Никой дилър не носи торба с марихуана

Предложенията,
залегнали в проекта за нов Наказателен кодекс, да се носи наказателна отговорност и за притежанието дори и на една цигара марихуана, ще подпомогнат разследванията срещу наркоразпространителите, смятат оперативни работници на МВР. В интервю за бТВ главен инспектор Цветан Панков, началник-сектор “Наркотици” в ГДНП, изложи следните арг Предложенията, залегнали в проекта за нов Наказателен кодекс, да се носи наказателна отговорност и за притежанието дори и на една цигара марихуана, ще подпомогнат разследванията срещу наркоразпространителите, смятат оперативни работници на МВР. В интервю за бТВ главен инспектор Цветан Панков, началник-сектор “Наркотици” в ГДНП, изложи следните арг

Шумахер започва да излиза от кома

7-кратният световен шампион Михаел Шумахер започва постепенно да излиза от изкуствената кома, в която беше поставен след тежка черепно-мозъчна травма, съобщава френският вестник 7-кратният световен шампион Михаел Шумахер започва постепенно да излиза от изкуствената кома, в която беше поставен след тежка черепно-мозъчна травма, съобщава френският вестник "Екип". Германецът пострада при падане по време на на ски инцидент в Мерибел на 29 декември. Той вече претърпя две операции, а настоящата процедура се нарича постепенно

Готвят метла за шефа на Фонда за лечение на деца

Министърът на здравеопазването Таня Андреева е готова да отстрани директора на Фонда за лечение на деца в чужбина д-р Ива Станкова, ако се докаже, че тенденциозно са забавяни документи за лечението им.

Конкуренцията между Samsung и Apple - все по-ожесточена

Пазарът на смартфони и таблети започна да се пренасища

    


Русенец разработи приложение в помощ на абитуриентите

/КРОСС/ Русенски разработчик е създал приложение за Android, с което зрелостници могат да се готвят за предстоящата матура по Български език и литература, пише ruse-news. Разработката на Явор Стефанов позволява на бъдещите зрелостници да проверят знанията си, отговаряйки на 40 въпроса. Приложението е безплатно, одобрено е от Google и може да бъде изтеглено от магазина за приложения на технологичния гигант. По думите на г-н Стефанов, приложението е единствено по рода си, не само у нас, но и в чужбина. Неговата цел е да разшири приложението и то да е по полезно за всички зрелостници а и тези, които искат да си изпитат знанията.  

''Смелите'' идеи на управляващите

/КРОСС/ Лидерът на БСП Сергей Станишев обяви курс към реиндустриализация на страната. И България пое по този курс - държавата предвижда да изкупува закъсали и фалирали предприятия, планира как да запази специално място за българските стоки в супермаркетите, обяви идея да намалява цените на маратонките, за да подобри здравето на нацията, увеличи дефицита на НЕК до над 2 милиарда лева, за да намали символично цената на тока, а междувременно гласува и едно бутафорно и неработещо решение, което забранява на чужденците да купуват българска земеделска земя. Пределно ясно е, че подобни идеи, по венецуелски смели, не решават проблемите. Но пък излизат скъпо на данъкоплатците. Да не говорим, че вероятно зад демонстрираната загриженост за избирателя се крият схеми за бързи финансови удари на близки до властта. Това, което не личи да са калкулирали обаче, е, че подобни ходове могат да неутрализират някои наистина полезни неща, които правителството все пак прави. Ще строим завод! Идеята за реиндустриализация не е нова. Още в предизборната платформа на БСП, наречена „Промяна за достоен живот в България", реиндустриализацията бе записана като основен инструмент за справяне с безработицата. Дори бе описано как: „Предлагаме да се приеме 10-годишна програма за създаване на индустриални предприятия, осигурена чрез национален инвестиционен фонд, формиран със средства от европейски фондове и целеви външни и вътрешни източници, включително от търговски банки"

Няма материални щети и ранени след труса край Перущица

Няма материални щети причинени от земетресението край Перущица, съобщи кметът на града Ради Минчев за „Фокус Няма материални щети причинени от земетресението край Перущица, съобщи кметът на града Ради Минчев за „Фокус". По думите му епицентърът на земетресението е на 11 км южно от Перущица в посока Родопите. По-силно се е усетило в района на село Скобелево и в курортното селище Върховръх, които са на територията на община Родопи. Единствено най-силният

Латвия: Бездействието на Франция може да навреди на еврозоната


Латвия, най-новата страна - членка на еврозоната, отправи критики към Франция заради бездействие в областта на икономическите реформи и предупреди, че евентуален провал на Париж може да създаде проблеми за целия валутен съюз, съобщи "Ройтерс".

"Във Франция видяхме как Оланд каза няколко пъти, че има някакъв план за съживяване на икономиката, но няма реални действия", заяви финансовият министър Андрис Вилкс в интервю за агенцията.

Преди две седмици френският президент...

Със 17% по-ниски са сметките за парно през декември в София

Сметките за парно през отминалия декември са със 17% по-ниски спрямо същия месец на 2012 г., изчислени средно статистически. Това заяви...

Таня Андреева готова да отстрани директора на Фонда за лечение на деца

Министърът на здравеопазването Таня Андреева е готова да отстрани директора на Фонда за лечение на деца Ива Станкова, ако се докаже, че тенденциозно са забавяни документи за лечението на невръстните пациенти. Това заяви самата тя пред БНТ. Проверката във фонда ще приключи на първи февруари.

Тя добави и че ще има национални комплекси за бърза Министърът на здравеопазването Таня Андреева е готова да отстрани директора на Фонда за лечение на деца Ива Станкова, ако се докаже, че тенденциозно са забавяни документи за лечението на невръстните пациенти. Това заяви самата тя пред БНТ. Проверката във фонда ще приключи на първи февруари. Тя добави и че ще има национални комплекси за бърза

"Енерго-про" ще обжалва глобата на Комисията за защита на конкуренцията


Чешката компания "Енерго-про" (Energo-Pro) ще подаде жалба пред административния съд срещу глобата, която й бе наложена от българската Комисия за защита на конкуренцията (КЗК) за злоупотреба с господстващо положение. Това съобщи чешката агенция ЧТК, цитирайки члена на съвета на директорите на компанията Иржи Крушина.

Комисията наложи на "Енерго-про" глоба от 266 040 лева, като енергийният доставчик получи две подобни глоби и миналата година.

"Глобата бе наложена заради...

Борисов: Висши началници са казали на ДПС за разработката срещу Бисеров

/КРОСС/ Управляващите говорят врели-некипели в пленарна зала, заяви в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като мнозинството отхвърли предложението на гпурата за създаване на анкетна комисия по случая "Бисеров". "Ако има анкетна комисия по случая с Христо Бисеров, много неща ще излязат наяве. Предполагам, от това ги е страх. Как няма да откажат? Това е вторият човек в ДПС и в парламента. Тандемът „Бисеров - Местан" е всеизвестен. Всички тези неща пак ще излязат наяве с времето, тъй като тече съдебен процес. По-притеснителното е как за една нощ той от зам.-председател на парламент и на управляваща партия се превърна в гражданина Бисеров", каза Борисов. "Това е притеснителното, защото явно висши началници са отишли и са им казали за разработката и това, което се готви. Така си го обяснявам, посочи лидерът на ГЕРБ.  

Rovio отрича сътрудничество с американските власти

Все пак компанията не изключва възможността NSA да се е сдобила по някакъв начин с потребителски данни

    


Китай е световен №1 по консумация на червено вино

Китай зае първо място света по потребление на червено вино, детронирайки Франция по този показател, пише "Фигаро", който цитира изданието Vinexpo, специализирано по въпросите на търговията с вина и силни спиртни напитки в света.

Софийският хотел Princess премина към веригата Ramada


Софийският хотел Princess от началото на тази година оперира под бранда Ramada Hotel, част от американската Wyndham Hotels, пише "Капитал Daily".

Хотелът е част от групата на турския бизнесмен Суди Озкан, а промяната е логична след като друг негов хотел в България - пловдивският "Тримонциум Princess" вече премина към Ramada.

И пловдивският, и софийският хотел остават собственост на дружеството "София Принцес хотел" с основен акционер Суди Озкан. Управлението им обаче вече...

4446 домакинства в община Кюстендил останаха без ток

Сняг, вятър и студ затрудняват движението в Северна и в Източна България

Проблеми по пътищата в Северна и Източна България

Опашка от около 200 тежкотоварни автомобила има на изхода на страната при ГКПП „Дунав мост”

НС прекрати процедурата за избор на главен инспектор в Инспектората към ВСС

Парламентът прие решение за прекратяване на процедурата за избор на главен инспектор в Инспектората към Висшия съдебен съвет. Вносители на решението са Мая Манолова и Четин Казак, които вчера оттеглиха единствената кандидатура на съдия Веселина Тенева.

Пътуваща фотоизложба на природни паркове гостува в ОИЦ-Варна

Пътуваща фотоизложба на природни паркове в България гостува в Областния информационен център - Варна. Тя представя приключените дейности по проект „Опазване и възстановяване на 11 типа природни местообитания край реки и влажни зони в 10 защитени зони в българските гори, LIFE08NAT/BG/281“, който се реализира по програмата на ЕС за околна среда „LIFE +“.

България нарушава Европейската социална харта по 5 показателя

Страната ни е критикувана в доклад на структура към Съвета на Европа

    


45-годишен мъж, страдащ от алкохолизъм, в неизвестност от 5 дни

Полицията в Бургас издирва 45-годишeн мъж, изчезнал на 24 януари изчезнал от х-л „Атлантик" в Бургас.
Иван Николов Иванов е с постоянен адрес в Малко Търново и настоящ адрес в Стара Загора, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Бургас.
Иван Иванов страда от алкохолизъм и е неадекватен. При напускане на хотела е бил облечен Полицията в Бургас издирва 45-годишeн мъж, изчезнал на 24 януари изчезнал от х-л „Атлантик" в Бургас. Иван Николов Иванов е с постоянен адрес в Малко Търново и настоящ адрес в Стара Загора, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Бургас. Иван Иванов страда от алкохолизъм и е неадекватен. При напускане на хотела е бил облечен

БСП: Кодексът „Фидосова” трябва да остане в историята

Има ли някой, който да не мисли, че кодексът “Фидосова” трябва да остане в историята и да не помни как преминаха последните избори - опашките пред изборните секции, хаосът, депутатите, които разнасяха чувалите с бюлетини, десетките хиляди български граждани, които не бяха допуснати да гласуват, макар че отговаряха на законовите изисквания, прозрачните бюлетини, недействителните гласове. Хората искат нов кодекс и той е необходим, за да се осигурят честни и демократични избори. Това заяви в ефира на БНТ зам.-председателят на НС и председател на Временната комисията за обсъждане и приемане на нов

ГЕРБ ще поиска вот на недоверие срещу кабинета на тема "сигурност"


ГЕРБ ще внесе вот на недоверие срещу правителството на Пламен Орешарски "някъде в средата на февруари", като темата ще бъде политиката по сигурността, обяви пред журналисти в парламента лидерът на партията Бойко Борисов.

Аз мисля, че толкова провали вече там се насъбраха и дори че медии се опитват да прикрият проблема с бежанците. Изведнъж беше бум, всички всеки ден само това правеха, и сега все едно се изпариха", аргументира избора на тема Борисов и посочи, че бежанците не са се...

Честото пиене увеличава риска от рак на кожата

С до 50% се увеличава рискът от рак на кожата при честата употреба на алкохол. Това установи британско проучване. Учените отбелязват, че ако се пият повече от четири чаши алкохол на ден, рискът от оп...

Кюфтенца с топено сирене, гъбен сос и патладжан

Необходими продукти: 1патладжан 4 готови сурови кюфтета с топено сирене вода, зехтин или олио за соса останалия сос след печенето на кебапа 20 мл червено вино 1ч.ч. вода 1сух гъбен бульон 1с....

Федерацията по художествена гимнастика отвърна на Митева

Ръководството на Българската федерация по художествена гимнастика определи като "недопустимо" и "изнасяне на неверни данни" споделеното от Силвия Митева в интервю миналата седмица....

Кандидат-купувачът на "Доверие" се е оттеглил от сделката

Избраният купувач на най-големия български пенсионен фонд „Доверие” се е оттеглил от сделката миналия месец. Това заяви днес компанията „Виена иншурънс груп”, к...

Rammstein Tribute: Fire, тази вечер в Rock IT!

Тази вечер в 21.00 часа ще започне най-зрелищното трибют шоу на немската машина RAMMSTEIN. Преродените ELINOR за първи път ще използват професионални пироефекти – огън, заря, декори, пушек...

Антония Първанова е признат рокер

Цели 2000 км. е изминавала наведнъж, карайки мотор, евродепутатът Антония Първанова. Това разкри самата тя в днешното издание на предаването „Усещане за жена” по TV7. Моторите са н...

Ученик от Класическата гимназия е бил заплашен с нож пред самото училище

Ученик от Националната гимназия за древни езици и култури (НГДЕК) е бил заплашен с нож на броени метри от 13 ОУ на Женския пазар, където в момента се помещава училището. Интересното е, че въпреки &am...

Кастингът за Къртицата 2 приключи

10 000 се записаха за участие, 3000 минаха “цедката” и бяха допуснати до живо събеседване, 50 са в полуфиналната листа, 12 от тях ще видим в шоуто, където те ще се състезават зае...

Саутхемптън препъна Арсенал за 2:2

Саутехмптън заслужи точка срещу лидера Арсенал, а Фулъм с Димитър Бербатов в титулярния си състав изигра пореден слаб мач.

Пазарът на жилища от висок клас се радва на засилен интерес

Увеличават се сделките в затворените комплекси в София, намалява времето за огледи и за сключване на сделка

    


"Ранобудните студенти" започнаха да се делят на консерватори и радикали


"Разцеплението е нормален процес във временна структура, която се породи от окупацията. След нея най-нормалното е всеки да намери своя път". Така един от "Ранобудните студенти" - Ивайло Динев, коментира процесите сред студентите след края на окупацията на Ректората. 

Динев и Антон Филев коментираха в сутрешният блок на Би Ти Ви кой и как е стигнал до решението за втората окупация на Софийския университет "Св. Климент Охридски", която приключи в понеделник вечерта.

По...

Пътуване до България, каквато би могла да бъде

Винаги съм мразила пътуването до България, особено в участъка Белград-София и особено нощем. Това е най-изтощителният и предизвикателен период от денонощието за свикналия на цивилизация европеец. Правилата не се спазват, масово се шофира на дълги светлини, тъмно е, почти няма осветление. В Сърби ...

Издирват 45-годишен мъж, страдащ от алкохолизъм

 Полицията в Бургас издирва 45-годишeн мъж, изчезнал на 24 януари изчезнал от х-л „Атлантик Полицията в Бургас издирва 45-годишeн мъж, изчезнал на 24 януари изчезнал от х-л „Атлантик" в Бургас. Иван Николов Иванов е с постоянен адрес в Малко Търново и настоящ адрес в Стара Загора, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Бургас. Иван Иванов страда от алкохолизъм и е неадекватен. При напускане на хотела е бил облечен

Баба почина при пожар, лумнал от печка на дърва

78-годишна жена от провадийското село Бозвелийско загина при пожар в дома ѝ. Инцидентът е станал късно снощи, преди 23 часа, съобщават от полицията. Причината за инцидента е неправилно боравене с открит огън - печка на дърва. Пристигналите на място пожарникари загасили огъня. В къщата по време на пожара е била само собственичката ... 78-годишна жена от провадийското село Бозвелийско загина при пожар в дома ѝ. Инцидентът е станал късно снощи, преди 23 часа, съобщават от полицията. Причината за инцидента е неправилно боравене с открит огън - печка на дърва. Пристигналите на място пожарникари загасили огъня. В къщата по време на пожара е била само собственичката ...

Възрастна жена почина при пожар от печка на дърва

78-годишна жена от провадийското село Бозвелийско загина при пожар в дома ѝ. Инцидентът е станал късно снощи, преди 23 часа, съобщават от полицията. Причината за инцидента е неправилно боравене с открит огън - печка на дърва. Пристигналите на място пожарникари загасили огъня. В къщата по време на пожара е била само собственичката ... 78-годишна жена от провадийското село Бозвелийско загина при пожар в дома ѝ. Инцидентът е станал късно снощи, преди 23 часа, съобщават от полицията. Причината за инцидента е неправилно боравене с открит огън - печка на дърва. Пристигналите на място пожарникари загасили огъня. В къщата по време на пожара е била само собственичката ...

Ще повлияят ли трусовете в развиващия се свят върху днешното решение на Фед?

Oчакваме нови свивания на монетарните стимули с по 10 млрд. долара на всяко заседание на Фед до 29 октомври, коментираха от Pimco

    


Дейвид Мойс: Ван Перси, Рууни и Мата вдигнаха отбора


Мениджърът на "Манчестър юнайтед" Дейвид Мойс заяву, че пристигането на Хуан Мата и завръщането на Робин ван Перси и Уейн Рууни са вдигнали настроението на "Олд Трафорд".

Във вторник шампионите победиха последния "Кардиф" с 2:0, като холандецът се разписа още в шестата минута, а испанският национал направи отличен дебют.

"Да, вече съм в по-добро настроение, защото някои много добри играчи се завърнаха. Но все още искам да бъдем по-убедителни. Искам да печелим и да играем...

Забраниха реклама със Скарлет Йохансон

Актрисата сексапилно отпива от напитката със сламка, но не провокативната гледка е станала причина за забраната, а последните й думи: "Съжалявам, "Пепси" и "Кока-Кола".

Мая Манолова: Кодексът „Фидосова” трябва да остане в историята

Има ли някой, който да не мисли, че кодексът "Фидосова" трябва да остане в историята и да не помни как преминаха последните избори - опашките пред изборните секции, хаосът, депутатите, които разнасяха чувалите с бюлетини, десетките хиляди български граждани, които не бяха допуснати да гласуват, макар че отговаряха на законовите изисквания .... Има ли някой, който да не мисли, че кодексът "Фидосова" трябва да остане в историята и да не помни как преминаха последните избори - опашките пред изборните секции, хаосът, депутатите, които разнасяха чувалите с бюлетини, десетките хиляди български граждани, които не бяха допуснати да гласуват, макар че отговаряха на законовите изисквания ....

Мая Манолова: Кодексът „Фидосова” трябва да остане в историята

Има ли някой, който да не мисли, че кодексът Има ли някой, който да не мисли, че кодексът "Фидосова" трябва да остане в историята и да не помни как преминаха последните избори - опашките пред изборните секции, хаосът, депутатите, които разнасяха чувалите с бюлетини, десетките хиляди български граждани, които не бяха допуснати да гласуват, макар че отговаряха на законовите изисквания ....

БЧК продължава да предоставя хуманитарна помощ на бежанците

Помощи ще са за столицата и за пернишкото с. Ковачевци

    


Борисов: Вотът на недоверие ще бъде за сигурността

Очаква се този вот да бъде внесен в средата на февруари. Сред основните критики са бежанският проблем и подслушванията, обяви лидерът на ГЕРБ

Андреева: 400 болници са много за 7-милионна България

Според здравния министър по-важно е качеството на лечебните заведения

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване