, каза: „Преди Ян да преподпише с „Корвет Рейсинг“ и да бъде потвърден календарът, аз говорих с него да дойде при нас за 2014г., но това не бе възможно, затова съм много щастлив, че п...

САЩ подкрепят укрианския народ

САЩ подкрепят украинския народ, който "вижда бъдещето си в Европа", съобщи заместник държавният секретар за европейските и азиатските въпроси Виктория Нюланд на срещата на ОССЕ в Киев, предаде БГНЕС. "Ние сме с украинския народ, който вижда своето бъдеще в Европа", заяви Нюланд в момент на безпрецедентни протести в Украйна след отказа на правителството да подпише споразумението за асоцииране с ЕС. "Време е Украйна да отговори на стремежите на народа...или да го разочарова", каза Нюланд и предупреди, че съществува риск от "хаос и насилие". "Призоваваме украинското правителство да слуша гласа на народа си, който иска да живее свободно. САЩ ще подкрепят и ще работят с Украйна, която е тръгнала по този път", каза още Нюланд. Държавн...

БСП поискаха оставката на Цветан Цветанов

Настояваме за оставката на Цветан Цветанов, който заяви, че ако има повдигнати обвинения срещу него, ще се оттегли от политиката, заяви пред журналисти в парламента Атанас Мерджанов от Коалиция за България, предаде БТА. Как може Бисеров само за едно повдигнато обвинение да се оттегли от политиката, а Цветанов, който има три, да продължава да раздава справедливост и да бъде съдник от последна инстанция, попита реторично Мерджанов. Той изрази възмущението си от твърденията на Цветан Цветанов в Брюксел пред председателя на френската делегация от ЕНП в Европейския парламент Жан Пиер Оди, че "управляващите от тройната коалиция БСП, ДПС и "Атака" използват същите репресивни методи срещу протестиращите в България, каквито използва властта в Украйна срещу проевропейските протести ...

Полицията реагира и избута студентите от загражденията пред НС

Силите на реда предприеха действия срещу протестиращите "Ранобудни студенти". Полиция и жандармерия обградиха загражденията около Народното събрание, за да попречат на демонстрантите да ги ритат и блъскат, предаде репортер на Actualno.com. Действията на полицаите предизвикаха сериозно недоволство, бурни освирквания и викове "Оставка". Разгневените студенти започнаха отново да хвърлят домати и яйца, полетяха обаче бомбички и димки. Направи впечатление, че в периметъра за сигурност пред Народното събрание, зад редиците на полицията и жандармерията, има човек в цивилно облекло, който снима протестиращите. Кордонът от полицаи и жандармеристи стана плътен и остави изход единствено по булевард "Цар Освободител" към Софийския университет. Първоначално полицията и ж...

Рединг: Държавите от ЕС да не надават вой, а да спрат социалните измами

Преди началото на Съвета на ЕС по правосъдие и вътрешни работи еврокомисарят по правосъдието Вивиан Рединг заяви пред журналисти, че държавите в ЕС трябва да си напишат домашното и да се борят с измамите, защото това е допустимо според европейското законодателство, предаде БТА. "Гражданите на ЕС имат правото на свободно движение, но не и да мамят социалните системи. Ще призова министрите най-после да си свършат работата - да се приеме национално законодателство и то да бъде прилагано. Измамите убиват свободното движение, не може да оставим нещата така", коментира еврокомисарят. Тя отбеляза, че свободата на движение е основно право в законодателството на ЕС, за общия пазар, и се отнася за движението на стоки, капитали, услуги и хора. То не подлежи на преговори, добави Рединг...

Шаран и бял амур са най-предпочитаните риби за Никулден

Шаран и бял амур са най-предпочитаните риби за Никулден в Добрич тази година, според търговците на рибния пазар, предаде кореспондентът на Радио „Фокус” – Варна. От дни на Кооперативния пазар в добруджанския град пред щандовете за риба цари оживление. Търговците са готови да изпълнят желанията и на най-капризния клиент, а предложенията са разнообразни – и като видове риба, и като цени. По думите на продавачите, най-търсени тази година са шаранът и белият амур. Тяхната цена, както и на сулката е 6 лв. за килограм. Най-евтината риба на пазара в Добрич е таранка, сладководен вид, която се продава само за 1,50 лв. килото. Толстолоб е също предпочитаната риба от клиенти с по-ограничени финансови възможности. Нейната цена за килограм е 3,50 лв. Предлага...

Оранжево слънце затвори училища в Китай

Опасно замърсяване на въздуха наложи затваряне на училищаили спиране на дейности на открито в поне два големи града визточната част на Китай. Жители там се оплакаха, че небето епожълтяло и се усещат неприятни миризми - явления, характерни зазадълбочаващата се криза със смога в страната, съобщи Ройтерс. В Нанцзин, столицата на провинция Цзянсу, слънцето вчера ебило тъмнооранжево на цвят, а властите за първи път са обявили червено ниво на тревога заради лошо качество на въздуха, добавя БТА.

Лондон иска промени в правилата за свободно движение на хората в ЕС

Лондон иска промени в правилата за свободно движение на хора в ЕС. Това официално ще заяви британската мистърка на външните рабори Тереза Мей на среща на вътрешните министри на държавите членки на ЕС, съобщи Би Би Си. 

Мей ще говори в Брюксел преди падането на контрола за движението на българи и румънци. Тя казва, че свободният достъп до Лондон иска промени в правилата за свободно движение на хора в ЕС. Това официално ще заяви британската мистърка на външните рабори Тереза Мей на среща на вътрешните министри на държавите членки на ЕС, съобщи Би Би Си. Мей ще говори в Брюксел преди падането на контрола за движението на българи и румънци. Тя казва, че свободният достъп до

МВР е проверявало Марков две години

/КРОСС/ В продължение на две години МВР е проверявало сигнала за независимия вече депутат Георги Марков, подаден от през 2010 година, изясни главният прокурор Сотир Цацаров. Преди заседанието на Висшия съдебен съвет днес главният прокурор отново нахвърли набързо хронологията по случая: 2004 година на лицето е съставен данъчно-ревизионен акт за ДДС в размер за 138 000 лв. и актът влиза в сила, а данъчният период за невнесен ДДС е 2002 - 2004 година. През 2010 година един буден гражданин сигнализира МВР. Жалбата е изпратена на ГДНП, препратена във Велико Търново, разпоредена е проверка на НАП и областна дирекция на полицията във Велико Търново. Проверката е вършена в продължение на две години - до март 2012 година. На въпроситена журналистите Цацаров отговори с риторичния въпрос: "Нормално ли е да имаш данъчен ревизионен акт от 2004 г., никой да не направи каквото и да е било, 2010 година някой "буден гражданин" да сигнализира и МВР да се заеме със случая, да го проверява в продължение на две години и след две години проверка, през октомври 2012 година да го изпрати на Великотърновската прокуратура". От думите на Цацаров стана ясно, че е образувано наказателно производство срещу неизвестен извършител и е изпратено на Софийска градска прокуратура, тъй като Марков е депутат

Повишения за индексите на БФБ в началото на сесията*

Съотношението печеливши/губещи акции на борсата е 15/14, а при 10 позиции няма промяна

    


Красен Станчев: Тази година българите са лоялни данъкоплатци

Последните промени в данъчното облагане били "дивашки"

    


Как да повишим грамотността на децата ни

Ниската грамотност и проблемите в образованието нанасят икономически, социални и финансови щети върху обществото, алармират експерти

Доживяхме комунисти да борят комунизма

Борисов приглася на реформаторите за промени в Конституцията, споделя Николай Бареков в свой коментар на политическата ситуация.

Украински вицепремиер не изключва предсрочни избори

Високопоставен украински представител, приближен на президента Виктор Янукович, заяви, че не изключва въпросът за предсрочни избори да бъде обсъден на преговорите с опозицията. Той заяви това в интервю за телевизия Канал 5. "Трябва да седнем на масата за преговори и да обсъдим представените предложения", заяви първият вицепремиер Сергей Арбузов в интервю, публикувано на сайта на телевизията. Представителят отговори на журналистически въпрос дали властта е готова да говори с опозицията относно едно от основните й искания, организирането на предс...

Приеха 20% такса върху приходите на вятърните и слънчеви централи

Депутатите приеха въвеждането на такса върху приходите на вятърните и слънчевите централи. С нея се въвежда 20% такса върху приходите на централите без ДДС.

Намериха откраднатия в Мексико кобалт-60

Камионът с радиоктивен изотоп, който изчезна в Мексико и беше издирван две денонощия от властите, беше открит, предадоха световните агенции. В камиона се транспортираше изотопът кобалт-60 използван при лечение на рак с лъчетепария. Изотопът трябваше да бъде доставен в Националния център за ядрени изследвания на Мексико. Машината беше открадната на 2 декември, в понеделник, в централната част на Мексико в района на границата на щатите Мексико и Идалго, припомня БТА. Когато камионът бил открит, тов...

Започва проверка на прокуратурата заради казуса „Георги Марков"

Прокуратурата ще проверява защо в продължение на години не са били извършени и приключени проверки срещу напусналия групата на ГЕРБ депутат Георги Марков. Това обяви главният прокурор Сотир Цацаров преди началото на заседанието на Висшия съдебен съвет. Още през 2004-та година на Марков е съставен ревизионен акт за невнесен ДДС. Едва 6 години по-късно след подаден сигнал МВР и НАП решават да направят проверка на Марков. Тя трае 2 години, след което материалите се изпращат на прокуратурата, която по-късно прекратява разследването, водено срещу не...

Прах над нормата покри 13 града

В София най-много много прах е отчетен в кв. "Дружба"

    


Изнасят малки японски коли за Африка

/КРОСС/ България изнася употребявани автомобили в Африка, пише "24 часа". От сравнително скоро у нас са се появили прекупвачи, които търсели предимно малки японски автомобили. Най-предпочитани били модели на "Тойота" и "Мазда" за 4-5 хиляди лева, разкри един от най-големите търговци на автоборсата в Горубляне. Според него износът за Африка, предимно за Алжир, Мароко и Тунис, е по-скоро нещо моментно, а не някаква тенденция. "Явно в някои от държавите има недостиг на подобни коли. Не сме се интересували как ги транспортират", обясни Антон Стоименов. Наблюдава се и друга аномалия. Страната ни бе сериозно разтърсена от наплива на сирийски бежанци, но арабската държава се оказа привлекателна дестинация за бизнес с употребявани автомобили. Няколко търговци изкупуват стари коли от нашите борси. В Сирия се търсели предимно дизелови С-класи на "Мерцедес", произведени към края на 90-те години. Друго задължително изискване било да имат климатици. Търсенето на дизелови коли за Арабския свят изумява българските търговци. Доскоро там се караха основно бензинови модели. Иначе пазарът на стари коли у нас е почти замръзнал, а износът за чужбина се оказва светъл лъч. Според Стоименов преди кризата големите автокъщи са продавали поне по 1 кола на ден. За ноември някои от търговците нямали нито една реализирана продажба. "Много е зле положението, няма какво да се лъжем

Цацаров е смутен от хода на разследването срещу депутата, напуснал ГЕРБ


Главният прокурор Сотир Цацаров представи фактите по разследването за измама срещу доскорошния депутат от ГЕРБ Георги Марков, който преди дни напусна парламентарната група и стана независим и ги определи като смущаващи. 

Преди заседанието на Висшия съдебен съвет Цацаров представи хронологията на събитията. През 2004 г. на Марков е съставен данъчен ревизионен акт за ДДС в размер на около 138 хил. лева. "Издаден е този акт, влиза в сила и толкова. Това става през 2004 година, като в...

Йордан Цонев: ГЕРБ се издържа от контрабанда

/КРОСС/ Въпреки опитите на ГЕРБ да забавят приемането на бюджета, то ще стане факт до няколко дни, макар и след поредица от извънредни заседания на НС, заяви председателят на Комисията по бюджет и финанси Йордан Цонев в сутрешния блок на ТВ7. По думите му, управляващите са предвидили действията на опозицията и именно поради тази причина са внесли гласуването на бюджета няколко седмици по-рано от обикновено.  Таксата за производителите на зелена енергия е съобразена с изискванията на Брюксел и такава вече е факт в много от страните на ЕС, поясни Цонев и подчерта, че действията на бившите управляващи по едновременното лицензиране на  голям брой фотоволтаици и други източници на възобновяема енергия е довело до повишаване на цената на тока. Въвеждането на таксата е част от предизборните обещания на управляващите да намалят цената на електроенергията и да оздравят НЕК, допълни Цонев. Комисията по бюджет и финанси обсъжда въвеждане на нулева такса за най-малките производители на екоенергия, съобщи Цонев. Целта на промените в Закона за хазарта е повишаване на приходите в бюджета. Основен таргет на правовата рамка са онлайн казината, които в момента плащат данъци в чужбина, тъй като налогът у нас е непосилен. Приетият данък е със средна за Европа стойност, допълни Цонев

Варненски кардиолози направиха безкръвна подмяна на аортна клапа

На 2 и 3 декемврии в УМБАЛ „Св. Марина“ ЕАД – Варна, се осъществиха първите процедури за неоперативна (безкръвна) подмяна на аортна клапа при 5 болни от региона на Варна и Североизточна България. Операциите бяха извършени от д-р Веселин Вълков от Първа клиника по кардиология на УМБАЛ „Св.

Бургас направи най-големия доброволчески отряд в страната

86 са регистрираните бургазлии, заявили готовност да помагат при извънредни ситуации. Към настоящия момент се обработват още 33 допълнителни заявления. Така бройката набъбва до 120 души, което нарежда бургаската структура за доброволчески труд на челно място в страната. Това стана ясно на днешната официална среща по повод Международния ден на доброволеца.

„Повод за гордост е, че тук има толкова хора, които са готови да окажат безвъзмездна помощ, проявявайки нравствена и социална отговорност в рискови за обществеността ситуации. Аз лично пожелавам по – малко кризисни моменти и по – успешна година на всички вас“, каза кметът Димитър Николов на присъстващите в залата. Всички доброволци са обучени и притежават необходимите задължителни документи за правоспособност и квалификация. На срещата те получиха свидетелство с персоналния си идентификационен номер /ПИН/, с който са вписани в националния регистър, рекламни материали от Община Бургас и позираха за обща снимка.

Сред присъстващите бяха: Сергей Андронов – председател на Управителния съвет на “ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас” АД, старши комисар Васил Василев – заместник – директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – гр. София, комисар Васил Василев – директор на Областната служба „Пожарна безопасност” – Бургас, Костантин Луков – председател на Общински съвет – Бургас, Виолета Радева – директор на Областния съвет на БЧК – Бургас и др.

 

Колекция от скъпи картини няма да спаси Детройт

Смяташе се, че градските власти ще направят опит да изтъргуват някои от творбите в нея, за да покрият дълга на Детройт от 18,5 млрд. долара

Февруари става ясно поскъпва ли билетчето в София

Картите най-вероятно ще останат на същите цени, каза Фандъкова

    


НАП търси 105 инспектори за "Фискален контрол"

Национална агенция за приходите търси 105 служители за новото звено "Фискален контрол", което ще стартира дейност от 1 януари 2014 г., съобщиха от приходната администрация. Агенцията е обявила конкурс за длъжността "старши инспектор по приходите" и "инспектор по приходите". Те ще работят в екипи на територията на цялата страна. Екипите ще правят проверки в близост до граничните пунктове между България, Румъния и Гърция, както и във вътрешността на страната – в местата, където транспортните средства ще бъдат разтоварвани под данъчен контрол. Кон...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване