Привържениците на "Левски" избраха Георги Иванов-Гонзо за най-заслужил футболист


Георги Иванов-Гонзо е най-заслужилият футболист в историята на клуба. Това решиха привържениците на сините в анкета, но с уточнението, че обхваща само живите личности.

Иванов е събрал 1467 гласа в допитването. Той изпреварва убедително друг бивш нападател - Наско Сираков.

Иванов игра четири пъти в "Левски", като участва в 182 мача и отбеляза 105 гола. Той спечели любовта на привържениците, като стана най-резултатният футболист на сините в дербито с ЦСКА с общо 15...

„Вяла реанимация” нарече Станишев казуса „АБВ”

Лидерът на БСП показа безразличие към проекта на Георги Първанов

Как се става студент на годината?

1424493_764002136959626_175828992_nАвтор: Петко Иванов

На първо място искам да кажа, че не заемам никакви страни, а просто излагам нещата така както имах възможността да ги видя.

На скоро имах възможността да придобия „почетното“ звание „Студент на годината 2013 в категория „Социални, стопански и правни науки“. Повечето хора като чуят за това и започват да ме поздравяват и да ми честитят, но за какво ме поздравяват всъщност? Хората нямат представа какво означава това звание и какво седи зад него. Има ли изобщо някаква тежест или е просто една помпозна титла? Цялата тази история ми напомня на това как фирмите представят работните позиции за да изглеждат по прилично – чистач, става хигиенист, секретарка – офис асистент и т.н. Но да се върнем на темата – какво всъщност стои зад тази т.нар. титла? Отговорът е доста прост и донякъде тъжен – предимно късмет и няколко омайващи абзаца.

Ще започна историята си по хронологичен ред на събитията. На първо място как разбрах за този конкурс – напълно случайно, дори нямам конкретен спомен как това се е случило, вероятно съм кликнал на някой произволен линк във фейсбук. След като прегледах условията за кандидатстване, които бяха повече от неясни и може да се каже, че изобщо липсваха някакви конкретни изисквания, реших да си пробвам късмета. Честно казано ако по една случайност вече не си бях написал мотивацията за друг подобен конкурс и нямах снимани всички сертификати и уверение, че съм студент нямаше изобщо да си направя труда да подам документи.

Единственото, което направих е да променя 2-3 изречения и дати за да се връзва всичко. Едно от условията за да си подадеш документите беше да преминеш през вътрешен кръг през студентски съвет на съответния университет, който излъчва по един кандидат от всяка категория. След няколко неуспешни опита да се свържа със студентски съвет на УНСС относно въпросния конкурс, реших да ги посетя на място. Съответното посещение не даде никакъв резултат, защото от студентски съвет дори не бяха чували за подобен конкурс, което не ме учудва кой знае колко, все пак говорим за УНСС, но това е друга тема. Така или иначе вече си бях подготвил документите, които се състояха в няколко абзаца описание на моите постижения и умения и сканирани сертификати за участия(не за награди и почетни класиразия, а за участия), та реших да се свържа с организаторите от НПСС, от където получих отговор, че мога да си подам документите направо при тях, т.е. директно се класирам на финалния кръг. Тук някъде започна да ми става ясно, че няма никакви ясни критерии и организация, особено че победителите се избираха от жури (чийто състав беше неизвестен). След като срокът за подаване на документи изтече, беше обявен списък с всички участници – общо около 60 човека в 11 категории, от които в последствие към 10 бяха отхвърлени, защото нещо не им беше наред с документите, което не съм сигурен как е възможно, поради простата причина, че единственият задължителен документ беше увурение, че си студент (с други думи сериозен подбор и конкуренция). В моята категория за нещастие имаше 15 кандидата, така че конкуренцията беше „на ниво“, за разлика от някои други категории, където имаше само по 3-4 участника. В крайна сметка ми изпратиха мейл, че съм в топ 3 в моята категория и трябва да се явя на награждаването в строго официално облекло, защото ще има много високопоставени гости и ще ни излъчват по телевизията и не знам си още какво. После ми изпратиха смс, за да ми напомнят, а накрая и ми се обадиха за да са сигурни, че съм разбрал. За жалост единственото строго официално облекло, което притежавам е от абитюренската и то не беше при мен. Все пак успях да сглобя нещо подобно на “строго официално облекло“, въпреки че обикновено не се трогвам от подобни изисквания.

Както и предполагах цялото събитие и целият конкурс се оказаха разхищение и пране на пари от страна на НПСС (парите на студентите от цяла България). Мерките за сигурност бяха сравними с тези в американското посолство, металодетектори и не знам си какви още проверки. И за какво беше нужна тази сигурност?… защото събитието се оказа събрание на министерски съвет и бивши членове на БКП.

Награждаването се проведе във Военният клуб с помпозна церемония с изискани маси и кетеринг и както си му е реда на всичко за толкова високопоставени гости. Естествено нищо от това не беше направено за студентите, а и те изобщо не бяха центъра на вниманието, той по-скоро беше насочен към всички министри и гости, които честно казано изобщо нямат представа какво представлява самият конкурс и защо изобщо са поканени да присъстват. Набързо бяхме инструктирани как да се държим ако излезем на сцената и че трябва да сме кратки в благодарностите си, защото ще ни излъчват по телевизията. Първата победителка говори около една минута, което на мен ми се стори благоразумно, но не и на организаторите, които ни предупредиха за втори път и поставиха лимит от не повече от 10-15 секунди. Естествено това че трябва да се придържаме към ефирното време не спираше никой от министрите да си изнася до болка познатите на всички заучени речи, но нали все пак те са главните действащи лица на събитието. Общо взето цялото събитие си беше загуба на време, а и от всичко нагоре когато ме обяви за победител, уважаемият министър Чобанов ми сбърка и името. От положителна гледна точка поне имах възможността да опитам различните видове хапки, но благоприличието ми позволи да изям само една чиния, а останалите 3-4 останаха зян, защото явно другите студенти толкова ги беше присвил стомаха от притеснение, че изобщо не опитаха иначе така скъпия кетеринг приготвен специално за тях.

Като заключение мога да кажа, че ако някой от НПСС чете това му давам като съвет вместо да се чудите как да отчитате дейност и да лижете задниците на всички министри да употребите и без това раздутия си бюджет за нещо, което реално ще е полезно на студентите и ще допренесе за тяхното развитие.

Видео към церемонията по награждаване.

Запазен е оригиналният правопис. Текстът е препубликуван от личния блог на автора petkoivanov.com

The post Как се става студент на годината? appeared first on Noresharski.com.

Обявиха състава на журито на 64-ото Берлинале

/КРОСС/ Стана известно журито на 64-ия Берлински кинофестивал, който ще се проведе от 6 до 16 февруари тази година. Експертният съвет на Бверлинаре тази година се оглавява от американския сценарист и продуцент Джеймс Шамус. В журито влизат френския режисьор Мишел Гондри, актьорът от Хонконг Тони Люн, американските актьори Кристоф Валц и Грета Гервиг, американският продуцент Барбара Броколи и датската актриса Трине Дирхолм.

Бившият китарист на Red Hot Chili Peppers събра своя банда

/КРОСС/ Бившият китарист на Red Hot Chili Peppers Джон Фрушанте и бившият член на The Mars Volta Омар Родригес-Лопес сформираха нова група, наречена Kimono Kult. Фронтмен на бандата, която ще се състои от шест човека, ще бъде Тери Джендър Бендер от Le Butcherettes.На 4 март ще излезе и дебютният EP на групата, озаглавен Kimono Kult с четири парчета.

Кристалина Георгиева: ЕС увеличава помощта за Сирия, но тя не стига до нуждаещи се

Европейският съюз обяви, че ще увеличи с още 165 милиона евро хуманитарната си помощ за жертвите на сирийския конфликт, но се безпокои, че достъпът до опустошените от войната зони остава блокиран от режима в Дамаск и някои джихадистки групировки, предаде Франс прес. Новината бе огласена в навечерието на втората конференция на дарителите, организирана от ООН в Кувейт. "Установяваме, че хуманитарната обстановка непрестанно се влошава. Няма никакво подобрение нито за сирийците в страната, нито за бежанците в съседните държави", заяви европейският комисар, отговарящ за хуманитарната помощ, Кристалина Георгиева. За справяне със ситуацията Георгиева призова световната общност да последва примера на ЕС - основен дарител на средства за Сирия с отпуснати над два милиарда евро от началото на конфликта. На конференцията в Кувейт страните от ЕС ще проявят щедрост и като отделни държави, уточни Георгиева. Еврокомисарката отбеляза, че строгите санкции, наложени от ЕС срещу Дамаск от 2011 г. насам, наскоро са били смекчени, най-вече, за да се даде възможност за внос на лекарства. Направени са били промени, свързани със замразяването на банковите операции, за да се облекчи купуването на храни. Международната общност, включително главните поддръжници на Дамаск - Русия и Иран, трябва да бъдат единни, за да окажат натиск върху страните в конфликта да осигурят достъп до опустошените райони, най-вече този край Алепо. При боевете между бунтовници и джихадисти в последните седмици сме свидетели на раздробяване на сирийските групировки, което допълнително усложнява предоставянето на помощи, тъй като на моменти изобщо не се знае с кого да преговаряме, изтъкна Георгиева. Някои ислямистки групировки особено решително блокират достъпа, като нападат хуманитарни работници или пречат на кампаниите за ваксинация срещу детски паралич, допълни Георгиева. За да улесни преговорите с режима за гарантиране на доставките на хуманитарна помощ, ЕС планира скоро да изпрати двама или трима дипломати, сред които експерт от европейската служба за хуманитарна помощ (ECHO), в представителството си в Дамаск. За разлика от посолствата на повечето европейски страни, тя никога не е била затваряна, но работи без чуждестранния си персонал, посочва АФП. ООН наскоро обяви, че през 2014 г. ще са необходими около 2,3 милиарда долара, за да се помогне на 9,3 милиона души в Сирия, и 4,2 милиарда долара за подпомагане на над 4 милиона сирийски бежанци в чужбина. Според Кристалина Георгиева страните от ЕС са дали подслон на около 60 000 сирийци от избухването на конфликта. "Повечето бежанци обаче, не искат да отидат да живеят толкова далече, защото се надяват да се върнат у дома", каза тя.

Virgin Galactic се подигра на гравитацията

Миналата година сър Ричард Брансън обеща неговата компания Virgin Galactic да извърши първия туристически полет в космоса през 2014 г. Сега към...

Котоошу пребори Аоияма в БГ дербито

Успехът на Котоошу над Аоияма бе четвърти за Калоян от общо четири срещи на дохиото със сънародника му.

Sony представи музикалния смартфон Xperia E1

/КРОСС/ Sony Mobile официално представи музикалния смартфон Xperia E1, съобщи Рhonearena. Устройството е от средния клас и разполага с ярък 4-инчов дисплей с резолюция от 800х480 пиксела, двуядрен процесор с тактова честота 1,2 GHz, 512 MB RAM, 4 GB флаш памет, WalkmanTM технология, "shaketoshuffle" функция и хардуерни бутони за лесно управление на музиката. Джаджата има и 100 Db високоговорител за по-силен и по-чист звук, който се запазва при всякакви обстоятелства, ClearAudio+ режим и xLOUD. Xperia E1 ще бъде наличен на пазара и във вариант с две SIM карти и в три различни цвята: бяло, черно и лилаво. video:http://www.youtube.com/watch?v=rxt3Lvumvkc

Бизнесът също недоволства от новия Наказателен кодекс

Проектът на нов Наказателен кодекс вменява синдикални функции на съдебната система заради въвеждането на затвор за неплащане на осигуровки. Това се казва в позиция на Българската стопанска камара (БСК), изпратена до премиера във вторник.   Работодателската организация настоява проектозаконът да бъде обсъден в Националния съвет за тристранно сътрудничество, тъй като засяга трудовите и осигурителни отношения. "Проектът на нов Наказателен кодекс поставя в общ режим на наказателна отговорност неплащането на осигуровки и на данъци и такси, а подобно аналогично третиране е в противоречие с Конституцията, според която общественото и здравно осигуряване е право, докато плащането на данъци е задължение", се казва в позицията на БСК.   Според нея е неоправдано наказателна отговорност за това да се носи само от работодателите, а не и от служителите. Напомня се, че по закон разпределението на задължението за заплащане на осигурителните вноски е в съотношение 60% за работодателя и 40% за работниците и служителите. Делът на работниците обаче се събира по служебен ред и се внася от фирмите. Стопанската камара казва, че подобни наказателни мерки и репресивни текстове срещу бизнеса няма в нито една европейска страна.   "Законопроектът не дава определение на понятието "работодател" и не третира случаите на неплащане на осигуровки от самоосигуряващи се лица и други осигурители, като по този начин поставя в неравностойно положение работодателите спрямо останалите лица, които имат задължение по закон да внасят осигурителни вноски", заявяват от БСК.   Работодателската организация напомня още, че държавата също е работодател и задължено лице по Кодекса за социално осигуряване (КСО). Поради това неплащането поставя под заплаха от наказателно преследване високопоставени длъжностни лица, включително и ключови за стабилността и развитието на страната фигури, като министър-председателя, министъра на финансите, министъра на правосъдието и т.н.   БСК казва, че инкриминирането на неплащане на осигурителни вноски, "когато работодателят е обявил възнаграждение в по-малък размер от действително изплащаното на осигуреното лице", противоречи с разпоредбите на Кодекса за социално осигуряване. В много случаи осигурителният доход не е в пряка зависимост от възнаграждението, казват от БСК.   "Такъв е случаят, когато лицето получава възнаграждение, по-ниско от минималния осигурителен доход за професията в съответната икономическа дейност, или възнаграждение, което е по-високо от максималния размер на осигурителния доход. Изплащането на възнаграждението няма отношение към заплащането на осигурителните вноски, включително вноски се дължат върху неизплатени възнаграждения", казват от стопанската камара.   Според БСК стремежът на управляващите да намерят приемлива формулировка за въвеждане на наказателна отговорност само за работодателите за неплащане на осигуровки "имаше своите пикови моменти и при управлението на ГЕРБ".   Камарата напомня, че още през 2000 г. парламентът е инкриминирал неплащането на осигуровки в особено големи размери, но Конституционният съд е отменил като противоконституционна промяната. Аргументът бе, че тя застрашава основното право на всеки гражданин да получава възнаграждение за положения труд.

Варненският съд остави в ареста мъж, запалил жена си

Ахмед Шабанов от Търговище, разследван за убийството на жената, с която живее ще остане в ареста. Днес Варненският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съда Търговище от началото на 2014 година, с което е била определена първоначалната мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 56 годишния мъж.

Двойно повече прогонени от лагерите си роми през 2013 година във Франция

През 2013 година Франция е прогонила от лагерите им 20 хиляди роми - двойно повече, отколкото през 2012 година, показва доклад на Лигата за правата на човека и Европейския център за защита на правата на ромите, цитирани от Франс прес във вторник. Според изследването през 2013 година властите са разтурили 165 от общо 400 лагера във Франция. 19 380 души са били прогонени от местата, където са живеели. През 2012 година са били премахнати 97 лагера с 9404 обитатели. През 2011 година само 8455 роми са били засегнати от принудителните мерки. Освен това са се наложили 22 евакуации след пожар, които са засегнали 2157 души. По-малко от 17 хиляди роми, предимно пристигнали от България и Румъния, живеят в незаконни лагери, показва официалната статистика. Броят на прогонените от лагерите е по-голям, защото някои са били гонени повече от един път. Насилствените евакуации са проява на политика на отхвърляне на ромите, която се е задълбочила при управлението на левицата, предупреждават авторите на доклада. "Властите искат само едно: връщане (на ромите - б.ред.) в родните им страни". Но тази политика е "неоправдана, скъпа и безполезна", защото не могат да попречат на ромите да се върнат във Франция, се казва в доклада. Понякога ромски семейства се настаняват дори в ликвидирани лагери, подчертава за АФП един от авторите на доклада и дава за пример лагер близо до северно предградие на Париж.

Жената, запалената от мъжа си, почина

Жената, която бе запалена от мъжа си на 7 януари, почина, съобщи 24 часа. Извършителят на престъплението Ахмед Шабанов е привлечен като обвиняем затова, че е залял с бензин Севинч Мехмедова, с ко...

Истински детектив надигра Игра на тронове, а Матю открадна ролята на Уди

Премиерата на новия крими сериал "Истински детектив" с Матю МакКонъхи и Уди Харелсън е най-добрият старт на НВО сериал за американския канал от 2010 година насам, показват рейтингите в САЩ....

Франция изгонила рекорден брой роми през 2013 г.

Франция е изселила рекордните 19 380 роми през 2013 г., което е над два пъти повече спрямо 2012 г., предаде БГНЕС. "За сравнение, 9404 роми са били изселени от властите през 2012 г. и 8455 през...

Вече и гръцки тим с оферта към Бербатов

Гръцкият ПАОК е отправил оферта към "Фулъм" за Бербатов, който е оценен на 2 млн. евро.  В материала на вестник "Верея" се казва, че мисията за ПАОК изглежда много трудн...

Соломон Паси: НАТО става безсмислено, трябва да се готвим за среща с извънземните

Организации от типа на НАТО ще станат безсмислени, но трябва да се готвим за среща със създания от други планети. Това заяви Соломон Паси пред БНТ. "В Атлантическия клуб работим по една идея за ...

11 души със стафилококи в кетъринг фирмата в Сливен

Предстоят санкции на фирма "Кей енд Ви", като ще й бъде наложена глоба в размер на близо 4000 лв

Станишев: Първанов иска да развали къща заради колиба

"В такива трудни моменти на изпитание БСП се мобилизира за максимален резултат и аз смятам, че тази ситуация ще доведе точно до такова поведение на симпатизантите и членовете на БСП", каза лидерът на БСП

Промените в Закона за културното наследство се отлагат за средата на годината


Поради големия обществен интерес работата по предвидените поправки в Закона за културното наследство ще се забавят, заяви пред "Дневник" министърът на културата Петър Стоянович. Той изрази надежда, че промените, залегнали в законодателната програма на ресорното министерство, ще бъдат внесени в Министерския съвет в средата на 2014 г. Дотогава ведомството усилено щяло да събира и обобщава предложения.

Първоначалният план на министерството на културата предвиждаше промените да са готови...

14 афганистанци и македонец спрени в Благоевград, 23-ма - на българо-турската граница

Гранични полицаи задържаха група от 14 афганистанци и македонски гражданин. 

Тази нощ към 1:30 часа те се готвели да преминат границата с Македония. 

Полицаите от ГПУ - Благоевград действали по сигнал за предстоящ опит за преминаване на границата. 

В рамките на организираната операция са установени общо 15 души. Те са задържани от служител Гранични полицаи задържаха група от 14 афганистанци и македонски гражданин. Тази нощ към 1:30 часа те се готвели да преминат границата с Македония. Полицаите от ГПУ - Благоевград действали по сигнал за предстоящ опит за преминаване на границата. В рамките на организираната операция са установени общо 15 души. Те са задържани от служител

Спряха 14 афганистанци и македонец в Благоевград, 23-ма на българо-турската граница

Гранични полицаи задържаха група от 14 афганистанци и македонски гражданин. 

Тази нощ към 1:30 часа те се готвели да преминат границата с Македония. 

Полицаите от ГПУ - Благоевград действали по сигнал за предстоящ опит за преминаване на границата. 

В рамките на организираната операция са установени общо 15 души. Те са задържани от служител Гранични полицаи задържаха група от 14 афганистанци и македонски гражданин. Тази нощ към 1:30 часа те се готвели да преминат границата с Македония. Полицаите от ГПУ - Благоевград действали по сигнал за предстоящ опит за преминаване на границата. В рамките на организираната операция са установени общо 15 души. Те са задържани от служител

Станишев: Втората листа обслужва единствено интересите на ГЕРБ

София /КРОСС/ Имунитетът на депутатите не могат да са щит срещу прилагане на закона и провеждане на разследване. Това каза по време на пресконференция лидерът на БСП Сергей Станишев и препоръча на лидера на „Атака" да инициира свалянето на своя имунитет. Той припомни, че при подобни случаи сам е инициирал свалянето на тази защита от себе си и посочи, че това положение е възприето като начин да се избегне натиск върху народните избраници, а не укриване от разследване.Ще предложа на нашата парламентарна група да изчакаме решението на лидера на "Атака" и ако е необходимо, тогава Народното събрание ще вземе отношение към този казус, потвърди Станишев. Според него, БСП и Коалиция за България винаги досега е подкрепяла свалянето на имунитета при съответното искане на прокуратурата. Нека съдът реши кой е виновен и кой - не. Ние смятаме, че ако човек е невинен, той не може да се притеснява от делото и ще успее да се защити, каза още той. Председателят на БСП коментира и това, че АБВ ще регистрира самостоятелна листа за евроизборитеПо думите му решението на Калфин предизвиква дълбоко разочарование.То ще разочарова стотици хиляди социалисти, които в продължение на години работеха за неговите кампании - като депутат, като водач на листата за евроизборите, като кандидат-президент. Работили сме съвсем искрено и всеотдайно. Аз винаги съм заставал зад него и съм го защитавал от съмнения, подозрения, добави Станишев

Google купи компания за термостати за 3.2 милиарда долара

/КРОСС/ Google закупи компанията Nest Labs, която е специализирана в производството на интелигентни термостати и детектори за дим и въглероден двуокис. Сделката е на стойност 3.2 милиарда долара, съобщи technobuffalo. От доста време насам в мрежата циркулираха слухове, че Google работи по свой собствен термостат, но явно компанията е решила, че има нужда от помощ, което е довело и до заветната покупка на Nest Labs. Същевременно корпорацията на Бил Гейтс позволи на придобивката си да остане самостоятелна, но придоби правомощията да използва ресурсите й за своите собствени продукти.    

Сирийче: Всички ще ви наклеветя на Бог!

/КРОСС/ Преди да умре в Сирия, напълно в съзнание, прието с множество вътрешни наранявания, това 3-годишно дете изрича нещо, което лично за мен трябва да накара всеки морален помияр да затрепери - от биещите се джихадисти през стоящите срещу тях баасисти до играещите си на "отново" велики руснаци и иранци до безотговорните западняци и нашите български амфетаминяци, които друсат със синтетични наркотици и двете страни в тази гражданска война: Всички ще ви наклеветя на Бог! Това пише Стефан Гамизов във Фейсбук профила си и публикува снимката.  Точните думи на това страдащо и невинно дете са били: "Всички ще ви наклеветя на Бог, всичко ще Му кажа!", се уточнява в коментарите под публикацията. "Но не това е важното, пише в позицията си Теорода Христова, а фактът, че детето е било в пълно съзнание, че умира...че някой е прекъснал живота в него..."

Правителството на САЩ ще разполага с 1 трлн. долара до 30 септември

Първоначално решението трябваше да бъде взето до 15 януари, но политиците спечелиха време, като одобриха временно тридневно финансиране

    


Почистват междублокови пространства в София

Екипи по почистването ще правят оборка на 46 различни адреса

    


"Опорните точки" на БСП за Първанов - Калфин


Четири са основните послания, които повтарят представители на БСП в медийните си изяви, след като стана ясно, че най-успешният им депутат в европарламента Ивайло Калфин ще оглави алтернативна листа за предстоящите евроизбори и това ще рестартира проекта на бившия президент Георги Пърнанов - АБВ. Въпреки че не са изтекли официални опорни точки, каквито знаем, че социалистите получават, може да се каже, че инструктажът съдържа поне тези четири теми:

- Първанов и Калфин са предатели...

Ще се разберат ли Гърция и "Газпром" за цената на газа?

Гърция е дала на руския енергиен гигант “Газпром” 10-дневен ултиматум, за да реши руската страна дали ще намали цената на природния газ, който дава...

"Опорните точки" на БСП за Първанов-Калфин


Четири са основните послания, които повтарят представители на БСП в медийните си изяви след като стана ясно, че най-успешният им депутат в европарламента Ивайло Калфин ще оглави алтернативна листа за предстоящите евроизбори и това ще рестартира проекта на бившия президент Георги Пърнанов - АБВ. Въпреки че не са изтекли официални опорни точки, каквито знаем, че социалистите получават, може да се каже, че инструктажът съдържа поне тези четири теми:

- Първанов и Калфин са предатели...

Еврокомисарят Йотингер: Споразуменията за "Южен поток" трябва да бъдат предоговорени

Еврокомисарят по енергетиката Гюнтер Йотингер ще заяви пред руския енергиен министър Александър Новак в петък в Москва, че междуправителствените споразумения за изграждането на газопровода "Южен поток" на територията на ЕС трябва да бъдат предоговорени.
Това съобщи на пресконференция Сабине Бергер, говорител на еврокомисаря.
Тя отбеляза, Еврокомисарят по енергетиката Гюнтер Йотингер ще заяви пред руския енергиен министър Александър Новак в петък в Москва, че междуправителствените споразумения за изграждането на газопровода "Южен поток" на територията на ЕС трябва да бъдат предоговорени. Това съобщи на пресконференция Сабине Бергер, говорител на еврокомисаря. Тя отбеляза,

Гюнтер Йотингер: Споразуменията за "Южен поток" трябва да бъдат предоговорени

Еврокомисарят по енергетиката Гюнтер Йотингер ще заяви пред руския енергиен министър Александър Новак в петък в Москва, че междуправителствените споразумения за изграждането на газопровода Еврокомисарят по енергетиката Гюнтер Йотингер ще заяви пред руския енергиен министър Александър Новак в петък в Москва, че междуправителствените споразумения за изграждането на газопровода "Южен поток" на територията на ЕС трябва да бъдат предоговорени. Това съобщи на пресконференция Сабине Бергер, говорител на еврокомисаря. Тя отбеляза,

В Кипър ценят работниците ни, но кризата удари заплатите им

Българите в Кипър работят при намалени заплати, понякога без почивен ден, но са харесвани от работодателите заради професионалните и личностните им качества.

Станишев: Смяна на отбора в 90-ата минута? Няма да мине!

Решението на Ивайло Калфин предизвиква дълбоко разочарование, съобщи на пресконференция председателят на БСП Сергей Станишев, коментирайки факта, че АБВ ще регистрира самостоятелна листа за евроизборите.

Конституционният съд: Искането на президента за решението за отмяна избора на Пеевски е недопустимо


Конституционният съд (КС) е приел, че питането на президента Росен Плевнелиев дали Народното събрание може да отменя свое решение за избор е недопустимо. Искането беше отправено от държавния глава в края на октомври по повод решението на парламента от 19 юни 2013 г., с което отмени решението си за избор на Делян Пеевски за шеф на ДАНС.
 
Конституционният съд е приел становище по питането с мнозинство от осем от членовете на институцията срещу трима души против, съобщи "Правен свят",...

Опасни химикали откриха в детски облекла и обувки

Опасни химикали са намерени в детски облекла и обувки, произведени от световноизвестни марки. Това показва ново изследване, представено днес от "Грийнпийс"- Източна Азия, съобщи bTV, позовавайки се на информация от българския офис на екологичната организация.

Докладът "Кратка история за чудовищата в гардероба ти" описва резултатите от тестове, и Опасни химикали са намерени в детски облекла и обувки, произведени от световноизвестни марки. Това показва ново изследване, представено днес от "Грийнпийс"- Източна Азия, съобщи bTV, позовавайки се на информация от българския офис на екологичната организация. Докладът "Кратка история за чудовищата в гардероба ти" описва резултатите от тестове, и

Намериха опасни химикали в детски облекла и обувки

Опасни химикали са намерени в детски облекла и обувки, произведени от световноизвестни марки. Това показва ново изследване, представено днес от Опасни химикали са намерени в детски облекла и обувки, произведени от световноизвестни марки. Това показва ново изследване, представено днес от "Грийнпийс"- Източна Азия, съобщи bTV, позовавайки се на информация от българския офис на екологичната организация. Докладът "Кратка история за чудовищата в гардероба ти" описва резултатите от тестове, и

Британски звезди: Да намерим място за сирийските бежанци


Няколко световноизвестни британци разпространиха късно в понеделник открито писмо с призив да се помогне на сирийските бежанци в това, което се превръща в първата голяма хуманитарна криза на ХХI век, засягаща Европа.

Под текста са се подписали актьорите Ема Томпсън, Колин и Ливия Фърт, Майкъл Пейлин, Джулиет Стивънсън, художникът керамик Грейсън Пери и модната дизайнерка Вивиян Уестууд.

Писмото бе публикувано в лондонския в. "Гардиън" в понеделник.

"Силно сме...

Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Това са акцентите от обедната емисия:

- Националната гражданска инициатива АБВ тръгва към евроизборите със самостоятелна листа. Георги Първанов обяви, че няма да разцепва БСП и да създава нова партия.
- Ранобудните студенти прекратиха окончателно окупацията на Софийския университет.
- Работници и служители на "Бургаски корабостроителници"...

Сметната палата проверява НС и най-големия дарител на МВР

Сметната палата ще прави одит на най-големия дарител на МВР - полицейска фирма "Безконтактни мултиплексорни вериги" (БМВ) ЕООД. Председателят на институцията проф. Валери Димитров обясни, че е направило впечатление, че фирмата е основен дарител на МВР, никога не е проверявана и тези финансови взаимоотношения там са доста странни.

Бременната Яна остана без жартиери (снимки!)

Бременната Яна лъсна по кожи в секси фотосесия.

Британската кампания срещу нас беше неуспешна, каза Вигенин

Външният министър нарече „неуспешен" и механизма за контрол на ЕС

L'Oreal изтегля Garnier от китайския пазар

Козметичните компании срещат все по-големи трудности да наложат марките си в Китай

    


Преди олимпиадата руските власти призоваха гражданите да помагат срещу тероризма


По-малко от месец преди началото на зимната олимпиада в Сочи, руските власти призоваха гражданите да бъдат по-внимателни и да помагат за предотвратяването на терористични атаки.

"Не можем да разчитаме само на специалните части и героичните командоси", заяви говорителят на руската следствена служба Владимир Маркин пред вестник "Известия". 

"Ако нашите граждани не са готови да съдействат и да излязат от сенчестия бизнес и корупцията, които създават среда за терористичния...

Цигани пребиха шефа на хирургията в Луковит

Двама цигани са пребили шефа на хирургичното отделение в болницата в Луковит д-р Данаил Динков.

Шуменско с воден режим, ако сушата продължи

Спирателни кранове ще подават вода към махалите

Кадиев: Напускането на Калфин трябва да ни накара да се замислим къде сбъркахме

/КРОСС/ БСП има изключителна нужда от реформа. От смяна на поколенията, нови хора със съвременни идеи и поведение. Хора, които имат мисия, амбиция, мотивация и морал да постигнат целта си. Хора с кауза, готови да дадат личен пример. Хора, които правят политика не от врата на врата, а от сърце на сърце. Това пише във Фейсбук профила си социалистът Георги Кадиев. Със статуса си в социалната мрежа той обобщава коментарите, касаещи столетницата, особено след оттеглянето на евродепутата Ивайло Калфин от председателския пост на групата на левите ни в Европарламента и обявяването на категоричното становище на проекта на президента Георги Първанов АБВ за самостоятелна листа на евроизборите през май.  Депутати от БСП обявиха Ивайло Калфин за предател. Самият той днес в писмо до лидера им заяви: "Аз не съм предател". В статуса си Георги Кадиев се опитва да намери баланса. Напускането на Ивайло Калфин трябва не да ни хвърли да обясняваме за "предателството", а да ни накара да се замислим къде сбъркахме, какво не направихме, пише депутатът. Напускането на Татяна Дончева, на качествени младежи трябва да ни накара да се запитаме същото. Отнесохме ли се високомерно с тях, унижихме ли ги? Позволихме ли си "приятелски огън", удари в гръб, лични обиди? - допълва Кадиев. БСП винаги е била силна с разнообразието си. Другото означава сектантска, самовлюбена партия с минимален електорат, посочва вътрешната опозиция на БСП

Гостувалата в България датска група Efterklang обяви раздялата си


Гостувалата през ноември в София датска група Efterklang, намерила широка популярност на европейската инди сцена, обяви разпадането си точно десетилетие след началото на кариерата си. На официалната си страница във Facebook музикантите, част от влиятелния независим лейбъл 4AD, съобщават, че ще направят финалния си концерт в Сьондерборг, града, в който тримата основни членове израстват и основават групата.

"Това ще бъде последният концерт на Efterklang във вида, в който ни познавате и...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване