Кои автомобили имат право да продължат към хижа "Славей" след този знак?

Масово автомобили не спазват забраната за движение през почивните дни по пътя към хижа "Славей". За това алармира читателят на ZaPernik.com Мартин Георгиев, който ни изпрати и снимков материал.

Преди повече от година беше наложено ограничение за движение на МПС в отсечката от последните къщи над Профилакториума до хижа "Славей" в планината Голо Бърдо. Знаци в двете посоки оказваха това ограничение, което важеше за почивните дни. След време се...

Продължава

ДКЕВР: Цената на тока от юли зависи от проверките на енергото

Новата цена на тока, която ДКЕВР ще определи от 1 юли, ще зависи от резултатите от проверките на трите ЕРП-та, които се извършват в момента. Това стана ясно вчера от думите на шефа на регулатора Боян Боев. Ако проверките на ДКЕВР покажат, че реалните разходи на ЧЕЗ, ЕВН и „Енерго-Про“ са по-високи от признатите им от регулатора за последния 5-годишен регулаторен период

Звезди от "Ало, ало" гостуват в България

Aктьорите от "Ало, ало" дори ще посетят едноименния спектакъл на театър "Възраждане" под режисурата на Роберт Янакиев.

Най-често срещаните видове любовници

Някои мъже са по-подходящи за дългосрочни отношения, други само губят времето на жената

    


САЩ: 10 измислици на Путин относно Украйна

Държавният департамент на САЩ изостави всякакви дипломатични изявления и обвини руския президент Владимир Путин в лъжи за Украйна. Ето текста с малки съкращения:
Сега, когато Русия фабрикува неверни истории, за да оправдае незаконните си действия в Украйна, светът не е виждал толкова стряскаща руска белетристика от времето, Държавният департамент на САЩ изостави всякакви дипломатични изявления и обвини руския президент Владимир Путин в лъжи за Украйна. Ето текста с малки съкращения: Сега, когато Русия фабрикува неверни истории, за да оправдае незаконните си действия в Украйна, светът не е виждал толкова стряскаща руска белетристика от времето,

Стефан Данаилов е преборил лимфома, категорични са лекари от парижката клиника "Сент Антоан"

Стефан Данаилов се връща днес следобед от Париж след 5-дневен престой във френската столица. В сряда към 19,30 ч  става категорично ясно - няма вече никакъв повод за притеснение. Здрав сте, уверяват го лекарите от авторитетната френска клиника, където си прави изследванията. Преди повече от 4 месеца у нас му поставиха диагноза лимфом. Лечим е.

Стефан Данаилов се връща днес следобед от Париж след 5-дневен престой във френската столица. В сряда към 19,30 ч става категорично ясно - няма вече никакъв повод за притеснение. Здрав сте, уверяват го лекарите от авторитетната френска клиника, където си прави изследванията. Преди повече от 4 месеца у нас му поставиха диагноза лимфом. Лечим е.

Маскиран ученик граби заради кредит

Криминалистите в Нова Загора успяха само за дни да разкрият и задържат извършителите на въоръжен грабеж, който предизвика страх и тревога сред търговците в града. За изненада на местните жители се оказа, че бандитите са ученик и негов приятел, и двамата на 19 години, от Нова Загора. Единият от тях имал задължение към кредитна институция.
Криминалистите в Нова Загора успяха само за дни да разкрият и задържат извършителите на въоръжен грабеж, който предизвика страх и тревога сред търговците в града. За изненада на местните жители се оказа, че бандитите са ученик и негов приятел, и двамата на 19 години, от Нова Загора. Единият от тях имал задължение към кредитна институция.

Свиха 80 бона инкасо на кукерски празник

Двама маскирани задигнаха с лекота 80 000 лева инкасо по време на кукерски празник в Ямбол. Бандитите използвали суматохата около откриването на фестивала „Кукерландия“ и около 18,00 часа в сряда нападнали гардовете, които щели да зареждат денонощния трезор на Общинска банка с пари.

Коджейков изгонен заради теч на информация? НСО отричат

/КРОСС/ Началникът на държавните охранители ген. Тодор Коджейков е бил подсетен от управляващите да подаде оставка заради теч на информация навън, съобщава в. „168 часа", цитирайки информация от служители от НСО. Миналата седмица ген. Коджейков и заместникът му полк. Калин Иванов поискаха да бъдат освободени от шефските места. Официалното обяснение е, че това става по лични причини. „Те са екип, така са преценили", коментира говорителят на НСО Нели Иванова пред изданието. Според нея няма данни някой да е обвинявал ген. Коджейков в изтичане на информация. „Към настоящия момент в НСО няма данни за установен нерегламентиран достъп до класифицирана информация. Съгласно изискванията на Закона за защита на класифицираната информация (ЗЗКИ), Правилника за приложение на ЗЗКИ и подзаконовите нормативни документи, в службата има добра организация за създаване, съхраняване и пренасяне на класифицирана информация. Няма данни за изтичане на класифицирана информация", написа в отговор Иванова. Съвпадението на частните ангажименти на двамата шефове на службата е най-малкото странно. „Никой не вярва, че двамата едновременно са имали лични причини да напуснат. Проблемите са много. Но това, което е преляло чашата на търпението, е, че някои хора са получавали информация за движението на охраняваните. Това е абсолютно недопустимо", коментира запознат с внезапните оставки

Борисов: В България е подобно като в Украйна

Ситуацията в България е много подобна на тази в Украйна. Вече над 300 дни в България всеки ден се протестира. От тази трибуна искам да благодаря на ранобудните студенти, както и на всички граждани и граждански организации, които не искат бившите комунисти и лидерът на ПЕС Сергей Станишев да води това непрозрачно управление с националистическата партия „Атака”.

Путин е сред номинираните за Нобеловата награда за мир за 2014 г.

Сред другите номинирани са папа Франциск и бившият служител на американската Националната агенция за сигурност Едуард Сноудън

    


"Мис Хасково" 2011: Предложиха ми 5000 евро, за да променя показанията си

21-годишната "Мис Хасково" 2011 Джулия Трендафилова заяви днес пред съда, че Алекс Кутетеров й предложил 5000 евро да си промени показанията за катастрофата на бул. "Илинден" в града на Богородица, при която загина Антон Колев, събщи "Хасково инфо".
Момичето заяви, че срещу подкупа тя трябвало да каже в показанията си, 21-годишната "Мис Хасково" 2011 Джулия Трендафилова заяви днес пред съда, че Алекс Кутетеров й предложил 5000 евро да си промени показанията за катастрофата на бул. "Илинден" в града на Богородица, при която загина Антон Колев, събщи "Хасково инфо". Момичето заяви, че срещу подкупа тя трябвало да каже в показанията си,

"Мис Хасково" 2011: Алекс ми предложи 5000 евро, за да променя показанията си

21-годишната 21-годишната "Мис Хасково" 2011 Джулия Трендафилова заяви днес пред съда, че Алекс Кутетеров й предложил 5000 евро да си промени показанията за катастрофата на бул. "Илинден" в града на Богородица, при която загина Антон Колев, събщи "Хасково инфо". Момичето заяви, че срещу подкупа тя трябвало да каже в показанията си,

Влюбена ли сте наистина?

Кои са признаците, които ще ви помогнат да декодирате това чувство

    


Избрани са 3 банки за нови еврооблигации

Правителството на България е наело три банки, за да ръководят пускането на нова емисия еврооблигации. Става въпрос за Citigroup, HSBC и JP Morgan Chase, предаде Ройтерс, като се позовава на свои източници. От Министерство на финансите нито отрекоха, нито потвърдиха информацията.
Информационната агенция съобщава, Правителството на България е наело три банки, за да ръководят пускането на нова емисия еврооблигации. Става въпрос за Citigroup, HSBC и JP Morgan Chase, предаде Ройтерс, като се позовава на свои източници. От Министерство на финансите нито отрекоха, нито потвърдиха информацията. Информационната агенция съобщава,

Ана Фенингер съживи битката за Световната купа с победа в Оре


Австрийката Ана Фенингер спечели гигантския слалом в Оре и постигна втора победа от началото на сезона в Световната купа по ски алпийски дисциплини. 

С успеха в шведския зимен център олимпийската шампионка в супергигантския слалом съживи борбата за големия кристален глобус, след като се доближи само на 67 точки от лидерката Мария Хьофл-Рийш при шест състезания до края. 

Фенингер завоюва 100 точки, след като даде общо време от двата манша 2:26.39 минути, а германката...

Варненката Изабела Шопова, която ще "живее" на Марс: Мечтаем и реализираме мечтите си

Mars Society" е най-голямата неправителствена организация в света, посветена на изследването и заселването на хора на Марс. Тя стои зад първата по рода си програма Mars Arctic 365 - едногодишна симулация на мисия до Марс в Канадска Арктика.

ЕС: Не издаваме визи, замразяваме руски авоари

ЕС прекрати преговорите с Русия за отмяна на визовия режим и за ново базисно споразумение с руската страна. Причината е руския натиск в украинската автономна република Крим във връзка със ситуацията в Украйна, стана ясно след срещата на върха на ЕС.

Гледката в центъра на квартал "Тева" е като след бомбардировка в Сирия

Грозната гледка до колелото в пернишкия квартал "Тева" е трън в очите на жителите му.

Преди повече от година незавършената постройка до блок 81 беше изравнена със земята. Към днешна дата строителни отпадъци от сградата продължават да грозят гледката в най - новия квартал  на Перник. На метри от тях редовно преминават жители на "Тева".

Читателят на ZaPernik.com Евгени Данаилов ни изпрати снимки и писмо относно...

Продължава

Най-важните новини от деня, четвъртък, 6 март

  Русия готви конфискация за европейски и щатски фирми Съветът на федерациите в Русия готви законопроект, който предвижда възможността...

ГЕРБ плаши Бареков със съд. Той: Не ме е страх! (обзор)

Tемата кой какво плаща за имотите си под наем стигна до официално предупреждение от ГЕРБ, че Николай Бареков можело да лежи от 1 до 6 години в затвора. Поводът за заплахата е, че той изнесе информация как партията плаща от партийната субсидия за имот в “Бояна”, където Бойко Борисов прави срещи.
“Не се страхувам от репресии на ГЕРБ. Tемата кой какво плаща за имотите си под наем стигна до официално предупреждение от ГЕРБ, че Николай Бареков можело да лежи от 1 до 6 години в затвора. Поводът за заплахата е, че той изнесе информация как партията плаща от партийната субсидия за имот в “Бояна”, където Бойко Борисов прави срещи. “Не се страхувам от репресии на ГЕРБ.

И Севастопол иска референдум за присъединяване към Русия

49 членове на градския съвет са подкрепили решението

    


Лошото време бави вдигането на оградата

Неблагоприятните метеорологични условия се отразяват на темповете, с които се изгражда съоръжението на границата, не скри притесненията си министърът на отбраната Ангел Найденов след днешното заседание на парламентарната комисия.

В петък изключват Росица Янакиева от БСП?

Кметът на Перник Росица Янакиева, както и пернишкият президент и идеолог на АБВ Георги Първанов ще бъдат "самоизключени" от партията столетница, гръмна "Дневник".

Същият ден двамата пернишки политици ще открият рамо до рамо новият офис на АБВ в Перник, след което ще отпътуват на среща с брезнишките избиратели.

Националният съвет на БСП ще констатира на заседание в петък, че предишният президент Георги Първанов и част от сподвижниците са се...

Продължава

Украйна поиска от Интерпол да издаде заповед за арест на Янукович

/КРОСС/ Интерпол съобщи, че работи по искане на украинските власти за издаване на сигнал за международно издирване и задържане на президента Виктор Янукович, обвинен в злоупотреба с власт и убийства, предаде АП. В свое изявление, международната полицейска организация, със седалище в Лион, Франция, заявява, че ден по-рано е получила искане от Украйна за издаване на "червен бюлетин", който информира 190-те страни членки на Интерпол, че е била издадена заповед за арест, която обаче не е международна такава. В момента искането "се оценява", за да се види дали то е в съответствие с правилата на Интерпол.      

Мюфтийството загуби поредно дело за вакъфски имот

Русенският районен съд е поредният, който отхвърли като неоснователен иск на мюсюлманското изповедание за вакъфски имот. Мюфтийството претендира за 2477 кв. м частна общинска собственост в село Кошарна, без построения здравен дом. Решението може да се обжалва пред окръжния съд.Джамийското настоятелство в селото има акт за собственост от 1927-1931 г Русенският районен съд е поредният, който отхвърли като неоснователен иск на мюсюлманското изповедание за вакъфски имот. Мюфтийството претендира за 2477 кв. м частна общинска собственост в село Кошарна, без построения здравен дом. Решението може да се обжалва пред окръжния съд.Джамийското настоятелство в селото има акт за собственост от 1927-1931 г

Кризата в Украйна ще е с негативни последици за износителите ни

Ситуацията в Украйна е много по-различна от тази в Гърция, смята експерт

    

Кризата в Украйна ще е е с негативни последици за износителите ни

Ситуацията в Украйна е много по-различна от тази в Гърция, смята експерт

    


Сняг за 8 март

Обилни валежи от дъжд и сняг в планините обещават за 8 март синоптиците. Времето ще е облачно с по-значителни валежи в Северна България. Разкъсвания и временни намаления на облачността ще има над южните райони от страната, главно в следобедните часове.

Борисов: В България е подобно на Украйна

"Искам да благодаря на Ранобудните студенти и на всички граждани и граждански организации, които не искат бившите комунисти и лидерът на ПЕС Станишев да води това непрозрачно управление с националистическата партия "Атака", каза той пред ЕНП

Кампанията "Дари телефон - помогни на дете" продължава до май

Събирането на мобилни телефони по благотворителната кампания "Дари телефон – помогни на дете!" ще продължи до края на месец май. Това бе решено след среща с представители на „Секънд Лайф Електроникс” ЕООД поради големия интерес към кампанията, съобщиха организаторите за Moreto.

Осъдиха войниците уринирали върху братята Евлоги и Христо Георгиеви

Осъдиха войниците, които препикаха паметника на Евлоги и Христо Георгиеви в Карлово миналата година през декември. В нетрезво състояние тогава трима редници уринираха върху паметника на братята. Военните започнаха разследване срещу войниците и през януари те бяха уволнени.

200 общини с двойни приходи от налози

„За над 200 общини приходите от данъци ще скочат двойно от 2015 г.”, съобщи председателят на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) Тодор Попов по време на 26-ото общо събрание на организацията. По думите му в местните хазни ще влязат общо допълнително към 500-600 млн. лева.

Манчестър Сити предлага 200 милиона за Меси?

Собственикът на "гражданите" е готов да отпусне 200 милиона евро за трансфер на футболиста, а самият Меси ще получи контракт с годишна заплата от 25 млн.

Крим гласува да влезе в Русия

Върховният съвет на Крим прие с пълно единодушие решение за влизане на автономната република в състава на Руската федерация, съобщи първият вицепремиер Рустам Темиргалиев пред журналисти в Симферопол, предаде ИТАР-ТАСС.
Премиерът Сергей Аксьонов каза от своя страна, че референдумът за бъдещия статут на Крим се изтегля от първоначалната дата 30 Върховният съвет на Крим прие с пълно единодушие решение за влизане на автономната република в състава на Руската федерация, съобщи първият вицепремиер Рустам Темиргалиев пред журналисти в Симферопол, предаде ИТАР-ТАСС. Премиерът Сергей Аксьонов каза от своя страна, че референдумът за бъдещия статут на Крим се изтегля от първоначалната дата 30

Още 25% от училищата с безжичен интернет

Още 25% от училищата ще получат безжичен интернет до 2015 г. Това обяви вчера министърът на образованието проф. Анелия Клисарова. Тогава училищата с WiFi ще станат общо 50%.
Проф. Клисарова гостува на открития интегрален интерактивен открит урок в столичното 30-о СОУ “Братя Миладинови”.
Според стратегията за информационни и комуникационни... Още 25% от училищата ще получат безжичен интернет до 2015 г. Това обяви вчера министърът на образованието проф. Анелия Клисарова. Тогава училищата с WiFi ще станат общо 50%. Проф. Клисарова гостува на открития интегрален интерактивен открит урок в столичното 30-о СОУ “Братя Миладинови”. Според стратегията за информационни и комуникационни...

И ГЕРБ обяви само водача на евролистата си

Очаквано бившият министър по еврофондовете Томислав Дончев ще бъде водачът на листата на ГЕРБ за европейските избори. Това обяви днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Дъблин, където се провежда предизборният конгрес на Европейската народна партия (ЕНП).

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS 

" Очаквано бившият министър по еврофондовете Томислав Дончев ще бъде водачът на листата на ГЕРБ за европейските избори. Това обяви днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Дъблин, където се провежда предизборният конгрес на Европейската народна партия (ЕНП). Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS "

Видин на път да си има автогара, каквато няма от повече от 15 г.

/КРОСС/ Видин е на път да си има отново общинска автогара, след като някогашната отдавна бе продадена. От кметството в дунавския град съобщиха, че са участвали в търг с тайно наддаване за отдаване под наем на помещение в старата сграда на жп гарата във Видин. Общината е единственият кандидат за наемане на помещението от 96,80 кв. м за срок от 10 г. и начална тръжна месечна цена от 575 лв. Участието в търга бе одобрено с решение на общинския съвет. Идеята е помещението да се обособи в чакалня за бъдещата общинска автогара, каквато Видин няма повече от 15 г. Парите за ремонт са заложени в капиталовите разходи на общината за тази година. Новата автогара ще има модерна визия и ще предлага всички съвременни удобства за пътуващите. "Видин е един от малкото областни градове, които не разполагат с обособено място, на което пътниците да слизат и да се чувстват спокойни. А с пускането в действие на Дунав мост 2 и новата жп линия ние ще бъдем последна спирка на международната линия за пътници. Сред основните изисквания за една автогара е тя да има покрита чакалня", коментира кметът Герго Гергов, цитиран от Труд. Новата общинска автогара ще бъде оборудвана и с всички модерни електронни устройства, с които пътниците ще могат да се чекират, да запазват места по електронен начин и т.н. По мнение на градоначалника, ако общината спечели конкурса, то новата придобивка може да отвори врати до края на тази година

Обсъжда се вдигане на учителските заплати с 5 на сто


Със Синдиката на българските учители се водят преговори за увеличение на заплатите на всички учители с 5 процента, заяви след заседанието на парламентарната образователна комисия министър Анелия Клисарова, цитирана от БНР.

По думите й в правителството се обмисля това увеличение да стане от вътрешни резерви или от централния бюджет. Идеята е то да не е поравно на всички, а постепенно финансирането в средното образование да се обвърже с качеството.

За евентуалното увеличение...

Украйна с молба към Интерпол за включването на Янукович в международния циркуляр за арест

„Молба от страна на украинските власти за включването на Виктор Янукович в международния циркуляр за издирване, с червен ъгъл за злоупотреба с власт и убийства, е получена в главния офис на ...

Върховната Рада разпуска парламента в Крим

По-рано Крим реши да се присъедини към Русия

Притеснявам се най-много за газа, призна Орешарски

Вероятността от прекъсване на доставките заради Украйна била малка

    


Ротвайлер събаря жена по стълбите, тя си чупи лошо крака

28-годишна жена беше оперирана по спешност в смолянската болница след нападение от ротвайлер, в резултат на което паднала по стълбище. 
Албена Казакова е със счупена подбедрица в областта на коляното на десния крак. Тя се търколила по стръмни стълби при опит да избяга от ротвайлера на комшията Виктор Шиков. Кучето е скочило срещу нея и я... 28-годишна жена беше оперирана по спешност в смолянската болница след нападение от ротвайлер, в резултат на което паднала по стълбище. Албена Казакова е със счупена подбедрица в областта на коляното на десния крак. Тя се търколила по стръмни стълби при опит да избяга от ротвайлера на комшията Виктор Шиков. Кучето е скочило срещу нея и я...

ЕС замрази безвизовите преговори с Русия

Преговорите за безвизов режим с Русия бяха замразени от страна на Европейския съюз заради събитията в Украйна и Крим. Лидерите на 28-те страни-членки на ЕС се споразумяха за тристепенна серия от санкции, започвайки с незабавното спиране на преговорите, а до икономически санкции ще се стигне, в случай че Русия предприеме действия, дестабилизиращи ситуацията още повече.

От какво се отказват работещите родители доброволно

Постигнате на баланс между кариерата и семейството изисква жертви

    


Млади цигулари от НМУ "Любомир Пипков" с концерт в Перник

Ще прозвучат творби на Бах, Хайдн, Моцарт, Сметана, Виенявски, Христосков, Хаджиев и Гершуин.

Млади цигулари ще зарадват публиката в Перник с концерт в Двореца на културата в неделя от 11:00 часа, съобщиха за читателите на ZaPernik.com от културната институция.

Талантливите изпълнители са възпитаници на НМУ "Любомир Пипков" в София от класа на Юлия Ангелова. В програмата на концерта са включени творби на световно известни композитори като Й. С. Бах, Й. Хайдн, В. А. Моцарт, Б. Сметана, Х. Виенявски, Дж. Гершуин и на българските автори П. Христосков...

Продължава

До 15 март решават за предизборни добавки към пенсиите

До 15 март правителството ще реши ще има ли добавки към пенсиите за Великден. Това съобщи социалният министър Хасан Адемов. Раздаването на бонуса за възрастните ще съвпадне с началото на предизборната кампания за евродепутати. Засега не е ясно каква ще е сумата, дали всички близо 2,2 млн. пенсионери ще получат пари по равно, или плащането ще е само До 15 март правителството ще реши ще има ли добавки към пенсиите за Великден. Това съобщи социалният министър Хасан Адемов. Раздаването на бонуса за възрастните ще съвпадне с началото на предизборната кампания за евродепутати. Засега не е ясно каква ще е сумата, дали всички близо 2,2 млн. пенсионери ще получат пари по равно, или плащането ще е само

Антон Новак е създател на общо 37 парка във Варна

Антон Новак е създател на общо 37 парка във Варна. Това каза в интервю пред Радио „Фокус” – Варна Димитър Новак, правнук на Антон Новак, създател на Морската градина във Варна. Първият проект на Антон Новак в града е градинката зад театъра, следват тези в двора на митрополията, Девическата и Мъжката гимназии, „Севастопол”, парка „Вл.

Победител в операция "Чисти ръце" ще е този, който я проведе

Победител в операция "Чисти ръце" ще е този, който я проведе. Това заяви зам.-председателят на ББЦ Ангел Славчев в предаването "Лице в лице" по бТВ.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване