Почина музикантът Фил Евърли

На 74-годишна възраст почина музикантът Фил Евърли от  The Everly Brothers, съобщиха световните агенции. Той е страдал от хронично заболяване на белите дробове. Дуетът на братята Дон и Фил оставя в историята много хитове, сред които ”Wake Up Little Suzie", ”Bye Bye Love",  ”All I Have To Do Is Dream" и други. Дуетът оказва влияние върху много други звезди, сред които са и ТheBeatles, Simon and Garfunkel и други.

65 души все още са в болниците във Волгоград

Либерал-демократическата партия предложи възстановяване на смъртното наказание

    


Предстоящи събития в страната за днес, 4 януари

***София /КРОСС/ От 11.00 до 16.00 часа в Националния музей „Земята и хората" ще се проведат детски игри на тема: „Да направим кристали от картон". ***София /КРОСС/ От 11.30 часа пред паметника на Българския опълченец тържествено ще бъде отбелязан денят на Освобождението на София. ***Габрово /КРОСС/ Със съдействието на Руски културно-информационен център безплатно ще бъдат излъчвани класически детски анимационни филми.    

Двама от създателите на „12 плюс 3”: НИЕ СЕ СРАМУВАМЕ!

Двама от създателите на обедния блок на програма „Хоризонт” на БНР „12 плюс 3” Йордан Лозанов и Георги Папакочев написаха писмо по повод 25-годишнината на предаването, в което казват, че се срамуват от начина, по който в момента то се използва за политически цели. Вижте целия текст, публикуван първо на Noresharski.com.

На 4 януари 1989 година за първи път се в радиоефира се появи „12 плюс 3”, обедното предаване на програма „Хоризонт”, което продължава да звучи вече четвърт век – с актуалните новини, информации и теми, с познатите си сигнали, а и с високите изисквания  на своите многобройни слушатели. От самото начало на демократичните промени в България екипът на „12 плюс 3“ е отстоявал професионалните стандарти на независимата журналистика, плурализма на мненията, политическата безпристрастност. На тях учехме и новото поколение радиожурналисти – пред микрофоните на предаването израстнаха много радио и телевизионни звезди, професионално укрепнаха чудесни репортери, а през стажантската школа на „12 плюс 3“ преминаха журналисти, които доказаха качествата си в Би Би Си, Си Ен Ен и други световни медии.

Ние, като част от неговите създатели, първи водещи и редактори, се гордеем с юбилея на своята професионална рожба. Наред с това обаче днес се срамуваме:

  • От това, че напълно основателно повече от половин година протестиращите срещу правителството на антиевропейската, русофилска олигархия освиркват шумно и с нескрито презрение името на шефа и един от водещите на предаването Петър Волгин.
  • От това, че от студиото на „12 плюс 3“ в ефира все по-често се лее неприкрита и целенасочена политическа пропаганда в полза на силните на деня.
  • От това, че в опит да се манипулира аудиторията се използуват перфидните агитационни методи на ЦК на БКП и ДС, за да се лансират груби антиевропейски и антизападни нападки за сметка на проруските и евразийски тези – нещо, което е далеч от официалната (засега поне в нейната видима част) политика на България и което е несъвместимо с националните й интереси.
  • От това, че авторитетът на „12 плюс 3“ постепенно се срива, нещо, което други талантливи журналисти, изпълняващи коректно своята работа като водещи и редактори в предаването, не заслужават.

Наистина е тъжно, че вместо с радост отбелязваме четвъртвековния юбилей на „12 плюс 3“ с подобни неприятни размисли. Правим го обаче с ясното съзнание, че обедното предаване на „Хоризонт”, което е надживяло и други неспокойни времена, отдавна принадлежи на своите слушатели.

Затова заставаме зад аудиторията, която създадохме с труда и професионалните си журналистически усилия и на която благодарим, че остава такава, каквато я виждахме в мечтите си на 4 януари 1989 година – рождената дата на „12 плюс 3” преди четвърт век!

Йордан Лозанов и Георги Папакочев – двама от създателите и първи водещи на „12 плюс 3“

04 януари 2014 г, София 

The post Двама от създателите на „12 плюс 3”: НИЕ СЕ СРАМУВАМЕ! appeared first on Noresharski.com.

Как ще се промени пътуването със самолет през 2014 г.

Авиокомпаниите залагат на повече сигурност, по-високи такси, безжичен интернет на борда, но и на по-тесни седалки

    


Вестниците пишат...

София /КРОСС/ Водещи заглавия в българската преса: в. "Дума"„България на първо място по ранно напускане на училище"България е на първо място в ЕС по ранно напускане на училище, сочи проучване на агенция "Медиана". 17,3 години е средният показател за учениците в Европа, докато у нас той е 14,3 години. Страната заема 9 място по брой престанали да учат преди завършване на средното образование. 91,3% от пълнолетните българи смятат, че гимназиите трябва да дават професионална квалификация на зрелостниците, показва изследването. 88% твърдят, че е добре да имат занаят, а 1/4 от анкетираните споделят, че редовно са печелили пари, докато са учили и работили едновременно. 47% от учещите в средни училища са категорични, че биха приели да се обучават по дуалната система. Около 40% от тях са категорични, че образованието, което получават, ще им помогне да си намерят добра работа. На обратното мнение са 26%, а 36% не могат да преценят.   в. "Капитал"Как се опитомява гражданско общество""В средата на декември, когато законопроектът на БСП за Изборен кодекс получи входящ номер в парламента, Мая Манолова най-сетне можеше да си отдъхне. След като в продължение на шест месеца тя търпеливо изслушваше всевъзможни пледоарии и упражнения на тема изборни правила, БСП внесе готовите текстове, при това с печат "одобрено от гражданското общество". в

Рождениците днес

София /КРОСС/ Информационна агенция КРОСС честити рождените дни на: Проф. g-p Емил Таков, ортопед, министър на здравеопазването в правителството на Стефан Софиянски, 64 г. Константин Вълков, програмен директор на Дарик радио, 37 г. Николай Петров, солист в Софийската опера, 57 г. Теодор Захов, съсобственик на „Икономедия", издател на „Капитал", зам.-председател на Съюза на издателите в България, 46 г. Христо Шопов, актьор, 50 г. Росен Кирилов, футболист    

Сърбия предлага на Македония да създадат общи посолства

Сръбският министър на външните работи призна, че страната му ще предложи на Македония да се създадат съвместни посолства на двете държави в чужбина, пише в. „Новости”, цитиран от Б...

Десет автомобила се сблъскаха на магистрала „Струма”

Верижна катастрофа е станала тази сутрин на автомагистрала "Струма". Сблъскали са се десет коли, двама души са пострадали, съобщава БГНЕС. Инцидентът е станал близо до разклона за Дрен. Пре...

Обявяват грипна епидемия до седмица

До седмица ще бъде обявена грипна епидемия. Проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести, опроверга твърденията в интернет, че в страната ни циркулира сръбски вирус.

Най-малко 16 души са загинали в снежните бури в САЩ

Най-малко 16 души са загинали в снежните бури в САЩ, съобщиха световните агенции. Смъртните случаи са в щатите Мичиган, Кентъки, Индиана, Илинойс, Ню Йорк и Пенсилвания. По данни на полицията повечето жертви са загинали при пътни катастрофи, предизвикани от слаба видимост, а една жена е умряла от замръзване в колата си. Освен това при злополука с машина за разхвърляне на сол за размразяване на пътищата е загинал един комунален служител. Лошото време затрудни и работата на летищата на градовете Ню Йорк, Нюарк в щата Ню Джърси, Бостън в щата Масачузетс, Филаделфия в щата Пенсилвания и столицата Вашингтон. От четвъртък в САЩ са отменени около 5000 полета, от които 1650 в Ню Йорк. ООН, чиято централа се намира в Ню Йорк, преустанови работата си за деня. Метрото се движи със закъснения. Снеговалежите засега са престанали, но през нощта в САЩ се очаква значително понижаване на температурите - на места до 30 градуса под нулата, както и силни ветрове, чиято скорост може да достигне 50 км/час.

50-годишните са новите 40-годишни

Преди години мнозина смятаха дамата на 50 за жена, прекрачваща прага на старостта.
Дори само от мисълта за половиния век, навършван от тази или онази жена, някои ги побиваха тръпки. Колко млади мъже обаче днес ще се замислят за повече от 10 секунди дали биха се отказали от алтернативата вечер вкъщи да ги посрещат на вратата не девойки Преди години мнозина смятаха дамата на 50 за жена, прекрачваща прага на старостта. Дори само от мисълта за половиния век, навършван от тази или онази жена, някои ги побиваха тръпки. Колко млади мъже обаче днес ще се замислят за повече от 10 секунди дали биха се отказали от алтернативата вечер вкъщи да ги посрещат на вратата не девойки

Националните волейболни отбори почнаха с победи световните квалификации

Националният отбор по волейбол победи с 3-0 гейма (18, 19, 5) отбора на Кипър в среща от квалификационния турнир за Световното първенство, която се игра чешкия град Опава. В групата са още отборите на домакините от Чехия и Холандия.

Цвети Пиронкова с втора победа в Сидни

Българката разби украинката Марина Заневска с 6:1, 6:3

    


Ангел Марин: Не ми плюйте в душата с обвинения!

Знаете ли какви безсънни нощи и противоборство има в душата ми, идвало ми е да удуша някои от престъпниците, но държавническият подход налага да изляза извън рамките на емоциите, обясни Марин подхода си при помилванията.

”Форбс”: Напускането на България и Румъния може да не е масово

Напускането на България и Румъния може да не е масово след отмяната на трудовите ограничения в Европейския съюз, коментира списание "Форбс". Изданието отбелязва обаче, че България и Румъния имат най-ниските БВП на глава от населението в ЕС, а безработицата в тези две страни расте. Някои експерти в България и Румъния се опасяват от изтичане на мозъци поради напускането на млади и квалифицирани граждани на тези две страни, след като са получили образование в тях. Смята се, че една четвърт от българите и 31 процента от румънците говорят английски, спрямо една трета от поляците, отбелязва "Форбс", цитирано от БТА. Много експерти, както и представители на българските и румънските власти, обаче са скептични, че ще настъпи масова емиграция през 2014 г. Официални лица посочват, че мнозина техни сънародници вече са напуснали тези две страни. "Не смятам, че това е голям проблем. Хората, които искат да отидат във Великобритания, вече са там. Не смятам, че голям брой от тях ще отидат там през новата година", казва за "Форбс" консулът на България в Ню Йорк Любомир Грънчаров. Той добавя, че мнозина българи, които са отишли във Великобритания преди 2014 г., се завръщат в страната си заради високите цени на наемите и имотите в Обединеното кралство. "Форбс" се спира на отрицателните настроения към българските и румънските мигранти сред обществеността, медиите и политиците във Великобритания, където през 2004 г. са пристигнали близо половин милион поляци и британците се опасяват от подобен наплив от България и Румъния. От друга страна някои британски икономически експерти смятат, че пристигането на здрави и мотивирани да работят имигранти може да е полезно за икономиката на приемащата ги страна, особено при положение, че тези имигранти обикновено са млади и рядко са товар за националното здравеопазване или социална система, отбелязва "Форбс". Част от дискусията е и спорният въпрос с ромите. Ромите са известни като нежеланите хора в Европа, тъй като са народ без страна и като цяло не са склонни да се интегрират в други общества. Ромите съставляват около 2.5 процента от населението на Румъния, или около 400 000 души, и 4.4 процента от населението на България, или около 300 000 души, по данни на британския мозъчен тръст "Юропиън мувмънт" (Европейско движение). Финансирано от ЕС проучване през 2011 г. сочи, че всеки трети ром е безработен, 20 процента нямат здравна застраховка, а около 90 процента живеят под равнището на бедност, завършва статията на "Форбс".

Как се отслабва с памук, кости и очила

Слагате си сини слънчеви очила. Вземате топче памук, потапяте го в чаша портокалов сок и го гълтате. След това си палите цигара и гледате да стоите далеч от блата. Кой е казал, че да спазваш диета е лесно или се опира на здравия разум? От цигарената диета до оцетения режим през годините жените не се спират пред нищо, за да постигнат желаната Слагате си сини слънчеви очила. Вземате топче памук, потапяте го в чаша портокалов сок и го гълтате. След това си палите цигара и гледате да стоите далеч от блата. Кой е казал, че да спазваш диета е лесно или се опира на здравия разум? От цигарената диета до оцетения режим през годините жените не се спират пред нищо, за да постигнат желаната

Земетресение с магнитуд 5,9 в Чили

Трус с магнитуд 5,9 разлюля океанското крайбрежие на Чили, предаде ИТАР-ТАСС, като се позовава на Геоложката служба на САЩ.

Преглед на варненския печат - 4 януари

„Спешните медици искат гаранции за живота си”, е водещо заглавие в днешния брой на варненския вестник „Черно море”. Докога ние, спешните медици по спешните кабинети и адресите, ще сме обект на нападения и психическа агресия? Трябва ли да ходим на работа въоръжени или да преминем курсове по самоотбрана? Кой и кога в тази държава, ще се замисли защо нападат предимно спешните екипи? Това се казва в електронно писмо до в.

Коледното чудо в НИМ - 200 000 посетители за седмица

МАЛКО преди Коледа получих подарък от Министерството на културата. Там отупаха брашнения чувал на бюджета и ми платиха сметката за отопление, които газовата компания - монополист поиска авансово за месец напред. 
Националният исторически музей чрез собствените си приходи общо взето връзва конците със сметките си, но номерът с авансовото плащане МАЛКО преди Коледа получих подарък от Министерството на културата. Там отупаха брашнения чувал на бюджета и ми платиха сметката за отопление, които газовата компания - монополист поиска авансово за месец напред. Националният исторически музей чрез собствените си приходи общо взето връзва конците със сметките си, но номерът с авансовото плащане

Българин, каторжник от Гърция: Искам да докажа на всички, че не съм престъпник

Георги Груев - българин,бивш каторжник от Гърция, осъдени и оправдан за трафик на дрога, отпразнува първата си Коледа на свобода. Без пищна трапеза, с малка елхична, окичена с една-единствена играчка.

Пред bTV Груев сподели, че мечтае да започне пак да работи в областта на търговията с плодове и зеленчуци, да привлече и сина си в този бизнес... Георги Груев - българин,бивш каторжник от Гърция, осъдени и оправдан за трафик на дрога, отпразнува първата си Коледа на свобода. Без пищна трапеза, с малка елхична, окичена с една-единствена играчка. Пред bTV Груев сподели, че мечтае да започне пак да работи в областта на търговията с плодове и зеленчуци, да привлече и сина си в този бизнес...

Българин, лежал в каторга в Гърция: Искам да докажа на всички, че не съм престъпник

Георги Груев - българин,бивш каторжник от Гърция, осъдени и оправдан за трафик на дрога, отпразнува първата си Коледа на свобода. Без пищна трапеза, с малка елхична, окичена с една-единствена играчка.

Пред bTV Груев сподели, че мечтае да започне пак да работи в областта на търговията с плодове и зеленчуци, да привлече и сина си в този бизнес... Георги Груев - българин,бивш каторжник от Гърция, осъдени и оправдан за трафик на дрога, отпразнува първата си Коледа на свобода. Без пищна трапеза, с малка елхична, окичена с една-единствена играчка. Пред bTV Груев сподели, че мечтае да започне пак да работи в областта на търговията с плодове и зеленчуци, да привлече и сина си в този бизнес...

В Германия: Щадете българските и румънските имигранти

Водещи фигури от икономическия живот на Германия призоваха за умереност в дебата за предполагаемата имигрантска вълна от Румъния и България, пише германският вестник Neue Osnabrücker Zeitung.

Главатар на мексикански наркокартел заловен в Холандия

На амстердамското летище Схипхол бе задържан един от водачите на мексиканския накрокартел Синалоа Хосе Родриго Аречига-Гамбоа, предаде АФП.

Маргарет Тачър - обсебена от прическата си

Желязната лейди я поддържала със 118 фризури на година

    


Великобритания е заплашена от наводнения

Втора седмица продължават проливните дъждове и предизвиканите от тях наводнения във Великобритания и това създава предпоставки за нови наводнения. При стихийните бедствия в края на 2013 година, когато Обединеното кралство беше връхлетяно от бури, загинаха 7 души.

Българите, румънците и бъдещето на Европа

"Хуните идват!" - този боен зов звучи не само в британските медии. Напоследък го усвоиха и популистите в Германия, а (в съответната политически коректна опаковка) вече го използват дори се...

Борисов сам ще избере новите шефове в ГЕРБ

Бойко Борисов няма да се оттегля от политиката и сам ще реши кои ще са новите зам.-шефове на ГЕРБ. Това заявява лидерът на опозицията в профила си във Фейсбук, съобщава Стандарт Нюз. Той отхвърля вс...

Британците се шегуват с прословутия наплив от българи и румънци

За разлика от истеричния популизъм на британските политици и медии обикновените граждани на Острова показаха респект към българите и румънците, пише Стандарт Нюз. Падането на визите отключи силен на...

Испания затопля отношенията с консорциума, изграждащ Панамския канал

Заинтересовани сме възможно най-бързо да се намери решение за излизане от ситуацията, заявиха от испанското външно министерство

    


Ето къде ни дебнат камерите на КАТ днес

Мобилни камери на КАТ заснемат всеки ден нарушителите на пътя в столицата. 

Вижте къде са разположени те днес:

МОБИЛНИ
ТЕЦ София - посока надлез „Надежда"
бул. „Рожен" - под надлез „Надежда"
с. Волуяк - посока гр. Костинброд
с. Волуяк - бул. „Ломско шосе"




























Мобилни камери на КАТ заснемат всеки ден нарушителите на пътя в столицата. Вижте къде са разположени те днес: МОБИЛНИ ТЕЦ София - посока надлез „Надежда" бул. „Рожен" - под надлез „Надежда" с. Волуяк - посока гр. Костинброд с. Волуяк - бул. „Ломско шосе"

Виж къде ни дебнат камерите на КАТ днес

Мобилни камери на КАТ заснемат всеки ден нарушителите на пътя в столицата. 

Вижте къде са разположени те днес:

МОБИЛНИ
ТЕЦ София - посока надлез „Надежда Мобилни камери на КАТ заснемат всеки ден нарушителите на пътя в столицата. Вижте къде са разположени те днес: МОБИЛНИ ТЕЦ София - посока надлез „Надежда" бул. „Рожен" - под надлез „Надежда" с. Волуяк - посока гр. Костинброд с. Волуяк - бул. „Ломско шосе"

Експерт: „Южен поток” ще се случи въпреки трудностите

„Южен поток” ще бъде изграден въпреки трудностите. Това заяви проф. Нина Дюлгерова на пресконференция, посветена на енергийната геополитика през 2013-2014 година. По думите й по проекта се работи активно в държавите, през които ще преминава газопроводът.

Данъчните удариха 5-има министри на Райков и Борисов

Пълна данъчна ревизия прави НАП на петима бивши министри - четирима от служебния кабинет и един от този на ГЕРБ. Причината е, че не са подали в срок декларациите си за имоти и спестявания след сдаването на властта.

Калфин: Нямам нищо общо с проекта на Дончева

Червената интрига дали евродепутатът Ивайло Калфин ще е част от новата партия на Татяна Дончева завърши 1:0 за "Позитано" 20. "Нямам нищо общо с проекта на Дончева, не съм се виждал с...

В Камбоджа забраниха протестите

Камбоджанската полиция разпръсна стотици привърженици на опозицията, събрали се в Пномпен. Властите забраниха нови демонстрации след разгонването на протеста на текстилни работници, при което загина...

Продават „Бургаски корабостроителници” на търг

Предприятието „Бургаски корабостроителници” ще бъде продадено на търг, пише „Стандарт”. Обявите са пуснати на сайта на Российский аукционный дом (РАД) http://au...

1 загинал и 15 ранени при катастрофи през денонощието

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 12 тежки пътнотранспортни произшествия, съобщиха от СБА.

Съдят Facebook за четене на личните съобщения

Двама потребители на Facebook са завели съдебно дело срещу Facebook. Обвинението е, че личните им съобщения редово са прихващани от компанията в опит тя да научи съдържанието на комуникацията на потребителите си

Грипна епидемия може да има до седмица у нас

Обикновено болестите ни връхлитат в средата на януари

    


Миграцията от България и Румъния може да не е масова след отпадане на трудовите ограничения

Сп. "Форбс" отделя внимание на имиграционния дебат в ЕС, където от 1 януари отпаднаха ограниченията за трудовия пазар на редица страни членки за българи и румънци. В статията със заглавие "Напускането на България и Румъния може да не е масово след отмяната на трудовите ограничения в ЕС" изданието отбелязва, че България и Румъния имат най-ниските БВП на глава от населението в ЕС, а безработицата в тези две страни расте.

10 българи стягат багажа за Марс

Георги, Божидар, Бойко, Ник, Андрей, Момчил, Петър, Самуил, Надежда, Пламен се записаха за участие в проекта за колонизация на Марс. Те ще бъдат избирани сред над 200 000 кандидати. 24 земляни ще полетят към Марс с еднопосочен билет и ще останат завинаги там.

Съботата - първо мъглива, после става слънчева

Съботният ден ще започне с мъгла или ниска облачност над по-голямата част от страната, ниските части и котловините. Постепенно през диня видимостта ще се подобри, облачността намалее и след обяд над повечето райони вече ще е слънчево. Ще остане тихо. Максимални температури, в повечето места, между 4° и 9°, в София около 6°. Такава е прогнозата ... Съботният ден ще започне с мъгла или ниска облачност над по-голямата част от страната, ниските части и котловините. Постепенно през диня видимостта ще се подобри, облачността намалее и след обяд над повечето райони вече ще е слънчево. Ще остане тихо. Максимални температури, в повечето места, между 4° и 9°, в София около 6°. Такава е прогнозата ...

Истина или лъжа: Заплашвали със смърт Емануела

Жената на турски бизнесмен заплашила Емануела със смърт, пише жълт уебсайт. Според клюката тя била бясна, че съпругът  обсипвал певицата с внимание и скъпи подаръци, и  пратила ужасяваща бележка с текст “Умри тази година”.
Потърсихме Емануела и ето какво каза тя.

















Жената на турски бизнесмен заплашила Емануела със смърт, пише жълт уебсайт. Според клюката тя била бясна, че съпругът обсипвал певицата с внимание и скъпи подаръци, и пратила ужасяваща бележка с текст “Умри тази година”. Потърсихме Емануела и ето какво каза тя.

Нашенец, бивш каторжник: Искам да докажа, че не съм престъпник

Георги Груев, българин ибивш каторжник от Гърция, осъдени и оправдан за трафик на дрога, отпразнува първата си Коледа на свобода без пищна трапеза, с малка елхична, окичена с една-единствена играчка. Груев сподели по БТВ, че мечтае да започне пак да работи в областта на търговията с плодове и зеленчуци, да привлече и сина си в този бизнес.

Един човек е загинал при катастрофи в страната

Общо 12 са тежките пътнотранспортни произшествия

    


Организират разходка на кучетата от приюта в Каменар

В събота 04.01.2014г. от 11:00 часа за пореден път приюта за безстопанствени животни Каменар ще отвори широко врати за поредната и вече традиционна доброволческа акция. Доброволците се събират на бензиностанцията на ОМВ на околовръстното над Затвора в 10:50 , има възможност от там да се вземат и хора без личен транспорт.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване