5 мита за електромобилите

Тези коли не идват от бъдещето и не са опасни

    


Руни пропуска мача със Суонзи

Нападателят на Манчестър Юнайтед е с проблем в слабините

    


Стефан Цанев: Младите автори налагат нов стил в поезията

София /КРОСС/ Аз съм представител на едно поколение, което вече залязва. Много търся връзки с младите автори. Хора като Елин Рахнев, Васил Балев, Димитър Кенаров, пишат по начин, който е непознат за моето поколение, те пишат другояче. Това е нов стил в българската поезия. Това заяви пред TV7 поетът и драматург Стефан Цанев.Използваме мъжки род за женски професии, защото така изглежда по-европейско, по-чуждо. По същата причина някои избягват звателния падеж, който е украшение на нашия език, коментира Цанев. Чуждеем се, така е било в последните 100-150 г. и писателите се присмиват на това. Простият човек, за да изглежда интелигентен, изкривява езика. Мисля, че тези обръщения в мъжки род са част от тази тенденция, сподели още Цанев."Български хроники" надхвърли 200 000 тираж. Най-хубавото е, че книгата се продава вече осма година. По принцип напоследък има и много млади автори, които се продават достойно. При това интересът към писатели като Георги Господинов и Милен Русков вече се е прехвърлил зад граница, подчерта Цанев.

Юруш към Албиона!

Здравейте, мили британски и германски съграждани! От 1 януари съм на ваша издръжка. Аз съм български имигрант пиявица, смукач на социални каси, крадец на работните места на поляците, вандал, варварин и което е най-лошото - източноевропейка. Така че от днес
пазете чантите, мъжете
 и прането от
балконите си 
После да не кажете, че не съм ви Здравейте, мили британски и германски съграждани! От 1 януари съм на ваша издръжка. Аз съм български имигрант пиявица, смукач на социални каси, крадец на работните места на поляците, вандал, варварин и което е най-лошото - източноевропейка. Така че от днес пазете чантите, мъжете и прането от балконите си После да не кажете, че не съм ви

Дикме: Местан не подкрепяше създаването на ДПС

София /КРОСС/ ДПС започна да се променя след 2002 година, когато започнахме да участваме с имената си във властта. Полека-лека партията започна да променя моралните ценности, с които бе създадена с интересчийски. Това коментира пред bTV Мехмед Дикме. Парите са голяма работа, те обърнаха нещата в ДПС, подчерта той.Дикме разкри, че Лютви Местан не е подкрепял създаването на ДПС и дори в началото казвал, че не трябва да подкрепяме тази партия, защото това е формация на простаците и селяните. Но всеки от нас е изживял своя душевен катарзис, коментира той и добави, че няма нищо нередно в това един човек да смени политическите си възгледи. Позициите на ДПС преди са били да се възстановят имената, да се дадат равни права на българските турци, помаците и мюсюлманите, да се изповядва свободно религията, да участват в политиката. Сега нещата вече са се изменили. Аз не съм изключен от ДПС, аз сам напуснах партията. Има страх в хората от турската общност. Защото в техните домове преди години са влизали турци, ровили са в хладилниците им, сменяли са имената им и сега това е на път да се повтори. Същите тези хора сега пак са в общинската управа, във властта, каза още Дикме.

Ангел Марин: Не ми плюйте в душата с прибързани обвинения

Вицепрезидентът през двата мандата на Георги Първанов - Ангел Марин отправи критики към президента Росен Плевнелиев в студиото на "Тази събота". Според него е недопустимо държавен глава да дава оценка на кабинета, цитирайки думите на Плевнелиев в началото на протестите, че властта е загубила доверието му.

Пиронкова вече е на крачка от основната схема в Сидни


Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова се класира за третия кръг от квалификациите на турнира в Сидни и вече е само на крачка от влизане в основната схема.

Пловдивчанката победи убедително украинката Марина Заневска с 6:1, 6:3 за 66 минути игра.

Българката доминираше тотално в първия сет и не изпусна инициативата във втория, за да отстрани своята съперничка, която до този момент има участие само в един турнир на WTA.

Победата гарантира на Пиронкова,...

Лед на "Струма"! 10-ина коли се удариха верижно

Поради гъста мъгла и пътно транспортно произшествие, водачите на МПС да се движат с повишено внимание при км 310 на автомагистрала "Струма", посока София, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура”.

Лъжата е въплъщение на злото

/КРОСС/ Лъжата е въплъщение на злото - Виктор Юго

Хаос настъпи в Латвия в първите дни на еврото

Латвия бе обхваната от хаос и недоволство в първите дни след въвеждането на общата европейска валута там. Страната се присъедини към Еврозоната на 1 януари, а оплакванията на гражданите се увеличават ...

Пиронкова с втора категорична победа

Цветана Пиронкова е на крачка от основната схема на турнира в Сидни с награден фонд $710,000, след като рано сутринта преодоля втория квалификационен кръг, надигравайки с категоричното 6-1 6-3 Марина...

Мехмед Дикме: Очаквам още по-големи скандали с хора от ДПС

„Лютви Местан не подкрепяше създаването на ДПС и дори в началото казваше, че не трябва да подкрепяме тази партия, защото това е формация на простаците и селяните. Но всеки от нас е изживял своя душевен катарзис". Това каза Мехмет Дикме по повод плакат на Лютви Местан под името Владимир Зидаров от партията СДС. 

„Още когато излезе ... „Лютви Местан не подкрепяше създаването на ДПС и дори в началото казваше, че не трябва да подкрепяме тази партия, защото това е формация на простаците и селяните. Но всеки от нас е изживял своя душевен катарзис". Това каза Мехмет Дикме по повод плакат на Лютви Местан под името Владимир Зидаров от партията СДС. „Още когато излезе ...

Верижна катастрофа на магистрала "Струма"

Верижна катастрофа е станала тази сутрин на автомагистрала "Струма". Сблъскали са се десет коли, двама души са пострадали.

Първото LaFerrari се продава „на старо“ за 2,38 млн. евро

/КРОСС/ Ferrari не продава LaFerrari на кого да е. Италианците дават право на собственост само на постоянни свои клиенти, които разполагат с поне пет други Ferrari-та. Цената от 1,3 млн. евро е само малко условие. В договора дори съществува клауза, според която при препродажба компанията първа има право да си върне купето. Точно по тази причина е съвсем неочаквано, че първото произведено за клиент LaFerrari вече се продава на старо. В случая „на старо" е доста относително - двувратото хибридно купе е изминало едва 200 км. На нарочно изработената табелка откриваме поредния номер от серията - 1 от 499, които ще бъдат произведени. Колата се появи в сайта на германския търговец Semco и може да бъде видяна в Мюнхен. Цената, която искат за нея, е 2,38 млн. евро - с почти 100 % над официалната.LaFerrari е най-мощното Ferrari с разрешение за движение по пътната мрежа. Хибридната система от V12 и електромотор разполага с 963 к.с., които ускоряват купето до 100 км/ч за по-малко от 3 секунди, пише topgear.bg.

Загиналите в снежните бури в САЩ станаха 11 души


Вече най-малко 11 са загиналите в снежните бури в САЩ, предадоха световните агенции.

Смъртните случаи са отбелязани в щатите Мичиган, Кентъки, Индиана, Илинойс, Ню Йорк и Пенсилвания.

По данни на полицията повечето жертви са загинали при пътни катастрофи, предизвикани от слаба видимост, а една жена е починала от замръзване в колата си. Освен това при злополука с машина за разхвърляне на сол за размразяване на пътищата е загинал един общински служител.

Лошото...

Наводненията във Великобритания стават все по-опустошителни

Много реки преливат във вътрешността на страната

    


Здравословното действие на ябълката е най-вече в кората й

/КРОСС/ За ползата от ябълките е писано много. Направени са и доста изследвания. Едно от последните например показва, че специално "антираковите" свойства на плода се дължат на съдържанието в неговата кора.Специалисти са анализирали химичния състав на обелките от ябълки и са идентифицирали фитохимикали, които са "доказан агент срещу най-малко три вида рак, срещан при хората - на белите дробове, на правото черво и на черния дроб".Безброй изследвания върху действието на ябълките, доказват максимата: "Ябълка на ден ще задържи лекаря далеч", като свидетелстват за това, че храненето, богато на плодове и зеленчуци намалява риска от рак, сърдечни заболявания, диабет и още много хронични заболявания.Едва наскоро обаче учените започнаха да определят кои именно съставки в ябълката, както и в останалите пловоде и зеленчуци, са отговорни за това тяхно действие. Повечето последни изследвания са съсредоточени върху "антираковите" качества на плода и показват, че те се дължат на фенолите - фитохимикали, намиращи се основно в кората и семената, сочи статия в новия брой на Journal of Agricultural and Food Chemistry.Според резултатите, получени от американските специалисти, в кората на ябълките се съдържат фитохимикали с доказано антиоксидантно и антираково действие в пъти повече отколкото в самия плод, пише dieti.info.      

Сътресения в новата управляваща коалиция в Германия заради миграцията от Източна Европа

Отварянето на трудовия пазар в целия Европейския съюз за българи и румънци предизвика сътресения в новата управляваща коалиция в Германия, като в размяната на реплики се включиха и партийните лидери, съобщи телевизия А Ер Де. Председателят на най-малката партия в коалицията - Християн-социалния съюз и министър-председател на Бавария Хорст Зеехофер обвини социалдемократите в лицемерие и заяви в интервю за "Мюнхенер курир", че е потресен от факта, че в Социалдемократическата партия не познават приетите от самите тях в коалиционното споразумение становища по въпроса за емиграцията. Проблемът трябва да бъде решен с помощта на европейското право, смята Зеехофер. От своя страна лидерът на социалдемократите и вицеканцлер Зигмар Габриел призова за дебати по същество. В интервю за вестник "Билд", цитирано от БНР,  той заяви, че бедността трябва да бъде преборена в родните страни на емигрантите, за което са на разположение европейски средства. "Германското правителство трябва да окаже подкрепа, а в случай на съмнения, да упражни лек натиск", заявява Габриел. Цитираният от телевизия А Ер Де социален експерт Клаус Баде смята, че дебатът за българите и румънците се води в погрешна посока: ”У нас идват предимно висококвалифицирани българи, става дума за истинско изтичане на мозъци, преселване на елитите, а в същото време ние дискутираме за незначителен брой роми и това е абсурдно”. Според представител на общинските власти в Хамбург приблизително 90% от българите и румънците в града работят легално, плащат осигуровки и допринасят за благосъстоянието на града. Има обаче проблеми с хора, които не владеят дори майчиния си език, нямат квалификация и не могат да се впишат на трудовия пазар. Става дума за малки групи, които обаче са съсредоточени в определени градове в Рурската област, в Берлин, в Манхайм. Лидерът на Християн-демократическата партия в Северен Рейн-Вестфалия Армин Лашет разкритикува своя съпартиец Елмар Брок заради предложението му да се вземат пръстови отпечатъци от чужденци, злоупотребяващи със социални помощи в Германия. Брок, който е водач на провинциалната листа на християндемократите за евроизборите, заяви по адрес на българи и румънци, че тези, които идват само заради социалните помощи, трябва да бъдат връщани в родината си. Трябва да се помисли за пръстови отпечатъци или други интелигентни начини, за да им се попречи да дойдат отново, каза Брок пред "Билд". Министърът на труда и социалната политика в Северен Рейн Вестфалия - социалдемократът Гунтрам Шнайдер поиска извинение от евродепутата. ”Това предложение показва какъв лош обрат взе дискусията по въпроса. Ако се върви по този път ще стигнем до шовинистични изказвания по адрес на малцинствата, което е недопустимо. Господин Брок трябва да се извини за своето изказване”, каза Шнайдер. В петък германският канцлер Ангела Меркел и заместник-канцлерът Зигмар Габриел са разговаряли по повод ескалиращото напрежение в медиите по отношение на очакваните български и румънски имигранти. Лидерите на ХДС и СДП, са се договорили още на първото заседание – следващата сряда - на правителството на широката коалиция да бъде създадена комисия на равнище държавни министри, която да се занимава с проблема и следи развитието на процесите сред източноевропейските имигранти. Според правителствен говорител експерти ще проучат спешно възможностите за законодателни промени, възпрепятстващи присъствието на хора в страната, които биха спекулирали със социалната система.

Осигуряват допълнителни места във влаковете от и за Варна до Йордановден

Експресите "Чайка" и "Слънчев бряг" са с увеличен състав. Освен това общо 13 бързи влака са с повече вагони. Те се движат по направленията София – Бургас и в двете посоки, София – Варна също в двете посоки, София – Видин, София – Стара Загора, Горна Оряховица – Варна, Пловдив – Варна в двете посоки.

Мехмед Дикме: Очаквам още по-големи скандали с хора от ДПС

„Лютви Местан не подкрепяше създаването на ДПС и дори в началото казваше, че не трябва да подкрепяме тази партия, защото това е формация на простаците и селяните. Но всеки от нас е изживял своя душевен катарзис „Лютви Местан не подкрепяше създаването на ДПС и дори в началото казваше, че не трябва да подкрепяме тази партия, защото това е формация на простаците и селяните. Но всеки от нас е изживял своя душевен катарзис". Това каза Мехмед Дикме по повод плакат на Лютви Местан под името Владимир Зидаров от партията СДС. „Още когато излезе ..

Над пет милиарда евро стоят непотърсени по пенсионни фондове в Швейцария


Над пет милиарда евро непотърсени средства стоят по "забравени" сметки в пенсионни фондове в Швейцария, разкриха местни медии, цитирани от агенция "Франс прес".

Тези общо около 855 000 непотърсени сметки са прехвърлени в специален фонд, натоварен с откриването на получателите им.

Става дума за общо 6.3 милиарда швейцарски франка (5.12 милиарда евро), които са били "забравени" от повече от две години. Сметките съдържали средно по 7500 швейцарски франка, но в някои имало и...

Цвети с нова победа в Сидни

/КРОСС/ Първата ни тенис ракета Цветана Пиронкова преодоля втория кръг от квалификациите на силния турнир в Сидни с награден фонд 710 хиляди долара.Пловдивчанката постигна бърза победа над украинка Марина Заневска, налагайки се с 6:3, 6:1. С успеха Цвети се класира за финалния кръг на квалификациите и при победа в следващия си мач ще влезе в основната схема на турнира. Съперничка в решителния двубой ще бъде победителката от двубоя между опитната представителка на Израел Шахар Пеер и полякинята Катаржина Питер.

Полугол Ники Михайлов налетя на Алисия

Вратарят на националния ни отбор Николай Михайлов взе участие в новия клип на половинката си Алисия.

ООН скастри имигрантската истерия в ЕС

Опасенията от имигрантска вълна, която залива Европейския съюз, са измислица и преувеличение на политиците, които подклаждат напрежение, за да мобилизират избирателите, заявява Франсоа Крепо, специален докладчик на ООН по въпросите на човешките права и миграцията.

Шумахер може да остане парализиран и да загуби гласа си

/КРОСС/ Михаел Шумахер, който получил черепно-мозъчна травма при падане в ски курорт, може да остане парализиран и да загуби гласа си, съобщава BFMTV.com. "Сканират мозъка на Шумахер всеки ден, за да се види как спада хематомът. В понеделник той беше двустранен, сега остана само в ляво, така че това е голям напредък. Но ако продължи твърде дълго, това може да доведе до парализа на противоположната, дясната страна на тялото. В този случай той може да загуби и гласа си. В процеса на рехабилитация се надявам да възстанови гласа и подвижността си", каза бившият пилот от "Формула 1" французинът Филип Стрейф, който е прикован към инвалидна количка след тежка катастрофа на пистата в Бразилия през 1989 година.

Емил Хърсев: Доходите ни нарастват и при кризата

"При нас доходите през целия период на кризата са нараствали значително повече от ръста на Брутния вътрешен продукт. Там имаме ръстове в рамките на 1%-1,5% и ръст на доходите средно с 8%", обясни финансистът

Верижна катастрофа в района на Долна Диканя

Във верижната катастрофа участвали леки автомобили

Жана - бунтар с душа на музикант

В един момент те замерят с домат,  а в следващия близо 70% от зрителите на  X Factor  те подкрепят с гласа си. Навършваш 18 и отпрашваш за Берлин, без да се обадиш на майка си,  а някоя и друга година след това вече носиш отговорност за друго човешко същество. Решаваш да си направиш  татуировка на  тигърче и докато се усетиш, вече имаш около 20. В един момент те замерят с домат, а в следващия близо 70% от зрителите на X Factor те подкрепят с гласа си. Навършваш 18 и отпрашваш за Берлин, без да се обадиш на майка си, а някоя и друга година след това вече носиш отговорност за друго човешко същество. Решаваш да си направиш татуировка на тигърче и докато се усетиш, вече имаш около 20.

Икономиката на България се възстановява, смятат специалисти

За икономическото развитие на България нямаме поводи за безпокойство. Това е констатацията на специалистите, но само на фона на изминалите години на членството ни в Евросъюза. „Никой от нас не знае как ще се развие икономиката следващата година най-вече, защото България зависи от състоянието на икономическия блок, в който участва – ЕС.

Създателите на „12 плюс 3”: Срамуваме се!

Двама от създателите на обедния блок на програма „Хоризонт” на БНР „12 плюс 3” Йордан Лозанов и Георги Папакочев написаха писмо по ...

Експерти: Икономиката на България се възстановява

За икономическото развитие на България нямаме поводи за безпокойство. Това е констатацията на специалистите, но само на фона на изминалите години на членството ни в Евросъюза, съобщава Нова телевизи...

Сирийският национален съвет няма да участва в "Женева 2"

/КРОСС/ Сирийският национален съвет, който е една от най-големите опозиционни групи на близкоизточната държава, заяви, че няма да вземе участие в международната конференция "Женева 2" за решаването на конфликта, предаде сателитният канал Sky News Arabia.Решението е било взето снощи на заседание на ръководството на Съвета в Истанбул.По-рано опозиционната група заяви, че ще участва в мирната конференция, само ако международната общност гарантира, че президентът Башар Асад ще напусне поста си.

Путин разреши митингите по време на игрите в Сочи

Те трябва, обаче да са с разрешение на Федералната служба за сигурност

    


Отварянето на трудовия пазар в ЕС разтресе управляващата коалиция в Германия

Имаме проблеми с хора, които не владеят дори майчиния си език, коментира представител на властите в Хамбург

    


Антарктика взе нов пленник - кораба-спасител

Китайският кораб е съобщил, че не е получил авария, че е в безопасност и не иска помощ.

Откъс от "Синдромът Портной" на Филип Рот


Днес в рубрика "Четиво" "Дневник" ви представя няколко страници от "Синдромът Портной" на популярния американски писател и носител на "Пулицър" Филип Рот. Сюжетът разказва за живеещия през 40-те и 50-те години Александър Портной, който от дете е воден от неутолимото си желание за секс, което ще го отведе към "фройдистки калейдоскоп от скучки".

В. "Гардиън" я определя като "най-забавната книга за секс и писана някога", а в. "Ню Йорк таймс" като "възхитително забавна книга, абсурдна и...

Почина музикантът Фил Евърли

/КРОСС/ На 74-годишна възраст в Бърбанк, щата Калифорния почина музикантът Фил Евърли, който стана известен като участник в дуета „The Everly Brothers", предаде CNN. Евърли е страдал от хронично заболяване на белите дробове.Дуетът на братята Дон и Фил дебютира през 1956 г. Още през втората половина на 50-те години „The Everly Brothers" продобиват голяма популурност с песните си в стил кънтри и рокабили. През 60-те години те остават на гребена на вълната.Среди най-известните им хитове са „Wake Up Little Suzie", „Cathy's Clown", „Bye Bye Love", „All I Have To Do Is Dream".Дуетът оказва влияние върху бъдещи звезди като „The Beatles" и дуета „Simon and Garfunkel".    

Продължава разследването на инцидента с Шумахер

Разследването за тежкия инцидент, който сполетя легендарния пилот във Формула 1 Михаел Шумахер продължава, като според френския вестник Dauphiné Libéré в каската на пилота е имало монтирана камера. Шумахер получи тежка мозъчно-черепна травма след инцидент при ски спускане и все още е в състояние на предизвикана кома. Засега състоянието му е стабилно, но все още има опасност за животa му. Все още обаче не е ясно дали камерата е записвала и дали е останала здрава след падането. От прокуратурата в Албервил, която разпореди разследването, отказаха коментар. Полицията вече е разпитала 14-годишния син на Михаел Шумахер – Мик,който е бил с него по време на трагичното спускане.

Попове от Неврокопска епархия плашат, че ще преминат в македонската църква

/КРОСС/ Трима свещеници от т.нар. в миналото алтернативен синод заплашиха, че ако изборите в Неврокопска епархия за митрополит се проведат на 12 януари, те ще преминат към Македонската православна църква. Попове пробват преврат в Неврокопска епархия. Те се опитват да осуетят епархийските избори за Неврокопски митрополит, които са насрочени за 12 януари, стана ясно вчера.Свещеници скочиха срещу Видинския митрополит Дометиан, който временно управлява епархията след смъртта на дядо Натанаил до вота след 9 дни. Те негодуват срещу двама назначени духовници от близките села в градски грамове в Сандански. Архиерейският наместник на Санданска духовна околия отец Георги Сарадинов е сменен с протойерей Георги Менчев, а председателят на катедралния храм „Св. Георги" в града свещеник Йордан Аврамов е сменен с Благой Стоев. Поповете роптаят и срещу това, че като и.д. митрополит дядо Дометиан е ръкоположил за свещеник Георги Хаджигеоргиев. Новоназначените свещеници са основатели на така наречения свещенически синдикат - една структура, която е несъвместима с църквата. Обезпокоени сме за предстоящия избор и заради това, че новоназначените свещеници вече са гонили някои от епископите, които са налице в листата, коментира вчера отец Йордан Андонов от името на превратаджиите в Сандански. Според поповете в града назначенията са се извършили внезапно, а според неписани правила в църквата, такива действия не се извършват от временно заемащ длъжността"

Преходът ни беше мижитурски, трябва нов идеал

Трябва ни нещо конкретно, което да промени България. Може да станем екологична зона на Европа, защото можем да произвеждаме всичко чисто, сподели своята утопия в предаването „Факторът Кошлуков” Стефан Цанев.

Венцеслав Стефанов: И след сто години ще има "Славия"

- Изминалата година не бе като другите за "Славия". Как я усетихте?
- Разбира се, че беше специална година. Такъв юбилей, както се казва, се случва веднъж на сто години! Отбелязахме го подобаващо. И се надявам поне от тържествата славистите да са останали доволни и горди.
- Как се управлява клуб на сто години?
- Единствено "Славия" у нас знае то - Изминалата година не бе като другите за "Славия". Как я усетихте? - Разбира се, че беше специална година. Такъв юбилей, както се казва, се случва веднъж на сто години! Отбелязахме го подобаващо. И се надявам поне от тържествата славистите да са останали доволни и горди. - Как се управлява клуб на сто години? - Единствено "Славия" у нас знае то

Психиатър: Гражданското общество трябва да се еманципира

София /КРОСС/ Политическият пазар е за всички. Ще нахлуват амбициозни млади хора. Голямата беда е, че в България трудно се формира солидарно действие. Това коментира пред bTV психиатърът д-р Николай Михайлов. Той коментира и протестите, които белязаха отминалата година. По думите му протестиращите са хора, които имат историческа, биографична свързаност с десните партии.Протестът създаде култура на отказ да бъдат приети безобразията, той формира една традиция. Има гражданско несъгласие на остра реакция за всяко безумно назначение, коментира Михайлов. Гражданското общество трябва да се еманципира от собствените си политически предразсъдъци и да има ясна представа какво иска от дадената власт, категоричен бе той.

До 15 януари раздават храните от програмата за бедни във Варна

Продуктите от втория транш на програмата „Разпределяне на храни от интервенционните запаси на ЕС“ ще се раздават до 15 януари т.г. Това напомниха от областния съвет на БЧК във Варна. През втория транш в 17 пункта на червенокръстката организация в областта всеки правоимащ ще получи срещу подпис и документ за самоличност общо 20,400 кг от 9 вида хранителни продукта: ориз – 2 кг; захар – 5 кг; олио – 5 л; зрял фасул – 1 кг; леща – 2 кг; пчелен мед – 2,5 кг; конфитюр – 1 кг; вафли – 0,900 кг и картофено пюре – 1 кг.

Съкратените работници от бургаската корабостроителница излизат на трети протест

Съкратените работници от бургаската корабостроителница излизат на трети протест утре от 13.00 часа в градинката до Старата поща, съобщи агенция„Фокус”. Атанас Димитров, корабен монтьор с 30-годишен стаж в завода е посрещнал празниците с остатъка от септемврийската заплата, която беше преведена през декември на съкратените работници на корабостроителния завод. Документите на Димитров са подадени в Бюрото по труда и НОИ в законоустановените срокове. Той посочи, че има слухове, че част от съкратените ще бъдат върнати на работа, но самите работници не са в течение на тези неща. На Димитров до пенсия остават около 11 години. Той тепърва започва да си търси нова работа.

7 коли във верижен удар на АМ Струма

Седем коли са се ударили тази сутрин при верижна катастрофа на на автомагистрала "Струма" край Диканите, съобщи Struma.bg.

Как да разбираме кога паролата ни е открадната


Хакерските атаки са еждневние, но за съжаление повечето хора така и не разбират за тях. Това създава голям риск за данните им в интернет, особено ако техен акаунт е сред улова на дадена хакерска атака. Без да знаят за това обаче, потребителите продължават да използват същите пароли за достъп.

Компютърният специалист Трой Хънт е направил безплатен сайт, в който може да проверим дали паролата ни за даден имейл акаунт е била компрометирана. От скоро Хънт е добавил и нова функция към...

Идва у нас: Мутант удря бъбреците и сърцето

Сръбски вирус пълни болниците. Грипна епидемия у нас вероятно ще има до седмица. Новогодишните партита са отприщили заразата.

Марин: Президентът да не дава оценка на правителството

Това има право да прави Народното събрание, смята той

    

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване