Атака с митинг и във Видин, бунтува се срещу претенции на Мюфтийството

/КРОСС/ В петък - 7 март във Видин ще се проведе митинг-шествие, организирано от „Атака" по повод претенциите на Главното мюфтийство към сградата на Историческия музей. Сборният пункт за протеста на националистите е в 9 ч. в пространството между Историческия музей и гимназия „Цар Симеон Велики". Шествието ще премине по ул. „Търговска" (в посока сградата на съда), и ще завърши на площада пред сградата на съда. За утре е насрочено заседание на Видинския окръжен съд по делото на Мюсюлманското вероизповедание за придобиването на собствеността на сградата на музей "Конака". Снимка: Булфото, всички права запазени

Не виждах лицето му от кръв, челюстта му беше на две!

Милият, не можеше да говори, само с ръкостискане ни отговаряше на въпросите. Почина на 17 юни, разказа пред съда Велизар Гачев, чийто баща – таксиметров шофьор, миналата година беше зверски пребит и по-късно почина. На подсъдимата скамейка беше изправен Александър Скръчков. На първото заседание по делото той заяви, че не е извършил изродщината, въпреки че момчето, което е било с него разказа, че Александър зверски е бил таксиджията.

ЕС заплашва Русия със санкции, подписва Споразумението за асоцииране с Украйна преди изборите

ЕС ще подпише Споразумението за асоцииране с Украйна преди изборите през май. Лидерите потвърдиха ангажимента на ЕС да подпише споразумението, чието отхвърляне от бившия украински президент Виктор ...

Братът на Иво Инджев пропадна с бюрото си в септична яма

Пиарът на Агенцията по безопасност на храните Ясен Инджев, който е брат на журналиста Иво Инджев, е пропаднал в септична яма, отворила се под кабинета му на бул. Пиарът на Агенцията по безопасност на храните Ясен Инджев, който е брат на журналиста Иво Инджев, е пропаднал в септична яма, отворила се под кабинета му на бул. "Пенчо Славейков" в столицата.Вчера следобед в канцеларията на първия етаж, където наскоро бил преместен отделът, подът ненадейно се отворил и погълнал част от офис техниката и бюро.

Връщаме лятното часово време на 30 март

Тази година лятното часово време ще влезе в сила на 30 март в 03.00 часа. Това означава, че в последната неделя на месеца ще трябва да преместим стрелките с един час напред. Връщането към астрономическото време ще стане на 26 октомври в 04.

Вигенин: Конструктивният политически диалог в Либия няма алтернатива

/КРОСС/ "България последователно подкрепя процесите на демократизация в Либия и смята, че за постигането на мир и стабилност конструктивният политически диалог няма алтернатива". Това заяви министър Кристиан Вигенин в изказването си на Конференцията за помощ за Либия, която се провежда днес в Рим. "Подкрепяме и ще продължим да подкрепяме политическия процес, но в същото време отбелязваме с тревога факта, че той не протича толкова бързо, колкото се очаква", допълни той. По думите на министър Вигенин, сред основните пречки, пред които е изправена Либия, са влошаващата се ситуация по отношение на сигурността и тежката социална и икономическа обстановка. Той изрази надеждата, че днешната конференция ще допринесе за по-доброто организиране на общите усилия за постигането на вече поставените цели. "Макар успешното завършване на процеса на преход, очертан в Конституционна декларация, да зависи от Либия и нейния народ, международната общност остава готова да подпомага усилията за укрепване на демокрацията и създаването на стабилна и просперираща държава на основата на национално помирение, справедливост и зачитане на правата на човека и върховенството на закона", заяви българският външен министър. Кристиан Вигенин отбеляза, че първата стъпка в тази посока е вече направена с избирането на комисия, която да изработи нова Конституция

САЩ навлиза в нова ера от енергийната си дипломация

Страната разработва стратегия за експлоатиране на залежите си от природен газ, за да намали влиянието на Русия в Европа

    


БТПП: БГ фирми вече търпят загуби заради ситуацията в Украйна

Български фирми, работещи с партньори от Украйна, вече търпят загуби от неизпълнение на договори и се настоява правата на инвеститорите и търговците в Украйна да бъдат съблюдавани.

Референдумът за статута на Крим е незаконен, според властите в Киев

Според САЩ бъдещето на Крим трябва да бъде решено от правителството, а не на референдум

ДАНС залови крупни данъчни измамници

Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС) е разбила престъпна група, свързана с данъчни престъпления в особено големи размери. Спецекипите са...

Австрийка спечели изненадваща първа победа в Световната купа по биатлон


Австрийската биатлонистка Кристина Инерхофер спечели спринта на 7.5 километра в словенския зимен център Поклюка и поднесе една от най-големите изненади през настоящия сезон в Световната купа.

23-годишната състезателка постигна първа победа в професионалната си кариера, след като до този момент нямаше класиране дори в топ 20 в индивидуален старт, а на олимпийските игри в Сочи също не показа впечатляваща форма. 

Инерхофер обаче свали без грешка десетте мишени в Поклюка,...

Семейство краде в САЩ кукли и лего за 4,3 милиона долара

Бранко Богданов (58 г.), Лила Богданов (52 г.) и Юлия Богданов (34 г.) са арестувани от агенти на Сикрет сървис в дома им за $1,3 млн. в луксозното предградие Нортбрук. Обвинени са в поредица от кражби, започнала на 17 февруари в Оклахома и минала през Тексас и Луизиана. Прокурорите твърдят, че семейство Богданов крадяло от детски магазини кукли. Бранко Богданов (58 г.), Лила Богданов (52 г.) и Юлия Богданов (34 г.) са арестувани от агенти на Сикрет сървис в дома им за $1,3 млн. в луксозното предградие Нортбрук. Обвинени са в поредица от кражби, започнала на 17 февруари в Оклахома и минала през Тексас и Луизиана. Прокурорите твърдят, че семейство Богданов крадяло от детски магазини кукли.

Наказаният депутат от ДПС със странно извинение

В съобщение от пресцентъра на ДПС, в което има извинение от Хамид, присъстват и обидни квалификации за председателя на Сметната палата

BMW разсекрети серийното X4

Топ версията на кросоувъра ще ускорява до 100 км/ч за 5.2 секунди

    


Бюджетите на болниците може да бъдат орязани с 20%

От Лекарския съюз се обявиха против готвената мярка и не изключиха възможността, ако тя се реализира, да излязат на протест

Румен Петков се закани на социолозите

Волен Сидеров знае, че гражданин не може да бъде охраняван от НСО, и въпреки това лъже. От момента на изборите не съм охраняван от НСО. В Правилника за работа на НСО много ясно са разписани ангажиментите на главния секретар на МВР, въобще комисията, която определя има ли заплаха за лицето. Но да се твърди, че НСО нарушава закона, изпълнявайки задълженията си, е несериозно.

Вихрен Матев: Общинският съвет на Перник не си чете имейла

Общинският съвет на Перник не си отваря и не чете мейла си, каза пред zaPernik.com председателя на Общинското гражданско общество в Перник Вихрен Матев.

Вихрен Матев е изпратил запитване до Общинският съвет на Перник по Закона за достъп до обществена информация с въпрос какво е работното време на председателя на Общинския съвет и неговите заместници.

Писмото е изпратено от Вихрен Матев на 5 март в 9.25 часа сутринта, но е...

Продължава

Туроператори се опасяват от намаляване на туристите към България

/КРОСС/ Продажбите на туристически пакети в Украйна на практика са спрели, а на руския пазар продажбите вървят с леко забавяне, казаха за "Хоризонт" български туроператори. "Хората, които планират почивките си през лятото, се чувстват несигурни. Освен заради политическата ситуация, техните пътувания в момента са възпрепятствани и икономически", каза за "Хоризонт" Галин Георгиев, директор на един от големите туроператори. "Валутните резерви на страната са изчерпани. Не могат да си купят валута просто да пътуват за някъде или да платят", обясни той. "Руските туристи също изчакват с планирането на почивките си не само в България", каза Светла Атанасова, председател на Българската асоциация на туристическите агенции. Тя уточни, че организацията води разговори с Асоциацията на руските туроператори за пренасочване на туристи към нашата страна. "За предоставяне на максимално добри условия, за пренасочване на записаните вече туристи за Крим, Украйна. Ще направим всичко възможно в България да могат да изкарат своята ваканция туристите", каза Атанасова. Най-сериозните притеснения на туроператорите са от драстично намаление на туристите към България. Най-силните месеци за записвания предстоят, но туроператорите се надяват и на помощ от държавата. "Най-вече консулските служби в издаване на облекчени визи, тоест с по-дълга продължителност и без допълнителни такси", посочи Светла Атанасова.  

Правят байпас под бул. "Владислав" заради фекален теч

Втори ден фекалии заливат централния и обновен булевард "Владислав Варненчик", сигнализираха читатели на Топ Новини Варна. Шахта на пътното платно в близост до автобусна спирка пред кметство "Младост" са започнали "да извират" изпражнения.

С инжекция от 100-ина милиона "Кремиковци" ще работи

В срок от една седмица работна група от парламентарно представените партии, без ГЕРБ, ще редактира предложението на „Атака“ за пускане на Завода за непрекъснато леене на стомана.

Таско Ерменков: ГЕРБ изрита 43 000 администратори

ГЕРБ „изрина“ над 43 000 човека от държавната администрация. От тях около 20 000 са държавни служители, а 7 000 – ръководни кадри. Това заяви депутатът от БСП и председател на временната анкетна комисия за проверка и установяване на случаите на грубо партизирано кадруване в държавната администрация и в други държавни структури и предприятия по време на управлението на ГЕРБ Таско Ерменков.

По предложение на Манолова отложиха произнасянето по референдума на президента

/КРОСС/ С 8 гласа „за" и 3 „против" Комисията за взаимодействие с граждански организации и движения отложи произнасянето си по предложението на президента за произвеждане на национален референдум по въпроси от изборното законодателство. По предложение на заместник-председателя на Народното събрание Мая Манолова отлагането е до внасянето и приключването на проверката на подписката на инициативния комитет за свикване на референдума. От името на ПГ на ПП ГЕРБ Менда Стоянова настоя комисията да се произнесе „за" или „против" референдума, но това предложение не бе гласувано. На заседанието на комисията присъстваха и секретарите на президента Румяна Коларова и Петя Тянкова и юридическият съветник на президента Наталия Киселова. Ивилина Алексиева от Института за модерна политика заяви, че организацията, която представлява, насърчава участието на гражданите в управлението, но относно въпросите за референдума, предложени от президента, институтът има съображения. "Въпросът за мажоритарния вот не е добре формулиран, той трябва да засяга избирателната система въобще", заяви Ивилина Алексиева. "Въпросът за дистанционното гласуване не трябва да бъде дали да го има, а как да се осъществи. Недопустимо е да се въвежда задължителното гласуване чрез референдум, тъй като се променя Конституцията, а това право има само Велико народно събрание", отбеляза Алексиева

Румен Петков: Почвам социолозите в деня на изборите, АБВ ще има поне двама евродепутата

Ще ги започна персонално и поименно социолозите в нощта на евроизборите, лъжат за нас, закани се левият политик Румен Петков по повод наскоро публикувани проучвания на общественото мнение твърдящи, че АБВ няма да спечелят мандати на изборите за европарламент през май.

Сигурен съм, че АБВ ще вземе най-малко 2 мандата, обяви бившият вътрешен минис Ще ги започна персонално и поименно социолозите в нощта на евроизборите, лъжат за нас, закани се левият политик Румен Петков по повод наскоро публикувани проучвания на общественото мнение твърдящи, че АБВ няма да спечелят мандати на изборите за европарламент през май. Сигурен съм, че АБВ ще вземе най-малко 2 мандата, обяви бившият вътрешен минис

Румен Петков се гневи на социолози: АБВ ще има поне двама евродепутати

Ще ги започна персонално и поименно социолозите в нощта на евроизборите, лъжат за нас, закани се левият политик Румен Петков по повод наскоро публикувани проучвания на общественото мнение твърдящи, че АБВ няма да спечелят мандати на изборите за европарламент през май.

Сигурен съм, че АБВ ще вземе най-малко 2 мандата, обяви бившият вътрешен минис Ще ги започна персонално и поименно социолозите в нощта на евроизборите, лъжат за нас, закани се левият политик Румен Петков по повод наскоро публикувани проучвания на общественото мнение твърдящи, че АБВ няма да спечелят мандати на изборите за европарламент през май. Сигурен съм, че АБВ ще вземе най-малко 2 мандата, обяви бившият вътрешен минис

Германският президент ще се извини за жертвите на нацизма в Гърция

Германия имаше погрешен подход и много неща са забравени. Но морална вина съществува. Ужасите на нацизма трябва да останат в паметта ни, заяви Йоахим Гаук в Атина.

прочети повече

Европейският съюз замрази преговорите с Русия за визите

Страната е заплашена и от икономически санкции заради Украйна

    


Хамид: Жестът ми не беше към ГЕРБ

По никакъв начин жестът ми не е бил насочен към депутатите от групата на ГЕРБ. Това обяви в декларация, изпратена до медиите, след края на днешния работен ден на парламента депутатът от ДПС Хамид Хамид. Той беше изгонен от пленарна зала за неприличен жест.

Кристиан Вигенин и Джон Кери обсъдиха визите за българи в САЩ

Министър Кристиан Вигенин разговаря с американския държавен секретар Джон Кери в рамките на участието им в Конференцията за помощ за Либия, която се провежда днес в Рим, съобщиха от пресцентъра на МВн...

Украинският премиер: Решението на парламента в Крим е нелегитимно

Украинският министър-председател Арсений Яценюк определи като "нелегитимно" решението на парламента в Крим да поиска присъединяване към Русия. Яценюк, който говори пред журналисти след срещата си с лидерите на ЕС в Брюксел, каза още, че организираният референдум в Крим на 16 март "няма никаква правна основа".

Вижте неприличния жест на депутата Хамид Хамид

Депутатът от ДПС Хамид Хамид бе отстранен от две заседания на парламента заради циничен жест с ръка към председателя на Сметната палата проф. Валери Димитров.Непристойното за парламента поведение бе демонстрирано, докато депутатите спореха по новия закон за Сметната палата.Хамид показа нецензурен жест на колегите си от ГЕРБ и шефа на Сметната Депутатът от ДПС Хамид Хамид бе отстранен от две заседания на парламента заради циничен жест с ръка към председателя на Сметната палата проф. Валери Димитров.Непристойното за парламента поведение бе демонстрирано, докато депутатите спореха по новия закон за Сметната палата.Хамид показа нецензурен жест на колегите си от ГЕРБ и шефа на Сметната

Осигуряването на ресурс за онкологията е предизвикателство за всяко правителство

/КРОСС/ "За България най-тревожен е фактът как се увеличава броят на болните от рак на белия дроб". Това заяви в предаването "Лице в лице" на бТВ Евгения Адърска е председател на Асоциацията на пациентите с онкологични заболявания. "Осигуряването на достатъчно ресурс за обгрижване на онкологията е предизвикателство за всяко правителство", каза Адърска. „Днешните политици трябва да са много интензивни в обсъжданията. За това обаче трябва да има динамично наблюдение на сектора. Всичко, което ще се приемем като политически решения, трябва да доставя достатъчно гъвкавост", коментира тя проекта на здравното министерство за изменение в Закона за здравното осигуряване. Идеите на здравното министерство са публикувани на интернет страницата му за обществено обсъждане. Едно от най-скандалните предложения в законопроекта е, че касата няма да плаща на болниците за лекарства за онкологични заболявания, за които производителите не са договорили отстъпки с нея. При лекарствените продукти за домашно лечение задължителни отстъпки ще се изискват само за иновативните медикаменти, които са и най-скъпи. „Проектът, който прочетох на сайта на министерството, трябва да се обсъди. В повечето случаи се намират решения на проблемите. Но трябва да има повече толерантност в начина, по който се представят нещата", каза тя

Експерт:Раковите заболявания и у нас, и по света се увеличават

Българинът ходи на лекар когато вече е болен Никъде не е така по света.Ттова каза по bTV Евгения Ангърска, председател на асоциацията на пациентите с онкологични заболяване.Според нея стресът е основна причина за увеличаване на раковите заболявания.

Наказаният депутат от ДПС съжалявал за неприличния жест с ръка


Депутатът от ДПС Хамид Хамид, който днес беше наказан за две заседания заради неприличен жест към депутатите от ГЕРБ и председателя на Сметната палата Валери Димитров, съжалява, че изразил емоцията си в недопустима форма.

В изявление на депутата, разпространено от пресцентъра на ДПС, Хамид заявява, че е бил "остро провокиран от циничния непукизъм и откритата истерия на председателя на Сметната палата проф. Валери Димитров и многократното повтаряне на словосъчетанието "не ми пука" по...

Куба се съгласи да започне преговори с ЕС за ново политическо споразумение


Куба се съгласи да започне преговори с Европейския съюз по ново политическо споразумение, каза външният министър Бруно Родригес по време на пресконференция в Хавана, предаде "Ройтерс".

На 10 февруари ЕС се съгласи да започне преговори с Куба, за да засили търговията, инвестициите и диалога за човешките права в най-значимата дипломатическа стъпка, след като Брюксел вдигна санкциите върху острова през 2008 г.

Родригес каза, че Куба приветства предложение и отбеляза, че то...

Бременна майка се "гмурна" с кола и три деца в океана

Бременна майка бе заснета, докато с автомобила си, в който возела трите си деца, се „гмурка” в Атлантическия океан. Свидетели на инцидента във Флорида, реагирали веднага. „Видях дете на задната седалка, махаше с ръце, викаше „Помощ! Помощ!”, а колата продължаваше да потъва”, разказва очевидец пред Си Би Ес.

Вижте неприличния жест на Хамид Хамид в парламента (видео)

Депутатът от ДПС Хамид Хамид бе отстранен от две заседания на парламента заради циничен жест с ръка към председателя на Сметната палата проф. Валери Димитров.
Непристойното за парламента поведение бе демонстрирано, докато депутатите спореха по новия закон за Сметната палата.
Хамид показа нецензурен жест на колегите си от ГЕРБ и шефа на Сметната Депутатът от ДПС Хамид Хамид бе отстранен от две заседания на парламента заради циничен жест с ръка към председателя на Сметната палата проф. Валери Димитров. Непристойното за парламента поведение бе демонстрирано, докато депутатите спореха по новия закон за Сметната палата. Хамид показа нецензурен жест на колегите си от ГЕРБ и шефа на Сметната

Асад приветства "мъдрото политическо лидерство" на Путин

Москва и Вашингтон не са постигнали споразумение за Украйна

Кризата в Украйна ще е с лоши последици за българските износители

Според Иво Тодоров от Асоциацията на българските износители 2014 г. ще е тежка за българския експорт, защото водещите пазари са в "деликатна ситуация"

    


АБВ ще вземе най-малко 2 евромандата!

Петков се закани на социолозите, ще ги "почне" в изборната нощ

    


МВнР на Русия: ЕС знае, че зад снайперистите на Майдан стои опозицията!

Москва. /КРОСС/ МВнР на Русия обърна внимание на записания разговор между върховния представител на ЕС по външните работи Катрин Аштън и естонския външен министър Урмас Пает, който наскоро се появи в Ютюб, съобщи ИТАР-ТАСС. „Снайперистите, които стреляха по протестиращите и по полицаите в Киев, са наети от някой от лидерите на Майдан", се чува в записа.„Ние обърнахме внимание на записа, който се появи в интернет. Но повече ни изненадва отказът на ЕС да коментира това. По-рано на страницата на МнВР на РФ във Фейсбук се появи следното съобщение: „Оказа се, че ЕС знае, че зад снайперистите на Майдан стои опозицията!"Напомняме, че в записа Пает разказва за срещата си с украински лекар, който е преглеждал ранените и твърди, че почеркът и куршумите са били едни и същи.„В момента има все по-силно разбиране, че зад снайперистите стои не Янукович, а някой от новата коалиция", казва Пает. По думите му е много притеснително, че новата коалиция не желае да разследва тези събития.„Това е ужасно, мисля, че трябва да се разследва", отговаря Аштън.Пает допълва, че „ако тази история започне да живее свой живот, веднага ще дискредитира новата коалиция".Според "Русия днес" записът е качен в интернет от служители на Службата за сигурност на Украйна, лоялни на Виктор Янукович.      

МнВР на Русия: ЕС знае, че зад снайперистите на Майдан стои опозицията!

Москва. /КРОСС/ МнВР на Русия обърна внимание на записания разговор между върховния представител на ЕС по външните работи Катрин Аштън и естонския външен министър Урмас Пает, който наскоро се появи в Ютюб, съобщи ИТАР-ТАСС. „Снайперистите, които стреляха по протестиращите и по полицаите в Киев, са наети от някой от лидерите на Майдан", се чува в записа.„Ние обърнахме внимание на записа, който се появи в интернет. Но повече ни изненадва отказът на ЕС да коментира това. По-рано на страницата на МнВР на РФ във Фейсбук се появи следното съобщение: „Оказа се, че ЕС знае, че зад снайперистите на Майдан стои опозицията!"Напомняме, че в записа Пает разказва за срещата си с украински лекар, който е преглеждал ранените и твърди, че почеркът и куршумите са били едни и същи.„В момента има все по-силно разбиране, че зад снайперистите стои не Янукович, а някой от новата коалиция", казва Пает. По думите му е много притеснително, че новата коалиция не желае да разследва тези събития.„Това е ужасно, мисля, че трябва да се разследва", отговаря Аштън.Пает допълва, че „ако тази история започне да живее свой живот, веднага ще дискредитира новата коалиция".Според "Русия днес" записът е качен в интернет от служители на Службата за сигурност на Украйна, лоялни на Виктор Янукович.      

Комисията по здравеопазване иска среща с „Фонд за лечение на деца"

/КРОСС/ Комисията по здравеопазване ще покани членовете на Обществения съвет на Център „Фонд за лечение на деца", за да изслуша тяхната позиция за организацията и ефективността на работата му. Това съобщи председателят на комисията Нигяр Джафер на заседанието й на 6 март 2014 г. Председателят на Комисията по здравеопазване Нигяр Джафер отправи актуален въпрос към министъра на здравеопазването Таня Андреева за доклада за дейността на Център „Фонд за лечение за деца". По думите й фондът освен институция, е и надежда. "Нормално е всички родители да искат да получат спасение и път към надеждата и е изключително вредно да няма категорична позиция за това как може да се оптимизира работата на фонда", добави тя. Министър Таня Андреева съобщи, че е приключил вътрешния одит на фонда и се очаква той да бъде официално внесен в Министерството на здравеопазването. Той обхваща последната година от дейността на институцията, като е било проверено има ли забавяне на разглеждане на досиета, по какъв начин са били разходвани средствата, проверени са документооборотът и организацията на работа във фонда. В доклада се констатира, че има забавяне на разглеждане на досиета заради изчакване на експертиза от експертите на фонда и на предоставяне на офертите на лечебните заведения, както и заради постъпилия голям брой молби, отбеляза Таня Андреева

Мъж с изгаряния след взрив на газова бутилка

10-литрова газова бутилка гръмна в блок 22 във варненския кв. „Владиславово", съобщават от Областната полиция.
Инцидентът е станал в сряда по обяд. На мястото на инцидента незабавно пристигнали полицейски и лекарски екипи.
Установено е, че най-вероятно вследствие на неправилно монтиране на газовата бутилка към котлон е възникнало запалване, при 10-литрова газова бутилка гръмна в блок 22 във варненския кв. „Владиславово", съобщават от Областната полиция. Инцидентът е станал в сряда по обяд. На мястото на инцидента незабавно пристигнали полицейски и лекарски екипи. Установено е, че най-вероятно вследствие на неправилно монтиране на газовата бутилка към котлон е възникнало запалване, при

"Зелени" индекси и приличен оборот на БФБ

След края на борсовата търговия днес (6 март) индексите на Българска фондова борса (БФБ-София) приключиха с ръстове. SOFIX се повиши с 1,49%,...

Борисов: Социолозите ни дават преднина, хората ни вярват

/КРОСС/ Председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов и водачът на листата на ГЕРБ за евроизборите Томислав Дончев се срещнаха в Дъблин с европейския комисар по регионалното развитие Йоханес Хаан. Борисов представи пред Хаан Томислав Дончев, а еврокомисарят подчерта, че по време на правителството на Бойко Борисов и ГЕРБ е работил много успешно с Дончев. Председателят на ГЕРБ увери Йоханес Хаан, че ГЕРБ и Томислав Дончев ще положат всички усилия, за да спечелят доверието на максимален брой български граждани и да спечелят максимален брой евродепутати от ГЕРБ, които да се присъединят към групата на Европейската Народна партия в новия Европейски парламент. „Социолозите ни дават преднина. Хората ни вярват, а и ние доказахме с безспорните си експерти, че сме единствената алтернатива на управляващите от БСП, ДПС и Атака. Единствено ГЕРБ работеше и може да работи прозрачно, отговорно и в интерес на по-високия жизнен стандарт на българските граждани", заяви пред еврокомисаря Йоханес Хаан Бойко Борисов. Борисов информира еврокомисаря Хаан за действията на българското правителство и управляващите от БСП, ДПС и Атака, целящи да направят политически зависима българската Сметна палата чрез законодателни промени, вследствие на което да използват одитния орган за политическа разправа и прикриване на злоупотреби в публичната сфера. Томислав Дончев запозна Йоханес Хаан и със скандала около непрозрачното разпределение на 500-те милиона лева между общините в България

Хамид проговори: Жестът ми не бе към депутатите от ГЕРБ, провокира ме открита истерия

„По време на дебатите по Закона за Сметната палата в Народно събрание бях остро провокиран от циничния непукизъм и откритата истерия на председателя на Сметната палата проф. Валери Димитров и многократното повтаряне на словосъчетанието „Не ми пука" по адрес на народните представители", се казва в изявлението на народния представител от ДПС Хамид Ха „По време на дебатите по Закона за Сметната палата в Народно събрание бях остро провокиран от циничния непукизъм и откритата истерия на председателя на Сметната палата проф. Валери Димитров и многократното повтаряне на словосъчетанието „Не ми пука" по адрес на народните представители", се казва в изявлението на народния представител от ДПС Хамид Ха

Затварят поетапно пътните ленти на бул. "Осми Приморски полк" до стадион „Тича” заради тласкателя

Кръстовището на бул."Осми Приморски полк" с ул."Н. Вапцаров" и ул."Д-р М. Железкова" (до стадион „Тича”) ще бъде затваряно поетапно за движение на моторни превозни средства, заради изграждането на тласкателя на станция "Акациите".

Денят в снимки

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване